Magdute
2007 12 20, 17:09
Sveikos mamos, įdomu būtų sužinoti, kaip auginate mažiukus, jei turite namie šunį ar kitą augintinį. Ar leidžaite šuniukui kontaktuoti su kūdikiu, kokių laikotės higienos principų, t.y. kaip suderinate tokius dalykus. Mes auginame airių seterę. Šios veislės šunys yra be galo judrūs  , nutrūktgalviai, geranoriški  , o mūsų dar ir nelabai dresiruota buvo. Kai kūdikis pradės ropoti, bijau, kad turėsiu rūpintis ir kūdikiu ir dar šuniu, kad neužliptų netyčia. Žodžiu pasidalinkit savo patirtimi. Ačiū
iloniux
2007 12 20, 22:00
QUOTE(Magdute @ 2007 12 20, 19:09) Sveikos mamos, įdomu būtų sužinoti, kaip auginate mažiukus, jei turite namie šunį ar kitą augintinį. Ar leidžaite šuniukui kontaktuoti su kūdikiu, kokių laikotės higienos principų, t.y. kaip suderinate tokius dalykus. Mes auginame airių seterę. Šios veislės šunys yra be galo judrūs  , nutrūktgalviai, geranoriški  , o mūsų dar ir nelabai dresiruota buvo. Kai kūdikis pradės ropoti, bijau, kad turėsiu rūpintis ir kūdikiu ir dar šuniu, kad neužliptų netyčia. Žodžiu pasidalinkit savo patirtimi. Ačiū  Kai auginau didziaja turejom suniuka nedideli neveislini. Tai baisiausia kas buvo tai plaukai siaip jis nelisdavo prie vaiko stengdavosi pasislept kai pamatydavo kad mazoji atropoja nes pesiodavo tampydavo ji o jis tik cypdavo ir kentedavo. Daugiau bedu kaip ir nebuvo bet dabar tai nei uz ka neisigyciau suns kol mazoji nepaaugs nes tu plauku tai pakliudavo ir i burnyte jai ir rankos apkibdavo ir ant grindu nesinoredavo leist ropinet.
na maniskis kol dar neropoja, tai didelio vargo nematau  , del plauku, tas tiesa, visur ju pilna, bet cia jau nieko napadarysi, dazniau siurbiu kambarius ir viskas. Arti vaiko leidziam but, taciau stebiu kad nekontaktuotu, manau, kad vaikiukas dar per mazas.  Svarbiausia duokit suniui vaistu nuo kirminu profilaktiskai, ir manu viskas bus gerai
vitaluks
2007 12 26, 18:18
Sveiki, mes irgi auginame mažylę angeliukę ir nemažą šunį (Cane corso), ir jokų problemų nekyla, tiesa, šuo dresuotas, pakankamai paklusnus. Na, tokie dalykai, kaip profilaktiškai tabletės nuo kirminų ir skiepai, manau, yra savaime suprantamas dalykas. Dėl šėrimosi, tai teisybė, reikia kantrybės ir kasdienio siurbimo, bet tai jau tapo irgi savaime suprantamu dalyku  Na, o dėl elgesio, tai šuo, manau, instinktyviai niekada ant vaiko neužlips, pas mus mažoji ropolioja ant grindų nuo šešių mėnesių ir puikiai sutaria su šuniuku, tiesa, irgi mėgsta patampyti už plaukiukų, bet šuo, kai jau tai tampa perdėm įkyru, ramiausiai atsikelia ir nueina į šalį. O jei tik mažoji paleidžia dūdeles, bėga raminti
*Jūratė*
2007 12 26, 19:08
Štai mano istorija.Dar vis neatsigaunu po patirto streso.Kai laukiausi isigijom mopsų veislės šuniuką.Labai prisirišau prie jo.Nė vieną dieną nepasigailėjau kad įsigyjau šunį,kol nepagimdžiau.Mano šuniukui tik 4 mėn.kvailutis dar,visur eina lipa.Taiva kai parsivežėm lelių prasidėjo problemos.Betkur nepaguldysi vaikiuko,nes šuo lenda,daiktus norint padėti irgi turi apskaičiuoti kad nepasiektų.Su dideliu skausmu apsisprendžiau parduoti.Tai turbūt kolkas baisiausias įvykis mano gyvenime,verkiau 3 dienas.Todėl niekam nepatariu pirkti šuniuko kol namuose kūdikis.Bet jei namuose dideli vaikai tai jiems būtinai reikia gyvūnėlio.
