Pasidalinkit savo patirtimi
i dregna zeme idedi, gali net nebert ant virshaus zemes, uzkloji celofanu ar kokiu kitu materioku ir sudarai zodziu shiltnamio salygas. seklos ishbrinks ir sudygs.
sekmes
O kada jau reikia normaliai laistyti, statyti pries saulute?
Kaktusai,ne vijokliai greitai neauga.Kartais labai reikia dideliu pastangu ir kantrybes kol sulauki daigelio.Zinau ne viena augintoja,kuris pasejes laiko virs sejinuku spec lempa augalams,kuri skatina augima.Ypac tai aktualu nuo rudens,kai dienos pakankamai trumpos ir tamsios.O augaliukui augti ir vystytis reikia ir silumos ir sviesos(maziems).Didesniems tas poreikis nera toks svarbus.O kaktusu seklu teko ne karta matyti seklu parduotuvese.Ten dazniausiai yra mixai.Taciau ten buna paciu paprasciausiu kaktusu seklos.Zinau zmogu,kuris augina is seklu kaktusus tokius,kurie yra labai ispudingu formu,irasyti i raudonaja knyga.Tas seklas jis parsisiuncia is uzsienio.
Buvau pasejusi bene 20 seklu.Nieko nepadarysi sejau pirma karta 19 mire viena dabar tik auginu
......is 18 sekliukiu pas mane auga 4 kaktuseliai,bet labai ilgai dygo,gal pora menesiu,tik kaip jie sudygo,as nuemiau celofana,tai va ir nudziuvo visi ,liko 4 istvermingiausi
Matai kaip
Nusipirk paprasciausio misinio ir isbandyk!
shendien gawau seklu, atrodo rebutia. tai eijnu sodint
.....gal per nakti sudigs
nu cia tau ne koks tai grybas kad per nakty tik pyst ir yra jau
..........na pora menesiu tai tikrai praeis kol sudigs
.........va kokie mano kaktusai sudyge is seklu nuo pavasario
Nu bet faina. Matai, visai normaliai sudygo. O tu juos dar patresk 1 kart i savaite, tai dar greiciau prades augt. As maziukus kaktuselius tai taip patresiu ir jie tikrai neblogai auga, ir kas svarbiausia, greitai
.......tai tresiu,tresiu
Remka,noresiu tavo sejinuku vaikuciu kai jau tures
...........gerai,pasidalinsiu!
Aciu
Siunčiausi sėklų iš užsienio, visų dar net nesėjau - šiuo metu išdygę 3 Eulychnia acida
ir 2 Rebutia muscula Buvo išdygę ir nemažai litopsų, deja, kol atotogavau namiškiai sugebėjo numarinti - perliejo
.....labai grazu!
remka, čia pas mane tokie turėtų būti, jei išaugs
Toki as turiu.Remka,ar Tu leidi jiems salciau perziemoti?Gal del to kad nepailsi nezydi?
Orchideja, ir žydi oranžiniais žiedais?
Ne sake kai dave kad zydes lyg ir raudonais.Manoji dar mazute:)))
.....tai,kad ziema as juos laikau vesiai ant palanges,na plastikiniai langai ten vejas nesvilpia,bet per stikla tai vistiek vesoka,nei laistau,nei ka,bet ziedu tai dar nesulaukiau,nors jau ne vieni metai auginu as tuos kaktusus
As esu tik pradedanioji jei nori uzeik i www.kaktusai.mums.lt ten tau profai i visus klausimus atsakys
Praeita savaite nusipirkau tu seklikiu. Dabar ta vazona, kur pasejau kaktusu sekliukes,laikau uzdengta maiseliu tulike ant radiatoriaus. Ar gerai taip? Ar neperkais jie ten? Nors siaip tie radiatoriai neral abai karsti. Kaip galvojat, pridygs?
ash tai dienos metu kai yra sauleta seklas laikau ant palanges, o kai naktis laikau ant radijatoreus. ten leidzia toki bezdala tai neturetu niekas perkaist. tresht netreshiu. laikas nuo laiko papurshkiu zeme kad butu bishki dregna. kolkas jokio pelesio nieko , tai gal ir viskas tvarkoj.
.......tik kaip sudigs,neskubekit nuimti to maiselio,nes as pamacius kruva pridygusiu kaktuseliu is kart ta maiseli nuemiau, tai puse kaktusu isnyko ir liko tik 4
O kiek laiko???
.........Kaip jau jie sudygsta,vis reikia ta maiseli pakilnoti,kad susikaupusi dregme pasisalintu,na i diena pora kartu,ir jau kaip jie igauna tokia formele kaktuselio,tai tada ir nuimti, ir dar jie sudygsta nevienodai,pav. pas mane lindo po kokius tris ir taip kokias dvi savaites!
