Bet jei tyreles is lasisos nuo 8men gamina, tai gal galima?
Maniskei lasisos net nesiulyk, apspjaudys ir lietsargis nepades, o vat lydekos file tai niam, o ypac zuviene megsta
su morkytem, bulvytem kaip turi but. Kartais kopustu idedu, ir karta per savaite butinai valgo. Tik va tiesa be lydekos mazai kokia zuvi pripazysta, menke dar megsta (taciau retai gauna), ir zuvies pirstelius nerealiai megtsa, tik kad mama neduoda, gal reikes zuvies kotletukus jai padaryt, gal panasu bus, tik daugiau zuvies 
Bet pastebejau kad kai kuriose parduotuvese mazas zuvies pasirinkimas, pagrinde sudytos ar rukytos, saldytu mazai, o is svieziu tai tik gyvos plaukioja, o as gi gyvos nepirksiu
(nebent kad vonioj paplukdyt
)


Bet pastebejau kad kai kuriose parduotuvese mazas zuvies pasirinkimas, pagrinde sudytos ar rukytos, saldytu mazai, o is svieziu tai tik gyvos plaukioja, o as gi gyvos nepirksiu


Zuvi rekomenduoja duoti nuo 10 men ir geriausiai juros. Mes pabandem lasisa ir mano biciukui labai patiko, jis valge net viena be jokiu darzoviu. Ir taip kokius 5 kartus, o va si savaitgali nupirkau RIMI kazkokia papigiaja 8,99 uz kg. Valge su didziausiu apetitu (kose su darzovem), gal per daug sumaitinau ar per riebu jam buvo, kad po triju valandu viska isveme. Jau buvau persigandusi, kad apnuodijau vaika. Tai gerai kad anyta gydytoja, nuramino. Praslinko viskas gan sekmingai, bet jau daugiau lasisos matyt ir nesiulysiu kokius metus maziausiai.
As verdu juros lydeka su morkom, brokoliais (cukinijom), makaronais, pomidorais. LAbai maze megsta, pradejom nuo 11 men. ragauti. O man tai zuvis apskritai smirda...

Galiu pridurti, kad zuviai svarbiausias kriterijus yra SVIEZUMAS! Diena ar dvi pastovejusi zuvis igauna ta kvapa (smarve kaip jus rasot) ir visiskai pakeicia skoni. Vasara mes turim galimybe maitintis vien sviezia zuvimi Nidoje, tai i saldyta zuvi as net paziuret nenoriu. Taip toli skoniu ir isvaizda ji nuo tos, svieziosios...
Kam smirdi ir daug terliones su zuvim, patariu gaminti orkaiteje folijoje kartu su darzovemis. Ant folijos dedat zuvies gabaliukus, darzoves, tada siek tiek sviestuko arba grietineles arba alyvu aliejaus, i orkaite ir - gatava. Jokio kvapo. Belieka sutrinti sakute.
Savaitgalį skaičiau tokį ELTOS pranešimą:
Neseniai buvo atliktas tyrimas, kur paaiškėjo, kad lašisose, užaugintose Europos žuvininkystės ūkiuose, rasta keliskart daugiau nei norma chlorintų angliavandenilių, polichlorintų bifenilų ir heksachlorbenzolo (nežinau, ar teisingai čia viską išvardinau), nes žuvys šeriamos pašaru iš žuvų miltų ir aliejaus, kuris yra užterštas kenkmingomis medžiagomis. Buvo ištirta apie 700 mėginių, daugiausia iš Europos žuvininkystės ūkiuose užaugintų lašišų. Kenksmingiausios lašišos buvo iš Škotijos ir Farerų salų ūkių. Geriausios - iš Čilės ir Vašingtono, paskui seka Kanada, Meino valstija ir Norvegija. Chlorinti angliavandeniliai laikomi vienomis nuodingiausių medžiagų, kurios sukelia vėžį bei nervų ir imuninės sistemos pakitimus.
Tai tiek. Dabar būtų smalsu išgirsti Rasmos nuomonę
Iš kur gi lašišos atkeliauja į Lietuvą?
Neseniai buvo atliktas tyrimas, kur paaiškėjo, kad lašisose, užaugintose Europos žuvininkystės ūkiuose, rasta keliskart daugiau nei norma chlorintų angliavandenilių, polichlorintų bifenilų ir heksachlorbenzolo (nežinau, ar teisingai čia viską išvardinau), nes žuvys šeriamos pašaru iš žuvų miltų ir aliejaus, kuris yra užterštas kenkmingomis medžiagomis. Buvo ištirta apie 700 mėginių, daugiausia iš Europos žuvininkystės ūkiuose užaugintų lašišų. Kenksmingiausios lašišos buvo iš Škotijos ir Farerų salų ūkių. Geriausios - iš Čilės ir Vašingtono, paskui seka Kanada, Meino valstija ir Norvegija. Chlorinti angliavandeniliai laikomi vienomis nuodingiausių medžiagų, kurios sukelia vėžį bei nervų ir imuninės sistemos pakitimus.
Tai tiek. Dabar būtų smalsu išgirsti Rasmos nuomonę

