Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ne_gera
Na, aš taip šašlykų užsimaniau bigsmile.gif ,einu marinuoti rolleyes.gif
Orkaiteje kepsiu blush2.gif
leliukass
galvoju gal dar šašlykų kepimo uždarymo maratonui pasiūlysiu mūsų šios vasaros atradimą.
marinuotas vištienos širdeles. as jas pamarinuoju su majonezu ir šašlyko prieskonias, biski svogunu ir pom. padazu. Žinokit liuks. ir kepi kaip šašlykus. thumbup.gif
misiki
As i saslus pilu- acto ,degtines(jei turiu geriau spirito) ,prieskonius kiaulienai saudos ,malu svogunus(nemazai)-kramtyti nereikia-buna minkstuciai.
Antrininkė
Kai toks "pavasaris" žiemą, tai galima ir šašlų sezoną atidaryt tourist5.gif
nengamo
QUOTE(misiki @ 2007 01 10, 23:43)
As i saslus pilu- acto ,degtines(jei turiu geriau spirito) ,prieskonius kiaulienai saudos ,malu svogunus(nemazai)-kramtyti nereikia-buna minkstuciai.
*


Kaip įdomu g.gif O kiek spirito reikia pilti?
giorni_
tokia grazi diena, tai manau butu pats laikas atidaryti jau saslyku sezona biggrin.gif pirma karta darau pati saslykus tai nezinau ar pavyks 4u.gif tikiuosi jusu receptai pagelbes ir valgyti mano pagamintus saslykus bus imanoma biggrin.gif
misiki
QUOTE(nengamo @ 2007 01 11, 14:30)
Kaip įdomu g.gif  O kiek spirito reikia pilti?
*



Mazdaug 100 gr. spirito 3 kg.mesos, 6 dideles galvos svogunu maltos, ir mazdaug 100 gr.acto truputis cukraus, prieskoniu ir viskas dar vandenelio stiklinaite. tourist5.gif vacation4.gif
Polė
QUOTE(leliukass @ 2006 10 04, 13:58)
galvoju gal dar šašlykų kepimo uždarymo maratonui pasiūlysiu mūsų šios vasaros atradimą.
marinuotas vištienos širdeles. as jas pamarinuoju su majonezu ir šašlyko prieskonias, biski svogunu ir pom. padazu. Žinokit liuks. ir kepi kaip šašlykus. thumbup.gif
*


