pažastėlėje su gyvsidabriniu termometru
Mamos, ar žinote, kad nuo liepos 1d. nebepardavinėjami gyvsidabriniai termometrai visiškai
Kadangi namuose truiu tris elektroninius, kurie visi į lankas rodo, reiks eiti į turgų ieškoti kontrabandinių termometrų
taip nuo 2009 pagal ES direktyvas deja sie termometrai jau nebegaminami nes yra kenksmingi sveikatai
Na, kenksmingi ne termometrai, o jiems sudužus -- išsiliejęs gyvsidabris.
Bet kadangi su skaitmeniniais termometrais (bent jau tais, kuriais prekiaujama Lietuvoje) neįmanoma tiksliai pamatyuoti temperatūros (išskyrus kai matuoji išangėje - bet ir tai ne visi gerai rodo), tai dar teks pasinaudoti kontrabandinėmis prekėmis Vakar pirkau - 7 Lt, pagamintas Šveicarijoje.
Gal kas turit infraraudonuju spinduliu termometra, kur gali matuoti pridejus prie kaktos? Ar tikslus?
mes elektronini naudojam, rodo normaliai
o matuojam uzpakaliuke - taip greiciau ir patogiau (numetu 6 laipsnius)
mes naudojam elektronini ir matuojam isangeje, bet kazkaip nesusimasciau kad netiksliai rodytu
QUOTE(*ABC* @ 2009 05 07, 22:34) Mes matuojames su senoviniu gyvsidabriniu pazastuke, tenka pasedet ilgiau, kartais panesiot maziuka, bet uztai rodo tiksliai mes irgi taip darom, bent jau zinai kad tikrai teisingai parodys
Gal kas žinote, kur Kaune galėčiau įsigyti gyvsidabrinių termometrų bent pora? Nepatinka man tie elektroniniai.
QUOTE(bevardė @ 2009 10 28, 10:31) Gal kas žinote, kur Kaune galėčiau įsigyti gyvsidabrinių termometrų bent pora? Nepatinka man tie elektroniniai. reikia susirasti zmogu kuris prekiauja rusiskais vaistais , man atveze , nesLietuvoje ju jau pirkt nebera lygtais , buvo Kaune lygtais bazese skyrius vaistu , jei jo dar neuzrauke kai nenori maze matuotis tempos kai uzmiega ikisu i pakakle , tiksliai rodo irgi , bet tas termometro kisimas i uzpakali
jau tu elektroniniu termometru tikslumas, tai
Pries pora dienu mes susidurem su auksta temperatura, dupciukej rode 39.3, o kakliukyje 37.7! O klinikose matavo daktare tai rode 38.7! Tai pasidariau isvada is dupciuko atimu 0.6 laipsnio, o prie kakliuko pridedu 1laipsni ir gaunu realia temperatura
as pati su elektroniniu matuoju maziukei temperatura.
vaikuciams temperatura matuoju elektroniniu termometru
Matuoju el.termometru užpakaliuke, atimu 3 laipsnius.
Aš tai su gyvsidabrio termometru kirkšnyje matuoju.
QUOTE(auduse @ 2009 10 28, 10:56) Išties... Aš taip matuodavau kartais
o kaip matuojate pvz. 1.5 m vaikui temperatura? Jokiais budais neprisileidzia, nei pazastyje, nei kirksnyje, tada jau i ssitraukiau elektrini i dupciuka skirta -
QUOTE(Moon @ 2009 10 07, 10:24) Gal kas turit infraraudonuju spinduliu termometra, kur gali matuoti pridejus prie kaktos? Ar tikslus? Naudojam Bet kadangi musiskis tinkamas ir i ausyte ikisus temp matuoti, tai man taip labiau patinka! Tikslumu nesiskundziam (isbandem lygindami su gyvsidabrinio parodymais). Na tik reikia laiku elementus pakeist, kad nepradetu "grybauti" ir be reikalo gasdinti
Sveikos mamos,
Gal kuri zinote, iki kiek metu galima matuoti vaikui temperatura uzpakaliuke?
elektroniniu termometru, vadiname "py-pyp" ir mielai matuojame, laukiame kol supypses
Mums tai visai gaunasi pamatuoti ir senoviniu gyvsidabriniu per pazasti, kirksni arba kakliuka, tiksliausia informacija, nors isbandem visokiu elektroniniu, bet grizom prie paprasciausio.
Kai auginau pirmą vaiką labai sunku buvo pamatuot temperatūra
Mes matuojame su tokiu BOSIBOO
![]() va kaip tik skelbimą mačiau: http://www.plius.lt/skelbimas/auginantiems...?mano_skelbimas Labai gerai nes nereikia niekur kišti...
