Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sluoksniuotos tešlos gaminiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
era^
QUOTE(uolma @ 2010 01 10, 00:57)
Gal reiktų mielinės tešlos, ji ne taip trupa?  g.gif
*



Va gal ir ne taip trupetu, ax.gif bet skonis vis tiek skaunus, reikes kita karteli isbandyti su mieline mirksiukas.gif
martyynyyte333
Mano bene mėgstamiausias:
Iš obuolių išvirti kaip ir džemą, kuriuo pertepti sluokdniuotos tešlos lakštus. Paprasta, greita ir be gaaaaalo skanu. blush2.gif tongue.gif

user posted image
Lacoste
O koki idara daryt, kad salti sumustiniai skanus butu, ar visi tinka?
pienia
QUOTE(Lacoste @ 2010 01 18, 13:04)
O koki idara daryt, kad salti sumustiniai skanus butu, ar visi tinka?
*


Gali su grybais, su suriu ir desra, tik su suriu. Man bent kokie labai skanus. Beto mikrobangej pasildyt galima smile.gif
regna
QUOTE(Lacoste @ 2010 01 18, 13:04)
O koki idara daryt, kad salti sumustiniai skanus butu, ar visi tinka?
*


lacoste 4u.gif -nežinau,tavo skonio,bet norėčiau pasiūlyti tokį įdarą:
kumpis+konservuoti kukurūzai,+juodosios alyvuoges+saldžioji paprika+fermentinis sūris.
Aš,ruošiu su mieline tešla.
Skanaus 4u.gif
jurda
Aš irgi kepu bandeles su dešrelėm, uogiene, varške. Kažkas rašė, jog kepa pyragą su varške. Norėčiau receptuko
vitalija.vilke
Aš taip pat mėgstu gaminti su sluoksniuota tešla. Greita ir paprasta, nes nelabai mėgstu ją darytis pati. Dažniausias gaminys tai "batonas" su mėsa (su bemiele tešla): apkepu mėsytę su svogūnais ir morkomis arba išverdu šaldytų daržovių ir viską sumaišau su tarkuotu sūriu, tada visą masę uždedu ant atšildytis tešlos ir padarau kaip "batoną" aptepu kiaušinio plakiniu ir į orkaitę.
Taip pat dažnai darau picą, bet man ant bemielės tešlos daug skaniau.
drinks_cheers.gif
Papildyta:
Iš mielinės tešlos labiausiai patinka bandeles su aguonomis. Receptėlis labai paprastas dedi medaus( jei kietas pašildai mikrobanginėje, kad suskystėtų), aguonų ir išsuki, kad pasidarytų vientisa masė, tada tepi ant atšildytos tešlos, susuki ir supjaustai piršto storio bandelėmis. Aš tai dar susukus palaikau kokias į min ir tik tada kepu.
Labai skanu 4u.gif
Tik į kūną "eina" blush2.gif
info.percea
Ką tik dėsi į tą tešlą, viskas tiks...niam, niam bigsmile.gif
jurda
Kepiau ir aš picą. Tikrai skanus pagrindas gavosi, toks minkštas
krugile
Sveikos,
Norejau Jusu paklausti, gal zinot kaip ten padaro picos pada Can.can picerijoje, kur krastai buna is surio, kaip ten jo prideda, ar paprastai pritarkuota, uzlenkta? gal ne bet koks tinka ??
aciu smile.gif
rencia1
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu bigsmile.gif gavosi tikrai labai labai skanus, ir tikrai ne sleiksciai saldus. Tetis, kuris nevalgo saldumynu, ir tas paragaves net akis issprogdino kaip jam patiko thumbup.gif

user posted image

user posted image

kokybe prasta, kadangi neturejau po ranka fotiko, teko fotografuot su telefonu rolleyes.gif
zivile.simona
[quote=rencia1,2010 02 24, 11:00]
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu(...)

O čia tiesiog pertepta ir susukta? g.gif
era^
QUOTE(rencia1 @ 2010 02 24, 11:00)
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu  bigsmile.gif gavosi tikrai labai labai skanus, ir tikrai ne sleiksciai saldus. Tetis, kuris nevalgo saldumynu, ir tas paragaves net akis issprogdino kaip jam patiko  thumbup.gif
*




Labai skaniai atrodo, reikes ir man pabandyti smile.gif
rencia1
[quote=zivile.simona,2010 02 24, 15:05]
[quote=rencia1,2010 02 24, 11:00]
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu(...)

