Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Histeroskopija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Daiva
Kolibriuke,

Iškeliu mūsų diskusiją į atskirą temą.

Jei jau tuo domiesi, tai dabar mokink mane laugh.gif
Ar gali diagnostinės histeroskopijos metu iš karto ir šalinti (gydyti), jei ką nors randa?

Ir dar vienas klausimas - teko skaityti, kad tiesiog dėl visko iš karto daro gimdos abraziją (išgramdymą), ką manai apie tai?
Kolibriukė
Taip, diagnostines histeroskopijos metu gali buti imtasi operacines technikos - tada jau tai vadinasi operacine histeroskopija. Gali buti salinamos pertvaros, saaugos, polipai, miomos, endometriozes zidiniai. Dazniausiai apsiribojama konkretaus darinio pasalinimu. Taciau kartais profilaktiniais tikslais, ypatingai esant gimdos gleivines hiperplazijai dar kartu padaroma ir abrazija. Ne tik del viso pikto, bet pvz esant daugybiniams polipams - negi visus po viena rankiosi.
Planuojancioms gimdyti moterims nerekomenduojama daryti abrazija isvis, nes po jos gali blogai augti gleivine.
As manau, kad kartais padaryti abrazija nera blogai, tada histologini tyrima daro is viso turinio - na gal is itartiniausiu vietu - tada gali rasti daugiau info. Taciau galbut sis teisinys labiau tinkamas menopauzinems moterims, kurioms pikto daikto rizika yra didesne.

Procedura trunka 10 - 15 min, daroma trumpalaike bendrine nejautra - mano supratimu, intravenine.
Daiva
Kolibriuke, tai kiek suprantu histeroksopijos metu galima padaryti ir endometriumo biopsiją (ketinau prašyti to atskirai)?
Kolibriukė

QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 23, 11:04)
Kolibriuke, tai kiek suprantu histeroksopijos metu galima padaryti ir endometriumo biopsiją (ketinau prašyti to atskirai)?

Taip, histeroskopijos metu galima paimti ir endometro biopsiją. Tačiau kokios informacijos tikiesi iš to gauti? g.gif
Daiva
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 23, 11:07)
Taip, histeroskopijos metu galima paimti ir endometro biopsiją. Tačiau kokios informacijos tikiesi iš to gauti? g.gif

Nu nežinau....Skaičiau, kad tai daroma siekiant diagnozuoti ar gera endometriumo struktūra, jis turi būti kažkoks vienalytis, nesloksniuotas, taip pat jei teisingai suprantu taip galima nustatyti ar nėra endometriume uždegimo židinių... g.gif
Kolibriukė
Tikrai.....gali buti letinis endometritas. Irgi gali sukelti implanticijos sutrikimus ir ankstyvus persileidimus. Gera mintis.....
O ziurek, isskyru jokiu nebuna ciklo metu? Ta prasme, kad nenormaliu isskyru - rusvu zalsvu, rausvu, geltonu?
Liucile
Sveikos,
O tos hiteroskopijos metu ta pati viska mato ir daro ka ir laparoskopijos? Kazkaip nelabai suprantu kuo tie tyrimai skiriasi, ir koks yra geresnis ir patikimesnis. Gali but kad kvailai klausiu, bet tikrai nezinau.
Kolibriukė
QUOTE (Liucile @ 2004 08 23, 11:15)
Sveikos,
O tos hiteroskopijos metu ta pati viska mato ir daro ka ir laparoskopijos?  Kazkaip nelabai suprantu kuo tie tyrimai skiriasi, ir koks yra geresnis ir patikimesnis. Gali but kad kvailai klausiu, bet tikrai nezinau.

Lapakoskopijos metu mato kiausides, kiausintakius, pilvo ertme, o histeroskopijos metu - gimdos ertme is vidaus.

cia negalima sakyti, kuris geresnis ar patikimesnis, nes rodo skirtingus dalykus.
Daiva
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 23, 11:11)
Tikrai.....gali buti letinis endometritas. Irgi gali sukelti implanticijos sutrikimus ir ankstyvus persileidimus. Gera mintis.....
O ziurek, isskyru jokiu nebuna ciklo metu? Ta prasme, kad nenormaliu isskyru - rusvu zalsvu, rausvu, geltonu?

Ne, jokių išskyrų nebūna...Ciklas pas mane idealus, nieko netepa, nieko neskauda (išskyrus galvą smile.gif ), hormonai visi normoje, mėnesinės normalios, ne per daug gausios, be jokių gabalų ir pan. Žodžiu, užuominų į endometriozę nėra, bet norisi išsitirti viską iki galo. Dar šoliuosiu pagaliau pasidarysiu su vyru kariotipo tyrimus, o daugiau jau ir nieko nebesugalvoju g.gif
Bet pirmiausia dabar lauksiu, kol atsistatysiu ir eisiu histeroskopuotis...Mano mama turėjo miomą, gal ir pas mane kur nors kas nors slepiasi...
Slyvute
O histeroskopija kenksminga? Na turiu omeny, kad tarkim po laparoskopijos gali susidaryti saaugos, atsirasti endometrioze, o po diagnostines histeroskopijos?
Slyvute
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 23, 10:11)