Linusikas
2008 01 01, 22:22
Mano namuose 4 šunys ir kūdikis, dar katė gyvena. Aišku siurbiu kasdien, bet taip dariau ir kol kūdikio nebuvo, vaistai nuo kirmėlių suprantama, kontaktus aš leidžiu, šunys supranta, kad tai leliukas ir perdaug nelenda - leidžiasi tampomi už ausų  . Kas nepratęs, tam būtų sunku, aš taip gyvenu jau 5 metus, dar planuoju šuniukų vadą.Mano namas didelis ir į miegamąjį šunys neina, vežimėlį lauke saugo. Vien žo, aš patenkinta.
Magdute
2008 01 02, 12:14
QUOTE(Linusikas @ 2008 01 01, 22:22) Mano namuose 4 šunys ir kūdikis, dar katė gyvena. Aišku siurbiu kasdien, bet taip dariau ir kol kūdikio nebuvo, vaistai nuo kirmėlių suprantama, kontaktus aš leidžiu, šunys supranta, kad tai leliukas ir perdaug nelenda - leidžiasi tampomi už ausų  . Kas nepratęs, tam būtų sunku, aš taip gyvenu jau 5 metus, dar planuoju šuniukų vadą.Mano namas didelis ir į miegamąjį šunys neina, vežimėlį lauke saugo. Vien žo, aš patenkinta.  Tai va ir aš laukiu nesulaukiu kada į namą kraustysimės, nes dabar dviejų kambarių bute keturiese ir dar šuo, žodžiu viskas susigrūdę ir labai sunku tvarką palaikyti. Kai šunį įsigijom, dukrai jau buvo trys metai, tai jokių problemų nesukėlė, tik kad amžinai jos žaislus apgrauždavo, tai buvo ir ašarų dėl to. Bet dabar su kūdikiu man kažkaip sunkiau, ir tas beprotiškas šėrimasis ir tie lojimai, kai kas paskambina į duris, mažiukas prabunda ir verkia  , o jei nemiega, tai krupčioja  .
sena pažįstama
2008 01 02, 12:41
QUOTE(jure*** @ 2007 12 26, 20:08) Štai mano istorija.Dar vis neatsigaunu po patirto streso.Kai laukiausi isigijom mopsų veislės šuniuką.Labai prisirišau prie jo.Nė vieną dieną nepasigailėjau kad įsigyjau šunį,kol nepagimdžiau.Mano šuniukui tik 4 mėn.kvailutis dar,visur eina lipa.Taiva kai parsivežėm lelių prasidėjo problemos.Betkur nepaguldysi vaikiuko,nes šuo lenda,daiktus norint padėti irgi turi apskaičiuoti kad nepasiektų.Su dideliu skausmu apsisprendžiau parduoti.Tai turbūt kolkas baisiausias įvykis mano gyvenime,verkiau 3 dienas.Todėl niekam nepatariu pirkti šuniuko kol namuose kūdikis.Bet jei namuose dideli vaikai tai jiems būtinai reikia gyvūnėlio.  O kodel leidot suniukui visur vaikscioti? Nesuprantu tu suaugusiuju, kurie laiko gyvuna kaip koki vaika, o atsiradus mazyliui-skuba to gyvuno atsikratyti, nes nemoka suderinti dvi meiles:meile gyvunui ir meile vaikui. Vis tik kiekvienam gyvunui turi buti atskira erdve. Savo suniui paskyre tik erdve virtuveje:jokiu kitu kambariu, jokiu lovu, jokiu lakstymu bet kur. Suo zino savo vieta ir nebesiverzia, nors pradzioje tai sukaldave tokia lenta uzbarikaduodavome arka i kitus kambarius. Jei ateina sveciai ar patys i svecius ilgesniam laikui vaziuojam-pririsam prie radiatoriaus suni, kad nei po sava erdve, nei pas svecius(kurie nevisi megsta gyvunus) nelakstytu bet kur ir bet kaip. Ir nieko. Atsikratyti suns nesiruosiam. Nors ir laukiam trecio mazylio.