O čia tiesiog pertepta ir susukta? g.gif
*

[/quote]

tikrai taip, pertepta, susukta ir supjaustyta nedideliais gabaliukais mirksiukas.gif
zivile.simona
Ačiū už atsakymą mirksiukas.gif reikės pabandyti, nes labai jau skaniai atrodo essen.gif
FruitCocktail
Laba diena smile.gif
Kaip manot, ar galima patiekaliukus iš šaldytos tešlos kepti paprastoje mikrobangėje? g.gif Pvz. krabų lazdeles. Ar nesiskirs nuo keptų orkaitėje?
meistryte
Siandien sumasciau isbandyti bemiele sluoksniuota tesla ir iskepti koki skanesta 4u.gif Kepiau pyragelius su slyvu dzemu ir su desryte mazutes bulkutes smile.gif Tos su desryte gavosi liuksiskai, na o su dzemu, tai visos isileido,ir dzemukas isbego verysad.gif Gal zinot, kaip padaryt, kad neisbegtu dzemukas,o gal kita reikia pabandyti det???? blush2.gif

P.S. Vyras liko suzavetas ir vos liezuvio neprarijo, kaip jam patiko... ir su isbegusiu dzemuku ir su desrytem biggrin.gif
Dusetelle
O kaip gaminama sluoksniuota tesla g.gif
Ar cia tas pats kaip kapota? blush2.gif
Deiva1212
QUOTE(Dusetelle @ 2010 03 22, 22:35)
O kaip gaminama sluoksniuota tesla  g.gif
Ar cia tas pats kaip kapota?  blush2.gif
*


Ne tas pats. Bemielei sluoksniuotai tešlai ( 600 g) reikės:
250 g sviesto,
250 g miltų,
150 ml vandens,
žiupsnelis druskos.
Iš 50 g kambario temperatūros sviesto, 250 g miltų, 150 ml vandens ir druskos užminkyti vientisą tešlą ir palaikyti šaldytuve apie 20 min. Po to apibarstyti miltais ir iškočioti keturkampį lakštą. Viduryje dėti šaldytą sviestą (200 g) maždaug 1 cm storio plokštelėmis. Užlenkti tešlos kraštus iš keturių pusių, kad uždengtų sviestą. Lengvai spaudžiant iškočioti ploną keturkampį lakštą. Tešlos kraštus užlenkti vieną ant kito, kad gautųsi 3 tešlos sluoksniai. Vėl iškočioti ploną keturkampį lakštą ir vėl sulankstyti į 3 sluoksnius. Dedame į šaldytuvą 15 min. Vėl kočiojame, vėl lankstome. Kočiojimo-užšaldymo procesą kartoti 2-3 kartus. Kuo daugiau kartosit, tuo daugiau sluoksnių turės kepinys.
Mielinę gaminame taip pat, tik pradžioje dedame 0,5 pak. sausų mielių ir ne šaldome, o kildiname šiltoje vietoje.
KibirVibir
QUOTE(meistryte @ 2010 03 10, 19:08)
su dzemu, tai visos isileido,ir dzemukas isbego  verysad.gif 
*



dzemas kepiniams isgelbetu situacija smile.gif
Dusetelle
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 03 23, 01:35)
Ne tas pats. Bemielei sluoksniuotai tešlai ( 600 g) reikės:
250 g sviesto,
250 g miltų,
150 ml vandens,
žiupsnelis druskos.
Iš 50 g kambario temperatūros sviesto, 250 g miltų, 150 ml vandens ir druskos užminkyti vientisą tešlą ir palaikyti šaldytuve apie 20 min. Po to apibarstyti miltais ir iškočioti keturkampį lakštą. Viduryje dėti šaldytą sviestą (200 g) maždaug 1 cm storio plokštelėmis. Užlenkti tešlos kraštus iš keturių pusių, kad uždengtų sviestą. Lengvai spaudžiant iškočioti ploną keturkampį lakštą. Tešlos kraštus užlenkti vieną ant kito, kad gautųsi 3 tešlos sluoksniai. Vėl iškočioti ploną keturkampį lakštą ir vėl sulankstyti į 3 sluoksnius. Dedame į šaldytuvą 15 min. Vėl kočiojame, vėl lankstome. Kočiojimo-užšaldymo procesą kartoti 2-3 kartus. Kuo daugiau kartosit, tuo daugiau sluoksnių turės kepinys.
Mielinę gaminame taip pat, tik pradžioje dedame 0,5 pak. sausų mielių ir ne šaldome, o kildiname šiltoje vietoje.
*


