2013-10-10 Ketvirtadienis. Sentiero degli dei, Positano, Montepertuso, Nocelle.Kaip minėjau, šiai dienai buvo planuotas žygis pėsčiomis Dievų takais - Sentiero degli Dei trasa.
Trumpai apibūdinsiu: nuo Agerola gyvenvietės prasideda Dievų kelias Sentiero degli dei, einantis palei vakarinę Amalfio pakrantę, pilnas kvapą gniaužiančių vaizdų. Takas prasideda Bomerano kaimelyje ir baigiasi Nocelle, šalia Positano.
Anot legendų, kartą Monti Lattari kalno Dievai nusprendė nusileisti šiuo keliu, einančiu iki Positano palei jūrą ir pasigrožėti Sirenomis bei pasimėgauti jų užburiančiu dainavimu. Paliko pėdas, nuo kurių žmonės gali pasigrožėti dieviška panorama.
Iš Sorrento iki Bomerano visuomeniniu transportu nusigauti yra du būdai: per Amalfi arba per Castellammare di Stabia.
Per Amalfi:
Autobusu 5070 SITA važiuoti į Amalfį. Ten persėsti į 5080 SITA autobusą, vežantį į Agerola (Išlipti stotelėje Bomerano).
Per Castellammare di Stabia:
Iš Sorrento Circumvesuviana traukiniu važiuoti iki Castellammare di Stabia. Eiti iki Via Europa esančios autobusų stotelės C.mmare (V. le Europa) ir iš jos su 5080 SITA autobusu važiuoti iki Bomerano.
Castellammare di Stabia yra ir kita 5080 SITA autobuso stotelė, vežanti į Bomerano: Castellammare Terme. Bet aš jos taip ir neatradau.
Šių ir visų kitų SITA autobusų grafikai
yra čia. Spausti ant Orari. Ten bus puslapio apačioje.
Į Sentiero degli dei patariama eiti tik geru oru.
Dažni lietūs, šiai dienai taip pat rodomi galimi krituliai buvo viena iš priežasčių, dėl ko norėjosi keisti planą.
Taigi, improvizuojame pagal save. Eilinį kartą nubundame anksti ir lekiame į pirmą autobusą, vežantį į Positano.
Tamsu, žmonių nedaug, visi dar miega. Romantikas:

SITA autobuso stotelė iš tolo šviečia. Yra visi grafikai. Sutikrinu, kad sutampa su mano turimais.

Autobusas atvažiuoja kiek prie 6 val. Klausiame, ar į Amalfį. Pasakome, kad mums reikės Positano. Vairuotojas į mūsų rodomas Artecard korteles net nepažiūri.
Išvažiuojame laiku, šeštą.
Iš pradžių autobuso kelias suka pro miestelius, vėliau eina pjūriu. Žiūrime bundančio krašto vaizdus.
Galiausiai pamatome, kad jau Positano.
Skaičiau, tiek ir grafike nurodyta, kad važiuojant į Amalfi, autobusas stoja Chiesa Nuova stotelėje. O važiuojant atgal - Positano Sponda. Noriu užbėgti įvykiams už akių, ir pasakyti, kad Positane stoja tiek Chiesa nuova, tiek miesto centre, tiek Sponda. Važiuojant atgal- taip pat visur stoja.
Ir apskritai, jie stoja visur, kur yra SITA stotelė. Bent jau per mano trumpą patirtį taip pasirodė.
Bet važiuojant pirmyn, buvau įsitikinusi, kad stos tik Chiesa nuova. Taigi, ir išlipame.
SITA autobuso Chiesa nuova stotelė Positane.