Mes matuojam elektriniu pažastytėj
:4u:Sveikutes, mes matuodavom su tokiu http://public.fotki.com/aniolyte/vaikiski-...e59e.html#media termometru, labai patogu (jeigu aisku vaikas megsta zinduka)
QUOTE(Liurga @ 2009 11 04, 11:47) jau tu elektroniniu termometru tikslumas, tai Pries pora dienu mes susidurem su auksta temperatura, dupciukej rode 39.3, o kakliukyje 37.7! O klinikose matavo daktare tai rode 38.7! Tai pasidariau isvada is dupciuko atimu 0.6 laipsnio, o prie kakliuko pridedu 1laipsni ir gaunu realia temperatura matuojant uzpakaliuke visada reikia atimti 5 laipsnius. Taip sako daktarai ir nuo senu laiku atmenu ta dalyka. QUOTE(MisLa @ 2010 03 13, 16:05) matuojant uzpakaliuke visada reikia atimti 5 laipsnius. Taip sako daktarai ir nuo senu laiku atmenu ta dalyka. noriu pataisyti,kad reikia atimti puse laipsnio(0.5),o ne 5,matuojant uzpakaliukyj mazdaug iki 8 menesio matuodavau uzpakaliukyj,o dabar nera problemu ir i pazasti ideti,tuo labiau,kad gyvsidabrinis man patikimesnis uz elektronini
As profilaktiskai pamatuoju kartais kai atrodo siltesnis...tai matuoju su elektoniniu pazastytej...bet ir tai dariau tik du kartus dar
as turiu i ausyter tai tempa parodo per 1 s,esu laqbai patenkinta,nes manajai i pazastyte budavo kancia
nu nzn, kokius ten vejus elektroniniai rodo. kazkada kai gime, nusipirkom ciultuka, tai tikrai s buvo, o db teko paprasta elektronini nusipirkt, nes su sidabru nebeparduoda.viska jis gerai rodo, jei yra tempa tai yra, jei ner, tai ner. matuoju burnoj, nes i pazaste nemegsta. ir baisiai laukia kol supupses, tai jau jam kaip pramoga kokia.
QUOTE(bvlgari @ 2010 03 19, 12:15) noriu pataisyti,kad reikia atimti puse laipsnio(0.5),o ne 5,matuojant uzpakaliukyj mazdaug iki 8 menesio matuodavau uzpakaliukyj,o dabar nera problemu ir i pazasti ideti,tuo labiau,kad gyvsidabrinis man patikimesnis uz elektronini reikia daktare man sake atimti piena laipsni
elektroniniai turi paklaida, as pamatuoju kai supypsi tai dar palaikau truputi temp dar pasoka 2-3 dalytes
Aš galvojau,kad elektroniniai pridėjus kelias dalytes rodo puikiai.Iki šiandien..vaikas susirgo,matuoju elektroninis 36,7 rodo.Na galvoju kokie 37..Nu bet vaikas karštas,nevalgo..Išsitraukiau gyvsidabrinį termometrą..Pasikankinom,bet pamatavom..38
QUOTE(siroma @ 2010 04 07, 16:26) Aš galvojau,kad elektroniniai pridėjus kelias dalytes rodo puikiai.Iki šiandien..vaikas susirgo,matuoju elektroninis 36,7 rodo.Na galvoju kokie 37..Nu bet vaikas karštas,nevalgo..Išsitraukiau gyvsidabrinį termometrą..Pasikankinom,bet pamatavom..38 As irgi nepasitikiu elektroniniais, nes jie suaugusiam zmogui nesamones rodo
Matuoju pažastyje, su senovišku, gyvsidabriniu, laikom 7 min. Aš per youtube paleidžiu paslapčių sodą ir sėdim ramiai tiek, kiek reik
o elektroninių ne vieną turim, ir čia vaistinėse pirkome, ir iš UK, parsisiuntę buvome, gerų firmų, bet nė vienas nerodė tiksliai
kol mazyte buvom matavom su soskyte-termometru,paskui su elektroniniu...
as irgi noreciau gyvsidabrinio, bet ju nebeparduoda
Musu mazajai po skiepo sukilo temperatura. Gydytoja buvo perspejusi, kad gali sukilti. Bandziau matuoti tuo elektroniniu, nes tik toki turiu. Gal galit pasakyti, kaip jus matuojate temperatura keliu menesiu vaikiukams?
Man tai tik "senoviniai" termometrai patiki atrodo, niekada neapgauna
Visų pirma ,,naudoju" bučkį į kaktą, po to močiutės (gyvsidabrinį) termometrą.
naudotu bronw I AUSYTE. labai patenkinta, o va maciau nauja isradima- toks kaip 'pistoletas' pridedi prie kaktos ar taip vaido, ir parodo tempe per sekunde...apie 75 eur! vaistinej isbandem :)kazkaip infroraudonaisiais spinduliais veikia :
http://www.google.lt/imgres?imgurl=http://...025&bih=466
nusipirkau soskiuką- termometrą, bet blogybė tame kad soskutis nemažas ir mano beveik trijų mėn mažyliui per didelis, jis neima jo, žiaugčioja....
Mes tai elektronini turim.bet kai ji kazkada pirkau,vaistininke pamoke ,kad reikia labai idemiai skaityt ju instrukcija.nes ne visi termometrai baigia matavima kai supypsi.po pypsejimo dar reikia palaukti 2-5 min.sake,kad labai daug kas nuperka,o po to atbega skustis kad blogai matuoja,o pasirodo neskaite instrukcijos,kad dar reikia kokias 2 minutes po pypsejimo laikyt.
tik galiu pasakyti , kad temper matavimui skirti ciulptukai tikras nesamoniu mzuiejus, pinigu ismetimas..vaikas ikvepia oro ciulpdamas ir viskas nepamatuosi, o i rilgai matuoja kol uzfiksuoja...i pazasti negaliu deti, nes neina islaikyti ramiai kol numatuos..dedu i uzpakaliuka, greit uzfiksuoja tik reikai atminusuoti 0,5 laipsnio nes tiek ten rodo daugiau ..
Gal kas nors turit Microlife nc100?
kokie atsiliepimai? ![]() ačiū |