Aciu uz paaiskinima 4u.gif Bet jau kiek zaidimo doh.gif
astaria
Ismokiau dukra kepti is sluoksniuotos teslos, tai dabar ji mus stebina savo sedevrais: tai bandeles su bananais, tai su melyniu uogiene, tai su desrelem.
FruitCocktail, nemanau kad mikrobangej iskeptu kaip priklauso... isbandysi - papasakok smile.gif
vaidyte
Skaiciau, kad kai kurios is jusu kocioja tesla...man kociota ji nekyla...ar as ka ne taip darau?
Adryte07
nuo siandien MAXIMOJE 40% nuolaida saldytai mielinei ir bemielei teslai thumbup.gif
asaraa
o gal galit tiksliau aprasyti, kaip gaminate su desrele bulkutes blush2.gif Kuria tesla naudojate, ar ja pjaunat (kaip kiek), ar visa desrele dedat? kiek laiko kepat?

Ir dar klausimelis, ar kas matet kurioj parduotuvej mantingos gamybos bulkuciu paruostuku? 4u.gif Kokia ju kaina? Mane butent domina 25-26 puslapiu gaminiai is cia
Letune
QUOTE(vaidyte @ 2010 03 29, 18:58)
Skaiciau, kad kai kurios is jusu kocioja tesla...man kociota ji nekyla...ar as ka ne taip darau?
*


Aš irgi kartą kai pabandžiau kočiot, tai tik ją pagadinau, kilo tai blogiau, nes sluoksneliai susiardė. Ir ji pasidarė panašesnė į kapotą, o ne į sluoksniuotą. Daugiau taip nedarau. schmoll.gif
Sophi
QUOTE(asaraa @ 2010 03 30, 20:40)
Ir dar klausimelis, ar kas matet kurioj parduotuvej mantingos gamybos bulkuciu paruostuku?  4u.gif Kokia ju kaina? Mane butent domina 25-26 puslapiu gaminiai is cia
*


Kad parduotuvėse jie parduodami tik jau iškepti smile.gif
asaraa
QUOTE(Sophi @ 2010 04 05, 18:43)
Kad parduotuvėse jie parduodami tik jau iškepti smile.gif
*


uskeptas maciau mirksiukas.gif , bet mane domiina pusgaminiai 4u.gif
ELlJA
Labai skaniai gavosi prie alaus ši užkandėlė. Reikės:
1pak. sluoksniuotos Mantingos tešlos (kur dideli 2 lakštai)
apie 400 gr. rūkyto kumpio (idealiai tinka naminis)
100 gr. kečupo (Hainz)
svogūnų laiškų, krapų, 3-4 skiltelės česnako, 1š. alyvuogių aliejaus, 1š. rapsų aliejaus.
Atšildome tešlos lakštus, bet ne visiškai. Neturi būti ištižę. Kumpį supjastome smulkiais kubeliais, svogunų laiškus ir krapus sukapojame.
Į dubenėlį įspaudžiame česnako skilteles, supilame aliejų, įdedame kečiupo ir viską labai gerai išmaišome ir gauname padažą.
Ant atšildyto tešlos lakšto, tepame padažą, paliekam 1 cm kraštelį neapteptą (bus reikalingas sukant tešlą), užbarstome kumpį su kapotais krapais ir svogūnų laiškais. Lakštą susukame kaip vyniotinį, neapteptą tešlos galą patepam vandenuku, kad vyniotinis kepant neišsiskleistų. Iš išvardintų produktų turi gautis du vyniotinukai. Kiekvieną jų supjastome į 10-12 ritinėlių ir kepame 180 laipsnių temp. kol tešla paruduos. Pastebėjimas- kiaušinio plakiniu netepti sususktų vyniotinių, nes pjaustyti bus labai sunku, pjaustant peilis turi buti kuo sausesnis. Skanaus 4u.gif user posted image
kameilla
Aš gaminu pagal šį receptą:

ITALIŠKAS PYRAGAS SU ŠPINATAIS
Ingredientai:
500 g grūdėtosios varškės,
200 g fermentinio sūrio,
apie 300 g šviežių špinatų,
po žiupsnį šviežių prieskoninių žolelių-krapų, bazilikų, rozmarinų, petražolių,
2 lakštai bemielės tešlos,
4 kiaušiniai.

