aš tai pradėjau nuo obuoliuko, paskui daviau bulvių košytę, tada bulvė+morka, vėlaiu pradėjau duoti ryžių, miežių, avižų, 4javų košes. bet aš per dieną vieną kart duodu košę, kiekvieną dieną kitokią. dar kartais po pietų vaisių tyrelę desertui paragaujam
Man irgi primaitinimas labai aktualu...
Mes prieš porą savaičių pradėjom valgyti kietą maistelį. Mano virtos ir trintos morkytės tai mažė nelabai valgė, iš pradžių net žiaugčiojo... Bet aš čia pasiskaičiau, kad mes tas morkytes vos ne 10 dienų turėtume valgyti ir pratintis. O aš mažei pora dienų daviau morkyčių, veliau pasiūliau morka+bulvė (irgi pora dienų), vėliau morka+bulvė+kalafioras (pora kartų, nes nepatiko), po to vėl morkytė, vėl mokytė+bulvė ir t.t. Aišku pati porcija visada didėja, nes mažė vis daugiau suvalgo, bet as vis pakaitalioju. Ir štai praėjo jau pora savaičių, o mano mažė daržovių košės suvalgo apie 100g. Ir ne vienos rūšies, o kasdien vis kitokios... Gal aš čia per smarkiai kaitalioju tas daržoves? Kaip žinoti, ar viskas gerai skrandukui, ar jis neapsunkintas?? Gal ir vėlai jau klausiu, bet kažkaip reiktų žinoti, ar aš čia nepakenkiau kažkuom savo vaikui... QUOTE(Ausyte1 @ 2005 04 25, 11:51) Ausyte1, aš tai tikrai ne ekspertė, bet manau, kad labai greit suprastum, jei mažutei kas nors netiktų - juk vaikas būtų neramus, pilvas sukvailiotų ar kažkas pan. nutiktų lora25 - matai, mes kol kas tyreles kapojam, tai nesusidūrėm dar su šitu klausimu aliejus/sviestas. Man regis, kažkur skaičiau, kad sviestą galima irgi dėt į košytes, bet gal truputėlį vyresniam vaikiukui? (čia vyresniam nei 4-5 mėn., kaip kad maniškis dabar
Galima ir sveisto (bet tikro sviesto, o ne tepaus mišinio
Aš primaitinu savo mazgių maždaug nuo 5 su puse mėnesių. Duodu savos gamybos daržovių košę. Maždaug kas penkias dienas įvedinėjau naujas daržoves. Šiaip tai nieko iš riebalų į jas iki šiol nedėdavau, tik atskiesdavau savo pienu. Bet jis tos daržovienės pradėjo labai daug suvalgyti, 200 ml mažiausiai, o vakar tai vos ne 300 ml sušveitė ir ne kokio skystimėlio, bet gana tirštos košės
Nors šiaip tai džiaugiuosi, kad jis taip noriai QUOTE(aite @ 2005 04 14, 11:34) na, jei svoris mažai auga, tai ne per anksti O daktarė mūsų šiaip jau propaguoja natūralų maitinimą, bet ne fanatiškai O jei mano mažylio svoris normalus ir jam yra 4 mėn tai jo dar nereikia primaitinti? Tiesiog nežinau kaip pasielgti.Pirmąjį vaikutį auginau su babučių patarimais, o dabar kažkaip viskas kitaip Prašau pasakykit nuo kada pradėti primaitinti ir nuo ko pradėti?