Kolibriuke, o jei pas mane kartais atsiranda trumpam tokiu labai geltonu isskyru (nors tepinelis geras) ir labai stipriai rudai teplioja (laparoskopijos metu endometrozes galima sakyti nerado), ir menesines labai silpnos tik 2 dienas, tai galima itarti kazkokiu anomaliju gimdoje?
Liucile
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 23, 10:16)
QUOTE (Liucile @ 2004 08 23, 11:15)
Sveikos,
O tos hiteroskopijos metu ta pati viska mato ir daro ka ir laparoskopijos?  Kazkaip nelabai suprantu kuo tie tyrimai skiriasi, ir koks yra geresnis ir patikimesnis. Gali but kad kvailai klausiu, bet tikrai nezinau.

Lapakoskopijos metu mato kiausides, kiausintakius, pilvo ertme, o histeroskopijos metu - gimdos ertme is vidaus.

cia negalima sakyti, kuris geresnis ar patikimesnis, nes rodo skirtingus dalykus.

Kolibriuke, o laparoskopijos metu gimdos ertmes nemato? Tai kaip tada nustato endometrioze
Kolibriukė
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 23, 11:17)

Bet pirmiausia dabar lauksiu, kol atsistatysiu ir eisiu histeroskopuotis...Mano mama turėjo miomą, gal ir pas mane kur nors kas nors slepiasi...

As siaip teiravausi turedama omeny ne endometrioze, o polipa arba mioma.

Butinai reikalinga histeroskopija su endometro biopsija.

Ir del sventos ramybes - kariotipo tyrimai.
Kolibriukė
QUOTE (Slyvute @ 2004 08 23, 11:30)
O histeroskopija kenksminga? Na turiu omeny, kad tarkim po laparoskopijos gali susidaryti saaugos, atsirasti endometrioze, o po diagnostines histeroskopijos?

Ne, histeroskopija yra nekenksminga. Teoriskai galima infekcija uznesti is maksties i gimda. O tas nera labai nepavojinga. Taip, kad man atrodo, kad pries tai turi buti iradyta, kad maksty - svaru. Endometriozes rizikos mano galva - jokios. Saaugu tikrai neatsiras.
Kolibriukė
QUOTE (Slyvute @ 2004 08 23, 11:34)
Kolibriuke, o jei pas mane kartais atsiranda trumpam tokiu labai geltonu isskyru (nors tepinelis geras) ir labai stipriai rudai teplioja (laparoskopijos metu endometrozes galima sakyti nerado), ir menesines labai silpnos tik 2 dienas, tai galima itarti kazkokiu anomaliju gimdoje?

Menesines trunkancios 2 dienas yra gimdos gleivines prasto augimo pozymis. Man atrodo ta augima lemia estrogenai. Taigi, reiktu tirtis hormonus. Cia jau greiciausiai jie kalti. Mano galva, jau jeigu menesines trunka dvi dienas, tai turetu pilti kaip is kibiro.
Ar verta ieskoti anomaliju gimdoje? Manau, kad anomalija hormonuose.

Del rudu isskyru - jos gali buti ne tik del endometriozes, bet ir del uzdegimo ir del hormoninio disbalanso. Ziurint kada jos atsiradna, ar visada panasiu ciklo metu. Ir dar....turejau as cia toki atveji. Vienai pazistamai tepa rudai pries menesines ir baisus skausmas menesiniu metu. Kaip is akies lupta endometrioze. Padare laparoskopija vokietijoje. Ir shysh.....endometrioze paneigta. g.gif g.gif
Kolibriukė
QUOTE (Liucile @ 2004 08 23, 11:38)

Kolibriuke, o laparoskopijos metu gimdos ertmes nemato? Tai kaip tada nustato endometrioze

Histeroskopijos mato gimdos ertme is vidaus, o laparoskopijos metu - igimda is isores. Nepamirskit - gimdos endomterioze ne vienintele endometriozes rusis. Jinai laaabai dazna ir labai pavojinga kiausintakiuose ir kiausidese. Gali buti ir slapimo takuose ir teisiojoj zarnoj, ir Duglaso ertmej ir gimdos kaklely.
.
Slyvute
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 23, 11:08)
Menesines trunkancios 2 dienas yra gimdos gleivines prasto augimo pozymis. Man atrodo ta augima lemia estrogenai. Taigi, reiktu tirtis hormonus. Cia jau greiciausiai jie kalti. Mano galva, jau jeigu menesines trunka dvi dienas, tai turetu pilti kaip is kibiro.
Ar verta ieskoti anomaliju gimdoje? Manau, kad anomalija hormonuose.

