QUOTE(ismanioji @ 2014 08 05, 10:52)
Labas rytas, ačiū už naujus namučius. Kur visos dingusios?

Tikriausiai Žanuarijom patapo bedorodamos derlių.
Turiu prašymą. Mano šiltnamis visai nedidukas, todėl noriu kitais metais "tikrų" pomidorų, t.y., kad jei jau užima vietą, tai kad būtų derlingas ir vaisiai normalaus dydžio. Ką psiūlytumėte? Kokias veisles, hibridus? O tai šiemet visokio šlamšto prisisodinau

, cherrių, tigerelų(pas mane jie visai pirdukai), ananasinių, kur kabo 2 pomidorai, calabašų ir t.t. Sakau, jūs vistiek jau daug metų sodinate, gal ką pasiūlysite.

aha...tie , kur sodinot irgi tikri...Jei norit garantuoto derliaus , geriau rinktis gal hibridus pačius tokius elementariausius- raudonais apvaliais vaisiais.
Minėtas Ananas , man pvz.geras pomidoras...Nebūna jų labai daug , bet ne 2 tai tikrai. Sakyčiau , virš 10.O atsižvelgiant į jų dydį , tasi ne taip jau ir mažai svorio dar išeitų.
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 08 05, 12:38)
Labai pritariu

nes ir pas mane tas pats, taip dziaugiuos, kad nereik dar vakuot nieko.
O dabar toks mano pastebejimas : kiek valgiau siu metu savo pomidoru visi gana rugstus ir Izumrudnoje jabloko ir Zlato ir net Black cherry. Nemanau kad mano skonio receptoriai staiga pasikeite, tiesiog nuo to karscio pomidorai igavo daugiau rugstumo, matyt perdaznai laistatnt issibalansavo naudingosios medziagos, as nezinau kokios, nes ne spec. esu, bet taipmanau. Beveik visi mano pomidorai auginami turi buti saldus, rugsciu nepernesu o siemet tokiu dar neradau, nors ne visi dar pradejo nokti, pvz. Black krim, Kardinal mazarini, Black russian dar neparagavau ir dar keleta.
Ir dar vienas pastebejimas. Susirgo keli virsuniniu puviniu, nors ir buvau laiscius su kalciu. Bet suserga ie kurie buna pasodinti tik tose vietose , kur auga asiukliai ir kuriu niekaip neisnaikinu nei pelenais nei dolomitmilciais, nors tos vietos gauna ju daug, tiesiog tokios 'anomalines' vietos siltnamyje yra.
Tai dabar nezinau ar seklu imt is tu pomidoru kad ir rugstus patapo, ar palaukt kitu metu, nors kai kurie nauji ir seklyciu vos po pora like.

pritariu , mano irgi dabar rūgštesni, nei pernai buvo...aš net galvoju , kad jie kažkaip staigiai nokti pradėjo , gal kiti nepasiekę dar savop kondicijos...bet ne visi...Bet , sultis darau , tai tikrai visumoj , kai vbisi susimaišo ir sultys išeina rūgštesnės nei pernai...