Sveikos, mamytes, zinau, kad yra knygu parasyta visokiausiomis temomis apie mytyba, kalorijas, svieka gyvensena, bet kazin kurios yra geriausios, Jusu megstamiausios, kuriomis vadovaujates, kad pasiektumete savo susikurtus tikslus: gera sveikata, numesti svorio, ar tiesiog issivalyti organizma. Kai kurios mamos yra minejusios knygas ivairiose forumo temose, bet butu smagu, kad apie tai butu vienoje temoje, tad pasidalinkite savo patirtimi.
Mano megstamiausia knyga ,kuri daug ka pakeite mano gyvenime :
Polis Bregas '' Sveikai gyventi''.
Kas liecia maisto derinima tai puiki knyga :
M. Tombakas ''Kaip sveikai gyventi 150 metu''
Polis Bregas '' Sveikai gyventi''.

Kas liecia maisto derinima tai puiki knyga :
M. Tombakas ''Kaip sveikai gyventi 150 metu''

Jau rašiau kitoj temoj,kad turiu tikrai gerą knygą:H-J Holtmeier"Sveika mityba esant antsvoriui".Ten yra plačiai aprašyta kaip reikia maitintis norint numesti svorį.Yra daug dvisavaitinių maisto valgiaraščių800,1000 ir1500cal.Yra lieso maisto valgiaraščių ir sotaus maisto valgiaraščių.Taip pat valgiaraščiai sergantiems skrandžio ir kepenų ligomis,daug lastelienos turintys valgiaraščiai.Taip pat ten surašyti visi organizmui reikalingi vitaminai ir mikroelementai ir maistas,bei jo kiekiai kuriuos reiktų suvalgyti,kad gautume viską ko mūsų organizmui reikia.Žodžiu tikrai puiki moksliniu pagrindu parašyta knyga,skirta visiems besidomintiems sveika mityba.Vokietijoje ji išleista2000metais,taigi kalorijų lentelės ten tikslesnės ir produktai įvairesni,negu seniau išleistose įvairiose knygutėse.Dar turiu Mieliauskienės knygelę"Valgau ir lieknėju",Taip pat P.Brego"Badavimo stebuklas".Mieliauskienės knygelė buvo toks startinis skaitinys pradedant domėtis sveika gyvensena,toks lyg ir stimulas kad galima savęs nekankinant sėkmingai lieknėti.Vėliau pradėjus giliau knistis parūpo ir kitų autorių nuomonė lieknėjimo tema.skaičiau ką nutvėrus moteriškuose žurnaluose.Ta knyga(sveika mityba...)labai tinka tinginčioms galvoti ką čia pasigaminus,kad išlaikyti visų reikalingų medžiagų balansą.Ten tiesiog viskas surašyta gramų tikslumu ir dar kiekvieno valgiaraščio apačioje surašyta kiek ir kokių medžiagų gavote iš maisto,kurį suvalgėte.Taigi man ši knyga

Neseniai nusipirkau Mindaugo Papečkio knygutę "Gydomosios, lieknėjimo, sveikatos dietos":
Yra trumpai apie viską: valgymo tradicijos ir kultūra, antsvoris ir ligos, populiariausios dietos (įvairiausios, kokių tik norit, yra net tokių neįtikėtinų - pvz. saldainių dieta
...), mityba apie kraujo grupes, astrologija ir mityba, gydomosios dietos (ką valgyti sergant skrandžio, žarnyno, širdies ir kraujagislių, inkstų, kepenų ir kt. ligomis).
Nedidukė knygutė - 8,25 Lt, apie viską trumpai. Jei kas nors iesko detalaus maitinimosi ar dietinimosi plano, tai ten tokio nėra.
Man ši knygutė patiko, nes galiu išsirinkti kažkokią paprastutę dietą pvz.: organizmo valymui, šiaip, įdomių straipsniukų apie produktus, gerų patarimų, vienu žodžių labai apie VISKĄ glaustai ir trumpai.
Vis profikaltiškai atsiverčiu ir paskaitinėju.
Yra trumpai apie viską: valgymo tradicijos ir kultūra, antsvoris ir ligos, populiariausios dietos (įvairiausios, kokių tik norit, yra net tokių neįtikėtinų - pvz. saldainių dieta

Nedidukė knygutė - 8,25 Lt, apie viską trumpai. Jei kas nors iesko detalaus maitinimosi ar dietinimosi plano, tai ten tokio nėra.
Man ši knygutė patiko, nes galiu išsirinkti kažkokią paprastutę dietą pvz.: organizmo valymui, šiaip, įdomių straipsniukų apie produktus, gerų patarimų, vienu žodžių labai apie VISKĄ glaustai ir trumpai.
Vis profikaltiškai atsiverčiu ir paskaitinėju.