Būtų įdomu g.gif tos širdelės gal dar kas darė, koks skonis, ar tikrai skanu blush2.gif
Rita_M
Sveikos 4u.gif ! Vakar kepiau su vyru šašlykus. Dariau vištienos ir kiaulienos šašlykus.
Kiaulienos šašlykus marinavau taip (viską marinavau šeštadienį, o kepiau sekmadienį):
kiaulienos sprandinęs supjausčiau nedideliais gabalėliais, svogūnus supjausčiau pusžiedžiais, acta atskiedžiau 1:1 santykiu, viską sudėjau į vieną indą, prieš tai dar mėsytę apibarsčiau pipiriukais ir visai nedaug druskytės, uždengiau ir viską palikau.
Vištienos šašlykus marinavau taip:
vištienos krūtinėlę supjausčiau gabalėliais, tuos gabalėlius ištepiau "SantaMaria" vištienos prieskoniais, keletą česnako skiltelių labai smulkiau supjausčiau ir uždėjau ant vištienos, labai mažą žiupsnelį užbėriau druskytės, dar kartelį viską gerai išmaišiau ir ant viršaus uždėjau majonezą, vėl viską gerai su rankomis išmaišiau.
Prieš kepant į kiaulienos ir vištienos šašlykus įpiliau šlakelį aliejaus. Šašlykai buvo labai skanūs, labai minkšti thumbup.gif .
lasisa
Visoms kurioms atsibodo saslykai siulyciau issikepti Hamburgeriu ..
reikes kilogramo jautienos farso ,galima idet saujele kiaulienos farso, pipiru ir druskos ,mesa isminkyt su pipiru ir druska ,padaryt ploksciut kotletukus, kepti ant griliaus vartant lopetele. Tada iskepta mesa deti ant bulkutes ,kas toliau eis ant bulkutes jau jusu skonio reikalas,pomidoras,salota, raugintas agurkelis (pjaustytas) svoguno riekele,majonezas ,kecupas ir ttt Ir zinoma prie burgerio butinai eina skrudintos bulvytes blogiausiu atveju bulviniai cipsai,bulvytes as perku saldytas paberiu ant kepimo skardos ir i dujine ,kol iskepa burgeriai bulvytes jau buna gatavos.Skanaus!
TG*
Gidėjau, kad labai minkšti ir skanūs šašlykai gaunasi marinuoti kiwi'je. Na žodžiu mėsą supjaustyti kaip visada, pridėti prieskonių, svogūnų ir daug kivių minkštimų.
Niekad nebandžiau pati, bet kas ragavo sakė super thumbup.gif
kutvela
na darau eksperimentą raugiu šašlyką su alum biržiečių, bet skonis man nekoks, ar jis turi būt toks keistas, ir idėjau druskos ir ji man visai nesijaučia ar tai turi būt , padėkit mergaitės kulinarės, nežinau ką daryt, nebus taip kad sugadinau mėsą? verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
kristij
sveikos, arteja vasara, kelioniu, isvyku, zygiu metas. norejau paklausti ka galima pasigaminti gamtoje ant lauzo. gal kas gaminate kokius idomius patiekalus, o ne tik desreles ar saslykus. pasidalinkite patirtimi!
astukas111
pikniku paivairinimui siulau issikepti vistienos sparneliu. as juos ruosiu taip;priklausomai nuo nuotaikos ir kas kaip megsta itrinu sparnelius prieskoniukais,tik viens patarimas jei naudojat prieskonius be druskos tai sudant butinai idekit ziupsneli cukraus.mesyte ji megsta ir pagerina skoni.na ir pasigaminu marinata is medaus ir garstyciu mazdaug lygiom dalim.jei naturalus medus susicukraves tai pasildau kad butu skystas,jei dirbtinas tai nesildau.jei megstat astriau tai garstyciu daugiau jei pikantisku norit medaus.na ir partindama sumaisau su sparniukais.geriausia butu pasiruost is vakaro,bet kadangi i gamta dazniausia lekiam nesuplanave tai puikiai uztenka juos palaikyti ir keliata valandu kol susiruosite,nuvaziuosite,iskurensite lauza bus super sparneliai.beja maunu ant iesmu kaip paprastus saslykus,iskepa greit ir skaniai.i marinata dar kartais dedu majonezo,cia nuo nuotaikos kad tas pats receptas nenusibostu.
astukas111
kai pabosta saslykai kepam sparnelius vistienos.marinuoju taip;lygiom dalim medus su garstyciom ir prieskoniai pagal ksoni kas ka megsta.jei norisi astriu sparniuku,prie alucio dedu astresniu prieskoniu ir garstyciu daugiau nei medaus,jei pikantisku medaus daugiau.kartais dar majonezo imaisau.marinuoju ryta,kepam vakare,aisku jei butu laiko tai isvakaro geriau uzmarinuoti.vistiena megsta su prieskoniuota pastovet.maunu ant iesmu kaip saslyka paprasta,iskepa puikiai.
SKANAUS
*Miledi*
Mes niekaip neistengiam atsisakyti šašlykų. Bet gaminu juos pati, nes pirktų skanių dar nepasitaikė.
Mano receptas :
3kg. kiaulienos [tinka kumpis arba neriebi šoninė]
1 kg. svogūnų
1 pok. šašlykų prieskonių.
Acto, druskos, cukraus, pipirų, lauro lapelių.

Mėsą supjaustom pailgais gabalėliais, išmaišom su šašlykų prieskoniais ir paliekam pusei paros ar parai.
Svogūnus pjaunam pusiau ir supjaustom griežinėliais.
Marinatas:
Užverdam 2lt. vandens. Į jį dedam 4 šaukštus druskos, 2 šaukštus cukraus, 4-5 šaukštus acto, pipirų, lauro lapelių.
Užvirusiu marinatu užplikom svogūnus ir paliekam ataušti. Po to viską pilam ant šašlykų ir laikom kambario temperatūroj 2-3 paras. Kepam ant laužo. Svogūnai labai tinka prie šašlykų. tourist5.gif
Skanaus 4u.gif
Čika
Anksčiau dažniausiai darydavau marinatą iš majonezo arba majonezo+pomidorų padažo, bet dabar tik su kefyru-ne tiek daug kalorijų, o skonis... bigsmile.gif
Mėsa gaunasi minkštutė minkštutė thumbup.gif
Kiekvieną kartą naudoju skirtingus šašlykų prieskonių mišinius: argentiniečių, graikų, meksikiečių, iltalų virtuvės ir t.t. Būtinai krapų į marinatą iš šaldiklio įmetu-liux aromatas. Jei norisi aštriau-prieš kepant česnako išspaudžiu
Nonna
Atejo ir mano eile saslykus marinuot doh.gif
O as nezinau proporciju ax.gif Druskos, pipiru, svogunu, o kita diena porai valandu mineraliniu uzpilt.
Gal zinot kiek reikia det 4kg mesai prieskoniu? g.gif
As acto nepilu schmoll.gif
Auksinė
Truputis naudingos informacijos blush2.gif