O mums nuo kieto maistelio viduriukai užkietėjo
Šianakt iš viso mažė labai neramiai miegojo. Gal keturis kartus verkė, turėjau keltis, perversti ant kito šoniuko ir nuraminti... Vat ir galvoju, ar čia dėl kieto maistelio (tik porą dienų, kaip jau valgom pilną vieną porciją daržovyčių), ar čia kokie dantukai? Ar kitoms mamytėms taip buvo, kad pradėjus maitintis kitaip, vaikutis naktį neramiai miega? QUOTE(Denisa @ 2005 04 26, 12:57) O jei mano mažylio svoris normalus ir jam yra 4 mėn tai jo dar nereikia primaitinti? Tiesiog nežinau kaip pasielgti.Pirmąjį vaikutį auginau su babučių patarimais, o dabar kažkaip viskas kitaip Prašau pasakykit nuo kada pradėti primaitinti ir nuo ko pradėti? na, dabar sako, kad jei vaikutis gerai svorio priauga, tai iki 6 mėn. jam pakanka mamos pieno, o po to galima jau duot daržovių košytės ir t.t. QUOTE(Ausyte1 @ 2005 04 26, 13:02) buvo, porą naktų vaikinas labai neramiai miegojo, ir kaip tik sutapo su košių valgymo pradžia. Bet va dabar viskas vėl ok, tai taip ir nežinau, ar nuo maisto čia buvo, ar kaip
na, čia kelių mamų patarimai apie primaitinimą - taigi, jei tos mamos atpažins savo žodžius, tegu nenustemba - reikalinga info greitai visas apkeliauja
Kopūstas nėra vertingas, be to pučia pilvą. Burokėliai gali laisvinti vidurius. Pupelės turi daug baltymo, pučia pilvą. O visos kitos daržovės kūdikiams tinka, tik jos turi būti ekologiškai švarios, nesuvytę, nepažeistos pelėsių, nesudygę, neapgraužtos graužikų ir pan.- tik kokybiškos daržovės. Kūdikių mitybai tinka be bulvių ir morkų, žiediniai kopūstai, brokoliai, špinatai, moliūgas, cukinija, žali žirneliai. Tik noriu atkreipti dėmesį, kad pramoniniu būdu šaldytos daržovės kūdikiams netinka. Kai kuriems kūdikiams pigmentas nuo morkų gali kauptis, nes nepakanka kepenyse fermentų tą pigmentą suvirškinti. Tačiau tai kūdikio sveikatai nėra pavojinga. Kurį laiką reikėtų neduoti tyrelių su morkomis (kol išnyks pageltimas), o vėliau jas vėl valgyti. Morka yra pati vertingiausia daržovė kūdikiui ir jos mes neturime kuo pakeisti. O ji vertinga dėl beta- karotino, esančio jose. Kai kurios HiPP ir Bebivita tyrelės yra be morkų. Kadangi dauguma duonos gaminių yra gaminama su konservantais, bei mielėmis, iki metų duoti nerekomenduojama. Jei duonos džiūvėsiai savo sudėtyje neturi konservantų, juos galima duoti vyresniam kūdikiui- nuo 8 mėn.- tik atsargiai, kad neužspringtų. Virti reikia didelį mėsos gabalą, o išvirus, kūdikiui išpjauti iš jo vidurio.Mėsą negalima pervirti, bet neišvirusi irgi netinka. Geriausia yra duoti ankstyvųjų morkų tyrelę- kurią mielai kūdikiai valgo, nes ji yra saldi ir turi mažesnį alergizuojantį poveikį. O Jūsų pačios šaldytos morkos , jei jos buvo tinkamai užšaldytos ir laikytos ,būtų geriau, nei atvežtinės ar suvytusios. Bet jų alergizuojantis poveikis yra didesnis. Mėsa kūdikiui turi būti kuo šviežesnė ir ekologiškai švaresnė. Gyvuliai turi būti šerti tik natūraliu pašaru. Dar labai svarbu tą mėsą tinkamai išvirti, kad nesuirtų baltymai ir išliktų geležis. Pradėjus duoti kūdikiui mėsą, geriausia pradėti nuo jaunų gyvuliukų mėsos- triušienos, veršienos,ėriuko mėsos, o vėliau galima siūlyti ir kitos rūšies mėsą. 1. jei vaikui pakanka svorio geriausia pradeti nuo darzoviu kosiu, jei per mazai - nuo kruopu. mes pradejom nuo darzoviu (beveik 6men), bulve, porcijos didinimas, po 3 ar 4d +morka, paskui + kalafioras, +cukinija, zodziu kaitalioti darzoviu sudeti, ziureti kas vaikui patinka, stebeti ar nera alerginiu reakciju. Neavalgiukams daznai girdziu kad patinka Hipp bulve + moliugas 2. nuo 7men i darzoviu kose reiketu deti mesos. rekomenduojama pradeti nuo triusienos mes valgem Hippa taio kaitaliojom visaip. maziausia vertinga vistiena. reiktu vengti riebios mesos. per diena reikia apie 50g mesos. 