Del rudu isskyru - jos gali buti ne tik del endometriozes, bet ir del uzdegimo ir del hormoninio disbalanso. Ziurint kada jos atsiradna, ar visada panasiu ciklo metu. Ir dar....turejau as cia toki atveji. Vienai pazistamai tepa rudai pries menesines ir baisus skausmas menesiniu metu. Kaip is akies lupta endometrioze. Padare laparoskopija vokietijoje. Ir shysh.....endometrioze paneigta. g.gif g.gif

Na gimdos gleivine pries ovuliacija budavo 8-9 mm - lyg ir normos ribose. Hormonu tyrimai daryti - visi normose, folikulai auga, ovuliacija vyksta, geltonkunis susiformuoja.
Del uzdegimu - nebezinau kur ju ieskoti - gimdos kaklelio paselis nieko nerodo, vizualiai irgi nieko nesimato, laparoskopijos metu irgi jokiu uzdegimu nemate (buvo rasti tik 2 mazi endometriozes zidiniai ant slapimo pusles pilvapleves - prideginti).
Vienu zodziu nezinau, kur man ieskoti atsakymu i klausimus. Ar verta is naujo tirtis hormonus? O rudos isskyros atsiranda visada tuo paciu metu pries ir po menesiniu (menesines reguliarios). Tai sakau gal ir man vertetu ta histeroskopija darytis?
Kolibriukė
QUOTE (Slyvute @ 2004 08 23, 12:29)
Tai sakau gal ir man vertetu ta histeroskopija darytis?

Pasitark su gydytoja. Butinai uzakcentuok tas rudas isskyras. Nezinau, ka tau patarti. Teoriskai - galetum ta procedura pasidaryti, bet praktiskai? Nezinau.
Liucile
Labai Aciu Kolibriuke uz atsakymus.
Geriausia tai butu pasidaryt ir ta ir ta, kad viska issiaiskinti, nes man nesiseka surasti nepastojimo priezasciu, visi daryti tyrimai geri g.gif .
Daivute, noriu paklausti, ar tau dare laparoskopija?
Dabar man buvo pirmoji stimuliacija serofenu, be inseminacijos. Tai turbut dar reiktu bandyti kelias stimuliacijas su inseminacijom, ir tuomet jau ryztis laparoskopijai arba histeroskopijai, kazkuriai is ju g.gif . Va apie tokius planus galvoju
Kolibriukė
QUOTE (Liucile @ 2004 08 23, 12:59)

Dabar man buvo pirmoji stimuliacija serofenu, be inseminacijos. Tai turbut dar reiktu bandyti kelias stimuliacijas su inseminacijom, ir tuomet jau ryztis laparoskopijai arba histeroskopijai, kazkuriai is ju g.gif . Va apie tokius planus galvoju

Rekomenduociau darytis laparoskopija, nes daugiau ir vertingesnes info duoda.
Histeroskopija pasidaryt visada spesi, o gal ir nereiks.
Viltė
Slyvutei ir Kolibriukei (pakomentuokit)
Man prieš mmm jokių rudų išskyrų nėra tik po mmm maždaug 3-4-5-6, o kartais 7 dieną teplioja rudai. MMM žiauriai negausios, visada skausmingos, sergu su higieniniais įklotais, nebelaiko nervai. Sakiau gydytojoms, tai dabar Meškauskienė liepė 3 mėn gerti kontraceptikus (tipo pamigdyti endometriozę) Man 2kart daryta laparoskopija, abu kartus rasta endometriozė (ant sakrauterinių raiščių, prie gimdos pradžios apačioje ir dar kažkur žodžiu nemažai, paskutinįkart pernai pridegino per laparoskopiją. Tačiau gleivinė neveši, nors hormonai visada norma. Estrogenų neskiria. Nežinau, kodėl.

Kolibriukei, kokį hormonų tyrimą reikia padaryti, kad nustatytum, kodėl neveši gleivinė.

Kolibriukė

Vilte, reiketu pasidaryti estradiolio kieki kraujuje. Nes jis atspindi visus estrogenus, nuo kuriu ir priklauso gimdos gleivines augimas - proliferacija.

Dabar svarstau, kodel neskiria estrogenu.... g.gif
Gal ir kvailai pasakysiu, gal ir susimausiu, bet kiek atsimenu, o atmintis skyleta, nes egzas senu seniausiai laikytas, estrogenai gali suaktyvinti endometrioze. Gal ir nusisneku blink.gif