kadangi musu suniukas buvo labai isdykes ir judrus, tai kai gime vaikas nutarem ji laikinai paskolint tevams, kol mazius paaugs. nes pirma savaite, kai parsivezem vaika suo pasidare liudnesnis kad jam beveik demesio neskiriam, o kai mes nueinam i kita kambari jis tik strykt ant lovos paziuret kokie ten maziaus daiktai. labai gaila buvo atsisveikint, bet po kokiu 1,5 metu tikrai parsiveziu atgal ciuckiu savo
Eva 777
2008 01 02, 17:36
Sveikutes Gal pasirodysiu labai kategoriska bet as pries kad namuose kur auga kudikis,mazas vaikas dar ir suniukai lakstytu  Pati auginu suneli o vyro mama daznai keliauja  tenka mum priziureti suniuka,tai mane labaiusia erzina plaukai  ir dar turiu saugoti vaika kad jis to sunycio neuzniurkytu  zinokit per visa diena as taip nusikalu su jeis kariaudama kad pati tikrai tikrai nenoreciau auginti suns tai va
Linusikas
2008 01 02, 22:35
Matot man šunys dar ir pajamų šaltinis, be to kai jie 4, tai visi tarpusavyje užsiėmę, aš tikrai mažiau jiems dėmesio skiriu. tikrai žinau, kad dukrytė paaugus bus patenkinta mielais ž-aidimų draugais. bute šuns nelaikyčiau, pirmąjį įsigijau kai nusipirkom sodybą.
Magdute
2008 01 03, 14:17
QUOTE(Eva 777 @ 2008 01 02, 17:36) Sveikutes Gal pasirodysiu labai kategoriska bet as pries kad namuose kur auga kudikis,mazas vaikas dar ir suniukai lakstytu  Pati auginu suneli o vyro mama daznai keliauja  tenka mum priziureti suniuka,tai mane labaiusia erzina plaukai  ir dar turiu saugoti vaika kad jis to sunycio neuzniurkytu  zinokit per visa diena as taip nusikalu su jeis kariaudama kad pati tikrai tikrai nenoreciau auginti suns tai va  Tai kad šuo pas mus jau 6 metai, ir kur jį padėsi, kad jau taip gavosi su tuo leliuku. Šuo gi ne daiktas, neišmesi į gatvę. Tai vat ir bandau tvarkytis kaip nors. Tikiuosi kai paaugs sūnus, paprasčiau į viską žiūrėsiu
Viktorijag
2008 01 03, 21:22
musu airai jau 6metai ji labai judri ir kantri kale vyresnelis ja tikrai kankino ir t.t. su skiepais ir profilaktika nuo kirmeliu ir taip aisku o kas liecia seriu tai jokiu problemu jos veisles sunis reikia kirpti tai teks atsiradus leliui kirpti ne 2 o tris kartus per metus ir jokiu seriu  tik speju bus problema kai lelius paaugs tai tikrai del lojimo krupcios kol maziukas tai negirdi jos lojimo bet su vyru po truputeli bandom ta lojima kaip tai tramdyti  bet jau tikrai nesiruosiu laikinai isvesti pas mama laabai ji man brangi juk mano dovana
Linusikas
2008 01 03, 21:26
QUOTE(Viktorijag @ 2008 01 03, 21:22) musu airai jau 6metai ji labai judri ir kantri kale vyresnelis ja tikrai kankino ir t.t. su skiepais ir profilaktika nuo kirmeliu ir taip aisku o kas liecia seriu tai jokiu problemu jos veisles sunis reikia kirpti tai teks atsiradus leliui kirpti ne 2 o tris kartus per metus ir jokiu seriu  tik speju bus problema kai lelius paaugs tai tikrai del lojimo krupcios kol maziukas tai negirdi jos lojimo bet su vyru po truputeli bandom ta lojima kaip tai tramdyti  bet jau tikrai nesiruosiu laikinai isvesti pas mama laabai ji man brangi juk mano dovana  Nesijaudink dėl lojimo, leliukai pripranta, nu nebent visai šalia suloja, tada išsigąsta, bet dažniausiai nekreipia dėmesio.
Drasita
2008 01 04, 12:11
Viktorijag
2008 01 04, 12:31
na as irgi tikiuosi kad pripras prie lojimo nes kol kas tai nulis reakcijos tik miega valgo ir kaaartais tik paverkia  o aira tai tikra signalizacija jei maziukas pradeda kriukseti o as neisgirstu tai pagal ja pamatau ausys staciai ir ziuri i mane inkstama tipo ko neeini maziukas kriuksi  Nors kai maziukas buna keduteje ir pastatytas ant zemes nepraleis progos prieti pauostyti palaizyti  nors laizo tik kojytes nuogas pas mus namie labai silta tai laikome tik su bodziuku ir kojinaitemis prie veiduko ir rankyciu nelenda nes gavo velniu tai db turbut supranta kur galima kur negalima
Linusikas
2008 01 05, 13:30
QUOTE(Viktorijag @ 2008 01 04, 12:31) na as irgi tikiuosi kad pripras prie lojimo nes kol kas tai nulis reakcijos tik miega valgo ir kaaartais tik paverkia  o aira tai tikra signalizacija jei maziukas pradeda kriukseti o as neisgirstu tai pagal ja pamatau ausys staciai ir ziuri i mane inkstama tipo ko neeini maziukas kriuksi  Nors kai maziukas buna keduteje ir pastatytas ant zemes nepraleis progos prieti pauostyti palaizyti  nors laizo tik kojytes nuogas pas mus namie labai silta tai laikome tik su bodziuku ir kojinaitemis prie veiduko ir rankyciu nelenda nes gavo velniu tai db turbut supranta kur galima kur negalima  Labai smagu, kad nedarot iš kūdikio šventos karvės, su gyvūnais bendrauti reikia. Tarp kitko mano viena kalė irgi Aira.
