Sveikos, mamytes, zinau, kad yra knygu parasyta visokiausiomis temomis apie mytyba, kalorijas, svieka gyvensena, bet kazin kurios yra geriausios, Jusu megstamiausios, kuriomis vadovaujates, kad pasiektumete savo susikurtus tikslus: gera sveikata, numesti svorio, ar tiesiog issivalyti organizma. Kai kurios mamos yra minejusios knygas ivairiose forumo temose, bet butu smagu, kad apie tai butu vienoje temoje, tad pasidalinkite savo patirtimi.
Mano megstamiausia knyga ,kuri daug ka pakeite mano gyvenime :
Polis Bregas '' Sveikai gyventi''. Kas liecia maisto derinima tai puiki knyga : M. Tombakas ''Kaip sveikai gyventi 150 metu''
Jau rašiau kitoj temoj,kad turiu tikrai gerą knygą:H-J Holtmeier"Sveika mityba esant antsvoriui".Ten yra plačiai aprašyta kaip reikia maitintis norint numesti svorį.Yra daug dvisavaitinių maisto valgiaraščių800,1000 ir1500cal.Yra lieso maisto valgiaraščių ir sotaus maisto valgiaraščių.Taip pat valgiaraščiai sergantiems skrandžio ir kepenų ligomis,daug lastelienos turintys valgiaraščiai.Taip pat ten surašyti visi organizmui reikalingi vitaminai ir mikroelementai ir maistas,bei jo kiekiai kuriuos reiktų suvalgyti,kad gautume viską ko mūsų organizmui reikia.Žodžiu tikrai puiki moksliniu pagrindu parašyta knyga,skirta visiems besidomintiems sveika mityba.Vokietijoje ji išleista2000metais,taigi kalorijų lentelės ten tikslesnės ir produktai įvairesni,negu seniau išleistose įvairiose knygutėse.Dar turiu Mieliauskienės knygelę"Valgau ir lieknėju",Taip pat P.Brego"Badavimo stebuklas".Mieliauskienės knygelė buvo toks startinis skaitinys pradedant domėtis sveika gyvensena,toks lyg ir stimulas kad galima savęs nekankinant sėkmingai lieknėti.Vėliau pradėjus giliau knistis parūpo ir kitų autorių nuomonė lieknėjimo tema.skaičiau ką nutvėrus moteriškuose žurnaluose.Ta knyga(sveika mityba...)labai tinka tinginčioms galvoti ką čia pasigaminus,kad išlaikyti visų reikalingų medžiagų balansą.Ten tiesiog viskas surašyta gramų tikslumu ir dar kiekvieno valgiaraščio apačioje surašyta kiek ir kokių medžiagų gavote iš maisto,kurį suvalgėte.Taigi man ši knyga
o sias knygas galima nusispirkti siuo metu Lietuvoje??? nes labai noriu gryzusi i LT nusipirkti kelias, o tai amerikonais as kazkaip nepasitikiu
Merginos kažkur rašė.kad Mieliauskienės knygutės ieškojo,bet neberado.Aš tai ją irgi prieš dešimt metų pirkau.O tą vokiečio knygą,tai Alma littera leidykla išleido praeitais metais,aš to knygų klubo narė,tai užsisakiau iš katalogo truputį pigiau.Manau knygynuose jų turėtų būti,nes ji apie25litus kainuoja.tai nemažai mūsų kainom.Gal neišpirktos visos.Arba gal pakartos leidimą,nes rašo,kad Vokietijoje išleistos 9šios knygos laidos.Dar rašo,kadrengiant šią knygą spaudai stengtasi ją pritaikytiLietuvos sąlygoms.Gal bibliotekose didžiuosiuose miestuose rastum
matyt reiks kokiam dideliam mieste knygyne apsilankyti
Neseniai nusipirkau Mindaugo Papečkio knygutę "Gydomosios, lieknėjimo, sveikatos dietos":
Yra trumpai apie viską: valgymo tradicijos ir kultūra, antsvoris ir ligos, populiariausios dietos (įvairiausios, kokių tik norit, yra net tokių neįtikėtinų - pvz. saldainių dieta Nedidukė knygutė - 8,25 Lt, apie viską trumpai. Jei kas nors iesko detalaus maitinimosi ar dietinimosi plano, tai ten tokio nėra. Man ši knygutė patiko, nes galiu išsirinkti kažkokią paprastutę dietą pvz.: organizmo valymui, šiaip, įdomių straipsniukų apie produktus, gerų patarimų, vienu žodžių labai apie VISKĄ glaustai ir trumpai. Vis profikaltiškai atsiverčiu ir paskaitinėju.
dietos man nelabai aktualu,nebent sveikata. polio brego "sveikai gyventi " jau turiu gal 5-6metus...kazkada mokiausi sveika gyvensena,kursa lankiau pagal brega,bet asmeniskai man jis nepatinka, nesuzavejo,juk kiekvienam organizmui reikia individualiu dietu,bent as manau,kas vienam netinka,gali tikti kitam ir pan.
as uz vegeratizma!!!!