Gaminimas:
Šaldytos tešlos lakštus reikėtų dar patampyti, kad taptų plonesni. Tada pusę lakšto klokite į kepimo skardą-kitą puse tešlos vėliau reikės užkloti įdarą. Į grūdėtąją varškę sudėkite smulkintas prieskonines žoleles, suplėšykite špinatų lapus, sutarkuokite fermentinį sūrį ir viską išmaišykite.

Gautą masę sudėkite ant tešlos, vienodai paskirstykite, užklokite lakštu, užlenkite ir užspauskite kraštelius. Maždaug 200 laipsnių karščio orkaitėje pyragą reikėtų kepti apie 1 valandą. Svarbu stebėti, kad kepinys įgautų gelsvą gintarinį atspalvį.

Siūloma pyragą patiekti su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir baltojo vyno taure, tačiau kiekvienas,paragavęs kepinio, pats nuspręs, su kuo šį užkandį pasiūlyti svečiams ar namiškiams. smile.gif


Aš špinatus apkepinu, tada jie nebebūna tokie "pasišiaušę" ir pyragas iškepa per trumpesnį laiką.
Poema
Gal turite receptuku su braskemis ir sluoksniuota tesla? 4u.gif
Renatina
QUOTE(Poema @ 2010 06 11, 13:19)
Gal turite receptuku su braskemis ir sluoksniuota tesla? 4u.gif
*



Man atrodo, Sonatinos puslapyje toks yra....


4u.gif va - radau http://sonatinos-receptai.blogspot.com/200...pyragas-su.html

mamakarolina
QUOTE(ELlJA @ 2010 04 10, 14:29)
Labai skaniai gavosi prie alaus ši užkandėlė. Reikės:
1pak. sluoksniuotos Mantingos tešlos (kur dideli 2 lakštai)
apie 400 gr. rūkyto kumpio (idealiai tinka naminis)
100 gr. kečupo (Hainz)
svogūnų laiškų, krapų, 3-4 skiltelės česnako, 1š. alyvuogių aliejaus, 1š. rapsų aliejaus.
Atšildome tešlos lakštus, bet ne visiškai. Neturi būti ištižę. Kumpį supjastome smulkiais kubeliais, svogunų laiškus ir krapus  sukapojame.
Į dubenėlį įspaudžiame česnako skilteles, supilame aliejų, įdedame kečiupo ir viską labai gerai išmaišome ir gauname padažą.
Ant atšildyto tešlos lakšto, tepame padažą, paliekam 1 cm kraštelį neapteptą (bus reikalingas sukant tešlą), užbarstome kumpį su kapotais krapais ir svogūnų laiškais. Lakštą susukame kaip vyniotinį, neapteptą tešlos galą patepam vandenuku, kad vyniotinis kepant neišsiskleistų. Iš išvardintų produktų turi gautis du vyniotinukai. Kiekvieną jų supjastome į 10-12 ritinėlių ir kepame 180 laipsnių temp. kol tešla paruduos. Pastebėjimas- kiaušinio plakiniu netepti sususktų vyniotinių, nes pjaustyti bus labai sunku, pjaustant peilis turi buti kuo sausesnis. Skanaus  4u.gif user posted image
*



siandien kepiau siuos pyragiukus, tik vietoj kumpelio dejau desryte smile.gif labai skanu 4u.gif puikus receptukas thumbup.gif wub.gif
ELlJA
Smagu, kad patiko 4u.gif
kazkas_w3
Man skanesnis sis pyrageliu variantas http://www.patiekalu-receptai.lt/uzkandzia...liai-su-lasisa/
Poema
Renatina aciuks.gif
sssagis
Prisiminiau kad turiu prisipirkus mielines teslos is Norfos per akcija taigis sradau sita tema ir perskaiciau visa thumbup.gif Siandien jau isbandziau pica, pyragelius su sokoladu ir pyraga su obuoliais bigsmile.gif laaaabai skaniai viskas gavosi essen.gif: thumbup.gif

