Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

O gal kuri zinot ar dar imanoma gauti tu senoviniu keptuviu kur ant duju galima kepti? Mamos keptuve nukeliavo pas broli,o as taip ilgiuosi siu blynu... Nenoriu elektrines pirkti, nes atrodo, kad jose vafliai, o ne blynai gaunasi...
Atsakyti
Kas gali buti smagiau, kaip seimai vakarienei prikepti blynu [smiley=daemon.gif] [smiley=daemon.gif] [smiley=daemon.gif] [smiley=daemon.gif] [smiley=daemon.gif] [smiley=daemon.gif]

Yra tiek skirtingu rusiu, recepturu, idaru :smile.gif :smile.gif :smile.gif
Pvz. pati labai megstu bulvinius blynus,kuriu mase tarkuota per burokine tarka smile.gif
O kokius idarus i didziuosius blynelius dedate? Gal turite savo "firminiu" idariuku? wink.gif
Labai skani mase varskes su obuoliu + siek tiek cinamono... ;D
Taip pat kumpis + suris.. Niam
Atsakyti
Lietinius dazniausiai idarau mesos farsu su keptais peivagrybiais ir svogunais  ;D, dievinu tuos blynelius
Dar buna kad idarau su obuoliu dzemu (tirstu labai) tai sie mano vyro megstamiausi, buna kad kartais tiesiog desrele susuku, o dazniausiai tai iskepu lietinius ir sluoksniuoju kaip torta pertepdama kiekviena uogiene ar dzemu, aba sviestu ir cukrum apibarstau (kuo daugiau sviesto tuo skaniau  wink.gif)

Atsakyti
ash labai mėgstu lietinius su virta jautiena. Išvirti jautienos gabalėlį (neriebios),  įdėti kepintų aliejuje svogūnų, permalti, pipirų, druskos. Tada vynioti blynelius, kepti ir tiekti su grietine prie sultinio.
O dar labai mėgstu tokius blynelius: tarkuota (burokine tarka) cukinija, kiaušinis, miltai ir tarkuotas fermentinis sūris. Sumaišyti ir kepti. Labai skanu.
Beje į bulvinius blynų tešlą irgi dedu cukinijos, mažiau riebalų prigeria ir puresni gaunasi. Dar kelių rūšių bulvinius blynus galima daryt. Pvz: burokine tarka sutarkuoti bulves, supjaustyti plonai svogūno, šiaudeliais rūkyto kumpelio, tada kiaušinis, miltų šaukštas, šlakelis pieno, prieskoninės žolelės. Nuostabiai skanu.   tongue.gif
Atsakyti
tiesa, dar labai mėgstu lietinius blynelius su varškyte ir aguonomis. Tiesiog paimu varškės, nuplikytų ir permaltų aguonų, cukraus, romo esencijos, sumaišau iš tokia varškyte įdarau blynelius. O jei juos patiekti su šokoladiniu padažu, tai išvis pasaka.
Atsakyti
As lietiniams kartais padarau toki idara: isverdu atskirai ryzius ir dziovintus grybus. Grybus permalu su mesmale. Po to viska pakepinu su svogunu, pridedu pipiru ir druskos. Skanu valgyti su grietine. Kai mano vyras pirma karta stebejo sito patiekalo gaminima, tai buvo labai skeptiskai nusiteikes. Bet dabar tai vienas megstamiausiu idaru blynams. Gal ir jums patiks  :)
Atsakyti
:-*Ash lietinius idarau:
1)varshke,cukrus,cinamonas
2)tarkuotas obuolys,cinamonas,jei reikia cukrus
3)tarkuotas fermentinis suris
4)dar galima kepintais pievagrybiais su prieskoniais
niam niam niam [smiley=daemon.gif]
Atsakyti
Karta "Presto" ragavom prancuziskus blynelius su varske ir lasisa, vyrui labai patiko, tai as namie pabandziau pakartot. Reikia labai plonu lietiniu, sudytos lasisos ir poros indeliu grudetos varskes. Lasisia labai smulkiai supjaustom ir sumaisom su vrske, dar galima krapuku iberti. Gaunasi tikrai labai akanus, egzotiski lietiniai. Kai noriu vyra palepint ir jam pasigerit, tai padarau. O jei kartais turiu namie sudytos lasisos, gaunasi visai nebrangiai. Rekomenduoju.
Atsakyti
Siūlau laaabai skanius blynus