Saunuoles Jus
QUOTE(SiVidz @ 2005 05 03, 08:16) dietos man nelabai aktualu,nebent sveikata. polio brego "sveikai gyventi " jau turiu gal 5-6metus...kazkada mokiausi sveika gyvensena,kursa lankiau pagal brega,bet asmeniskai man jis nepatinka, nesuzavejo,juk kiekvienam organizmui reikia individualiu dietu,bent as manau,kas vienam netinka,gali tikti kitam ir pan. as uz vegeratizma!!!! man irgi patinka sveikas maistas, stengiuosi kuo svaresni ir saugesni rinktis, kiek tik imanoma, bet juk tai sunku gyvenant XXI amziuj, pavydziu senolaims, kurie turejo savo darziukus, savo mesyte svaria, jokiu chemikalu, jokiu, pesticidu, jokiu salietru ir pan. vat ir gyveno zmones ilgai, jei nepavargdavo nuo darbo QUOTE(COSMO @ 2005 05 04, 02:56) man irgi patinka sveikas maistas, stengiuosi kuo svaresni ir saugesni rinktis, kiek tik imanoma, bet juk tai sunku gyvenant XXI amziuj, pavydziu senolaims, kurie turejo savo darziukus, savo mesyte svaria, jokiu chemikalu, jokiu, pesticidu, jokiu salietru ir pan. vat ir gyveno zmones ilgai, jei nepavargdavo nuo darbo
taiva ziurejau ziurejau as visokiu knygu Lituvoj, tai nusipirkau:
Michalo Tombako "Kaip sveikai gyventi 150 metu", patiko labai, daug kuo vadovaujuosi pagal jo knyga, patiko tai, kad pagaliau suzinojau kaip kontrastini dusa darytis:) Kita knyga Hans-Jurgen Holtmeier " Sveika mytyba esant antsvoriui" ja pirkau del to, kad beveik puse knygos uzima valgiarasciai su suskaiciuotom kalorijom, beje ten ir geru receptuku paivairinti mytyba galima rasti. Tad rekomenduociau ir as jau QUOTE(Havana @ 2005 06 04, 22:56) Va, va kas mane domina. Gal pasidalink paslaptimis čia? kontrastiniu dusus reikia prastis 2 kartus ryte ir vakarem tai trukti turi nuo 2 iki 8 min, 40 sekundziu po siltu vandeniu ir 20 po vesiu, tai kaitalioti, po siltu vandeniu apsilieti reikia nuo galvos iki koju, o kai po saltu stovi tai apsiliejineti reikia pradeti nuo koju ir visa procedura uzbaigti saltu vandeniu, ne siltu, kad susitrauktu kraujagysles ir kad nepersaltumei, va taip
cia USA vienas pazystamas rekomendavo paskaityti knyga "BODY FOR LIFE", tai knyga apie gyvenimo buda ir apie tai kaip per 12 savaiciu naudojantis autoriaus sudaryta programa pataisyti savo kuno formas ir sveikata. Beje yra ir internetinis puslapis.
QUOTE(COSMO @ 2005 12 05, 04:24) cia USA vienas pazystamas rekomendavo paskaityti knyga "BODY FOR LIFE", tai knyga apie gyvenimo buda ir apie tai kaip per 12 savaiciu naudojantis autoriaus sudaryta programa pataisyti savo kuno formas ir sveikata. Beje yra ir internetinis puslapis. Ta pati knyga lietuvių kalba: Phillips, B., D'Orso, M. Kūnas visam gyvenimui : dvasios ir kūno stiprybė per 12 savaičių. - Vilnius : Sirokas, 2004.
R.Stukas "Kalorijos", kišeninio beveik formato knygutė kietais viršeliais. Apie aštuonis lt, pirkau Maximoj prieš kelis metus(bet mačiau, dar yra, matyt vis atveža papildymui)
Bet ji daugumai, manau, pažįstama, nieko naujo nepasiūliau.
kokiu nauju zurnalu ir knygu yra lietuvoje apie sporta ir sportuojancias moteris?
