QUOTE(gintarelia @ 2013 04 25, 16:38)
Su pirmosiomis smarkiai sudominai. Canetti knygos visai nežinojau, o Hrabalas man siejosi tik su "Mersedes- Benz. Iš laiškų Hrabalui". Kažkaip net nepagalvojau, kad pastarojo ir lietuviškai kas nors yra. Tik gaila, kad patyrinėjus internetinius knygynus šios knygos jau nebėra.
Ačiū už priminimą, jog norėjau "Mersedes- Benz. Iš laiškų Hrabalui" perskaityt.

Kažkada Savūnė minėjo, kad tai puiki knyga, bet tąkart užfiksavau ir pamiršau.
Pagal vieną iš B. Hrabalo apsakymų yra sukurtas filmas "Ypatingai sekami traukiniai" , 1966 m. gavęs Osakarą.
J. Menzel.
QUOTE(nihilistė @ 2013 04 26, 10:54)
Tik jau antrą kartą neskaityčiau. Kažkuo panaši, tik be tiek smurto ir labiau patikusi buvo Татьяна Толстая "Кысь". Ten įdomesnė kalba, irgi lyg ir sugrįžta į senovę. Man patiko
Aš savo malonumui daug ko neskaityčiau antrą kartą, na, nebent labai sudėtingus tekstus, prie kurių reikia vis grįžti atgalios. Bet to pačio autoriaus "Ledą" išklausyčiau. Gal reiks pabandyti pasiklausyti Tatjanos Tolstajos knygos. Palyginimui. Žiūrėjau į ją torentuose, bet tada susilaikiau.
Papildyta:
QUOTE(Shusha @ 2013 04 26, 12:50)
O, esu mačiusi čekų filmą tuo pačiu pavadinimu. Toks lengvai
paplaukęs, filmukas, bet man patiko. Rekomenduoju norinčioms pailsėti ir pakrizenti

Net nepagalvojau, kad knyga lietuvių kalba galėtų būti išleista.
Taip, ir režisierius tas pats, mano mylimas J. Menzel,is.
Papildyta:
Sorry, 67 gavo Oskarą.
Matau, kad Brūkšniukui jau atsakė Gilužė.
Anglijos karaliaus dar neskaičiau, bet artimiausiu metu žadu. Tikiuosi rasti bibliotekoje.