Dar bandysiu desrele vyniot, darysiu pyragelius su tunu(bandysiu dar kiausinio virto idet - manau skanu turetu but g.gif ) ir su varske bei abrikosais pyragelius meginsiu bigsmile.gif tik aisku ne siandien biggrin.gif
p Raganyte
Labuka 4u.gif Paaiskinkit man neziniukei...
Veiksmas vyko Anglijoje. Nusipirkau is ASDA supermarketo tokios teslos: labai daug plonu lakstu. I juos suvyniojau po kelias obuoliu skilteles. Niekas neissipute, o ta plona tesla taip ir sudziuvo!!! bigsmile.gif Kas cia per tesla??? Gal po kelis lapus jos reikejo imti...? blush2.gif doh.gif ,,Authentic Asian Shelves". g.gif
TomaKa
Laba,

gal kartais kas turit recepta bandeliu su karamele? blush2.gif
Na tokiu kaip Sote galima nusipirkt.... is sluoksniuotos teslos, tesla aisku nelabai svarbu, labiau rupi kaip ta karamele tokia skania padaryt....
vaidullee
is sluoksniuotos mielines teskos darau bandeles smile.gif skaniausios su desrelem.. pasidarau ilgas juosteles ir apsuku desreles mirksiukas.gif tada patepu kiausinio plakiniu. skanu su darzovemis, grybais...
jei megstat galima pasidaryt pyraga, ne pyragelius smile.gif
adatiene
QUOTE(vaidullee @ 2010 10 21, 11:10)
is sluoksniuotos mielines teskos darau bandeles smile.gif skaniausios su desrelem.. pasidarau ilgas juosteles ir apsuku desreles  mirksiukas.gif  tada patepu kiausinio plakiniu. skanu su darzovemis, grybais...
jei megstat galima pasidaryt pyraga, ne pyragelius smile.gif
*




Sveiki,
aš irgi su dešrelėmis darau 4u.gif , tik aš dešrelę pjaunu išilgai per pusę ir dar dedu lydyto sūrio juostelę ir tada apsuku tešlos juostelėmis, na tada kaip ir jūs kiaušinio plakiniu patepu. Valgome karštas su pomidorų ar majonezo padažu. Šeimyna labai mėgsta. thumbup.gif
martam
Gal ir kvailai paklausiu, o kaip tas dešreles apsukate, ar lieka tarpai ir matosi dešrelė, ar ją paslepiate? ax.gif
Adera
praeita diena dariau pyragelius is sluoksniuotos teslos. supjausciau smulkiai kumpeli,sutarkavau suri per smulkesne nei burokine tarka ir sumaisiau su grietine.uzdejau ant laksto ir perlenkiau per pus,uzspaudziau sakute , kiausiniu aptepiau.ir i orkaite,nu man ir seimynai labai patiko thumbup.gif .teslos buvo du lakstai tai gavosi du nemazi pyragaiciai.
adatiene
QUOTE(martam @ 2010 10 21, 16:29)
Gal ir kvailai paklausiu, o kaip tas dešreles apsukate, ar lieka tarpai ir matosi dešrelė, ar ją paslepiate? ax.gif
*



Aš sukdama tešlą apie dešrelę su sūriu, tešlos kraštelį užleidžiu vieną ant kito, kad sūris taip neišbėgtu. 4u.gif Sakanaus 4u.gif
biriusa
QUOTE(p Raganyte @ 2010 10 16, 21:30)
Labuka  4u.gif Paaiskinkit man neziniukei...
Veiksmas vyko Anglijoje. Nusipirkau is ASDA supermarketo tokios teslos: labai daug plonu lakstu. I juos suvyniojau po kelias obuoliu skilteles. Niekas neissipute, o ta plona tesla taip ir sudziuvo!!!  bigsmile.gif  Kas cia per tesla??? Gal po kelis lapus jos reikejo imti...?  blush2.gif  doh.gif  ,,Authentic Asian Shelves".  g.gif
*




Tai yra Filo tesla. Ja naudoja spring rolams,a kiokiems patiekalams kur i juso ka ivinioji ir kepi karstame aliejuje. Dar Filo tesla naudoja turksiku saldumynu BAKLAVA gamybai mirksiukas.gif
O sloksniuota tesla pas mane visada kameroje buna, as labai ja megstu thumbup.gif
Desreles su sloksniuta tesla musu seimoje labai megstamos, bet kad butu ir smau ivinioju desreles kaip kudikelius
user posted image
dar darau daznai toki zuvies pyraga, ji reikia valgyt karsta tad nepavyksta nufotografuoti graziai doh.gif kol kas turiu tik tokia ka tik is orkaites
user posted image
4love
Lbai skanus pyrageliai su tunu :

1 pak sluoksniuotos bemieles teslos,
konservuoto tuno (geriausia savose sultyse, nes bus jei aliejuje bus riebu),
pomidoru,
sūrio.

