delfinas
2005 10 20, 20:16
QUOTE(peledziuke @ 2005 10 20, 09:09) Iki metuku, manau, tikrai dar anksti toks patiekala si majonezu Aš tai manau, kad iki metukų iš viso nėra reikalo kimšti mažučius skrandukus visokiom mėsom ir žuvim, spės dar per Gyvenimėlį atsivalgyti, bet čia jau kaip kas išmano  .
KULAUTUVA
2005 10 22, 00:13
Laba diena . Mano Poviliukui jau 2 m . 4 men . Bet kai jis buvo maziukas, zuvyte ( menke ar juros lydeka ) ruosiau taip ( ypac gerai ,kas turi garu puoda ) : gabaliukas zuvies , nedidelis obuolys ( nupjovus zieve , isemus seklas sudedamas likus 10 min pries baigiant virti ) , kelios nedideles morkos , keli gabaliukai cukinijos arba moliugo ( mazdaug orentuotis ,kad gautusi apie 200 g ) . Viska verdu apie 30 - 40 min ant letos ugnies . Po to idedu truputi sviesto ar alyvuogiu aliejaus , sutrinu ir skanaus . Mano sunelis nevalgus ,taciau tokia pi ure mielai valgydavo (ji saldziarugste ) . Dar galima ruosti su darzovem : zuvyte , truputi morkos , bulvytes , kopusto , pomidoro ( be zieves ) , ipilti aliejaus ir skanaus . Maziesiems trinam trintuve .
peledziuke
2005 10 22, 09:42
QUOTE(KULAUTUVA @ 2005 10 22, 00:13) [size=1][color=blue] pomidoro ( be zieves ) ,
as taip pat visada i zuviene dedu pomidora-manajam patinka.
As tai duodu Hipp (zuvis+darzoves+makaronai) Ar tai nasveika?? nes nemaciau kad kas nors rasytu apie tai...gal napastebejau  Man tai labai neskaniai kvepia bet mano mazei tai laabai patinka.
KULAUTUVA
2005 10 22, 13:32
[quote=IRI$KA,2005 10 22, 13:27] As tai duodu Hipp (zuvis+darzoves+makaronai) Ar tai nasveika?? nes nemaciau kad kas nors rasytu apie tai...gal napastebejau  Man tai labai neskaniai kvepia bet mano mazei tai laabai patinka. [/quote] {QUOTE][/QUOTE] IRI$KA , as irgi kartais duodavau ta HIPP tyre , maniskis su mielu noru valgydavo . Taciau konservai ir lieka konservais . ( tai mano subjektyvi nuomone 0 Virtas ar troskintas maistas kudikio pilvukui geriausia ( ypac virtas MAMOS )  Nebent , kai neturi laiko ar sveikatos
*ziurkyte*
2005 10 24, 00:26
maniske labai megsta zuvyte.  duodu jai jos nuo 7 menesio. juros lydeka verdu su daugybe ivairiu darzoviu. o lasisa manoji valgo tik su bulviu kose
Ruošiuosi pradėti mažajai duoti žuvį, įdomu būtų sužinoti ar perkat šaldytą ar šviežią atšaldytą. kartą bandžiau išvirti užšaldytą juros lydeką, tai gavosi kažkokia nesamonėm kad net pati paragauti negalėjau..
KULAUTUVA
2005 10 30, 13:45
As visuomet perku zuvi sviezia atsaldyta . Visuomet pasakau ,kad mazam vaikui ,kad neikistu senos . Vengiu pirkti vasara , nes tokia zuvis ypac greitai genda . Tokia zuvi susipjaustau gabaliukais norimo svorio ir uzsisaldau saldiklyje . Po to , kai reikia ,neatsildyta imetu i garu puoda ir verdu 30-40 min. kartu su darzovem .
Mes tai labai megstam sitoki patiekala: Zuvytes file(juros ungurys ar menke,ar sterkas), morkytes, makaroniukai , kalafioras, is siu produktu isverdu kosyte ir pertrinu su blenderiu, paskaninam alyvuogiu aliejumi arba trupuciu grietines
aš tai savo pirmagimiui žuvį gamindavau įvairiai, bet visada įdedavau šaldytų pankolio lapelių (nors galima ir džiovintų).Tai jie taip nuima žuvies kvapą, kad mažius nieko nesuprasdavo. O skonis tikrai geras.
as isverdu atskirai zuvies file ir darzoves(kopusto,morka,bulve).tada viska su sakute pertrinu,idedu biski druskytes ir sviestuko. maniskis sia kose valgo geriau,nei su mesa!