Magdute
2008 01 06, 16:28
QUOTE(Linusikas @ 2008 01 05, 13:30) Tarp kitko mano viena kalė irgi Aira.  Mūsų Taira
Linusikas
2008 01 06, 16:48
QUOTE(Magdute @ 2008 01 06, 16:28) Mūsų Taira  A aišku, kažkur raidė buvo pasimetus
sobieska
2008 01 10, 13:08
O mes auginam prancūzų buldogą, gaila, bet laikinai teko jį emigruot į sodybą.(šunų mylėtojams atsakau, streso šuniukas neturi, kadangi kas savaitgalį mes varom į kaimą o ir ten mylintys jį žmonės gyvena). Ir nežadam parsivežti tol, kol mažiukas nepradės vaikščioti. Minusas-plaukai, minusas-garsiai pasitinka svečius, garsiai"džiaugiasi", minusas-visur jo pilna. Nesuprantu kam auginti šunį namuose, jei jam leidžiama būti tik vienam kampelyje, tai gaunasi kaip voljeras namuose.
As taip pat auginu 4 sunis, trys is ju tikrai dideli. Kai suzinojau kad laukiuosi pradejau galvot apie voljerus savo 2 sibiro haskems, nes jos labai judrios. Mazyli parsivezem namo tik pries savaite ir jau visus keturkojus su juo supazindinom. Haskes dienas leidzia voljere, namo parvedam tik nakciai, na o rotveileris ir pudelis visa diena buna namie. I kambari kur buna mazylis sunu neleidziam, pastatem vartelius, nes jiems jis labai idomus, net tarpusavyje susipesa "nepasidalindami" juo. Idomiausia kai mazasis pradeda verkti, tada abi haskes kaukia kartu, o vyresnioji kale dar pradeda "lipti sienom" ir verziasi gelbeti jo.
Magdute
2008 01 10, 17:11
QUOTE(sobieska @ 2008 01 10, 13:08) O mes auginam prancūzų buldogą, gaila, bet laikinai teko jį emigruot į sodybą.(šunų mylėtojams atsakau, streso šuniukas neturi, kadangi kas savaitgalį mes varom į kaimą o ir ten mylintys jį žmonės gyvena). Ir nežadam parsivežti tol, kol mažiukas nepradės vaikščioti. Minusas-plaukai, minusas-garsiai pasitinka svečius, garsiai"džiaugiasi", minusas-visur jo pilna. Nesuprantu kam auginti šunį namuose, jei jam leidžiama būti tik vienam kampelyje, tai gaunasi kaip voljeras namuose. Visi minusai - tikra teisybė. Dėl išvežimo, - teisingai padarėte, ir asš už tai, kad šuo laisvai lakstytų. Tik jums pasisekė, kad turit kur išvežti.
Pas mus irgi prancūzų buldogas2,5metų ir 8 mėn mažylė. Šuo mūsų šeimos narys, taip, tų minusų daug, o ir ikyrus kartais būna ir po kojom makaluojas, visur jo pilna...Mažiukę tai myli labai, kojytes rankytes nulaižo, kantriai sėdi tampomas už ausų ir nukarusių žandukų. Kai parsivežėm mažiukę iš ligoninės, pasakėm: čia Džeikučio mažytė lėlytė, Džeikutis turi lelytę. Ir viskas, pati geriausia auklė, kur buvęs ir lekia žiurėti,kur jo lelytė
Linusikas
2008 01 12, 13:22
Aš irgi tik už tai, kad šunys turėtų kur lakstyt, aišku man bepigu šnekėt, aš svo hektarą aptvėrus, tai maniškiai patenkinti, praėjo jau pusė metų, jie priprato prie lelkos, taigi visi patenkinti. Nordea, dievinu sibiro haskius, sakiau reiks kada porelę įsigyt, kaži kaip jie su vaikais, ar šeriasi, ar daug loja?
rp_inga
2008 01 14, 15:20
Mūsų namuose aštuonių mėn dukrytė ir keturių mėn šunelis.Vyresnioji dukra išprašė ,labai norėjo šuniuko. Dabar namuose du maži vaikai.Mažoji labai domisi šuneliu, krykštauja pamačiusi, bet aš nesu labai patenkinta, nes padaugėjo tvarkymo-šuns plaukai,po lauko kojeles jam reikia plaut, o su mažu vaiku irgi darbų užtenka.Jei reikėtų vėl apsispręst, tai aš- už šunis, bet kai vaikai jau paaugę, kokių penkerių metų.