Tai, kad dabar teplioja ir nervus gadina, tai gali but, kad kazkur jinai yra ta bjaurastis dar neisdeginta. O mano knygutes teigia ir atmintis zaunyja, kad endometriozei primigdyti reikia bent 6 menesiu tam tikru KT. Ne visi tinka smartass.gif
aistukas
Na, va padare man ta histeroskopija, tai dabar galiu pasidalinti patirtim su tom kam idomu.
Ligoninej praleidau 2 dienas (tiek pat ir darbe nebuvau).Pati procedura truko neilgai apie 15-20min. Man pasalino polipa ir paeme gleivines gabaleli tyrimams, nes gleivine buvo hiperplazuota (sake pasiaiskins kame reikalas). Siaip endometriozes gimdoj nemate, daugiau kaip ir nieko. Tik vat klausimas ko ta gleivine taip vesa? blink.gif Su nerimu dabar lauksiu atsakymo unsure.gif
Kolibriukė
QUOTE (aistukas @ 2004 08 26, 08:50)
Na, va padare man ta histeroskopija, tai dabar galiu pasidalinti patirtim su tom kam idomu.
Ligoninej praleidau 2 dienas (tiek pat ir darbe nebuvau).Pati procedura truko neilgai apie 15-20min. Man pasalino polipa ir paeme gleivines gabaleli tyrimams, nes gleivine buvo hiperplazuota (sake pasiaiskins kame reikalas). Siaip endometriozes gimdoj nemate, daugiau kaip ir nieko. Tik vat klausimas ko ta gleivine taip vesa? blink.gif Su nerimu dabar lauksiu atsakymo unsure.gif

Sveikute, Aistukai,

gerai, kad viskas pavyko, gerai, kad pašalino tą polipą. Dabar sumažėjo kliūčių pastojimui clap.gif clap.gif clap.gif

Gleivinė hiperplazuoja dėl estrogenų pertekliaus. Kadangi pas tave ciklas trumpas, tai spėju, kad ovuliacija išvis nevyksta. Būtina bent vieną ciklą stebėti folikumo augimą ir žiūrėti ar vyksta ovuliacija. Jei ovuliacija nevyksta, tai ir estreogenų sintezė toliau rusena, progesterono nesusidaro. Visos sąlygos hiperplazijai. Ir tas polipas yra hiperplazijos pasekmė. Gleivinė veša veša, susidaro jos iškyšuliukas ir jei tas iškyšuliukas "susiorganizuoja" sau atskirą mitybą, jis nenukrenta mėnesinių metu.

Na, o aš dar palauksiu su histeroskopijom. Žiūrėsiu, ką pasakys gydytojas. Jei polipas tikrai laikysis kelis ciklus, tada jau ryšiuos histeroskopijai.

Daiva
Nu blyn, tiek prirašiau apie endometriozę ir nuduso forumas pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp sad.gif
Kolibriukė
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 26, 09:33)
Nu blyn, tiek prirašiau apie endometriozę ir nuduso forumas pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp sad.gif

rolleyes.gif
Aš tai praktikuoju toki dalyką. Jeigu daug prirašau, tai prieš siųsdama darau Ctrl+C thumbup.gif ir tik tada bandau siųsti. jeigu nudūsta forumas, tada po kiek laiko vėl iš naujo atsidarau žinutės rašymo lauką, ir tada ctrl+V thumbup.gif

Sutaupo gerokai nervų clap.gif
Daiva
Tai ir aš praktokuoju, tik vat šį kartą nepapraktikavau laugh.gif

Tai va, bandysiu labai tingiai kartoti - KT dažniausiai skiria ne endometriozei gydyti, o kiaušidėms pailsinti (bent jau per IVF).

O endometriozę "gydo" Diferelinu, Dekaptilu iššaukdami dirbtinį klimaksą - žodžoi, kad jokia gleivinė iš viso neaugtų, nes endometriozė (jau pradėjau ir apie ją skaitinėti wink.gif ) yra toks labai įdomus darinys - ties nesveiki dariniai visą laiką tarsi imituoja tikrąjį "gerąjį" endometriumą - endometriozės židiniai (kaip ir pats endometriumas) kiekvieną ciklą auga priklausomai nuo hormonų veiklos ir ciklo gale nyksta ir šalinasi lygiai taip pat kaip endometriumas. Todėl su endometrioze praktiškai neįmanoma sukovoto, jei ji jau atsirado...Ją galima laikinai užslopinti...Tiesa, dar skiriami kažkokie papildomi preparatai priešuždegiminiai kiek suprantu....

Estrogenai tikrai vargiai ar gali gydyti endometriozę, juk jie ir augina endometriumą (tobish juos "mėgsta" ir endometriozė). Būtent dėl to būtent po IVF yra šansas įsitaisyti endometriozę, nes gaunamos didesnės nei įprasta estrogenų dozės (nekalbant jau apie hiperstimuliaciją, kurios metu estrogenų kiekis kraujyje išauga iki neįsivaizduojamų dydžių). Būtent po IVF man atsirado tepimų ne mėnesinių metu, iki tol to niekada nebuvo...