KAUKAZIETIŠKI ŠAŠLYKAI
1 kg mėsos reikia supjaustyti 8-10 cm ilgio ir 4-5 cm storio gabalėliais, pagardinti trupučiu druskos ir armėniškais chorovacų prieskoniais, kurie žinomi nuo senų senovės: džiovintais bazilikais, džiovintomis mėtomis, malta saldžiąja raudona paprika ir maltais juodaisiais pipirais. Po to griežinėliais supjaustyti du svogūnus, užberti ant mėsos, viską išmaišyti ir gerai sumaigyti. Norint gauti rūgštesnės mėsos skonį, prieš maigant išspausti ant mėsos vienos citrinos sultis. Taip paruoštą mėsą palikti vienai valandai marinuotis.

Šašlykai išsimarinavo (dar kartą primenu, kad marinavimas turi būti tik sausas), tad jau galima juos sumauti ant iešmų. Pirmiausiai reikia nuo šašlykų gabalų nukrapštyti svogūnus, išilgus gabalus suspausti delne ir išilgai sumauti ant iešmų. Gabalai turi būti glaudžiai sustumti vienas prie kito. Baigus verti reikia dar kartą ranka iešmą su mėsa suspaudyti, kad išeitų vientisas vienodo storio šašlykas. Vienam iešmui imti 5-6 mėsos gabalus, t.y. 300-400 gramų.

Rocco pastaba

Armėnai ir gruzinai marinuoja šašlykams mėsą labai įvairiai, negalima sakyti, jog tik mineraliniame vandenyje. Kad majonezo nevartoja tam tikslui - 100% garantija. Bet man bent skaniausia būdavo Kaukaze, kur mėsą marinuodavo per naktį silpno acto ir balto vyno mišinyje (50:50). Vienas actas - sausoka, vienas vynas - kartoka. Žinoma, pridedant pjaustytų svogūnų ir visokių jų prieskonių.

Dabar pats atsakingiausias procesas – šašlyko kepimas. Žarijos paruoštos, jų paviršius išlygintas, tad jau galima sudėlioti iešmus su šašlykais. Kepti gali visi, kas yra atsakingi ir dėmesingi, nes nuo kepamų šašlykų negalima nei atsitraukti, nei dėmesio nukreipti. Netikėkite tais, kas sako, kad šašlykus reikia gerai apskrudinti iš vienos pusės, paskui apversti ir dar kartą gerai apskrudinti. Geri šašlykų kepėjai žino, kad šašlykų iešmus reikia kuo dažniau vartyti arba bent kas kelias minutes apversti, tad ir žarijos jiems neužsiliepsnoja, bet tai jau didesnės patirties dalykas. Kai žarijos yra gerai paruoštos, kai tarpas tarp žarijų ir iešmų yra 5- 10 cm, tada šašlykai iškepa per 10-15 minučių

Netikę kulinarai arba virėjai mėgsta skleisti miglas, sakydami, kad norint iškepti gardų šašlyką reikia intuityvių pojūčių, meilės, pasišventimo ir šiaip visokių jausmų. Tačiau visa esmė ir tiesa slypi ne paslaptinguose jausmuose ar pojūčiuose, o mėsos rūšyje, sausame marinavine, žarijose, kepimo technologijoje ir dėmesingume kepant.

Tikri šišlykai su ryžiais ir kečupu nevalgomi!

Iškeptus šašlykus sudėkite į padėklą, apibarstykite bazilikų, kalendrų arba petražolių lapeliais ir valgykite tik su šviežiomis arba ant grotelių keptomis daržovėmis. Prie šašlykų jokiu būdu negalima patiekti svogūnų iš marinato, nes svogūnai marinuojant visas savo sultis jau atidavė mėsai ir tapo beverčiais ir beskoniais. Prie šašlykų geriau patiekite svogūnlaiškių arba griežinėliais supjaustytų mėlynųjų svogūnų, kurie nėra tokie aitrūs, kaip paprastieji.

