Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

Sena tema

Visa informacija

user posted image

Receptai

Receptai rusiškai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mičiko: 04 rugpjūčio 2014 - 23:44
Labas rytas, ačiū už naujus namučius. Kur visos dingusios? g.gif Tikriausiai Žanuarijom patapo bedorodamos derlių.
Turiu prašymą. Mano šiltnamis visai nedidukas, todėl noriu kitais metais "tikrų" pomidorų, t.y., kad jei jau užima vietą, tai kad būtų derlingas ir vaisiai normalaus dydžio. Ką psiūlytumėte? Kokias veisles, hibridus? O tai šiemet visokio šlamšto prisisodinau doh.gif , cherrių, tigerelų(pas mane jie visai pirdukai), ananasinių, kur kabo 2 pomidorai, calabašų ir t.t. Sakau, jūs vistiek jau daug metų sodinate, gal ką pasiūlysite.
Atsakyti
na pagaliau nauja trobele pomidorine thumbup.gif kaip gerai, kad receptuku nuorodos yra thumbup.gif
o tai vakar trukuma sios temos pajauciau biggrin.gif ir pagalvojau, kad visos derliu doroja, kalbet ner kada .
Atsakyti
Mano pomidorai tik dabar pradeda nokti,pavalgymui tik kol kas,ir labai gerai,nes per tokius karščius marinuoti tikrai savižudybė būtų dujinę kaitinti.Yra pliusų ir vėluojantiems šiltnamiams thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 08 05, 12:12)
Mano pomidorai tik dabar pradeda nokti,pavalgymui tik kol kas,ir labai gerai,nes per tokius karščius marinuoti tikrai savižudybė būtų dujinę kaitinti.Yra pliusų ir vėluojantiems šiltnamiams thumbup.gif

Labai pritariu 4u.gif nes ir pas mane tas pats, taip dziaugiuos, kad nereik dar vakuot nieko.

O dabar toks mano pastebejimas : kiek valgiau siu metu savo pomidoru visi gana rugstus ir Izumrudnoje jabloko ir Zlato ir net Black cherry. Nemanau kad mano skonio receptoriai staiga pasikeite, tiesiog nuo to karscio pomidorai igavo daugiau rugstumo, matyt perdaznai laistatnt issibalansavo naudingosios medziagos, as nezinau kokios, nes ne spec. esu, bet taipmanau. Beveik visi mano pomidorai auginami turi buti saldus, rugsciu nepernesu o siemet tokiu dar neradau, nors ne visi dar pradejo nokti, pvz. Black krim, Kardinal mazarini, Black russian dar neparagavau ir dar keleta.
Ir dar vienas pastebejimas. Susirgo keli virsuniniu puviniu, nors ir buvau laiscius su kalciu. Bet suserga ie kurie buna pasodinti tik tose vietose , kur auga asiukliai ir kuriu niekaip neisnaikinu nei pelenais nei dolomitmilciais, nors tos vietos gauna ju daug, tiesiog tokios 'anomalines' vietos siltnamyje yra.
Tai dabar nezinau ar seklu imt is tu pomidoru kad ir rugstus patapo, ar palaukt kitu metu, nors kai kurie nauji ir seklyciu vos po pora like.
Atsakyti
QUOTE(ismanioji @ 2014 08 05, 10:52)
Labas rytas, ačiū už naujus namučius. Kur visos dingusios? g.gif  Tikriausiai Žanuarijom patapo bedorodamos derlių.
Turiu prašymą. Mano šiltnamis visai nedidukas, todėl noriu kitais metais "tikrų" pomidorų, t.y., kad jei jau užima vietą, tai kad būtų derlingas ir vaisiai normalaus dydžio. Ką psiūlytumėte? Kokias veisles, hibridus? O tai šiemet visokio šlamšto prisisodinau doh.gif , cherrių, tigerelų(pas mane jie visai pirdukai), ananasinių, kur kabo 2 pomidorai, calabašų ir t.t. Sakau, jūs vistiek jau daug metų sodinate, gal ką pasiūlysite.