3. grudu koses ivedamos mazdaug po menesio kai pradejo valgyti darzoviene... savaite ten ar ten nieko baisaus... kazkaip labai nepergyvenau nuo kokios pradeti, nupirkau Nestle keliu grudu kose, bet isbere nes buvo kvieciu. Kvieciai (manai) irgi mazai vertingi, be to alergizuoja. taigi - ryziai, grikiai, avizos etc, mums labiausia patinka Hipp arba Nestle keliu grudu koses be priedu nors ir be priedu bet labai skanios galima virti ir namuose - smulkinti kruopas ir skiesti pienu ar misiniu. bet man geriau pikrtines 4. kada visa maitinima keicia kose? - tada kai jau priprantama prie normos, t.y. vaikas turetu suvalgyti apie 100-150ml koses (nors maniske visada maziau suvalgydavo). geriausia kietu maistu maitinti apie pietus, ne vakare, kad neapkrauti skranduko o ir pastebeti alergija jei butu. 5. 2 kartus kose pradejome valgyti kazkur 7 su savaitele ar dviem... rytais nelabai valgydavo, tai valgydavom pietums ir pavakariams. 6. vaisius ir tyreles ivedziau panasiai nuo 6.5men Valgydavom pries pietu miegeli ar pavakariais (faktiskai skaitytusi jau 2 maitinimai, bet ji tyreles suvalgydavo po puse indelio Hipp.) 7. kai vaikas suvalgo visa reikiama porcija, pavalgius galima pasiulyti sulciu - jos turetu buti skiestossantykiu 1:1 (pe puse vandens ir sulciu). vaikas turi isgerti per diena tiek kiek menesiu - jei 7 tai 70ml.
žurnale Tavo Vaikas, 2005 nr. 1 yra tam skirta tema (rubrika 100 klausimų, 100 atsakymų) - galiu čia kai ką pacituoti:
"kokios kruopos vertingiausios? Manai nelabai tinka, nes gaminami iš labai išvalytų kviečių, be to, dažnai alergizuoja. Visos kitos kruopos yra vertingos, miežiai, ryžiai, avižos. Tam, kurio kietesni viduriukai, patartina duoti avižų, šiek tiek skystesnių vidurių (viduriuojančiam) - ryžių. Iki kada kūdikiui reikia labai sutrintos košelės? Nuo 6 mėn. maistas neturi būti visiškai be jokių gabaliukų. Namie virta košė neturi būti kaip gaminta iš miltelių ir vandens. Vienas kitas mažulytis kruopos dydžio gumuliukas nepakenks. Košė, nuvarvėjusi nuo šaukšto, dubenėlyje turi suformuoti kauburiuką, neištikšti į vientisą masę. Nuo kada vaikutis gali skanauti vaisių ir jų sulčių? (morkų pataria neduot iki metų, nes nevirškina beta karotino). Maždaug tuo metu, kai vaikutis pradeda valgyti košes. Bet jos pavalgius reikia pagirdyti mamytės pienuku, o tada pasiūlyti vieną kitą šaukštelį sulčių.
nezinau ne nuo ko pradet,suneliui tuoj 4 men,esu jau kaip dvi savaites duodu abuoliu ir bananu tyreles,kartais banana pati su obuoliu duodu,ir morku sultys truputi,tik va nezinau kaip didinti,dabar duodu ryte ir vakare po kokius jau 2saukstelius,ir kaip didinti toliau ir ka ivesti naujo,gal jau koses ,darzoves<>?kazkaip esu pasimetusi,nezinau eiliskumo davimo ir kaip didintikieki,pvz jei duodu vaisus tai ta diena ar glaiu darzoves,nu zodz
Aš savo mergytei irgi duodu sulčių skirtų kūdikiams nuo 2-4 mėnesių ir tyrelių. Pradėjome nuo 0,5 arbatinio šaukštelio 2 kartus per dieną. trečią dieną jau po 1 a.š. ir kasdien didinau po šaukštelį. Dabar jau po 8 šaukštelius tyrelės suvalgome. Obuoliuko jau po ketvirtį suskabtuoto duodu. Sulčių po 15-20 ml per dieną išgeria. Na ir kas be ko, maitinu pastoviai pati.