Tesla supjaustyti nedideliais kvadrateliais (kazkur 8cmX8cm), ant teslos kvadratelio deti šaukštą tuno, ant viršaus uždėti kitą gabalėlį tešlos, ant jo griežinelį pomidoro ir uždėti gabalėlį sūrio.
tokius sumustinukus deti ant folijos ir kepti įkaitintoje orkaiteje apie 20 min smile.gif Labai skanūs tiek šilti, tiek šalti smile.gif
Rakelė
ka galit pasiulyt issikept saldaus, be obuoliu ir kitu produktu pucianciu pilva, nes maitinu vaika ax.gif
ar gautus koks pyragas su varske g.gif is bemieles teslos cia klausiu as labiau mirksiukas.gif
biriusa
QUOTE(rabelkyte @ 2010 11 10, 13:35)
ka galit pasiulyt issikept saldaus, be obuoliu ir kitu produktu pucianciu pilva, nes maitinu vaika  ax.gif 
ar gautus koks pyragas su varske  g.gif  is bemieles teslos cia klausiu as labiau  mirksiukas.gif
*




Gali iskepti arba pyraga arba greiciau padaryti trikampiukus su idaru. As perku ta sloksniuota teska kur ipakavime yra 6 lakstai. Perpjaunu kiekviena per puse, idedu idaro ir uzlenkiu. Gali deti varskes, kiausinio, cukraus idara, man is sladziu labai patinka tokie trikampiukai su Nutella ar kitu sokoladiniu kremu, o kepti obuoliai nepucia pilvuko vaikui tik momos suvalgytas sviezias obuoliukas mirksiukas.gif
emiliuxas
kepiausi pyraga su obuoliais . priestai supjausciau obuolius gabaliukais smulkiais dejau juos i kepruve ir ipylaiu apie pusia stiklines vandens, gal siektiek daugiau, dejau cukraus kokius keturis saukstus vanilino cinamono, ciut rugsteles ipyliau, patroskinau tada viska sutirstinau arbatiniu sauksteliu krakmolo ir sudejau tarp dvieju teslos sluoksniu suspaudziau krastus aptepaiu kiausiniu ir pabarsciau cukrum iskepe per pusia valandos. sunaudojau tris obuoliukus, salduma rugstuma galima pasireguliuoti pagal skoni. man labai patiko toks tirstokas obuoliu dzemas-padazas ar kaip ji pavadinti. idaras primena tuos amerikietiskus apple pie pyrago idarus. mirksiukas.gif
Letune
QUOTE(emiliuxas @ 2010 11 18, 23:52)
kepiausi pyraga su obuoliais . priestai supjausciau obuolius gabaliukais smulkiais dejau juos i kepruve ir ipylaiu apie pusia stiklines vandens, gal siektiek daugiau, dejau cukraus kokius keturis saukstus vanilino  cinamono, ciut rugsteles ipyliau, patroskinau tada viska sutirstinau arbatiniu sauksteliu krakmolo  ir sudejau tarp dvieju teslos sluoksniu  suspaudziau krastus aptepaiu kiausiniu ir pabarsciau cukrum iskepe per pusia valandos.  sunaudojau tris obuoliukus, salduma rugstuma galima pasireguliuoti pagal skoni. man labai patiko toks tirstokas obuoliu dzemas-padazas ar kaip ji pavadinti. idaras primena tuos amerikietiskus  apple pie pyrago idarus. mirksiukas.gif
*


Ar įdaras nesigavo pernelyg skystas, ar sutirštėjo pakankamai nuo krakmolo? Ar krakmolą įdėti tiesiog sausą?, ar jis nesušoka į gumulėlius? Ir ar nesigavo apatinis tešlos sluoksnis susmegęs nuo įdaro? Esu kažkada kepusi iš sluoksniuotos tešlos su obuoliais pyragą. Tai net apatinį tešlos lapą išsikepiau atskirai, ant viršaus dėjau supjaustytus obuolius, žalius ir uždengiau nekeptu kitu tešlos lapu. Tai gavosi permirkęs ir neiškepęs, varvantis pyragas, nes obuoliai paleido savo sultis. doh.gif Labai norėčiau dar bandyti, bet nesiryžtu, nes vėl galvoju, kad gali nesigauti. unsure.gif Gal gali išsamiau parašyti koks tas įdaras gaunasi, nes nepažįstu "apple pie pyrago". Ačiū 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.