dietos man nelabai aktualu,nebent sveikata. polio brego "sveikai gyventi " jau turiu gal 5-6metus...kazkada mokiausi sveika gyvensena,kursa lankiau pagal brega,bet asmeniskai man jis nepatinka, nesuzavejo,juk kiekvienam organizmui reikia individualiu dietu,bent as manau,kas vienam netinka,gali tikti kitam ir pan.
as uz vegeratizma!!!!
uz nekonservuota ir sveika maistuka is mociutes darzo!!:)na,zinoma,gaila,kad ne visos turime tokias galimybes,bet etiketes paskaityti galima
kam pirkti slamsta,kur prideta krakmolo, cukraus,druskos ir kitu blogubiu nekalbant apie konservantu eiles nuo kuriu auga svoris?
as uz vegeratizma!!!!

taiva ziurejau ziurejau as visokiu knygu Lituvoj, tai nusipirkau:
Michalo Tombako "Kaip sveikai gyventi 150 metu", patiko labai, daug kuo vadovaujuosi pagal jo knyga, patiko tai, kad pagaliau suzinojau kaip kontrastini dusa darytis:)
Kita knyga Hans-Jurgen Holtmeier " Sveika mytyba esant antsvoriui" ja pirkau del to, kad beveik puse knygos uzima valgiarasciai su suskaiciuotom kalorijom, beje ten ir geru receptuku paivairinti mytyba galima rasti.
Tad rekomenduociau ir as jau
Michalo Tombako "Kaip sveikai gyventi 150 metu", patiko labai, daug kuo vadovaujuosi pagal jo knyga, patiko tai, kad pagaliau suzinojau kaip kontrastini dusa darytis:)
Kita knyga Hans-Jurgen Holtmeier " Sveika mytyba esant antsvoriui" ja pirkau del to, kad beveik puse knygos uzima valgiarasciai su suskaiciuotom kalorijom, beje ten ir geru receptuku paivairinti mytyba galima rasti.
Tad rekomenduociau ir as jau

QUOTE(Havana @ 2005 06 04, 22:56)
Va, va kas mane domina. Gal pasidalink paslaptimis čia?
Nesinori vien dėl šios informacijos pirkti visos knygos 

kontrastiniu dusus reikia prastis 2 kartus ryte ir vakarem tai trukti turi nuo 2 iki 8 min, 40 sekundziu po siltu vandeniu ir 20 po vesiu, tai kaitalioti, po siltu vandeniu apsilieti reikia nuo galvos iki koju, o kai po saltu stovi tai apsiliejineti reikia pradeti nuo koju ir visa procedura uzbaigti saltu vandeniu, ne siltu, kad susitrauktu kraujagysles ir kad nepersaltumei, va taip

cia USA vienas pazystamas rekomendavo paskaityti knyga "BODY FOR LIFE", tai knyga apie gyvenimo buda ir apie tai kaip per 12 savaiciu naudojantis autoriaus sudaryta programa pataisyti savo kuno formas ir sveikata. Beje yra ir internetinis puslapis.
QUOTE(COSMO @ 2005 12 05, 04:24)
cia USA vienas pazystamas rekomendavo paskaityti knyga "BODY FOR LIFE", tai knyga apie gyvenimo buda ir apie tai kaip per 12 savaiciu naudojantis autoriaus sudaryta programa pataisyti savo kuno formas ir sveikata. Beje yra ir internetinis puslapis.
Ta pati knyga lietuvių kalba:
Phillips, B., D'Orso, M. Kūnas visam gyvenimui : dvasios ir kūno stiprybė per 12 savaičių. - Vilnius : Sirokas, 2004.
R.Stukas "Kalorijos", kišeninio beveik formato knygutė kietais viršeliais. Apie aštuonis lt, pirkau Maximoj prieš kelis metus(bet mačiau, dar yra, matyt vis atveža papildymui)
(tik skanėstais papuoštas viršelis mane veda iš pusiausvyros)
Bet ji daugumai, manau, pažįstama, nieko naujo nepasiūliau.

Bet ji daugumai, manau, pažįstama, nieko naujo nepasiūliau.

Dar viena, kuri man patinka - Delavier, F. Būkim stiprūs ir gražūs : pratimai raumenims. - Vilnius : Alma littera, 2005.

skirta sportuojancioms moterims ???

galim diskutuoti apie zurnale patikusius ir naudingus straipsnius.