QUOTE(..seNse.. @ 2013 04 27, 14:49)
Laba diena.
Kaip manote, jei, tarkim, šuo alergiškas mėsai, ar realu būtų jį maitinti vien ryžiais (grikiais) ir daržovėmis (na, kad ir kokį pusmetį - poilsiui nuo tinkamo maisto paieškų)? Kokių daržovių duoda šeriančios BARF būdu ir kaip jas paruošia?
Ieškodama straipsnių apie daržoves iškarto susidūriau su prieštaravimu - vienur parašyta, kad daržovės nebūtinos ir nepasisavinamos nei pačios, nei jose esantys vitaminai, kitur, kad jos turi sudaryti tam tikrą raciono dalį ir paaiškinta, koks paruošimas padeda pasisavinti vitaminus.

Nusprendžiau, kad geriau, už praktikuojančias natūralų šėrimą, niekas nepakonsultuos...
Argi alergiškas visai visai mėsai?

Iš daržovių kaži ar šuo gaus visų reikalingų medžiagų, kaip ir iš grikių/ryžių. Gal būtų geriau pasidaryti toleravimo testą ir matyti, kam būtent alergiškas ir vengti tų produktų.
Apie daržoves man pasakojo BARF parduotuvėj. Sakė, turi sudaryti apie 20 proc raciono. Bet aš retai duodu. Mes nusipirkom kilogramą tiesiog jau susmulkintų. O kad geriausiai pasisavintų, jos turi būti beveik miltelių pavidalo, tai net nežinau. Su blenderiu kokiu jas malt gal reikia ir padžiovint

Kiek man pasakojo, tai net sutarkuotos jau per didelės.