Austre 123
2006 04 06, 09:24
Mes tai pekam jūros lydekos filė tai duodu su daržovėm o valgyt jau valgom nuo 8 mėn
Mamaitukas
2006 12 01, 11:31
Sveiki. Nuo kada galima pradeti duoti zuvyte? Ir kokia duoti geriausia? As vakar daviau paragauti, tai labai skaniai suvalge...
saule97
2006 12 04, 14:18
QUOTE(Mamaitukas @ 2006 12 01, 12:31) Sveiki. Nuo kada galima pradeti duoti zuvyte? Ir kokia duoti geriausia? As vakar daviau paragauti, tai labai skaniai suvalge... Šiandien kalbėjau su gydytoja, ji patarė iki 1 metų neduoti leliukui žuvies. Kiek supratau ypač dėl didelio baltymų kiekio.
šarlotė
2006 12 04, 14:42
aš daviau žuvies nuo 8 mėnesio, bet ne pirktos, o tą, kurią pagavo senelis. Manau natūralesnė ir žinau kad šviežia, tad nieko blogo neturėtų nutikt
Anželika 2005
2006 12 04, 14:54
Mes tai kokiu 10 mėn paragaut davem,tai nelabai patiko,o jau metukų skaniai valge..
Margita
2006 12 04, 20:29
Nuo 10mėn. galima duot.Tik reikia atsargiai todėl,kad kelia alergiją ir nevisiems tinka.Nors mano giminaitė davė nuo 8mėn ir visai nieko,daktarė sakė,kad jei nesukėlė alergijos gali duot,nes daug vitaminų.
Mums gygytoja sake galim bandyt nuo 10 men. Taigi ir pabandem, labai patiko dukrytei. Praejo 4 d. po valgymo, neisbere, ziuresim kaip toliau bus.
zaiza66
2006 12 06, 13:33
mums irgi gydytoja liepe duot nuo 10 men bet mes paragavom anksciau, neisbere pilvuko nepute tai ir valgem ir gana skaniai. manau nieko blogo jei zuvis sviezia.....
mes žuvytė valgom nuo 10mėn dažniausiai menkių filė
Melisiukas
2006 12 08, 16:46
QUOTE(saule97 @ 2006 12 04, 15:18) Šiandien kalbėjau su gydytoja, ji patarė iki 1 metų neduoti leliukui žuvies. Kiek supratau ypač dėl didelio baltymų kiekio. Visur rašo, kad galima nuo 7 mėn, jeigu nėra šeimyninės alergijos žuviai (geriausiai tinka jūrinė žuvis). Tą patį pasakė ir gydytoja. Duodu nuo 7 mėn.
manekene
2006 12 08, 19:37
Manau, geriausia nuo metu, ir tai nedaznai, nors ir iki metu jei gaus syki kita, tai tikrai nieko neatsitiks del to
as skaiciau kad rekomenduojama nuo metu, bet patys paragavom turbut 9men ar net 8 O valgom menke ar lasisa
inqusiux
2006 12 23, 14:38
 norejau suzinot,kaip jus ruosiat zuvi?Verdat, kepat,ar troskinat?Siandien kaip tik pabandysim paragaut virtos  tik kazkaip neapetitiskai atrodo  gal sakau koki padaziuka ruosiat su zuvim kad nebutu tokia jau sausa?
Mes savo vaikinui duodam žuvyte nuo 8 mėn. Jam labai patinka, ir duodam viena karta į savaitę. O ruošiu labai paprastai: verdu lašišos riekutė, į ta patį vandenį idedu bulves ir cukinijos, ar morkos. Viriu kokiu 20 min.Susmulkinu šakute ir labai skanu
As irgi bandziau ivesti zuvi nuo 8 men (net nuo 7 su puse), bet pastebejau, kad mazule zuvi blogai virskina, skuda pilvuka jai. Tai pamaniau, kad dar kuri laika susilaikysiu
eglaitė
2007 01 03, 13:16
Gydytoja sakė,kad galima jau duoti žuvies virtos,geriausia jūrinės(ta kur brangi)lašišos.Bet aš dar nedaviau,nes tik primaitint pradėjau nuo 6,5 mėn.(mums 9,5)
mezyte-pupyte
2007 01 17, 11:23
Visuose literaturos saltiniuose rekomenduojma zuvi ivesti nuo devinto men.
Sigita23
2007 01 17, 11:42
Na mums dabar 8 men. lygiai. Tai siandien nupirkau Hipp'o tyrele su zuvyte. Pabandysiu duoti.  Tikiuosi, kad patiks, nes siaip tai viska ka duodi labai skaniai valgo...
Pirmas žuvies "krikštas" - iš mamos lėkštės  . Buvo troškinta balta žuvytė su mažai prieskonių, jai laaaabai patiko.
astisius
2007 01 18, 23:16
Pradėjom nuo 9 mėn., nes taip gyd. patarė. Verdu visokią ir labai skaniai valgo  . Kiekvieną savaitę keičiu rūšį žuvies ir taip ratu...
gabytuke
2007 01 21, 16:15
sukako metukai, taigi jau bandysim zuvyte
Mes 9 men. paragavom. As ja isverdu su darzovemis o veliau su kombainu sumalu, nes bijau kaulu.
