Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

O prie ko cia mokytojas? Is Jusu posto reiktu suprast kad veterinaras tiesa sako ir mano suo numirs nes skrandzio gauna? Gi cia dauguma skrandziais seria, tai ka, tik sviezius, iskratytus ir isplautus duoda? Zay, rase kad net kelias dienas dar nesaldo o kur nors vesiai palaiko. Butent del to ir klausiu kiek tiesos veterinares zodziuose kad suo uzsikres nuo skrandziu nes juose kaupiasi bakterijos, ir uzsaldyti paskui atsildyti negalima. Kita karta tokiems ir atgal atsakyti ka nors norisi. Gi bakterijos, jei ju skrandyje ir yra, mirsta saldomos.
Atsakyti
QUOTE(MartynaPapartyna @ 2013 05 11, 12:09)
O prie ko cia mokytojas? Is Jusu posto reiktu suprast kad veterinaras tiesa sako ir mano suo numirs nes skrandzio gauna? Gi cia dauguma skrandziais seria, tai ka, tik sviezius, iskratytus ir isplautus duoda? Zay, rase kad net kelias dienas dar nesaldo o kur nors vesiai palaiko. Butent del to ir klausiu kiek tiesos veterinares zodziuose kad suo uzsikres nuo skrandziu nes juose kaupiasi bakterijos, ir uzsaldyti paskui atsildyti negalima. Kita karta tokiems ir atgal atsakyti ka nors norisi. Gi bakterijos, jei ju skrandyje ir yra, mirsta saldomos.

Man rodos, Agnnyte bande pasakyti, kad jums nereiketu nieko sakyti veterinarui kita karta. Jus ne mokytoja ir neturite nieko aiskinti ar mokinti veterinara jei jis pats nesupranta apie raw smile.gif As irgi nematau prasmes kazka aiskinti ar sakyti is vis. Jusu suo, kaip norite taip maitinate. Galit vadovautis vieno veterinaro nuomone arba vadovautis patirtimi tu zmoniu kurie maitina raw ne pirmus metus. O aiskinti kazkam kazka nematau prasmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MartynaPapartyna @ 2013 05 11, 15:09)

Atsakymas:
QUOTE(k_azu @ 2013 05 11, 16:46)
Man rodos, Agnnyte bande pasakyti, kad jums nereiketu nieko sakyti veterinarui kita karta. Jus ne mokytoja ir neturite nieko aiskinti ar mokinti veterinara jei jis pats nesupranta apie raw smile.gif As irgi nematau prasmes kazka aiskinti ar sakyti is vis. Jusu suo, kaip norite taip maitinate. Galit vadovautis vieno veterinaro nuomone arba vadovautis patirtimi tu zmoniu kurie maitina raw ne pirmus metus. O aiskinti kazkam kazka nematau prasmes  mirksiukas.gif

Aš nesiruošiu niekam nieko aiškintis, kaip maitinu šunį. Manęs paklausia, aš atsakau. Jie pasako savo nuomonę, aš išklausau. Tačiau veterinaro mokyti ir gaišti savo laiko nelabai noriu. Be to, nelabai galiu - jis gi mokslus baigęs wink.gif tačiau as nesu kalta, kad pasidomėjęs mažai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 05 11, 17:17)
veterinaro mokyti ir gaišti savo laiko nelabai noriu.

O svarbiausia, tą laiką jis gali priskaičiuoti nejučia ir apmokestinti, nes pailgės konsultacija ir visas vizitas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 05 11, 17:28)
O svarbiausia, tą laiką jis gali priskaičiuoti nejučia ir apmokestinti, nes pailgės konsultacija ir visas vizitas biggrin.gif

Tai va smile.gif Senokai jau gyvenu su RAW, ir jau atsibodo visiems aiškinti smile.gif
Jei kažkam kyla klausimų, patogiau pasikviest kavos smile.gif
Atsakyti
Mano panele pradejo nebeesti zuvies, o kiek teko girdeti, kad vasara zuvies tauku nepatartina duoti ( nors taip ir neisgirdau argumentu, kodel nepatartina), tai kuo galima pakeisti zuvi? ar tiesios padaryti badadieni ir vel bandyti?
Atsakyti
QUOTE(deize @ 2013 05 13, 10:44)
Mano panele pradejo nebeesti zuvies, o kiek teko girdeti, kad vasara zuvies tauku nepatartina duoti ( nors taip ir neisgirdau argumentu, kodel nepatartina), tai kuo galima pakeisti zuvi? ar tiesios padaryti badadieni ir vel bandyti?