Man irgi toks pats klausimas iškilo, kiek didinti tą tyrelės kiekį ? Kol kas ragaujam tik obuolių tyrelę , tai per kartą kiek galima 4 mėn. leliukui ? Kada geriau duoti po MP ar prieš MP ? Paimetusi visai su tuo primaitinimu
QUOTE(Indrijana @ 2005 07 05, 09:15) Man irgi toks pats klausimas iškilo, kiek didinti tą tyrelės kiekį ? Kol kas ragaujam tik obuolių tyrelę , tai per kartą kiek galima 4 mėn. leliukui ? Kada geriau duoti po MP ar prieš MP ? Paimetusi visai su tuo primaitinimu Skaičiau, kad tyreles reikia pradėti duoti nuo arbatinio šaukštelio per dieną ir kas 2-3 dienos didinti tokiu pačiu kiekiu. Mes pradėjom ragauti obuolį prieš 2 savaites, o prieš 2 dienas ir morkų tyrelę. Sakoma, kad daržoves (daržovienę) reikia duoti prieš pat maitinimą pienu, kad vaikas būtų išalkęs, o vaisių tyreles po maitinimo arba tarpe maitinimų
Ar vaisių tyrelę reikia pradėti duoti iš vieno vaisiaus, ar galima iš dviejų? Norėčiau po truputį pradėti pratinti, nes mano mažytė 4 mėn. Vakar nusipirkau obuolių - bananų tyrelės, bet paskaičius jūsų mintis, pasimečiau.
Geriau duok iš vieno vaisiaus, nes žinosi nuo ko beria, jei kils alerginė reakcija.
QUOTE(Dyglė @ 2005 07 07, 09:41) Ar vaisių tyrelę reikia pradėti duoti iš vieno vaisiaus, ar galima iš dviejų? Norėčiau po truputį pradėti pratinti, nes mano mažytė 4 mėn. Vakar nusipirkau obuolių - bananų tyrelės, bet paskaičius jūsų mintis, pasimečiau. As tai siulyciau tau neskubeto su tom tyrelem.Papildomas maitinimas ivedamas ne anksciau 4 ir neveliau 6 men.,priklausomai nuo to,kaip vaikiukas maitinamas-motinos pienu ar misiniais.Ir pradet reikia nuo darzoviu tyres,o ne nuo vaisiu.Vaisines aisku,zymiai skanesnes,lengvai ipranta,bet po to sunkiau ivesti darzoviene.Bent jau taip musu pediatre Virginija patare.As tai vadovaujuosi jos patarimais ir be problemu ivedziau visas reikalingas koses ir visa kita.
as nesuprantu kur jus skubat??????
o apie desreles visai patyliu... kai lekiam i galmta tai patogumo delei kartais duodu desreliu (aisku auksciausios rusies), bet.... patikekit manim, tikrai nieko gero is ju, ta prasme naudingo (maciau ir zinau kaip daro Spesit dar prisimaitint tuo maistu.... juk ir refleksas ryjimo atsiranda tik apie 6-aji menesi....
Mums greitai 4 mėn. ir pastebėjau, kad mano dukrytė pradėjo nebeprivalgyti nuo mišinuko (nes jau beveik pati nebemaitinu
Sveikos mamytės , norejau sužinoti, kada ir kokiais produktais pradėjote primaitinti kūdikius?.. mano mažoji, maitinama pieno mišinukais, būdama 4 mėnesių pradėjo gauti ryžių/grikių košytės, įvairių daržovių, obuolio, jokių skrandžio problemų nepastebėjau. Dabar mažajai jau 6 mėnesiai, nupirkau naujo tipo 'bebi' košės su daržovėmis, paruošimo instrukcijoje rašoma, kad reikia užpilti šviežiu virintu pienu, bet ar pienui dar neperanksti? kaip prie jo pratinti? ar pradžioje reikia skiesti vandieniu? Žinau, kad varškės galima duoti tik nuo 10 mėnesio, tai ar nepakenksiu vaikui duodama pieno jau dabar? Nuo kokio kiekio pradėti?
Mes papildoma maisteli taip pat pradejome valgyti nuo 4 men. mano panele nuo tokio amziaus net pieno atsisake. Misinelio isvis nevalge. Tai gereme jogurta, arbateles visokias. Koses tai as virdavau BEBI, slovakiskas. Labai patogu. O darzoves yra Hipp nuo keturiu men. dar smilgos trinta varskyte. dabar savu yra daug darzoviu, tai galima turint gera trintuve ir paciai vrti darzovines koses. Tyreles vaisines lietuviskos neblogos.Pradejome nuo bulviu ir morku, po to po truputi vis kitokiu darzoviu.