štai labai įdomus ir pakankamai aiškus straipsnis apie endometriozę (vėlgi rusų kalba)

http://www.mcrm.ru/cgi-bin/index.cgi?lid=48&lang=ru
Oktavija
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 26, 08:36)
Aš tai praktikuoju toki dalyką. Jeigu daug prirašau, tai prieš siųsdama darau Ctrl+C thumbup.gif ir tik tada bandau siųsti. jeigu nudūsta forumas, tada po kiek laiko vėl iš naujo atsidarau žinutės rašymo lauką, ir tada ctrl+V thumbup.gif

Sutaupo gerokai nervų clap.gif

aš irgi taip darau jei daug teksto prirašau laugh.gif
mallena
dabar taip darysiu ir as clap.gif
aistukas
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 26, 08:00)

Gleivinė hiperplazuoja dėl estrogenų pertekliaus. Kadangi pas tave ciklas trumpas, tai spėju, kad ovuliacija išvis nevyksta. Būtina bent vieną ciklą stebėti folikumo augimą ir žiūrėti ar vyksta ovuliacija. Jei ovuliacija nevyksta, tai ir estreogenų sintezė toliau rusena, progesterono nesusidaro. Visos sąlygos hiperplazijai. Ir tas polipas yra hiperplazijos pasekmė. Gleivinė veša veša, susidaro jos iškyšuliukas ir jei tas iškyšuliukas "susiorganizuoja" sau atskirą mitybą, jis nenukrenta mėnesinių metu.

Na, o aš dar palauksiu su histeroskopijom. Žiūrėsiu, ką pasakys gydytojas. Jei polipas tikrai laikysis kelis ciklus, tada jau ryšiuos histeroskopijai.

Aciu, kolibriuke, uz palaikyma. wub.gif
Su ta ovuliacija, chren znaet, kazkada pas Klima dariaus horm. tyrimus, matavau BT - norma, o ir gleiviu buna tokiu kaip reik. g.gif Bet tai buvo senokai - buvau kuriam laikui nusprendus nieko nedaryti ir laukti, kal gi ivyks viskas savaime...
Preis op. masn dare vaginaline echo - buvo 9 cd tai sake kad auga 2 folikulai aisku reiktu pastebet, kaip bus toliau, bet dabar dar ir pakraujuoja, o ir myletis uzdraude sad.gif

Jei jau apsispresi darytis, tai siaip procedura po narkozes dideliu nepatogumu nesukelia. Mane tai labiausiai slege laukimas, o po to gali, kad ir ta pacia diena namo.
Slyvute
Mergaites, galu gale radau logiska paaiskinima del nuolatinio rudo tepliojimo pries ir po menesiniu bei del negausaus kraujavimo menesiniu metu smile.gif
Reiskias taip: kiekviena menesi jei nera nestumo gimdos gleivine palaipsniui atsisluoksniuoja ir pasisalina su menesiniu krauju. Menesiniu negausuma gali salygoti per mazas menesiniu kraujo issiskyrimas, o kadangi per mazai issiskiria kraujo - gleivine sunkiau ir leciau pasisalina, del ko ir atsiranda rudas tepliojimas.
Ir toki mano nuomone logiska paaiskinima isgirdau ir gyd.Meskauskienes - vienintele gydytoja sugebejusi man paaiskinti, kodel esant pakankamo storio gimdos gleivinei menesines negausios ir nesant endometriozei nuolatos rudai teplioja.

Tik dabar as pati ismasciau, jeigu pas mane per mazai issiskiria kraujo, tai gal as turiu kokiu nors kraujotakos problemu - kas gali buti kliutimi implantacijai ar net paciam apvaisinimui g.gif
Liucile
Kazkur skaiciau, kad gali buti per daug tirstas ar per greito kresejimo kraujas, ir tada tikrai buna sunkiau pasisalinti jam menesiniu metu. Ir taip pat tai gali trukdyti implantacijai, ir skiria tokiais atvejais krauja skystinanciu vaistu g.gif . Tikrai pamenu kad kazkur apie tai saiciau, bet galiu ne viska tiksliai atsiminti.
Viltė
Taigi Slyvute ir mano ta pati problema ir dar aš turiu endometriozės židinukų, be to man prieš mmmm neteplioja, tik po to, nuo 3 dienos ir iki galo 7. Geras. Tai tu nuėjai pas Meškauskienę? Kaip ji tau? Aš jau baigiu 2 kontraceptikų pakuotę. Liko dar mėnuo. Tikrai daugiau nebenoriu gerti, nes pajutau šalutinių poveikių ir gerų ir blogų: padidėjo krūtinė+++ biggrin.gif , sumažėjo lytinis potrukis------- sad.gif .
Tai va. Nežinau. Kolibriukė sako, kad reikia nors 6 mėn. pavartoti kontraceptikus, kad pamigdyti kiaušides, bet aš jau nebegaliu, nervina mane tie kontraceptikai. Manau, kad tikrai daugiau 3 mėn. negersiu, taip gyd. sakė, gal užteks?
aistukas
QUOTE (Liucile @ 2004 08 27, 07:36)
Kazkur skaiciau, kad gali buti per daug tirstas ar per greito kresejimo kraujas, ir tada tikrai buna sunkiau pasisalinti jam menesiniu metu. Ir taip pat tai gali trukdyti implantacijai, ir skiria tokiais atvejais krauja skystinanciu vaistu g.gif . Tikrai pamenu kad kazkur apie tai saiciau, bet galiu ne viska tiksliai atsiminti.