Ir jokių ryžių, duonų, batonų, bandelių, jokių padažų, net nebandykite prie šašlykų duoti parduotuvinių krakmolinių kečupų, - tai vulgaru ir šventvagiška!

MELDA
ką pasiimti valgyti vaikams važiuojant į ekskursiją vienai dienai..., tradiciškai sumuštiniai, arbata, gal dar ką patarsite? g.gif
Comma
QUOTE(MELDA @ 2007 05 18, 18:56)
ką pasiimti valgyti vaikams važiuojant į ekskursiją vienai dienai..., tradiciškai sumuštiniai, arbata, gal dar ką patarsite? g.gif
*


Vaisiai, studentu misinys, paprasto mineralinio vandens (jei kartais bloga pasidarytu), sausainiai ar kokios bandeles (jie gi vienais desertais minta doh.gif ).... Va cia mano idejos ir issiseme g.gif
gotica
Merginos man skubiai reikia jusu pagalbos. Nusprendziau marinuoti saslykus su kefyru ir mineraliniu. Ar tiks prie viso to cesnakas? Marinuosiu para laiko, tai kur man visa tai laikyti, saldytuve ar kambari?
BlueFire
Firminiai darzoviu iesmukai (teko staigiai suimprovizuoti nes baliuj atsirado vegetaru):

Sampinjonu
Raudonu svogunu
Paprika
Vysniniu pomidoru (cherry tomatoes? tokie maziukai)

Sampinjonus supjaustyti i 4 dalis, svogunus tokiais gabalais kad butu patogu verti ant iesmo, paprika gabaliukais ir pomidoriukus - viska paeiliui suverti ant mazu apvaliu (ne saslykiniu paploksciu nes nesilaiko) iesmuku. Paslakstyti alyvu aliejum, pabarstyti druska, pipirais ir cukrum ir kepti ant zariju kaip saslykus.

Valgyti su ant zariju kepta mesa - tinka ne tik vegetarams!
Auksuole
Norėjau jūsų patarimų, ką be kepimo ant ugnies galima sugalvoti važiuojant į gamtą? Bus gimtadienis ir manau labai karšta, kiek prognozes skaičiau. Žmonių apie 20 ... unsure.gif
JaNNeTe
Perskaiciau visa tema, taciau neradau nei vieno avienos saslyko recepto, negi niekas negamina? verysad.gif Daug kas sako kad pats skaniausias saslykas is avienos.. Na o as gaminu versienos saslykus, o marinuoju taip: daug svogunu, santa marijos prieskoniai saslykams, kepsniams, juodieji pipirai, druska, astrus popidoru padaras, saukstas majonezo, viska gerai ismaisome ir i saldytuva dviems dienoms, taip pat marinuoju ir versienos sonkauliukus. Na gaunasi super skaniai, MB skaniausias patiekalas smile.gif , o kiaulienos saslyku tai as niekada nedarau, na per riebus jie man schmoll.gif
Bitute555
Savaitgalį praneša neblogus orus, tad pasidariau savo šašlykėlių. Nepamirškite ir jūs wink.gif

mano receptas 4-5 žmonėms:

Kiaulienos sprandinė (tinka ir kiaulienos kumpis) 2kg
Pomidorai 5 vnt (jei nedideli)
Svogūnai 3 galvos
Česnakai 5 skiltelės
Citrinos 2 vnt
Majonezas 400gr
Juodieji pipirai (nesmulkinti)
Lauro lapai
Šašlykų prieskoniai 60gr

Mėsytę apgražinam, supjaustom gabalėliais. Įspaudžiam 2 citrinų sulčių, vieną įspaustą citriną supjaustome mažais kubeliais ir suberiame į mėsytę. Pomidorus supjaustome ritinėliais ir taip pat sudedame į mėsytę. Po to nulupame česnakus, supjaustome gabalėliais, suberiame. Nuluptus svogūnus supjaustome ritinėliais ir taip pat supilame į ruošinį. Taip pat įberiame juodųjų pipirų, lauro lapų ir šašlykų prieskonių. Viską žinoma pastoviai gerai maišome. Po to įdedame majonezo (kad bendras skysčio kiekis apsemtų mėsytę), gerai viską išmaišome, uždengiame ir paliekame stovėti. Jei kepsime tą pačią dieną, leiskite pastovėti 3-4 valandas kambario temperatūroje ir galite mauti ant iešmo. Jei kepsime kitą dieną, leiskite pastovėti pora valandų kambario temperatūroje, po to įdėkite į šaldytuvą.
Žinoma nepamirškite pasidaryti prie šašlykų užkandai svogūno griežinėlių su citrinos gabaliukais, juodaisiais pipirais ir actu, na ir tradiciškai kas nori ryžių išsivirti. Kas be ko, privaloma nusipirkti daug alaus ir vuolia, bonapetito drinks_cheers.gif
Justynka
na va,gavau is uosvienes nerealiai skanu receptuka,kaip pasigaminti svoguniukus prie saslyku thumbup.gif niam niam zinokit,pirstus laizom,kai valgom,ir pas mus jie populiariau net uz agurkiukus su pomidorais ax.gif