O mums gydytoja sakė, kad pienišką košę ir reikia daryti su pienu (aišku kuo liesesniu), mes taip ir darom ir viskas čiki
Aš pvz dėl visko konsultuojuosi su savo mažylės gydytoja ir lyg šiol jokių virškinimo problemų Beto, pagalvokit,o kaip pačios užaugot ar ne su karvės pienu ką?
Mano mažiukui 3mėn ir šiandien daviau paragauti obuolių tyrelės.Tai dar nelabai vaikis suprato ką su ta tyrele burnoje daryti,bet bandysim pratintis,nes mišinio pradeda atsisakinėti,nevalgo tiek kiek jam priklauso,nors šiaip valgė gerai,bet dabar pradeda maivytis,spjauti lauk,tai gydytoja patarė pradėti pratinti prie tyrelių,o nuo 4mėn duoti košytes sumaišius su mišiniu.Dar bandysiu duoti sultyčių atsigerti,nes arbatas visas spjauna lauk
QUOTE(edinka @ 2005 08 28, 17:12) Mums beveik 6 mėn valgom vaisių tyreles. Prieš kelias dienas pabandžiau duoti bulvės, tai vaiko veido išraiška buvo nenusakoma QUOTE(Indrijana @ 2005 08 29, 15:27) Mums beveik 6 mėn valgom vaisių tyreles. Prieš kelias dienas pabandžiau duoti bulvės, tai vaiko veido išraiška buvo nenusakoma Nuo bulvės pradėti neverta - ji vaikui neskani. Geriau nuo morkos (jei vaikas nealergiškas). Aš virtą morką trindavau ir labai skiesdavau su MP, po poros dienų - mažiau skiesdavau - per porą savaičių priprato prie tirštos morkų košės, tada po truputi pradėjau įvedinėti kitas daržoves - dabar kerta abiem žandais (ir su mėsyte taip pat). Su kruopų koše buvo problema - nepatiko, kol nepradėjau maišyti per puse su trintu bananu, po to banano kiekį mažinau, dėjau įv. tyreles, dabar valgo - bananas būtinas, o rūgščiai - nemėgsta.
mums beveik 9 men. Gydytoja patare i dienos maisto raciona itraukti zuvi. Kaip tik siandien nupirkau lasisos ir isviriau su bulve bei moliugu. Valge "net ausys lnko"
Labutis!Mes tai pradejom nuo milupos 7grudu koses,labai skani ir mazis ja labai skaniai valgo.Duodu ir darzoviu koseles ir vaisiu tyreliu.bet kad nezinau kiek galima jam duoti,nes pas ji apetitas zveriskas
O musu pirma kose buvo is bulves ir MP. Nu nepasakyciau, kad mazius megavosi ja, bet po keliu dienu priprato ir jam dabar visai skani
O mūsų gydytoja sakė, kad nuo 4 mėnesių dar truputį per anksti pradėti, nors maitinu mišiniu. Geriausia nuo 5 mėn. ir pradėti nuo daržovių košės, o ne nuo tyrelių ar košių, nes paskui tą neskaniąją daržovinę nelabai valgo.
Sūnui pirma davėm paragauti tyrelių, o tik paskui daržovinės, taip žiaukčiojo, bet priprato
Primaitinimo pradžios laikas labai individualus kiekvienam vaikui. Vienas jau 4mėn. puikiausiai valgo košes, o kito skrandukas ar žarnynas ir 7mėn. dar papildomo maistelio netoleruoja...
Aš savo vyresnėlį pradėjau primaitinti nuo 5 mėn. ir jokių problemų neturėjau. Antrajam papildomo maistelio pasiūliau 5,5mėn. ir po poros savaičių susidurėme su tokia maisto netoleravimo reakcija, kad normaliai ragauti ne MP vaikas pradėjau jau perkopęs 7mėn. Beje, pagrindinis netoleruojamas produktas pasirodė grikiai, taip kad pradėti primaitinimą nuo grikių dabar jau nerekomenduočiau niekam... Natalėja, maniškiai sulčių, net ir stipriai skiestų, ilgai nepripažino ( iki 10-14mėn.), nors puikiausiai valgė košes, daržoves, net vaisius ar jų tyreles. Gerdavo tik virintą vandenį, retkarčiais arbatas.
