oho kiek skaniu receptu pasiskaiciau tai net pilvas pradejo urgzt nes as tik pora sykiu nusipirkau sluoksniuotos mielines teslos ir dariau sumustinukus su saliami ir suriu, daugiau net neisivaizdavau kad tiek visko galima prigamint
bet kazin koks skirtumas tarp bemieles ir mielines teslos, visi site receptukai tinka ir su ta ir su ana?
aš pastaruoju metu iš mantingos bemielės kepu pyragėlius su tokiu įdaru: morka, svogūnas ir pievagrybiai. viską pakepinu, įdedu druskos, pipirų, atšaldau ir tada į tešlą, ir viskas, kepu. mes labai mėgstame, tinka ir vegetarams
QUOTE(muminukas @ 2009 06 14, 13:56)
aš pastaruoju metu iš mantingos bemielės kepu pyragėlius su tokiu įdaru: morka, svogūnas ir pievagrybiai. viską pakepinu, įdedu druskos, pipirų, atšaldau ir tada į tešlą, ir viskas, kepu. mes labai mėgstame, tinka ir vegetarams
gera idėja - turiu kaip tik tešlos, išbandysiu
QUOTE(muminukas @ 2009 06 14, 13:56)
aš pastaruoju metu iš mantingos bemielės kepu pyragėlius su tokiu įdaru: morka, svogūnas ir pievagrybiai. viską pakepinu, įdedu druskos, pipirų, atšaldau ir tada į tešlą, ir viskas, kepu. mes labai mėgstame, tinka ir vegetarams
as irgi tokius daznai kepu, kartais su sluoksniuota, kartais su pacios pagaminta tasela, labai skanu
QUOTE(suntea7 @ 2009 06 15, 16:15)
as irgi tokius daznai kepu, kartais su sluoksniuota, kartais su pacios pagaminta tasela, labai skanu
norint dar galima alyvuogių įdėti, kokio kumpelio ar saliamio. bet ir vien morka, svogūnas ir pievagrybiai skanu
Paprasti ir greiti sausainiukai iš sluoksniuotos tešlos (tiek mielinės, tiek bemielės), įdaras - marcipaninė persipaninė masė, papuošimai - migdolų drožlės:
P.S. atsiprašau už nuotraukų dydį
P.S. atsiprašau už nuotraukų dydį
QUOTE(Lung @ 2009 06 15, 19:28)
Paprasti ir greiti sausainiukai iš sluoksniuotos tešlos (tiek mielinės, tiek bemielės), įdaras - marcipaninė persipaninė masė, papuošimai - migdolų drožlės:
P.S. atsiprašau už nuotraukų dydį
P.S. atsiprašau už nuotraukų dydį
O kokia čia marcipaninė persipaninė masė? Kaip ją paruošti? Gal galit receptą?
QUOTE(Letune @ 2009 06 16, 16:27)
O kokia čia marcipaninė persipaninė masė? Kaip ją paruošti? Gal galit receptą?
Jos galima ir nusipirkt prieskonių parduotuvesė
QUOTE(Lung @ 2009 06 15, 20:28)
Paprasti ir greiti sausainiukai iš sluoksniuotos tešlos (tiek mielinės, tiek bemielės), įdaras - marcipaninė persipaninė masė, papuošimai - migdolų drožlės:
P.S. atsiprašau už nuotraukų dydį
P.S. atsiprašau už nuotraukų dydį
Na super
bet nesuprantu kaip susukt tai fainai, turiu omeny tos kvadratelius gal pasidalinsit patirtim
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 06 17, 01:03)
bet nesuprantu kaip susukt tai fainai, turiu omeny tos kvadratelius gal pasidalinsit patirtim
Man atrodo, kad tešlą supjaustom kvadratais, tuose kvadratuose dar išpjaunam vieną kvadratą. Tą likusį "rėmelį" perneriam kaip žagarėlį ir uždedam ant to išpjauto mažesnio kvadrato. Dedam įdarą ir viskas
QUOTE(Sophi @ 2009 06 17, 20:49)
Man atrodo, kad tešlą supjaustom kvadratais, tuose kvadratuose dar išpjaunam vieną kvadratą. Tą likusį "rėmelį" perneriam kaip žagarėlį ir uždedam ant to išpjauto mažesnio kvadrato. Dedam įdarą ir viskas
Panašiai, tik pjaunant antrąjį - vidinį kvadratą du priešingi kampučia paliekami neprapjauti. O prapjautieji sukryžiuojami. Nežinau, ar aiškiai paaiškinau, nupiešt būtų lengviau