Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

labai norėčiau sužinoti daugiau įdarų receptų, žadam nusipirkti tokią keptuvę ploniems blyneliams kepti, o įdarų ypatingų nežinau.Pasiūlykit, tiek saldžių, tiek "rimtesnių" :smile.gif wink.gif
Atsakyti
*varškė+cukrus+cinamonas/razinkos

*kepta vištiena smulkejs gabaliukajs+kukurūzai+aštrus pomidorų padažas

*virta jautiena sumalta su keptais svogūnais

*krabų lazdelės gabaliukais su ryziais (arba varskyte), krevetės, virtas smulkintas kiaušinis

*fermentinis sūris tarkuotas, sumaišyta su su majonezu
Atsakyti
oi, Bea, kaip skaniai viskas atrodo, būtinai išbandysiu:)
dar dešrelę galima įsukti į blynelį, irgi skanu ir vaikams labai patinka:)
Atsakyti
Vaikai labai mėgsta su bananais..
Ir su dešrele irgi mėgsta..
O vyrui skaniausi su grybų įdarų, ypač su džiovintų...man turbūt irgi ;D
Atsakyti
kiek suprantu kalba apie lietinius eina, mano aukle tarkuoja obuoli per burokine tarka ir deda i vidu, vaikui labai patiko
Atsakyti
Mano močiutės firminis įdaras:varškė+aguonos+smulkiai sutarkuota morka+ cukrus, mėtos, t.t.
Atsakyti
QUOTE
kiek suprantu kalba apie lietinius eina, mano aukle tarkuoja obuoli per burokine tarka ir deda i vidu, vaikui labai patiko


tik dar cinamono butinaj!!! ir cukraus...
Atsakyti
dar galima apelsinų įdarą padaryt:
apelsinų minkštimą (be odelių) kepinti svieste, kartu su nuo to pačio apelsino nutarkuota žievele (ant smulkeusios tarkos). dėti cukraus, migdolų smulkintų. mmmm.... am! šiaip dar galima įpilti truputuką brendžio smile.gif
Atsakyti
špinatų-sūrio įdaras

virti smulkinti špinatai
rikotos sūris
tarkuotas fermentinis sūris
ir būtinaj tarkuoto muškato riešuto
Atsakyti
dar galima daryti su rūkytu kumpeliu patroškintu grietinėje su svogūnais (ir paprika, nors nebūtinai)

hm, gal dar ateityje prisiminsiu...
Atsakyti
tema zinoma gera, bet mano durnon galvon atejo mintis, kad blyneliu recepto, tai cia ir nera...
ka gi, taisom padeti:

120 g miltų
1 paplaktas kiaušinis
150 ml pieno
150 ml vandens
1 šaukštas aliejaus
Miltus persijojame ir padarome duobę, į kurią įmušame kiaušinį. Maišome ir pilame pusę vandens-pieno mišinio. Kai gerai išmaišome, supilame likusią pusę ir aliejų. Leidžiame tešlai pabrinkti 15-20 min. prieš kepant.
Tiesą sakant, aš tai paplaku dar tą tešlą su mikseriu arba su kombainu, man kažkaip mielesnė ji tokia.
Bet kuriuo atveju receptas patikrintas, išbandytas ir puikiai gaunasi. Skanaus su visais įdarais kokius tik sugalvosite!  ;D

Tiesa, isheiga shitos teshlos yra mazdaug 12-14 blyneliu (pagal keptuves dydi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 15 birželio 2004 - 15:47
mielos kulinares,pagaliau pas anyta radau cirviniu blynu keptuve.ir keleta receptuku radau......bet pameciau...nu nerandu.bandziau is atminties atgaminti,bet pakepiau ir viskas sulipo.........zodziu nesigavo...gal neikaitusi keptuve buvo?na parasykit,specialistes,kaip cia man dabar isikept.ir paprasta receptuka koki parasykit. tongue.gif noriu savo Aidana supazindint su siais skaniaisiais blynukais. tongue.gif
Atsakyti