nezinau ne nuo ko pradet,suneliui tuoj 4 men,esu jau kaip dvi savaites duodu abuoliu ir bananu tyreles,kartais banana pati su obuoliu duodu,ir morku sultys truputi,tik va nezinau kaip didinti,dabar duodu ryte ir vakare po kokius jau 2saukstelius,ir kaip didinti toliau ir ka ivesti naujo,gal jau koses ,darzoves<>?kazkaip esu pasimetusi,nezinau eiliskumo davimo ir kaip didintikieki,pvz jei duodu vaisus tai ta diena ar glaiu darzoves,nu zodz

Aš savo mergytei irgi duodu sulčių skirtų kūdikiams nuo 2-4 mėnesių ir tyrelių. Pradėjome nuo 0,5 arbatinio šaukštelio 2 kartus per dieną. trečią dieną jau po 1 a.š. ir kasdien didinau po šaukštelį. Dabar jau po 8 šaukštelius tyrelės suvalgome. Obuoliuko jau po ketvirtį suskabtuoto duodu. Sulčių po 15-20 ml per dieną išgeria. Na ir kas be ko, maitinu pastoviai pati.
Tiesa, jau ragavo mano pupa ir virtos šiemetinės bulvytės. Morkų duoti neskubu dar.

Man irgi toks pats klausimas iškilo, kiek didinti tą tyrelės kiekį ? Kol kas ragaujam tik obuolių tyrelę , tai per kartą kiek galima 4 mėn. leliukui ? Kada geriau duoti po MP ar prieš MP ? Paimetusi visai su tuo primaitinimu

QUOTE(Indrijana @ 2005 07 05, 09:15)
Man irgi toks pats klausimas iškilo, kiek didinti tą tyrelės kiekį ? Kol kas ragaujam tik obuolių tyrelę , tai per kartą kiek galima 4 mėn. leliukui ? Kada geriau duoti po MP ar prieš MP ? Paimetusi visai su tuo primaitinimu 

Skaičiau, kad tyreles reikia pradėti duoti nuo arbatinio šaukštelio per dieną ir kas 2-3 dienos didinti tokiu pačiu kiekiu. Mes pradėjom ragauti obuolį prieš 2 savaites, o prieš 2 dienas ir morkų tyrelę. Sakoma, kad daržoves (daržovienę) reikia duoti prieš pat maitinimą pienu, kad vaikas būtų išalkęs, o vaisių tyreles po maitinimo arba tarpe maitinimų

Ar vaisių tyrelę reikia pradėti duoti iš vieno vaisiaus, ar galima iš dviejų? Norėčiau po truputį pradėti pratinti, nes mano mažytė 4 mėn. Vakar nusipirkau obuolių - bananų tyrelės, bet paskaičius jūsų mintis, pasimečiau.

Geriau duok iš vieno vaisiaus, nes žinosi nuo ko beria, jei kils alerginė reakcija.

QUOTE(Dyglė @ 2005 07 07, 09:41)
Ar vaisių tyrelę reikia pradėti duoti iš vieno vaisiaus, ar galima iš dviejų? Norėčiau po truputį pradėti pratinti, nes mano mažytė 4 mėn. Vakar nusipirkau obuolių - bananų tyrelės, bet paskaičius jūsų mintis, pasimečiau. 

As tai siulyciau tau neskubeto su tom tyrelem.Papildomas maitinimas ivedamas ne anksciau 4 ir neveliau 6 men.,priklausomai nuo to,kaip vaikiukas maitinamas-motinos pienu ar misiniais.Ir pradet reikia nuo darzoviu tyres,o ne nuo vaisiu.Vaisines aisku,zymiai skanesnes,lengvai ipranta,bet po to sunkiau ivesti darzoviene.Bent jau taip musu pediatre Virginija patare.As tai vadovaujuosi jos patarimais ir be problemu ivedziau visas reikalingas koses ir visa kita.

as nesuprantu kur jus skubat??????
dabar PSO jei vaikui uztenka svorio, net ir dirbtinai maitinamiems vaikuciams papildoma maista pataria ivesti apie 6 menesi.... ir tikrai ne nuo tyrleiu reik pradet pratint.... jei svorio uztenka tai nuo darzoviu (dazniausia pirma bulve, paskui + morka, + moliugas, cukinija ar dar kas nors ir t.t.t ) , jei svorio mazoka - nuo kruopines koses...
o apie desreles visai patyliu... kai lekiam i galmta tai patogumo delei kartais duodu desreliu (aisku auksciausios rusies), bet.... patikekit manim, tikrai nieko gero is ju, ta prasme naudingo (maciau ir zinau kaip daro
)
Spesit dar prisimaitint tuo maistu.... juk ir refleksas ryjimo atsiranda tik apie 6-aji menesi....

o apie desreles visai patyliu... kai lekiam i galmta tai patogumo delei kartais duodu desreliu (aisku auksciausios rusies), bet.... patikekit manim, tikrai nieko gero is ju, ta prasme naudingo (maciau ir zinau kaip daro

Spesit dar prisimaitint tuo maistu.... juk ir refleksas ryjimo atsiranda tik apie 6-aji menesi....
Mums greitai 4 mėn. ir pastebėjau, kad mano dukrytė pradėjo nebeprivalgyti nuo mišinuko (nes jau beveik pati nebemaitinu
), tai kiek žinau, kad nuo ketvirto mėnesio jau galima duoti papildomo maisto, tik nelabai aišku kuris maistelis geresnis, aišku, šį bei tą pasiklausime gydytojos, bet ir kitų mamyčių patirtis būtų neprošalį

Sveikos mamytės , norejau sužinoti, kada ir kokiais produktais pradėjote primaitinti kūdikius?.. mano mažoji, maitinama pieno mišinukais, būdama 4 mėnesių pradėjo gauti ryžių/grikių košytės, įvairių daržovių, obuolio, jokių skrandžio problemų nepastebėjau. Dabar mažajai jau 6 mėnesiai, nupirkau naujo tipo 'bebi' košės su daržovėmis, paruošimo instrukcijoje rašoma, kad reikia užpilti šviežiu virintu pienu, bet ar pienui dar neperanksti? kaip prie jo pratinti? ar pradžioje reikia skiesti vandieniu? Žinau, kad varškės galima duoti tik nuo 10 mėnesio, tai ar nepakenksiu vaikui duodama pieno jau dabar? Nuo kokio kiekio pradėti?
Mes papildoma maisteli taip pat pradejome valgyti nuo 4 men. mano panele nuo tokio amziaus net pieno atsisake. Misinelio isvis nevalge. Tai gereme jogurta, arbateles visokias. Koses tai as virdavau BEBI, slovakiskas. Labai patogu. O darzoves yra Hipp nuo keturiu men. dar smilgos trinta varskyte. dabar savu yra daug darzoviu, tai galima turint gera trintuve ir paciai vrti darzovines koses. Tyreles vaisines lietuviskos neblogos.Pradejome nuo bulviu ir morku, po to po truputi vis kitokiu darzoviu.
O mums gydytoja sakė, kad pienišką košę ir reikia daryti su pienu (aišku kuo liesesniu), mes taip ir darom ir viskas čiki
Aš pvz dėl visko konsultuojuosi su savo mažylės gydytoja ir lyg šiol jokių virškinimo problemų
Beto, pagalvokit,o kaip pačios užaugot ar ne su karvės pienu ką?
ir nieko....

Aš pvz dėl visko konsultuojuosi su savo mažylės gydytoja ir lyg šiol jokių virškinimo problemų

Beto, pagalvokit,o kaip pačios užaugot ar ne su karvės pienu ką?