Rasmuze
2007 01 27, 20:44
mamytes gal koki skanu receptuka zinote su zuvyte? parasykit lauksim.
Meka Pinavija
2007 01 29, 13:24
Aš nupirkau Hipp tyrelę su žuvimi nuo 8 mėn. Pabandžiau duoti, tai nepatiko... Palauksim porą mėnesių, po to vėl bandisim
o mes tai zuvyte valgom nuo 9 menesio. perku lasisos arba karpio file. Mazdaug 150 gr. Jose kaulu nera. Tiesiog isverdu su prieskoninemis zolelemis, bet be druskos. tada su niekuo nesumaisyta ir netrinta sumaitinu. Tiesiog imu su pirstais po gabaliuka, jeigu pasitaiko labai kuda, zuvies vieta, tai dar siek tiek pavilgau i ta sultinuka, kuriame vire, ir sumaitinu. Valgo, net cepsi Dabar jau dukrai 11 men, tai vien pasklidus verdamos lasisos kvapui iskart prie virykles trintis ir reikalauti maisto pradeda
Nemarioji
2007 01 29, 16:03
Mes jau ragavom zuvytes ir atrodo,kad viskas  .Labai patinka
virugie
2007 01 30, 09:02
Mačiau košelės parduotuvėj jau yra su žuvim galvojam ir mudu jau valgyt, kokias žuvis duodat ? ar tik lašišą?
Nemarioji
2007 01 31, 14:24
QUOTE(virugie @ 2007 01 30, 11:02) Mačiau košelės parduotuvėj jau yra su žuvim galvojam ir mudu jau valgyt, kokias žuvis duodat ? ar tik lašišą?  Man is parduotuves pirktines koseles su zuvim kazkaip nelabai graziai atrodo-cia mano nuomone.Tai as perku zuvi turguje,duodu lasisa ir juros lydekos file-padarau,tai su bulve ir darzovem,tai vietoj bulviu makaroniuku.Valgo apsilaizydama  .Zadu pabandyti menkes file-paziuresim ar valgys
virugie
2007 01 31, 14:36
QUOTE(Jurate26 @ 2007 01 31, 15:24) Man is parduotuves pirktines koseles su zuvim kazkaip nelabai graziai atrodo-cia mano nuomone.Tai as perku zuvi turguje,duodu lasisa ir juros lydekos file-padarau,tai su bulve ir darzovem,tai vietoj bulviu makaroniuku.Valgo apsilaizydama  .Zadu pabandyti menkes file-paziuresim ar valgys  Na jūs šaunuolės aš žuvies dar ir nedaviau vis maniau kad anksti ir aš ryt pabandysiu truputėli. Kiek kartų savaitėj duodi?
Nemarioji
2007 01 31, 15:08
QUOTE(virugie @ 2007 01 31, 16:36) Na jūs šaunuolės aš žuvies dar ir nedaviau vis maniau kad anksti ir aš ryt pabandysiu truputėli. Kiek kartų savaitėj duodi? Kai 7 men. buvom pas gydytoja,tai sake po truputi duoti zuvies,tai as ir duodu.O duodu zuvi viena karta i savaite -pirmadieniai pas mus zuvu diena
virugie
2007 01 31, 20:02
QUOTE(Jurate26 @ 2007 01 31, 16:08) Kai 7 men. buvom pas gydytoja,tai sake po truputi duoti zuvies,tai as ir duodu.O duodu zuvi viena karta i savaite -pirmadieniai pas mus zuvu diena  musu tai nelabai ka papasakoja kaip maitinti,reik pačiai ieškotis meniu  , o pas mus žuvies diena bus ketvirtadienis kaip ir senais laikais
sveikos, ir mes jau ragavom nuo 9 men. zuvies file su darzovem, visai gerai valge. Viena karta i savaite tikrai pakanka
virugie
2007 01 31, 20:41
QUOTE(Regin @ 2007 01 31, 21:10) sveikos, ir mes jau ragavom nuo 9 men. zuvies file su darzovem, visai gerai valge. Viena karta i savaite tikrai pakanka  Kokią žuvį duodi?
puciuko mamyte
2007 02 02, 17:30
Mes zuvyte valgom nuo 9 men,nelabai mano mazyliui ji patinka,bet kartas nuo karto vistiek duodu  ,juk sveika
Na va pasiskaiciau reiks jau ir mums pradeti ragauti zuvies.
irmusia
2007 02 07, 14:19
Idomios tos gydytojos, kiekviena savaip sako, kada jau pradeti, mums pvz sake, kad neanksciau 10 men, tai va sakiau reikes jau pradeti, bet vis neprisiruosiu
virugie
2007 02 10, 20:07
Mes šiandien pabandėm ir sūnelis labai skaniai valgė, manau jau mėsa nusibodo. Mums 8 mėn.
|
|