As tai mazylei jau 5,5 men daviau paragauti darzovieniu+trintu obuoliuko ir bananiuko (viska mazyle valgo labai noriai). Taip nusprendziau, nes mazyle dienom atsisakydavo gerti MP, o nakti sokdindavo mane kas 2 val. Kai pradejau duoti darzovieniu, mazyle pasidare ramesne
O del sulciu... QUOTE(smirblis @ 2005 11 30, 19:43) Sveikos mamytes, mano berniukui 4men. ir mes pradejome valgyti darzoviu kosytes.Deja, svieziu darzoviu kosytes nepatinka, nezinau ka daryti.Atrodo padarau visai skaniai ir misinuku atskiedziu ir sutrinu, bet niekaip... tada pabandziau hipp tyreles, jas valgo noriai, tik beda, kad maziukas nelabai supranta kiek tai kainuoja.Ka daryti? Aš pradėjau nuo cukinijų tyrelės. Ji saldoko skonio, todėl labai patiko dukrytei. QUOTE(smirblis @ 2005 11 30, 19:43) Sveikos mamytes, mano berniukui 4men. ir mes pradejome valgyti darzoviu kosytes.Deja, svieziu darzoviu kosytes nepatinka, nezinau ka daryti.Atrodo padarau visai skaniai ir misinuku atskiedziu ir sutrinu, bet niekaip... tada pabandziau hipp tyreles, jas valgo noriai, tik beda, kad maziukas nelabai supranta kiek tai kainuoja.Ka daryti? Pabandyk maisyti - puse tavo, puse HIPP darzovienes, kol galiausiai pripratinsi vien tik prie tavo ruostos.
tai vis dėl to, nuo ko geriau pradėti. ar nuo daržovių ar nuo grūdų košių?
KAi auginau mergaite tai ją iki 6+ mėn tik MP maitinau, o dabar , kai jo neturiu, tai visai pasimečiau, o dar be to vyras aiškina, kad yra kažkur skaitęs, kad vaikam iki 6 mėnesių košės yra cementas skrandžiui.
Teisingai tavo vyras sako. Aš pradėjau primaitinti nuo daržovių košės, nes būna jog vaikai pirma paragavę skanesnės grūdų košės, nebenori valgyti daržovienės.
aš savo dukriukui nuo penkių su tuputėliu mėnesiukų pradėjau duoti daržovienės.
aišku, kol normaliai priprato valgyti, praėjo visas mėnuo.. šiaip, visai nevalgydavo bulvių ir morkų košytės. tada viena jaun mama patarė man dėti moliūgo arba cukinijos. akurat
Aš neturėjau MP, tai labaianksti pradejom duoti kietą maistą ir mažylė tapo ramenė.Pradėjom nuo banano , obuolio gal 2,5mėn
Dabar nevalgo hippo košių.O labai skaniai valgo mano ruoštas Jei pati mama maitina, tai čia viskas kitaip. Bet mes puikiai augame ir ziūrėjau ne į knygas, o į pačią mažylę
maniskis mono pienelio valgyt negalejo, nes as turejau problemu
tai valgem misinukus, tai primaitynt prdejau nuo 4 men.klausiau pediatres, tai sako kaipnori, tai pradejom pratintis. ispradziu nuo slyvu tyreles, nes viduriai kietedavo, bet efekto nebuvo, dabar jau valgom avyzas ir moliugus, bet su kakojimu vargstam siaip apetitu nesiskundzian bandysim keist misinuka o viduriu uzkietejimui manau turejo espumizano vartojimas, nes jis sumazino zarnu peristaltika bet gal kaip nors issikapstysim
na maniske gavo tyreliu nuo 5 menesiu, ir jau hippa gauna su mesa. tie visokie rekomendaciju pavidalo rastai gerai, bet vaikas tai labai individualus, juk ir svoris nevienodai auga.
savo margaitei daržovių košytes duodu nuo 5,5mėn.pirmiausiai pradėjau nuo bulvytės ir cukinijos, o dabar duodu ir morkytės paragaut.
o man iskolo kitas klasuimas
Mamos, o kaip jums toks pediatro patarimas duoti 1 men kudikiui morku (zaliu) sulciu ir nuo 2 men duoti namines varskes.