Pas mane irgi teplioja ir per mm buna kresuliuku. Tai kai tik jais pasiskundziu, tai iskart kraujo tyrima su kresejimu padaro. Jis kaip visad - norma. Tuo pokalbis ir baigiasi, na zodziu viskas su jum gerai (atseit ir problemos ner).
Slyvute
Vilte, Meskauskiene man labai patiko, labai maloni gydytoja ir svarbiausia, kad ji vienintele man paaiskino del to tepliojimo ir negausiu menesiniu. Klausiau jos ir del histeroskopijos, tai sake daroma tada, kai echoskopijos metu kazka itaria, mano atveju nieko blogo, itartino nesimato, todel tikrai nereikia tos histeroskopijos. Vien.z. likau labai patenkinta, kad nuejau pas ja.
O del tu kontraceptiku, tai net ir nezinau, ar reikia taip ilgai juos gerti. Man nuo ju lytinis potraukis irgi zenkliai sumazedavo ir siaip nekoks malonumas saugotis, kai ir taip nepavyksta pastoti. Jei Meskauskiene sake pagerti 3 menesiukus, tai ir pagerk tik tiek smile.gif.
Slyvute
QUOTE (Liucile @ 2004 08 27, 07:36)

Kazi bendras kraujo tyrimas parodo kraujo tirstuma, kresejima ar ne?
Kolibriukė

Na jūs man mergaitės atleiskit, bet jau dėl to sumažinti kraujo išsiskyrimo ir dėl to per silpnų mėnesinių tai jau dvelkia nesąmone. Bet gerai, aš ne ginekologė, todėl tikrai nesiginčysiu, tiesiog viską paaiškinti kraujotakos sutrikimu ir kraujo savybėm - manau per maža.
Slyvute
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 27, 08:09)
Na jūs man mergaitės atleiskit, bet jau dėl to sumažinti kraujo išsiskyrimo ir dėl to per silpnų mėnesinių tai jau dvelkia nesąmone. Bet gerai, aš ne ginekologė, todėl tikrai nesiginčysiu, tiesiog viską paaiškinti kraujotakos sutrikimu ir kraujo savybėm - manau per maža.

Na del kraujotakos sutrikimo man nieks nieko neminejo (cia as pati ismasciau, kad galbut yra kokiu problemu su kraujotaka). Gydytoja tiesiog pasake, kad menesiniu metu issiskiria maziau kraujo, kas salygoja menesiniu negausuma ir ta tepliojima.
Gal ir nesamone dvelkia, bet as jau pavargau, nuo to neaiskumo - viskas gerai, priezasciu nera, nieks nieko nepaaiskina. Ir stai galu gale isgirstu mano nuomone logiska paaiskinima, kuris pasirodo greiciausiai yra nesamone sad.gif. Liudna, o man tas paaiskinas tikrai logiskas pasirode ir jau net nusiraminti spejau sad.gif.
Kolibriukė
QUOTE (Slyvute @ 2004 08 27, 09:23)
Na del kraujotakos sutrikimo man nieks nieko neminejo (cia as pati ismasciau, kad galbut yra kokiu problemu su kraujotaka). Gydytoja tiesiog pasake, kad menesiniu metu issiskiria maziau kraujo, kas salygoja menesiniu negausuma ir ta tepliojima.
Gal ir nesamone dvelkia, bet as jau pavargau, nuo to neaiskumo - viskas gerai, priezasciu nera, nieks nieko nepaaiskina. Ir stai galu gale isgirstu mano nuomone logiska paaiskinima, kuris pasirodo greiciausiai yra nesamone sad.gif. Liudna, o man tas paaiskinas tikrai logiskas pasirode ir jau net nusiraminti spejau sad.gif.

Man neramu tik dėl tokio vieno dalyko. KODĖL to kraujo išsiskiria mažiau?
Galim pabandyt pasiaiškinti - ar visada mėnesinės buvo tokios negausios? Jei visada - neverta jaudintis. Jei pobūdis pasikeitė, tada aiškinamės toliau. Kada darytas kraujo tyrimas - kur būtų trombocitai, ADTL ir SPA. Spėju, kad išvis nepadarytas.
Slyvute
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 27, 08:28)
Man neramu tik dėl tokio vieno dalyko. KODĖL to kraujo išsiskiria mažiau?
Galim pabandyt pasiaiškinti - ar visada mėnesinės buvo tokios negausios? Jei visada - neverta jaudintis. Jei pobūdis pasikeitė, tada aiškinamės toliau. Kada darytas kraujo tyrimas - kur būtų trombocitai, ADTL ir SPA. Spėju, kad išvis nepadarytas.