Reikes: svogunu,citrinos,druskos ir cukriuko
Gaminimas:susipjaustom svoguniuka plonom riekelem(visus juos suverciu i trilitrini stiklaini apie puse stiklainio gaunasi),tada uzberiu arbatini sauksteli druskos,maziau nei puse arbatinio saukstelio cukraus.Itarkuoju geltona citrinos zievele(ziurekit,kad tik baltos nepapultu,nes kinta skonis),ir ispaudziu citrina.Viska maisyti gan ilgai,as maisau apie kokias 20 minuciu,o jei dar MB salia,tai ir jam duodu pamaisyt.Jau is karto paragavus skanumelis,bet jei pastovi,tai dar skaniau thumbup.gif
«gėlytė»
Kaip marinuojat vištienos krūtinėlę? Vakar grilyje pasikepėm su draugu minkštutėlę pirktinę marinuotą vištienos krūtinėlę, tai skanumas neišpasakytas wub.gif O pačiai kaip būtų galima ją padaryt? 4u.gif
Liepune
Ir as turiu klausima:vaziuosim i gamta su dviem nakvynemis:tai pirmam vakarui viskas tvarkoje, mesyte bus tik ka issimarinavusi.O ka daryti su antra diena: ar jei mesyte(pvz., vistyte) itrinciau priskoniais visokiaias astriais, nedeciau svogunu, tik cesnako (jis gal nerugsta...) - tai ar vis tiek per diena sugestu ta mesyte?...Nu, nestatyciau ant saules, kur nors pavesyje stengciausi laikyti...
Kaip manote?A gal turite kitu variantu maisto, kuris per para nesugestu be saldytuvo ir kuri butu galima ant lauzo pasiruosti?...
jolaxus
QUOTE(lipke @ 2007 06 04, 16:08)
....Kaip manote?...
*


štai tau planas-chuliganas:
1. nusiperki kokiam nors dideliam prekybos centre maišelį, skirtą šaldytiems produktams ir ilgiau išlaikantį tempetratūrą - dažnai tenka matyti prie šaldytos žuvies šaldiklių
2. paieškok, gal namie turi nedidelių, iki 0,5 l plastmasinių buteliukų nuo vaisvandenių, pripilk iki 2/3 tūrio vandens ir užšaldyk namie šaldytuvo kameroj (nepilk pilnų, nes vanduo plečiasi šaldamas mirksiukas.gif ) jei neturi buteliukų, vėl išlaidos - būna pirkti specialūs tokie nešiojamiems šaltkrepšiams skirti plokšti mėlyni šaldymo elementai, kuriuos taip pat reikia užšaldyti kameroj ir mesti į šaltkrepšį
3. Susimarinuok mėsytę, sudėk su indu į tą maišelį ir šalia įmesk kelis tokius šaldytus butelaičius, kad palaikytų vėsesnę temperatūrą
4. nuvažiavus į gamtą surask tinkamą vietelę ir įkinkyk kompanijos vyrus, kad iškastų duobelę, kurioje paslėpk rytojaus pietus - žemėje, o jei dar po kokiu vešliu medžiu, tikrai bus vėsu ir per parą neturėtų atsitikti nieko blogo, o dar su šaldymo elementais mirksiukas.gif
Liepune
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 04, 16:21)
štai tau planas-chuliganas:
1. nusiperki kokiam nors dideliam prekybos centre maišelį, skirtą šaldytiems produktams ir ilgiau išlaikantį tempetratūrą - dažnai tenka matyti prie šaldytos žuvies šaldiklių
2. paieškok, gal namie turi nedidelių, iki 0,5 l plastmasinių buteliukų nuo vaisvandenių, pripilk iki 2/3 tūrio vandens ir užšaldyk namie šaldytuvo kameroj (nepilk pilnų, nes vanduo plečiasi šaldamas mirksiukas.gif ) jei neturi buteliukų, vėl išlaidos - būna pirkti specialūs tokie nešiojamiems šaltkrepšiams skirti plokšti mėlyni šaldymo elementai, kuriuos taip pat reikia užšaldyti kameroj ir mesti į šaltkrepšį
3. Susimarinuok mėsytę, sudėk su indu į tą maišelį ir šalia įmesk kelis tokius šaldytus butelaičius, kad palaikytų vėsesnę temperatūrą
4. nuvažiavus į gamtą surask tinkamą vietelę ir įkinkyk kompanijos vyrus, kad iškastų duobelę, kurioje paslėpk rytojaus pietus - žemėje, o jei dar po kokiu vešliu medžiu, tikrai bus vėsu ir per parą neturėtų atsitikti nieko blogo, o dar su šaldymo elementais mirksiukas.gif
*