Žento blunai

Tešla daroma tokia, kaip lietinių blynų, tik tirštumas turi būti, kaip grietinės 40%.

Įdaras. Dešrelės, lydytas sūris.

Procesas. Pakabinam šaukštą tešlos ir pilam į keptuvėje įkaitintus riebalus. Demame riekelę dešros, ant viršaus sūrio ir užlipame šaukštu blynų tešlos. Apkepame abi puses, kad gražiai paruduotų.

Valgymas. Tinka majonezas, tomatas. Pagal skonį. Greita ir skanu.
Atsakyti
Lietiniai blynai

1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
2 kiaušiniai
1 šaukštas druskos
0,125 stiklinės aliejaus keptuvei patepti
cukraus

Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, įmuškite kiaušinius ir, visą laiką maišydami plakimo šluotele ar mikseriu, pilkite vandens ir pieno mišinį.
Tešlą palaikykite, kad išbrinktų.
Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite.
Į ją plonu sluoksniu pilkite tešlos ir tolygiai paskirstykite visoje keptuvėje. Kepkite iš abiejų pusių.
Atsakyti
Manų kruopų blynai


2,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės manų kruopų
3/4 stiklinės miltų
1 kiaušinis
0,5 šaukšto sviesto
2 šaukštai cukraus
druska
aliejus
2 šaukšteliai kepimo miltelių

Iš 1,5 stiklinės pieno ir 0,5 stiklinės manų kruopų išvirkite košę, įdėti sviesto ir atšaldykite.
Kiaušinį suplakite su cukrumi ir druska, supilkite likusį pieną, suberkite miltus, kepimo miltelius ir sudėkite atšaldytą manų košę. Gerai išmaišykite.
Kepkite nedidelius blynelius.
Blynelius patiekite apibarstytus miltiniu cukrumi, su uogiene ar grietine.
Atsakyti
LIETINIAI SPECIALIAI TAUREI  ;D
Įmuši į indelį 2 kiaušinius, suplaki su trupučiu druskos, tada įdedi kokiu 6 didelius šaukštus miltų. Išmaišai, (aš mikseriu plaku), maišydama pili vandenį, kol pradeda skystėti. Turi būti kaip geras sirupas tokio tirštumo. Vienu žodžiu, jei gaunasi, skystesni, pridėkmiltų, jei tirštenė - pilk vandens. Aš keptuvę tepu lašinių gabalėliu, bet galima ir aliejumi, įpilti reikia vos vos, kad keptuvėje būtų kokie 4-5 lašai. Ugnis turi būti didelė, keptuvė laaabai karšta. Tada pili į keptuvę nepilną samtuką (nu, tokį kompotinį) tešlos ir iš karto keptuvę kraipai, kol užsipildo visa. Jei neišsilieja - pertiršta (vandens), jei negali apversti plyšta -per skysta - miltų. Kai išdžiūna blyno viršus (apie 30 sek) apverti, galima mestelti į viršų, jis apsiverčia. Tik prieš tai mentele ji kilstelk, kad nebūtų prilipęs. Jei bijai, versk už kraščiuko pirštais paėmus. Tada dar kokiu 20 sek. ir trauk. Pirmas gal nesigaus, antras bus šiaip sau, o jau koks 5 bus pats tas - pirmus pati suvalgysi  ;)
Sėkmės, tikrai išmoksi, nedidelis čia mokslas, tik tešlos tirštumą atsitaikyk
Atsakyti