Na del to ir man neramu, butent todel dabar ir galvoju, kad gal kokiu yra su krauju susijusiu problemu. Kiek pamenu anksciau nebudavo jokiu tepliojimu ir menesines budavo siek tiek gausesnes. Tai velgi logiskai gaunasi - sumazejo kraujo issiskyrimas ir automatiskai atsirado tepliojimai. Kiek suprantu tepliojimai gali buti del endometriozes (laparoskopijos metu jos nerado, isorines endometriozes irgi nera, adenomiozes irgi neitaria) arba del hormoninio disbalanso (hormonai normos ribose).
Del kraujo tyrimo - jis darytas, bet kas konkreciai ten buvo tirta atsakyti negaliu - tiesiog pries laparoskopija privaloma tvarka daromas bendrasis kraujo tyrimas, kiek pamenu kraujo kresumo tyrimas ir dar kazkoks kazko nusedimo tyrimas. Zodziu viskas buvo tvarkoje. Ar i tuos tyrimus ieina trombocitai, ADTL ir SPA - nezinau.
Kolibriukė
QUOTE (Slyvute @ 2004 08 27, 09:42)
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 27, 08:28)
Man neramu tik dėl tokio vieno dalyko. KODĖL  to kraujo išsiskiria mažiau?
Galim pabandyt pasiaiškinti - ar visada mėnesinės buvo tokios  negausios? Jei visada - neverta jaudintis. Jei pobūdis pasikeitė, tada aiškinamės toliau. Kada darytas kraujo tyrimas - kur būtų trombocitai, ADTL ir SPA.  Spėju, kad išvis nepadarytas.

Na del to ir man neramu, butent todel dabar ir galvoju, kad gal kokiu yra su krauju susijusiu problemu. Kiek pamenu anksciau nebudavo jokiu tepliojimu ir menesines budavo siek tiek gausesnes. Tai velgi logiskai gaunasi - sumazejo kraujo issiskyrimas ir automatiskai atsirado tepliojimai. Kiek suprantu tepliojimai gali buti del endometriozes (laparoskopijos metu jos nerado, isorines endometriozes irgi nera, adenomiozes irgi neitaria) arba del hormoninio disbalanso (hormonai normos ribose).
Del kraujo tyrimo - jis darytas, bet kas konkreciai ten buvo tirta atsakyti negaliu - tiesiog pries laparoskopija privaloma tvarka daromas bendrasis kraujo tyrimas, kiek pamenu kraujo kresumo tyrimas ir dar kazkoks kazko nusedimo tyrimas. Zodziu viskas buvo tvarkoje. Ar i tuos tyrimus ieina trombocitai, ADTL ir SPA - nezinau.

Taip, trombocitai, SPA ir ADTL - tradiciniai kraujo krešumo tyrimai.

Esmė tame, kad gleivinės atsidalinimą per menstruacijas veikia taip pat hormonai - jie reguliuoja, kad viskas vyktų tolygiai. Yra ten visokios specialios arterijos, specifinis jų susitraukimas ir tt.

Bet vėlgi - jeigu nieko Tau Slyvut, dabar neįtaria, tai gal ir priimk tai kaip faktą. nu nesijaudink ir tiek.

Nors man dėl atsirandančių patepliojimų nelaiku Klimas sakė, kad arba mano polipas gimdoj čia taip daro, arba hormonai. Bet mano tepliojimai ir būna - ne prieš ir ne po mėnesinių, o vidury. Dauguma gydytojų juos vadina periovuliaciniais kraujavimais. Tai yra - aš visada labai gerai žinau, kada ovuliacija nusimato. Bet mano atveju tai visaip kaip įrodyta.

Nenoriu aš savo parašytom mintim jūsų gąsdinti. Tiesiog rašau taip, kaip mus kažkada mokino. Ir dėl tos endometriozės. Patikėkit - standartiniu atveju - gydymas KT esant endometriozei bent 6 mėnesiams. Esant nevaisingumui dėl laiko stokos galbūt trumpina iki 3 mėnesių. Bet būkit geros, nepulkit į paniką - negalima remtis kelių gydytojų nuomone vienu metu. Eikit pas vieną specialistą ir jo nurodymus vykdykit.
Slyvute
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 27, 08:49)
Nenoriu aš savo parašytom mintim jūsų gąsdinti. Tiesiog rašau taip, kaip mus kažkada mokino.

Kolibriuke, viskas gerai wink.gif.
Tiesiog, kartais taip norisi tureti logiska paaiskinima, kas ir kaip. O ypatingai del to, kodel niekaip nepavyksta pastoti.
Daiva
Nežinau, o aš dėl tos histeroskopijos prisiskaičiau dabar - Rusijoj jis kone privalomas tryrimas prieš IVF, ypač jei nepasiseka. Man Bogdanskienė irgi sakė, kad labai retai būna, kad echoskopiškai nieko nesimato, ką parodytų histeroskopija...Tačiau vėlgi toj pačioj eva.ru labai daug kam panelėm po nesėkmingo IVF buvo daryta histeroskopija ir buvo rasti polipai, lėtinė gimdos endometriozė, nors echoskopiškai visiškai nieko nesimatė, o pas kai kurias nebuvo netgi jokių klinikinių požymių (jokių tepimų, jokių ypatingų skausmų).
Nesakau, kad tai panacėja, bet dabar galvoju, kad tikrai dar viena galimybė surasti ar atmesti kokį negalavimą, kai priežastis neaiški...Tuo labiau, kiek suprantu, intervencija nėra didelė ir pavojinga...