nu ka as galiu pasakyti? Tamsta - genijus:) Lenkiuosi zemai ir savaitgali, tikiu, minesiu Tave geruoju:)
jolaxus
QUOTE(lipke @ 2007 06 04, 16:38)
nu ka as galiu pasakyti? Tamsta - genijus:) Lenkiuosi zemai ir savaitgali, tikiu, minesiu Tave geruoju:)
*


O jei mintį pavysčius, tai į buteliukus juk galima pripilti ne šiaip vandens, o kokio skanaus vandens - arbatos, kompoto, sulčių, negazuotų gaiviųjų gėrimų - atšilę bus tinkami naudojimui pagal paskirtį, t.y. tiesiog išgersit kaip priklauso ir psio biggrin.gif
tiesa, užkasus savo šašlykus juos gerai pridenk, kad kokio žvėrelio nepriviliotų, o tai tų laukinių uoslė ištreniruota - iškapstys ir liksit pirštą čiulpti lotuliukas.gif
Liepune
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 04, 16:44)
O jei mintį pavysčius, tai į buteliukus juk galima pripilti ne šiaip vandens, o kokio skanaus vandens - arbatos, kompoto, sulčių, negazuotų gaiviųjų gėrimų - atšilę bus tinkami naudojimui pagal paskirtį, t.y. tiesiog išgersit kaip priklauso ir psio biggrin.gif
tiesa, užkasus savo šašlykus juos gerai pridenk, kad kokio žvėrelio nepriviliotų, o tai tų laukinių uoslė ištreniruota - iškapstys ir liksit pirštą čiulpti lotuliukas.gif
*


]

Pirsta ciulpti- tai cia geriausiu atveju:) O jei viena is triju Lietuvos miskuose gyvenanciu mesku (o dar baisiau- baltarusiska kokia nors) aplankytu?... Tada gali ir liudniau baigtis, xixi hihihi.gif
eimė
laba diena ,
kaip skaniai paruost saslykus is avienos 4u.gif
JaNNeTe
QUOTE(eimė @ 2007 06 05, 09:16)
laba diena ,
kaip skaniai paruost saslykus is avienos  4u.gif
*




va ir as ta pati noreciau suzinoti, nes kiek esu valgiusi avienos saslyku, tai jie man patys skaniausi wub.gif ..
Kamilioote
Sveikutes! smile.gif Praeita vasara Airijoj valgiau laaabai skanius sonkauliukus marinuotus saldziarugsciame padaze (man rodos, kad buvo parasyta, kad tai sonkauliukai kinietiskai). Gal kuri zinot koki panasu receptuka? smile.gif
***Paulina***
As esu daug eksperimentavus ruosiant saslykus, bet vis tik man skaniausia buna ruosti paprasciausiu budu - supjaustau mesyte, nepagailiu pipiru ir svogunu sulciu. Pries kepant pridedu druskos. Ir nieko daugiau smile.gif Kas valge, tai gyre...
ArGin
QUOTE(***Paulina*** @ 2007 06 15, 10:14)
As esu daug eksperimentavus ruosiant saslykus, bet vis tik man skaniausia buna ruosti paprasciausiu budu - supjaustau mesyte, nepagailiu pipiru ir svogunu sulciu. Pries kepant pridedu druskos. Ir nieko daugiau smile.gif Kas valge, tai gyre...
*