Oi,dabar kokiu seklu turiu kaktuseliu
As irgi sesiu pavasariop
Kokių sėklų turi??
o kur nusipirkt tu seklu?Kai buvau Lietuvoj, tai niekur nemaciau, cia irgi niekur tokio dalyko nerandu, bet greit vel grisiu i Lietuva, tai kur as ju galesiu nusipirkti, bo Senukuose neradau, ir geliu pardese nemaciau
As tai pries savaite pasisejau ir dabar sau laukiu, kada man sudygs. Ka, sakot, gali nesudygt?
Dabar kaktusai eina miegoti ir per saltas laikas.
Seklos kazkas is ferocactus gimines,freilea castanea ir stenocactus sp.
Pries 2 men. pasejau kelias kaktusu seklytes ir... nei viena neprigijo, t.y. neisdygo nei vienas kaktusiukas
Gal del to kad sejai per saltu metu?Geriausia kaktusus seti GEGUZES-BIRZELIO-LIEPOS menesiais.Galima seti ir kitais laikais jei turi daigyklele.Be to reikia sviesos.O ar turejai daygklele?Ir ziurint kokias seklas sejai.Opuntijos dyksta iki savaiciu.Mammillarios matosi jau po dienu.
Tiesa jei turejai daigyklele gal tiesiiog perlaistydavai ar neisvedindavai kaktusu patalpos
Sejau i daigyklele, laikiau uzdengus maiseliu vonioj ant radiatoriaus. Dienos metu isnesdavau i sauleta kambari (kai sviesdavo saule). Nezinau, gal ka ir netaip dariau...
Ir ka man dabar daryt? Ar dar verta palaukt, ar jau ismest? QUOTE(Orchideja @ 2004 12 11, 11:20) Gal del to kad sejai per saltu metu?Geriausia kaktusus seti GEGUZES-BIRZELIO-LIEPOS menesiais.Galima seti ir kitais laikais jei turi daigyklele.Be to reikia sviesos.O ar turejai daygklele?Ir ziurint kokias seklas sejai.Opuntijos dyksta iki savaiciu.Mammillarios matosi jau po dienu. Tiesa jei turejai daigyklele gal tiesiiog perlaistydavai ar neisvedindavai kaktusu patalpos DAIGYKLELE TAI KAS PER DAIKTAS ? AR GALIMA SETI KAKTUSUS SIUO METU LAIKU ? QUOTE(Sinuhe @ 2004 10 01, 08:19) Siunčiausi sėklų iš užsienio, visų dar net nesėjau - šiuo metu išdygę 3 Eulychnia acida ir 2 Rebutia muscula Buvo išdygę ir nemažai litopsų, deja, kol atotogavau namiškiai sugebėjo numarinti - perliejo is kur siunteisi jei ne paslaptis
kiek kainavo visa siunta? ar tai priklauso nuo kiek ir ko butent uzsisakai ar jie ten ima uz vienetus?
Priklauso nuo sėklų skaičiaus pakelyje - skirtingų kaktusų skirtingas skaičius sėklų mažame ar dideliame pakeliuose
Turiu 2005 metų katalogėlį, neseniai atsiuntė, jei koks kaktusas domina, pažiūrėčiau kiek kainuoja tiesa, galima užsisakyti ne tik kaktusų, bet ir litopsų, visokių augalų, trąšų, knygų, net tų kortelių, kur į vazoniuką kišasi ir pavadinimas užrašomas
quote=ELFAS,2005 01 18, 06:43]
DAIGYKLELE TAI KAS PER DAIKTAS ? AR GALIMA SETI KAKTUSUS SIUO METU LAIKU ? [/quote] paziurek cia[
[quote=sirduze,2005 01 18, 12:01]
quote=ELFAS,2005 01 18, 06:43] DAIGYKLELE TAI KAS PER DAIKTAS ? AR GALIMA SETI KAKTUSUS SIUO METU LAIKU ? [/quote] paziurek cia[ [/quote] tai kaip su ta daigyklele parodys man kas nors ar ne??? o gal galima ja pagaminti is dienines lempos ir seno akvariumo, aisku pakeitus lempas i OSRAM firmos FLUORA
[quote=ELFAS,2005 01 19, 17:36]
paziurek cia[ [/quote] tai kaip su ta daigyklele parodys man kas nors ar ne??? o gal galima ja pagaminti is dienines lempos ir seno akvariumo, aisku pakeitus lempas i OSRAM firmos FLUORA [/quote] Manau kaip sugalvoji taip ir gamink
Maciau ta katalogeli internete.Tai va paziurejau kad ten jau ir ne taip pigu
a sudigusias seklikes palepinat trashom silpnom ar leidziat augt kiek jegu turi?
|