O kur Vilniuj daro histeroskopijas, kas iš žinomesnių ginekologų tuo užsiima? Chm, nežinot, gal Juršėnas daro g.gif - pas jį visiškai ramiai pasirašyčiau...
Kolibriukė
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 27, 10:25)
Nežinau, o aš dėl tos histeroskopijos prisiskaičiau dabar - Rusijoj jis kone privalomas tryrimas prieš IVF, ypač jei nepasiseka. Man Bogdanskienė irgi sakė, kad labai retai būna, kad echoskopiškai nieko nesimato, ką parodytų histeroskopija...Tačiau vėlgi toj pačioj eva.ru labai daug kam panelėm po nesėkmingo IVF buvo daryta histeroskopija ir buvo rasti polipai, lėtinė gimdos endometriozė, nors echoskopiškai visiškai nieko nesimatė, o pas kai kurias nebuvo netgi jokių klinikinių požymių (jokių tepimų, jokių ypatingų skausmų).
Nesakau, kad tai panacėja, bet dabar galvoju, kad tikrai dar viena galimybė surasti ar atmesti kokį negalavimą, kai priežastis neaiški...Tuo labiau, kiek suprantu, intervencija nėra didelė ir pavojinga...

O kur Vilniuj daro histeroskopijas, kas iš žinomesnių ginekologų tuo užsiima? Chm, nežinot, gal Juršėnas daro g.gif - pas jį visiškai ramiai pasirašyčiau...

Histeroskopijas daro didžiosiose klinikose, ar daro Juršėnas proto nepridedu.

Daiva, tau histeroskopija reikalinga, netgi sakyčiau būtina.

Ir visoms toms, kurioms pasakė, echoskopiškai nieko ir hiseroskopija nereikalinga, noriu pasakyti, kad va dabar paskaitinėjau, kad pasaulyje darytos studijos, kurios atskleidžia, kad echoskopijos jautrumas ir specifiškumas nėra tokie jau dideli, juk tai šešėlių mokslas. Histeroskopija - pamato konkrečiai viską iš vidaus. Bet aišku, kol yra kitų priežasčių kaip anovuliacija, reikia ją koreguot, histeroskopija tik vėliau, jei pastoti vistiek nepavyksta.

apie histeroskopijoa atlikimą prirašiau aš čia daug. ir Aistukas visas ramina, kad nebaisu visai.
mallena
pradejau galvot, gal ir man pasiprasyti histeroskopijos?
Kolibriukė
QUOTE (mallena @ 2004 08 27, 10:35)
pradejau galvot, gal ir man pasiprasyti histeroskopijos?

Nepradėkit kelt bangų ir panikuot gun_bandana.gif
mallena
bet siaip galvojant viska pamtytu gyvai ir tada zinotumem kur saknys gludi biggrin.gif
Kolibriukė
QUOTE (mallena @ 2004 08 27, 10:38)
bet siaip galvojant viska pamtytu gyvai ir tada zinotumem kur saknys gludi biggrin.gif

Ne, nu rimtai....baigiam kelti pūgas mad.gif

gimdos patologija nepalyginamai retesnė už kitas galimybes. Jeigu gydytojui nekyla nė menkiausias įtarimas, kad priežastis kur nors kitur, neverta daryti histeroskopijos. Bet jei priežastis išlieka neaiški ir yra lydinčių požymių, kurie gali leisti įtarti gimdos bėdą, tada jau reikia daryti. Daivos atveju, tai nesėkmingi IVF ir buvę ankstyvi persileidimai, aistuko atveju - nevaisingumas ir polipas. Mano atveju, galbūt bus dėl polipo. Yra apčiuopiama priežastis.

Jeigu gydytojas mėtosi, pats nežino, ką daro, tada reikia konsultuotis su kitu speciaistu ir tartis dėl kitų galimų tyrimų - tarp jų ir histeroskopijos.
Daiva
Pritariu Kolibriukei - nepulkit daryti visko anksčiau laiko smile.gif
aistukas
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 27, 09:42)

Jeigu gydytojui nekyla nė menkiausias įtarimas, kad priežastis kur nors kitur, neverta daryti histeroskopijos. Bet jei priežastis išlieka neaiški ir yra lydinčių požymių, kurie gali leisti įtarti gimdos bėdą, tada jau reikia daryti. Daivos atveju, tai nesėkmingi IVF ir buvę ankstyvi persileidimai, aistuko atveju - nevaisingumas ir polipas. Mano atveju, galbūt bus dėl polipo.

Mergaites, pritariu, tikrai nepulkit darytis tokio tyrimo anksciau laiko. Turi but kokia nors indikacija. Jei jau gydytojas nesiulo, matyt, nemato reikalo, bet del sventos ramybes tiesiog pakalbekit apie tai su juo: jusu situacija, argumentai uz, pries, alternatyvos. Ka galima dar padaryti iki to. Cia visgi chirurgine intervencija, nors ir nebaisi. smartass.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.