rolleyes.gif aha...tie , kur sodinot irgi tikri...Jei norit garantuoto derliaus , geriau rinktis gal hibridus pačius tokius elementariausius- raudonais apvaliais vaisiais.
Minėtas Ananas , man pvz.geras pomidoras...Nebūna jų labai daug , bet ne 2 tai tikrai. Sakyčiau , virš 10.O atsižvelgiant į jų dydį , tasi ne taip jau ir mažai svorio dar išeitų.
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 08 05, 12:38)
Labai pritariu 4u.gif nes ir pas mane tas pats, taip dziaugiuos, kad nereik dar vakuot nieko.

O dabar toks mano pastebejimas : kiek valgiau siu metu savo pomidoru visi gana rugstus ir Izumrudnoje jabloko ir Zlato ir net Black cherry. Nemanau kad mano skonio receptoriai staiga pasikeite, tiesiog nuo to karscio pomidorai igavo daugiau rugstumo, matyt perdaznai laistatnt issibalansavo naudingosios medziagos, as nezinau kokios, nes ne spec. esu, bet taipmanau. Beveik visi mano pomidorai auginami turi buti saldus, rugsciu nepernesu o siemet tokiu dar neradau, nors ne visi dar pradejo nokti, pvz. Black krim, Kardinal mazarini, Black russian dar neparagavau ir dar keleta.
Ir dar vienas pastebejimas. Susirgo keli virsuniniu puviniu, nors ir buvau laiscius su kalciu. Bet suserga ie kurie buna pasodinti tik tose vietose , kur auga asiukliai ir kuriu niekaip neisnaikinu nei pelenais nei dolomitmilciais, nors tos vietos gauna ju daug, tiesiog tokios 'anomalines' vietos siltnamyje yra.
Tai dabar nezinau ar seklu imt is tu pomidoru kad ir rugstus patapo, ar palaukt kitu metu, nors kai kurie nauji ir seklyciu vos po pora like.

drinks_cheers.gif pritariu , mano irgi dabar rūgštesni, nei pernai buvo...aš net galvoju , kad jie kažkaip staigiai nokti pradėjo , gal kiti nepasiekę dar savop kondicijos...bet ne visi...Bet , sultis darau , tai tikrai visumoj , kai vbisi susimaišo ir sultys išeina rūgštesnės nei pernai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 05 rugpjūčio 2014 - 11:48
Labas rytas, ačiū už naujus namučius. Kur visos dingusios? g.gif  Tikriausiai Žanuarijom patapo bedorodamos derlių.

Plukinas prie visų balų ax.gif - tokia šiluma, gaila neišnaudojus praleisti ax.gif
Manau dauguma neaugina tiek daug, jog reiktų vasaras parduot pomidorams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 08 05, 12:57)
Plukinas prie visų balų  ax.gif - tokia šiluma, gaila neišnaudojus praleisti  ax.gif
Manau dauguma neaugina tiek daug, jog reiktų vasaras parduot pomidorams smile.gif

bigsmile.gif nu jau labas...o tai galvojat dirbti per karsčius nereik... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 08 05, 13:00)
bigsmile.gif nu jau labas...o tai galvojat dirbti per karsčius nereik... bigsmile.gif

Dirbu ir aš - atostogų tiek nieks neduoda ax.gif Bet tik vieną vakarą savaitėj skiriu gėrybių ruošimui žiemai 4u.gif
Atsakyti
as pazaidziau su pomidorais. pasikrapsciau seklyciu is sniezno bielyj, cinkovic jugoslavien, korol gigantov ir german orange strawberry , gavojau bus bliudas pietums. Bet pagalvojau, kad ir koki mes pomidoriniai apzoros, bet is keturiu gigantu bus perdaug blush2.gif suverciau viska i kokteiine , biskiuka druskytes ir suplakiau. Nors as pomidoru sulciu nemegzstu, ale visai skaniai sugeriau, o jei dar pomidorai but sali buve, but isvis super. Papusryciavau reiskias per siaudeli thumbup.gif
Atsakyti
noriu kitais metais "tikrų" pomidorų, t.y., kad jei jau užima vietą, tai kad būtų derlingas ir vaisiai normalaus dydžio. Ką psiūlytumėte? Kokias veisles, hibridus?