QUOTE(Linusikas @ 2008 01 12, 14:22) Nordea, dievinu sibiro haskius, sakiau reiks kada porelę įsigyt, kaži kaip jie su vaikais, ar šeriasi, ar daug loja? mano sibiro haskiai labai graziai draugauja su mazyliu. Jie suys taikus, gerasirdziai, tik labai judrus, taciau subrende dazniausiai buna ganetinai islaikyto charakterio. Jie beveik neloja, dazniau "dainuoja" (kaukia, bet ne isteriskai ir net mielai ausiai). Seriasi pora kartu per metus, priesingai nei rotveileriai, nuo kuriu plaukai byra beveik nonstop.
Galiu tik palinkėti kantrybės tiems kas turi namuose augintinį ir dar reikia vaikeliu pasirūpinti
Viktorijag
2008 01 19, 19:06
QUOTE(Gabred @ 2008 01 19, 17:59) Galiu tik palinkėti kantrybės tiems kas turi namuose augintinį ir dar reikia vaikeliu pasirūpinti  na ir kokia cia jau kntrybe turi buti  puiki proga iseiti i lauka dazniau  kad ir leliuka palikti vyrui o pati uz sunio ir pirmyn galva pravedinti  aisku gyvenant bute sunkiau su sunelio gamtiniais rekalais tikrai kad jei viena su leliuku tai ne kas  na o as tai kai name tai man  jei ir tyngisi isvesti tai i kiema ir vsio
Linusikas
2008 01 25, 17:21
QUOTE(Nordea @ 2008 01 17, 14:01) mano sibiro haskiai labai graziai draugauja su mazyliu. Jie suys taikus, gerasirdziai, tik labai judrus, taciau subrende dazniausiai buna ganetinai islaikyto charakterio. Jie beveik neloja, dazniau "dainuoja" (kaukia, bet ne isteriskai ir net mielai ausiai). Seriasi pora kartu per metus, priesingai nei rotveileriai, nuo kuriu plaukai byra beveik nonstop. kaip smagu, reiks rimtai pagalvoti ir apie juos, kiemas didelis, visi tilptų QUOTE(Viktorijag @ 2008 01 19, 19:06) na ir kokia cia jau kntrybe turi buti  puiki proga iseiti i lauka dazniau  kad ir leliuka palikti vyrui o pati uz sunio ir pirmyn galva pravedinti  aisku gyvenant bute sunkiau su sunelio gamtiniais rekalais tikrai kad jei viena su leliuku tai ne kas  na o as tai kai name tai man  jei ir tyngisi isvesti tai i kiema ir vsio  teisingai sakai, aš porą kartų per dieną lekiu su šunim pabėgioti, galva prasivėdina ir su pupa daugiau energijos turiu žaisti.
rusneliukas
2008 01 28, 15:01
As ir namuose turiu leliuka ir suniuka Is pradziu galvojau, kad susitvarkysim. Sukalem lauke voljera, jau buvom ir pripratine diena jame buti, o nakciai parsivezdavom i namus, bet nesenai pastebejau, kad tuoj ir suniuku turesim  ir kaip mes neprisaugojom nesuprantu  Tai dabar gaile ir lauke laikyti. Prie leliaus nelenda, atrodo, kad jos bijo. Siaip labai liudnas suo tapo, kai ateina sveciu tai jais taip dziaugiasi, o i mus net neziuri  jauciasi isduota.