Labai idomiai skamba sitas variantas g.gif
darbsti
Mums tai si savaitgali patiko saslikai marinuoti aluje. butinai cesnaku, lauro lapu, juoduju nemaltu pipiru druskos ir priekoniu saslikams santa marija dejau, ir dar keciupo siektie. gavosi neapsakikomai minksti.
kaisa
Marinavau kefyre pagal Sonatina thumbup.gif thumbup.gif visi gyrė -gavosi minkšti ir aromatingi 4u.gif
gvidaa
gal galit panasiai pasakyt kiek pirkti kilogramu vistienos krutineles,saslikams 12zmoniu<>?
darbsti
QUOTE(gvidaa @ 2007 06 19, 15:51)
gal galit panasiai pasakyt kiek pirkti kilogramu vistienos krutineles,saslikams 12zmoniu<>?
*


na kiek reikia tai as nezinau, tik norejau paklausti kaip marinuosite si ta mesa. Nes man ji atrodo tokia sausa. Kai anksciau darydavau saslikus is vistienos, tai as tiesiog apipjaustydavau kulseles.
jolaxus
lyg esu viena ausim girdėjusi, kad panašiam patiekalui skaičiuojam 300 g vienai porcijai g.gif viena ausis girdėjo, dabar klausimas ar atmintis tesingai atgamino biggrin.gif
Auksuole
Aš perku jau išdarinėtą krūtinėlę. Tai ją sudaro 2 puselės, 1 tikrai pakanka 1 žmogui.

Marinuoju labai paprastai, daug česnako, vištienos prieskonių, viską užpilu majonezu ir palaikau per naktį. Gaunasi labai sultinga ir skani mėsytė. Išbandytas reikalas smile.gif

Šiaip pagal visas normas skaičiuojama 200 g vienam žmogui.
Mil@na
Mano teta šeimininkauja vestuvėse, tai vienam žmogui skaičiuoja 300 gramų smile.gif
SANTA
Bulgariški šašlykai su aguročiais

650 g avienos,
200 g aguročių,
900 g bulvių,
30 g taukų,
1 kiaušinio,
80 g salotų,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

Avieną supjaustyti į 25-30 g gabalėlius, agurotį supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir pakaitom užverti ant iešmo. Kepti ant įkaitusių anglių, kol bus pusiau iškepę. Atvėsinti, pabarstyti pipirais, pamirkyti išplaktame kiaušinyje ir dar kartą kepti, kol bus gatavi. Patiekti su keptomis bulvėmis ir salotomis.

Gruziniški šašlykai su baklažanais

1000 g avienos,
1800 g baklažanų,
150 ml aliejaus,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

Avienos nugarinę supjaustyti 40-50 g gabalėliais. Baklažanus nuplauti šaltu vandeniu ir prapjauti išilgai, išspausti kartų skystį. Pjūvio vietoje užberti šiek tiek druskos, pipirų ir į juos įsprausti avienos gabalėlius, taip pat pasūdytus ir apibarstytus pipirais. Užverti ant iešmų taip, kad būtų perverti abu baklažano galai ir visi avienos gabalėliai.

Kepti ant anglių sukiojant iešmus, kepant sutepti aliejumi. Patiekti karštus su baklažanais, galima su žalumynais arba kitais priedais.



Corbis/Scanpix
Gruziniški šašlykai

560 g avienos,
50 g svogūnų galvučių,
10 g miltų,
100 g taukų,
3 česnako skiltelių,
150 g svogūnų laiškų,
100 g pomidorų,
1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų maltų pipirų,
2 arbatiniai šaukšteliai trintų petražolių,
druskos,
juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
acto pagal skonį.

Mėsą nuplauti, nupjaustyti plėves ir taukus, supjaustyti nedideliais pailgais, maždaug 20 gramų gabalėliais. Gabalėlius pamušti, suteikiant kubiukų formą. Svogūnus supjaustyti žiedeliais, smulkiai supjaustyti česnaką. Mėsos gabalėlius pasūdyti, pabarstyti česnaku, juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais, pašlakstyti actu. Pabarstyti svogūnais, sudėti į emaliuotą puodą, uždengti ir palaikyti šaltoje vietoje 2-3 valandas. Paruošti keturis medinius iešmus, ant kiekvieno sumauti po septynis gabalėlius be svogūnų, apibarstyti miltais. Kepti keptuvėje smarkiai įkaitintuose taukuose, kol apskrus.

Patiekti pašildytame inde apibarsčius petražolėmis, papuošti pomidorais ir svogūnų laiškais, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Kaip garnyrą galima patiekti bulvytes fri arba virtus ryžius.

