Taigi, šį pavasarį tiesiog nerimau forumuose skaitinėdama ir klausinėdama apie keliones į rytų Aziją, nes pati šį Rugpjūtį apsilankiau Korėjoje (Kalbant apie Korėją, žinoma minėsiu Pietų).
Manau į vieną pranešimą nesutalpinsiu visko, tai pasistengsiu po truputį rašyti

Kodėl Korėja?
Jau nuo pat ankstyvos paauglystės buvau labai susidomėjusi rytų Azijos šalimis, ir pastaruosius penkerius metus tai daugiausiai sukosi apie Korėją. Ilgai ieškojau galimybių ten apsilankyti, bet nesuradus jokių man tinkamų programų, tiesiog nusipirkau bilietą "Kas bus, tas bus" ir nusprendžiau keliauti viena.
Galbūt kelionę man kiek palengvino tai, jog iš anksčiau turėjau vietinių draugų, su kuriais susipažinau čia, Lietuvoje, arba internetu. Kaip beveik niekur iki šiol nekeliavusiai studenčiokei šis sprendimas buvo gan didelis iššukis ir nuotykis tuo pačiu metu.
Bilietus pirkau dar kovo mėnesį, todėl sumokėjau nei daug nei mažai 2600lt į abi puses. Manyčiau,jog man tikrai pasisekė, nes laukimo tarpas buvo 1-2 valandos abu kartus, Helsinkyje (Finnair). Tikrai patogios oro linijos, jeigu skrisiu vėl, pasistengsiu vėl skristi su jais

Aplankytos vietos Seulas, Džedžiu sala, Pusanas, Daegu. Apie visus iš eilės po truputį bandysiu pakalbėti (žinoma jei ką nors sudomins)
Pirmoji diena 13.08.01
Iš Vilniaus oro uosto pajudėjome 12h dienos, o Seule, Incheon oro uoste jau buvau truputį po 8 ryto. Pirmas dalykas kurį pajutau išėjusi pro oro uosto duris - karštis!!

Incheonas jau netoliese~
Vienas mano draugų pasiemė mane iš oro uosto mašina, todėl oro uosto autobusi naudotis neteko (kaip vėliau paaiškėjo, jo kaina nuo Incheono iki Seulo yra apie 15.000 wonų (~35lt). Todėl man kaip ir pasisekė.
Ach taip, kadangi kalba jau pakrypo apie pinigus...Jų valiutos atrodo be galo didelės ir iš pradžių net keista už viską mokėti tūkstančiais.
Štai ką aš gavau išsekeitusi dalį pinigų pirmąjai savaitei:

Turtingai atrodo

Įpratus tikrai patogi ir paprasta sistema.
Beje, norint išsikeisti valiutą, turite būti išsikeitę litus į eurus arba dolerius iš anksto, nes tiesioginio keitimo iš litų nėra.
Taigi, susitvarkiusi pinigų, bagažo ir sim kortelės (užsienietiški telefonai neveikia, daryk ką nori,pirk kortelę) klausimus susitikau su vietiniais draugais ir patraukėme į vieną pagrindinių turistų kampelių - Gyeongbokgung (경복궁) rūmus. Pažodžiui rūmų pavadinimas reikštų kažką panašaus "Dangaus palaiminti rūmai". Didžioji rūmų dalis, kuri stovėjo dar nuo 1395 metų, buvo daug kartų degusi, ir šeip atkentėjusi daug neramumų, taigi beveik viskas yra perstatyta, tačiau vistiek tikrai įdomus ir unikalus reginys. Paskutiniai restauravimo darbai buvo vykdyti vos prieš 3 metus, taigi viskas tikrai atidžiai prižiūrima.

Realiai, viskam apeiti reikėtų visos dienos, tačiau mes apsisukome kiek greičiau nei per dvi valandas, nes praleidome dalį mažų muziejų, įrengtų rūmų dalyse.
Beje, minėdama sąvoką rūmai aš turiu omenyje visą pastatų kompleksą, o ne vienus rūmūs, kaip yra priimta įsivaizduoti pas mus. Realiai visas Gyeongbokgung yra tarsi mini kaimelis-labirintas susidedantis iš atskirų kiemelių ir tradiciškai azijeitiško tipo įvairios paskirties pastatų.

Taip pat, pagrindiniame kieme yra rengiami kostiuminiai pasirodymai ir demonstracijos, grojama tradicinė muzika. Viso pasirodymo nestebėjime, nes karštis tiesiog pakirto kojas (ir gerkles), tad suskubome atsigaivinti. Bet iš to ką mačiau, susidariau tikrai gerą įspūdį.

Šie vyrai dėvi tradicinį korėjietišką rūbą - Hanbok.
Bet apie tai papasakosiu truputį vėliau.
Taip pat, prie įėjimo nejudėdami stovi tie patys sargybiniai. Iš dalies priminė sargybinius anglijoje, tačiau labai liūdna pasidarė pagalvojus, jog jiems taip stovint reikia iškentėti visą dieną (O juk toks karštis

Prie jų mielai fotografuojasi ir vaikai ir suaugę. Neatsispyriau pagundai ir aš, tačiau nuotraukėlė su mielais vaikais, ėjusiais fotografuotis prieš mane.

Taigi, iškart po rūmų patraukėme valgyti.
Pirmasis mano maistas ragautas Korėjoje - 냉면 (Naeng myeon).
Tai yra šaltas makaronų patiekalas, originaliai į pietus atkeliavęs iš Šiaurės Korėjos.
Jų yra įvairių rūšių, tačiau šis nuotraukoje yra viena populiariausių variacijų - makaronai su kiaušiniu ir aštriu 고추장 (Gočiudžiang) padažu. Taip pat, restoranuose Korėjoje klientams visada yra paduodami "papildomi" užkandžiai prie pagrindinio patiekalo ir neribotas kiekis geriamo vandens. Karštą vasaros dieną tai yra tikras išsigelbėjimas

Tai tiek idomesnio iš mano pirmosios dienos. Vakare keliavau apsižiūrėti po aktyvesnes miesto gatveles ir į anyangą pas draugę namo

Būtų malonu išgirsti kokių nors komentarų ir/arba dominančių klausimų, tam kad žinočiau, ar verta tęsti reportažą apie kitas dienas ir/ar vietoves ir ar iš vis kas nors skaito, o gal aš čia veltui gaišinu burną (pirštus).