As tai ryskiai manau, kad per anksti ir dar toks "sunkus" maistas?! Beto gi morku sulciu, kiek zinau is vis iki 1 metu nerekomenduojama ar ne?
Aš pradėjau nuo obuoliuko kai dukrytei buvo 4mėn ir 3sav. Mažylė jau skaičiavo kiekvieno valgančio kąsnius nenuleisdama akių, pati vaizduodavo kad kažką kramto. Po ranka buvo sodo obuolys, tai ir pagremžiau. Ir taip kiekvieną rytą suvalgo beveik po visą obuoliuką. Nuo 5mėn 1sav pradėjau duoti bulvę. Dabar jau valgo bulvę su morka pietum. MP dieną tik atsigeria.
MANO SUNELIUI- 5.5MEN, JAU 4 DIENAS DUODU MORKYTE SUTRINTA SU MP.
NOREJAU PAKLAUST, AR GALIU PIETUMS DUOTI MORKYTE, IJUNGT VELIAU BULVYTE, BET PAVAKARIAMS DAR DUOT OBUOLIUKO AR BANANO? AR NEGALIMA MAISYT PRADZIOJ DARZOVIU SU VAISIAIS? DEKOCIAU UZ ATSAKYMA QUOTE(Raganiute @ 2006 01 20, 14:46) MANO SUNELIUI- 5.5MEN, JAU 4 DIENAS DUODU MORKYTE SUTRINTA SU MP. NOREJAU PAKLAUST, AR GALIU PIETUMS DUOTI MORKYTE, IJUNGT VELIAU BULVYTE, BET PAVAKARIAMS DAR DUOT OBUOLIUKO AR BANANO? AR NEGALIMA MAISYT PRADZIOJ DARZOVIU SU VAISIAIS? DEKOCIAU UZ ATSAKYMA Stebek savo maziu, jei jis nealergiskas viskas ok! Savo pirmaji auginau, kai nebuvo tiek patarimu ir uzaugom! Taip, kad duok visko po truputi iki pilnos normos kol prieisite, nes tavo sunelis jau ne toks ir mazas!
Aš pradėjau maitinti nuo 6 mėnesių. Iš pradžių daviau sutrintos morkyrtės, toliau į morką įmaišiau bulvę ir t.t. O obuolį galima su morka maišyti. Dar vėliau pradėjau maitinti pirktinėmis daržovių tyrelėmis. O nuo 7 mėn, ir ėsytės paragavom, kuri dukrytei labai patiko.
O sakykite, kuo jūs daržoves (bulves + morkas) namie išvirtas užpilate? Na kitaip tariant praskiedžiate? Mišinuku? Bet tada gaunasi salsvas skonis. Tuo pačiu nuoviru, kur virė daržovės? Bet jame lieka visi nitratai ir visas kitas šlamštas, kurio buvo daržovėse. Virintu vandeniu?
QUOTE(leputė @ 2006 01 30, 15:53) O sakykite, kuo jūs daržoves (bulves + morkas) namie išvirtas užpilate? Na kitaip tariant praskiedžiate? Mišinuku? Bet tada gaunasi salsvas skonis. Tuo pačiu nuoviru, kur virė daržovės? Bet jame lieka visi nitratai ir visas kitas šlamštas, kurio buvo daržovėse. Virintu vandeniu? Aš tai išverdu bulvytę, morką, truputį kopūsto ir skiedžiu virintu vandenuku ir dar savo pieno įlašinu. Bet mano mažė ir be pieno valgo. Pediatrė patarė aliejaus šaukštelį įdėti, o vėliau ir sviesto. Bet dėl sviesto palauksiu. Tik tiksliai nežinua kokio tirštumo daržovienės duoti. Kaskart vis kitaip gaunasi. QUOTE(leputė @ 2006 01 30, 14:53) Tuo pačiu nuoviru, kur virė daržovės? Bet jame lieka visi nitratai ir visas kitas šlamštas, kurio buvo daržovėse. Virintu vandeniu? nepasmirsk, kad ir vitaminai i vandeni "isteka"... kai nustojau i koses pilti savo piena, pildavau tik ta pati nuovira ir laseli aliejaus. o kad skonis salsvas, tai nieko blogo - vaikams patinka |