Indiški šašlykai

500 g avienos,
200 ml natūralaus jogurto arba rūgpienio,
120 g svogūnų galvučių,
2 kiaušiniai,
100 g burokėlių,
100 ml augalinio aliejaus,
1 valgomasis šaukštas kalendros,
po 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir kardamono,
po 1/3 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių ir malto cinamono,
3 gvazdikėlių,
1/4 arbatinio šaukštelio kario miltelių.

Avieną supjaustyti 2-3 centimetrų kubeliais ir sumerkti į marinatą iš jogurto (rūgpienio), imbiero ir druskos kelioms valandoms. Tada pusę aliejaus supilti į metalinį indą, sudėti ten mėsą ir smulkiai supjaustytus svogūnus, suberti kalendrą ir įpilti pusę stiklinės vandens.

Troškinti ant mažos ugnies, kad dalis skysčio išgaruotų. Sumaišyti su likusiais prieskoniais. Indą keliskart sukratyti ir patroškinti dar 5 minutes. Kiaušinį kietai išvirti ir nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais. Mėsą, kiaušinį, svogūnus ir burokėlių gabaliukus paeiliui suverti ant iešmo, apšlakstyti aliejumi ir leisti jam nutekėti, pabarstyti kariu. Kepti ant įkaitintų anglių. Patiekti su balta duona arba biriais ryžiais.

Naminiai kiaulienos šašlykai

500 g liesos kiaulienos,
5 marinuotų arba konservuotų obuolių,
150 g svogūnų galvučių,
250 g pomidorų,
2 valg. šaukštųi aliejaus ar sviesto,
100 g aštraus padažo,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

Kruopščiai nuplauti kiaulieną šaltu tekančiu vandeniu. Supjaustyti mėsą 25 gramų kubeliais, pabarstyti druska ir juodaisiais maltais pipirais. Supjaustyti obuolius, nuvalyti svogūnų galvutes, supjaustyti plonais žiedais ir pakepti kelias minutes, pomidorus supjaustyti pusiau.

Ant iešmo suverti mėsos kubelius pakaitomis su pomidorų puselėmis, obuoliais ir svogūnų žiedeliais, sutepti sviestu ar augaliniu aliejumi ir aštriu padažu, apkepti elektriniame grilyje ar karštoje orkaitėje, retsykiais patepant sviestu ar padažu. Kai tik iškeps, iškart patiekti.

Garnyrui labiausiai tinka virti ryžiai, bulvės ir svogūnų laiškai, pomidorų ir agurkų salotos. Atskirai padažinėje patiekti šašlykų padažą.


Skanaus 4u.gif
JaNNeTe
SANTA,

o isbandet situos avienos saslykus? nes ruosiami tikrai gan neiprastai musu skoniui g.gif , gal tuomet galetumet pakomentuot, koks skonis, kurie labiausiai patiko smile.gif
TerrorisTe69
merginos,kiek vidutiniskai 1 zmogui reikia kiaulienos sasliko? kaip supratau vistos reik 300gr,o kiek saslui? daugiau ane? kiek mazdaug ?smile.gif
jolaxus
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2007 06 21, 23:49)
merginos,kiek vidutiniskai 1 zmogui reikia kiaulienos sasliko? kaip supratau vistos reik 300gr,o kiek saslui? daugiau ane? kiek mazdaug ?smile.gif
*


nesvarbu kokia mėsa, čia maisto gamybos technologai skaičiuoja maždaug tokią normą vienam valgytojui mirksiukas.gif
juratux2004
Kiekvienais metais vasarą, turim progą susikviesti svečių. Šiais metais prisideda dar ir vaikytuko kikštynos. Tokiu gražiu metų laiku būtų nusikaltimas švesti kambaryje, tad visad šventimą organizuojam lauke. Turim didžiulę verandą su stogu, tad nebaisus nei lietutis. Iš patirties žinau, kad įvairiausios sudėtingos salotos nepasiteisina, nes pastovėjusios lauke tuoj praskysta, apdžiūsta ir jau niekas nebenori jų valgyti. Tas pats ir su pjaustytomis mėsomis, kurios tuoj pakeičia spalva ir atrodo visai neviliojančiai...

Tad prašau jūsų pagalbos smile.gif
Kuo galėčiau nustebinti savo svečius ? Ką žinot įdomaus, skanaus ir tinkančio vaišėms lauke ? Ką, be tradicinių šašlykų ar kepsnių, būtų galima pakepti ant grotelių ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.