Mes irgi turim du mazus vaikus  wienas is ju keturkojis naminukas jorkas. Problemu su jo plaukais beweik jokiu, daugiau su manaisiais, kaip dabar taip slenka  Nors ir labai judrus wisur uzlipa, pasiekia, bet prie mazosios nelenda wisiskai  tik kai parsinesu is lauko ja tai nori wis pasisweikinti bet kai mazoji ciumpa ji uz plauku tai deda i kojas ir nesiartina.  Jis wis megzta prisiglausti kai miegi ar kai sedi ant keliu susirangyt, begalo megsta demesi ir wat ka pastebejau kad kai atsirado zuikis, jisai liudnesnis pasidare  na bet stengiames nenustkiausti ir jo  Na as tai uz sunis, ypac kai pamatai kiek dziaugsmo suteikia lialiuj kai pamato atbeganti keturkoji
-edita-
2008 01 28, 15:46
mes labai norime isigyti kaciuka, bet is aplinkiniu sulaukeme patarimu, kad neskubetume bent iki kol dukrytei sueis metukai... sako, kad jei vaikas nekontaktuoja su gyvunu nuo pat gimimo, tai neturi jiems imuniteto... tai turbut, kad palauksime... uztenka ir viwno vaikucio po kol kas namie
Linusikas
2008 01 28, 18:15
QUOTE(-edita- @ 2008 01 28, 15:46) mes labai norime isigyti kaciuka, bet is aplinkiniu sulaukeme patarimu, kad neskubetume bent iki kol dukrytei sueis metukai... sako, kad jei vaikas nekontaktuoja su gyvunu nuo pat gimimo, tai neturi jiems imuniteto... tai turbut, kad palauksime... uztenka ir viwno vaikucio po kol kas namie  Įsigijau katę, kai mažei buvo 5 mėn, viskas ok. Katė prie vaiko nelenda, truputį prisibijo, bet peles išgaudė.
*Jūratė*
2008 01 29, 21:44
QUOTE(rp_inga @ 2008 01 14, 17:20) Mūsų namuose aštuonių mėn dukrytė ir keturių mėn šunelis.Vyresnioji dukra išprašė ,labai norėjo šuniuko. Dabar namuose du maži vaikai.Mažoji labai domisi šuneliu, krykštauja pamačiusi, bet aš nesu labai patenkinta, nes padaugėjo tvarkymo-šuns plaukai,po lauko kojeles jam reikia plaut, o su mažu vaiku irgi darbų užtenka.Jei reikėtų vėl apsispręst, tai aš- už šunis, bet kai vaikai jau paaugę, kokių penkerių metų.  mUSU TOKIA PAT ISTORIJA
Labas mamytes esamos ir busimos . Greitai turesime leliuka, bet neramu truputi del suns, kuri laikome. ( turime stafe).  Suns atiduoti tai tikrai niekam nenoriu, ji mano pirmas vaikas.  Bet baisu ir del leliuko. Tai norejau, kad atsilieptu mamytes, kurios augina leliukus ir stafus. Kaip sie sunys reguoja i naujus seimos narius. Nes musu merga tokia islepinta, su mumis miegodavo ir t.t Aciu uz atsakymus
QUOTE(veiva @ 2008 01 31, 21:19) Labas mamytes esamos ir busimos . Greitai turesime leliuka, bet neramu truputi del suns, kuri laikome. ( turime stafe).  Suns atiduoti tai tikrai niekam nenoriu, ji mano pirmas vaikas.  Bet baisu ir del leliuko. Tai norejau, kad atsilieptu mamytes, kurios augina leliukus ir stafus. Kaip sie sunys reguoja i naujus seimos narius. Nes musu merga tokia islepinta, su mumis miegodavo ir t.t Aciu uz atsakymus  Auginu ne stafus bet.... patarciau vaikiuko atvykimui i namus jau dabar ruostis, t.y. pratinti suni prie nauju taisykliu dar nepasirodzius naujagimiui, kad suniui nebutu neigiamos asociacijos jog tik atsiradus mazyliui jam nebegalima kazko daryt. Pvz as savo sunis (kai kurie is ju anksciau miegojo lovoj)pratinti prie nauju taisykliiu pradejau vos suzinojusi kad laukiuosi, t.y. jokiu lovu ir ejimu i kambari kur bus mazylis, taigi kai maziu parsivezem namo, sunys jau seniai buvo prate kad ten eiti negalima. labai puikiai mano situacijoje padeda varteliai i vaiko kambari.