Hibridai duoda daug derliaus, bet nebutinai skanaus wink.gif O siaip pomidoro derlingumas labai priklauso ir nuo pacio augintojo, metu, nuo zemes, vietos ir t.t. Labai daug faktoriu. Jei pas mane Kardinal Mazarini krumas rekordininkas (Vaisiai nuo beveik kilo iki 600g, kekese po 9, ant dvistiebio krumo tokiu kekiu 7-8 formuojasi), tai nereiskia, kad pas pacia jis augs kaip pasiutes. O kas zino, gal jo nasumas atvirksciai trigubai didesnis bus. Arba atvirksciai mano nekenciamas ruzavas de barao pas tamsta kibirais uzderes. Reik meginti daug veisliu, kol issirinksite ir pagal derlinguma ir pagal skoni. Kas is to, kad ciornamoras pas mane dera beprotiskai, bet vaisiu nesinori net i koses deti. Neskanus jie visai... Su visom veislem, netgi hibridais reikia susidraugauti wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2014 08 05, 13:22)
as pazaidziau  su pomidorais.

thumbup.gif Va kokiu tikslu auginiesi biggrin.gif
Mamai nuveziau deze pomidoru, tai ji irgi zaidzia su visokiais sinij, snapais ir pan. Kiek mazai zmogui tereikia iki pilnos laimes. thumbup.gif
As jau i pomidorus ziuriu kaip i "sudorot reikalinga" mase. Jau pavadinimai nebeegzistuoja. blush2.gif NOrs visi skundesi, kad siemet ne pomidoriniai metai, ir pas mane daug ziedu pramete, bet derliumi visai esu patenkinta, netgi viršijo lukescius. Didziausiais galvos skausmas, ka daryti su vieninteliu Ildi daigu, kuris per klaida atsidure lauke ir dar tik su mazais vaisiukais. Kaip ji apsaugoti nuo negandu, kad nors vienas prinoktu vien del seklos. Nes nebemaciau ju seklu pirkti. Anksciau budavo....
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2014 08 05, 13:44)
Hibridai duoda daug derliaus, bet nebutinai skanaus wink.gif O siaip pomidoro derlingumas labai priklauso ir nuo pacio augintojo, metu, nuo zemes, vietos ir t.t. Labai daug faktoriu. Jei pas mane  Kardinal Mazarini krumas rekordininkas (Vaisiai nuo beveik kilo iki 600g, kekese po 9, ant dvistiebio krumo tokiu kekiu 7-8 formuojasi), tai nereiskia, kad pas pacia jis augs kaip pasiutes. O kas zino, gal jo nasumas atvirksciai trigubai didesnis bus. Arba atvirksciai mano nekenciamas ruzavas de barao pas tamsta kibirais uzderes. Reik meginti daug veisliu, kol issirinksite ir pagal derlinguma ir pagal skoni. Kas is to, kad ciornamoras pas mane dera beprotiskai, bet vaisiu nesinori net i koses deti. Neskanus jie visai...  Su visom veislem, netgi hibridais reikia susidraugauti wink.gif

Daug tiesos, bet ir hibridai ne rodiklis derlingumui. Pvz mane nuvyle ir Corazon ir Aurea, Marfa irgi, Delfinai ne stebuklas. O tai reiskiasi kad net ir hibridus reiks atsirinkti 4u.gif
Atsakyti