Atkeliauja iš Norvegijos.
o ar kas bandėt lašišinį upėtakį. Maniškiam dar per anksti, bet man pačiai ši žuvis smirda mažiausiai, neriebi ir skani
tai nuo kokios zuvies pradeti ? lasisos, upetakio, menkes ar juros lydekos ? ar kauletas upetakis ? jei pirkciau tai visa zuvi, su galva. tik taip imanoma pamatyti ar zuvis sviezia

Skaičiau rekomendacijas nėščiom ir maitinančiom apie žuvies valgymą, manau, kad ir kūdikiams tiks:negalima valgyti lydekos, ešerio, vėgėlės, ungurio ir oto, nes juose gali būti kenksmingų medžiagų, pvz. gyvsidabrio. Geriau nevalgyti lašišos, jūros upėtakio ir silkės, kurie yra sugaunami Baltijos jūroje arba Suomių įlankoje.
LT dauguma jūrinių žuvų iš Norvegijos
Šiaip jūrinėse žuvyse būna ne tik gyvsidabrio junginių, bet ir dioksinų..Jie irgi gero nedaro..
Aš mamų vietoj rinkčiausi gėlavandenes, įprastas žuvis..Pvz. upėtakis tikrai labai neblogas pasirinkimas..o visis gyvos žuvys LT, tai juk iš žuvivaisos įmonių, nemanau, kad labai gąsdintis reikėtų
Šiaip kiek žinau, tai tunas, ešeriai ir kardžuvės sukaupia didžiausius kiekius gyvsidabrio ir dioksinų..Būtent šios plėšrios žuvys nerekomenduojamos, būsimoms mamoms, vaikams ir kitiems jautriems žmonėms..
Tačiau JAV buvo atlikti tyrimai su vienos žuvies mailiumi ir jie ten nustatė, kad ne toks toksiškas tas susikaupęs gyvsidabris, kaip buvo manyta anksčiau..

Šiaip jūrinėse žuvyse būna ne tik gyvsidabrio junginių, bet ir dioksinų..Jie irgi gero nedaro..
Aš mamų vietoj rinkčiausi gėlavandenes, įprastas žuvis..Pvz. upėtakis tikrai labai neblogas pasirinkimas..o visis gyvos žuvys LT, tai juk iš žuvivaisos įmonių, nemanau, kad labai gąsdintis reikėtų

Šiaip kiek žinau, tai tunas, ešeriai ir kardžuvės sukaupia didžiausius kiekius gyvsidabrio ir dioksinų..Būtent šios plėšrios žuvys nerekomenduojamos, būsimoms mamoms, vaikams ir kitiems jautriems žmonėms..
Tačiau JAV buvo atlikti tyrimai su vienos žuvies mailiumi ir jie ten nustatė, kad ne toks toksiškas tas susikaupęs gyvsidabris, kaip buvo manyta anksčiau..