mama333
2008 02 06, 23:04
mes laikėm taksą ilgaplauki kai gimė mažylis.šuo lodavo labai skardžiai vaikas šokinėjo iš miego  5mėn pradejo šliaužioti tai problema tapo plaukai.šuo lysdavo į kambari  išvežeme pas vyro mama į sodyba
kai sulaukem sunaus, musu kalytei buvo metai, ji pakankamai klusni ir isaukleta, nes zino apie dievu rustybe.  kol kas, kol vaikas neropoja nezinau kaip jie bendraus, aisku bus patampymu, bet manau ji sugebes issisukti. reiks svelniai saugot viena nuo kito  del plauku jokiu problemu neturim, nes tokia veisle (triminguojama, tad neturi poplaukio, namie ne vieno plauko, prisiekiu). labiausiai bijau, kad maista is vaiko atimines kai tas uzsiziopsos (ir kai suauge nematys)  del lojimo meginam tartis, jau ismokem nereaguoti i lauke lojancius sunis, va del duru skambucio sunkiau, bet irgi tildom, o kai laukiam sveciu ispejam, kad neskambintu i duris, o eitu tiesiai  bet siaip šuniui, kaip ir bet kuriuo atveju) reikia parodyti jo vieta (žemiausia gaujoje) tada nebuna problemu su elgesiu. pries isigydama suni zinojau, kad kazkada bus ir vaiku, viska apsvarsciau, pasiryzau, tad jokiu budu niekam jo neparduociau ir neatiduociau vien del to, kad atsirado vaikas.  suni tiesiog reikia aukleti.
Viktorijag
2008 02 20, 12:13
QUOTE(trr @ 2008 02 19, 15:22) kai sulaukem sunaus, musu kalytei buvo metai, ji pakankamai klusni ir isaukleta, nes zino apie dievu rustybe.  kol kas, kol vaikas neropoja nezinau kaip jie bendraus, aisku bus patampymu, bet manau ji sugebes issisukti. reiks svelniai saugot viena nuo kito  del plauku jokiu problemu neturim, nes tokia veisle (triminguojama, tad neturi poplaukio, namie ne vieno plauko, prisiekiu). labiausiai bijau, kad maista is vaiko atimines kai tas uzsiziopsos (ir kai suauge nematys)  del lojimo meginam tartis, jau ismokem nereaguoti i lauke lojancius sunis, va del duru skambucio sunkiau, bet irgi tildom, o kai laukiam sveciu ispejam, kad neskambintu i duris, o eitu tiesiai  bet siaip šuniui, kaip ir bet kuriuo atveju) reikia parodyti jo vieta (žemiausia gaujoje) tada nebuna problemu su elgesiu. pries isigydama suni zinojau, kad kazkada bus ir vaiku, viska apsvarsciau, pasiryzau, tad jokiu budu niekam jo neparduociau ir neatiduociau vien del to, kad atsirado vaikas.  suni tiesiog reikia aukleti. mano kalytei jau 6 metai eina o maziukui tik 3 men sese atvaziavusi isvecius jos dukrytei 9men tai kas liecia patampymu tai joooooooo visus usus suniui istampo  ispradziu bijojom bety kad suo zino kad cia jau jos toks likimas tai kencia nes dickis jau ja iskankino ir ji zino kad jau nieko nepakeis reik kenteti  nes kaskada vaikas rankose tures ka nors valgomo ir bus galima pasmaguriauti  ir nuo zemes trupinius surenka ir nepraleidzia progos ir ir ranku nugvelbti  o kas liecia skambucio tai mum teko ji atjungti nes kitaip beda  bet kas jau eina i svecius tai jau pasiskabina telefu ar sms paraso  del seriu musiske Aira kerpam tai db vietoj 2k i metus kirpsiu 3k ir jokiu seriu
gggiedrex
2008 02 27, 15:55
Musu dukrytei 3 men, o kalytei 1 metai, bet kolkas jos viena kitai netrukdo nes abi abejingos viena kitai
Viktorijag
2008 02 28, 00:38
tai nukirpau savo aira vakar oi varksele 3men nesukuota buvo kaip tai rankos nedasieke  tai sakiau kirpejai kad jau barzda tai visa koltunuose kad kirptu kiek reikia neziuretu i reikalavimus nes i parodas nevaikstom  tai dabar tokie trumpi usai su barzda kad seses dukryte 10men neturi us ko tampyti tokia ji db juokinga  o gryzus po kirpyklos visur grindis issiploviau ir vel pamirsiu kas yra seriai min kokiems 3-4men  seses mazyle slaiuzioja tai sese nebambes ba jai tai suo namie nelabai patinka