Mano viena normaliai valgo (tfu tfu tfu) žuvį, o kita valgė tik pirmą mėnesį, paskui kaip atsisakė, taip atsisakė, nei po iškrovos nevalgė. Bandžiau daryti pertrauką ir kelis mėnesius nedaviau žuvies, tada vėl pasiūliau - nesuveikė. Dariau iškrovą net 3 ar 4 dienų kažkada, perkūdo, ir vis tiek turėjau išmesti žuvį, nes šuns pagailo. Tai sukomės su žuvų taukais, kol praėjus va jau 3 metams, neseniai padariau atradimą smile.gif Jei duodu šviežios lašišos, tai nors ir atbulais dantim, bet suėda thumbup.gif Tai medžioju, kartas nuo karto randu vis kokių šviežių atraižų žuvienei. Šaldytos - iškart netinka.
Atsakyti
QUOTE(deize @ 2013 05 13, 10:44)
o kiek teko girdeti, kad vasara zuvies tauku nepatartina duoti ( nors taip ir neisgirdau argumentu, kodel nepatartina)

čia iš kur tokia informacija? Tiesiog tikrai pirmą kartą čia perskaičiau g.gif .

QUOTE(Aretha @ 2013 05 13, 12:34)
Šaldytos - iškart netinka.

Matai kaip įdomiai su tais šunimis. Aš praėjusį kartą porcijuodama mėsas, pridėjau prie porcijos ir po strimėlę. Tai manoji kategoriškai atšildytos žuvies atsisakydavo. Teko šaldyti iš naujo ir taip sušerti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(mažulka @ 2013 05 13, 21:59)
čia iš kur tokia informacija? Tiesiog tikrai pirmą kartą čia perskaičiau  :

musu ankstesnis suo serdavosi ne tik sezono metu ,bet praktiskai kiaurus metus,( serdavom sausu maistu su "kauladieniais") , tai veterinaras patare duoti zuvies tauku, bet prisake neduoti vasara, nes tipo vasara riebalai nereikalingi, suo aktyvus, o cia karsta ir pan ( ar kazkaip panasiai), todel sakau, kad neisikirtau, kas konkreciai blogai, o dar karta to pacio dalyko kazkaip nenorejau klausti.Tai va, duoti ar neduoti vasara zuvies tauku-stai kur klausimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deize @ 2013 05 15, 08:03)
musu ankstesnis suo  serdavosi ne tik sezono metu ,bet praktiskai kiaurus metus,( serdavom sausu maistu su "kauladieniais") , tai veterinaras patare duoti zuvies tauku, bet prisake neduoti vasara, nes tipo vasara riebalai nereikalingi, suo aktyvus, o cia karsta ir pan ( ar kazkaip panasiai), todel sakau, kad neisikirtau, kas konkreciai blogai, o dar karta to pacio dalyko kazkaip nenorejau klausti.Tai va, duoti ar neduoti vasara zuvies tauku-stai kur klausimas smile.gif

Aš tai duodu smile.gif
Atsakyti
Riebalai tai energija. Jų ir vasarą reikia . o žuvų taukai ne tik energija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 05 15, 12:10)
Riebalai tai energija. Jų ir vasarą reikia . o žuvų taukai ne tik energija  mirksiukas.gif

Tai va, kad turbūt dar ir daugiau vasarą reikia tų riebalų, visgi karšta, šuo daugiau duodasi, daugiau išdegina visko biggrin.gif žiemą kaip tik mažiau ėda maniškė nes mažiau ir lauke praleidžia, tai automatiškai tunka smile.gif nors aš viską duodu nepriklausomai nuo metų laiko. Tik porcijų dydį varijuoju priklausomai nuo kūno formų biggrin.gif
Atsakyti