Auginu 3,5 men dukryte ir 2 cvergšnaucerius ... jokiu bedu neturiu ... niekam nesiruosiu ju atiduoti ... cvergai yra dekinga veisle tuom kad nesisiaria tai del plauku netureme bedu ... dukryte nepalieku vienos prie sunu .... butinai dalyvauju ju bendravime .... kad matyciau ar nulaizo jai rankutes
Viktorijag
2008 02 28, 13:30
QUOTE(munkaa @ 2008 02 28, 13:13) Auginu 3,5 men dukryte ir 2 cvergšnaucerius ... jokiu bedu neturiu ... niekam nesiruosiu ju atiduoti ... cvergai yra dekinga veisle tuom kad nesisiaria tai del plauku netureme bedu ... dukryte nepalieku vienos prie sunu .... butinai dalyvauju ju bendravime .... kad matyciau ar nulaizo jai rankutes  pas mane miteliukas
*Brunetė*
2008 02 28, 17:41
Pas mus auga 10 men. sunelis ir metu jorkiuke,ispradziu labai pergyvenau,kad ji neidrekstu mazyliui,bet dabar ja pacia reikia saugoti nuo musu mazojo neklauzados,jei tik speja uz kur nors paciupt tai ziurek toji jau cypia nesavu balsu,o jam linksma juokas ima
mes auginam devyniu menesiu dukryte ir 2.5 metuku stafuke, sakyciau abi puikiai sutaria, bet reikia priziureti, nes sunyte labai rupestinga, bet ta meile gali netycia ir per stipri pasirodyt, siaip buna ir palaizo, ir pats vaikas sunyte glosto, kviecia, dalinasi baronkom, ta nesa savo zaislus vaikui:)) sutaria puikiai, bet aisku higienos butina laikytis, daznai plauti rankas, grindis, nes seriai byra nuolat, mums pasiseke matyt, kad vaikas nesliauzioja, o is karto megina vaiksciot
QUOTE(mama333 @ 2008 02 07, 00:04) mes laikėm taksą ilgaplauki kai gimė mažylis.šuo lodavo labai skardžiai vaikas šokinėjo iš miego  5mėn pradejo šliaužioti tai problema tapo plaukai.šuo lysdavo į kambari  išvežeme pas vyro mama į sodyba  Mes irgi turim 6 metų taksiuką, tik trumpaplaukį  Kai parsivežėm mažąją iš gimdymo namų, tai jis tris paras namuose kaukė be sustojimo, mes net galvojom kad išprotės  , jau tariamės kam atiduoti. Kai nešdavomės mažąją į vonios kambarį, kad pervystyti, tai jis šokinėdavo į viršų, kad pastverti ją už kojos Kadangi šunį labai mylėjom, tai vis gailėjom kažkam atiduoti. Galiausiai mažoji nuo 3 mėn labai pradėjo juo domėtis, vis bandydavo ausis pačiupinėti  , smalsavo iš kokios gi čia "medžiagytės" jos padarytos  Ir taip po truputį dukrytė ir šuo susigyveno, o dabar jie iš viso neišskiriami draugai  Jaučiu, kad kaimynams įdomiai atrodo, kai 1 metų ir 10 mėn vaikas šunį vedžioja, o aš einu paskui juos
bubulia
2008 03 08, 12:46
sveikos.mes namuose taip pat laikome suniuka.tiesa y kambary,kur yhra vaikelis jo neleidziame.bet vaikas,vos pamates suni,net dreba kaip nori paciupineti.tai leidziu. beje,musu suo tai reaktyvinis,bet su vaikeliu buna labai rami,leidzia tampyti uz ausu,nieko nedaro...kai vaikas paaugs tai turbut gerai "sugyvens"su suniuku
Auginam toiterjera. Kai gime pirma dukryte, tai kol paaugo jokiu problemu nebuvo, nes suo dresuotas, klauso ir nelindo prie vaiko, kartais leisdavau pauostyt koja, kad matytu, kas ten suvystytas guli  Va, kai paaugo, prasidejo visos bedos - dukryte tampe, skriaude visaip, nors ir neleisdavau  Dabar suo vaiku nekencia - urzgia, bando net ikasti, jei per arti prieina  . Nezinau, kaip reikia vel jas sutaikyti
[.Switch.Off.]
2008 03 09, 22:25
Šuo dresiruotas, tai klauso kai liepi nelįsti. O šiaip kartais ateina pauotyti ir toliau savo reikalais užsiima
sveikutės,mes turim trumpaplauki taksą 1,5 metų,jis užaugo su vyresniąja dukra,o dabar antrai dukrytei 4 mėn.,žinoma šuo nelenda,bet kogero teks užmigdyt,nes nors trumpaplaukis bet plaukų pilna,o kai vaikas pradės šliaužiot bijau kad šuo dar neužkabintų,nes augo jis dėmesio pertekęs,o kai gimė dukrytė jo nebeteko,o beto sako taksai su charakteriu,gaila šuns bet net nežinau kaip geriau pasielgt
|
|