paskaitykit Napoleono Hillo "Galvok ir būk turtingas"
turiu namie visas aukščiau minėtas knygas ir dar kokią penkiasdešimt ta pačia tema "būk graži, sveika, liekna, sportiška ir t.t.", visos jos geros, bet nepadėjo nė viena, nes ne nuo jų reikėjo pradėt, N.Hillo knygą pritaikiau sau visiems gyvenimo atvejams ta knyga pakeite mano mąstyma visiškai QUOTE(COSMO @ 2005 12 04, 20:24) cia USA vienas pazystamas rekomendavo paskaityti knyga "BODY FOR LIFE", tai knyga apie gyvenimo buda ir apie tai kaip per 12 savaiciu naudojantis autoriaus sudaryta programa pataisyti savo kuno formas ir sveikata. Beje yra ir internetinis puslapis. As irgi is USA, ir perskaicius sia knyga, nu ja net turiu, bet nesutinku su sios knygos principais. Ji turetu buti pavadinta ne "Kunas Gyvenimui" o "Kunas tik iki Dvylika Savaiciu". Tikrai mergickos, neleiskite vejui pinigu, nebent esate verges armijos grudinimo treniruociu-tipo rezimam. Sita knyga labiau tikus kulturizmo ir sporto klubu manjakam, o as savo treniruokliu ypatingai nemyliu nors kartais ant ju uzlipu, nenoriu tapti jiem verge. Jo principai griezti: kiekviena diena turi atlikti pratimus tos dienos skirtai kuno daliai, turi suvalgyti matuota porcija maisto, ir dar mane piktina kad jis/autorius reklamuoja savo "sportini misinio milteliu gerima" kasdieninej dietoj...tikra USA reklama. Gauni viena "Free"-uz dyka diena, kur gali valgyti ka nori, o kitom dienom turi juodai sportuoti ir laikytis to armijos-stiliaus rezimo...tikras krastutinumas. As is vis nesutinku jokiom "dietom" zodzio prasme. Valgymas tai turi buti malonumas, kiek sielos pasisotinimas kiek ir kuno, o kaip pradedi skaiciuti kalorijas, sverti porcijas, ar gi nesijaucia kad esi kokia laborotorine ziurkyte??? Dietu as visokiausiu laikiausi. Beverly Hills dieta kur valgai ananasu ir papaju viena diena, kita diena riesutu....nu is tuoleto neisejau. Dietintis pradejau nuo vidurines, bet tik dabar radau savo laime ir savo gyvenimo buda o ne dieta. As neskaitau save stora. Turiu tik kokius 8 kg iki savo idealumo. Man savo figuros proporcijos yra grazios, tik yra "minksciau" kur as noriu kad butu "kieciau" raumenukais. Radau tokia knyga JAV rasyta prancuzes Mireille Guiliano "Prancuzes Nestoreja". Nezianu ar tai isversta i lietuviu kalba. Ji augdama Prancuzijoj, ir veliau baigus mokslus Amerikoje kur daug svorio pridejo, palygina sias dvi kulturas ir skirtinga zmoniu mentaliteta link maisto. Man lyg lempute uzsidege perskaicius sia knyga. Si knyga aplamai turetu buti pavadinta "Europietes Nestoreja", viskas pritampa ir lietuvaitem ne tik prancuzem. Pagyvenus JAV kazkiek suamerikoneji kadangi cia gyvenimo ritmas toks skirtingas nuo Lietuvos. JAV porcijos yra Extra Large ir supersize, ir kaip kalbi apie restoranus, Amerikono paklausus: "Kaip patiko restoranas?", teigiamai ivertins tik jeigu didelias porcijas serviruoja. Ne stebuklas kad zmones cia toki nutuke. Budama JAV as pasijauciu gryna grazuole, atvykus i Lietuva, nu tiek daug graziu panu kad jauciuosi tik vidutiniskai grazi. Perskaicius sia knyga pradejau analizuoti savo mityba. Valgau as sveikai: daug liesos mesos, daug vaisiu, darzoviu, bet valgiau per didelias porcijas vardant maisto ivairumo. Pataria pasidaryti labai isranki, ir rinktis toki maista kuris sukels tau didziausia malonuma. Pavyz, vietoj to kad suvalgyt nelabai skanu sokoladuka, paskui kelis kasnius spurgos, ar dar kokio pyragelio, sau leisti issirinkti ko labiausiai troksti, ir ta vieninteli skanesta suvalgyti letai, samoningai su maximum malonumu. As darbe atsiakiau spurgu ir kitu zemarusiu skanestu.Darbovietej pas mane beveik kasdien klientai ar bendradarbiai atnesa visokiu saldumynu, ir as neperdaug galvodama automatiskai kramsnodavau. Dabar as laukiu kol grisiu namo ir su vyru nueinam i kavine, uzsisakom maziausia porcija ledu (Lietuvoj tai skaitytusi didziausia porcija) ir abu per pus pasidalinam ledais ir dienos ispudziais ir tai mano vienintelis saldumynas ta diena, bet jauciu labai dideli pasisotinima, ir nejauciu kad save kankinu . Rytais valgydavau traskucius "cereal", pamazinau porcija pusiau ir vietoj karves pieno pradejau naudoti vanilini sojos piena. Tos puses porcijos net ir nereikejo man pasirodo. Vasarai atejus, pradejau sportuoti is noro o ne del to kad "reikia". Su maziuku nuvaziuojam i parka, greitu tempu pasivaikscioju stumdama sportini vezimuka. Kartais atsiranda energijos net ir krosa palakstyti, bet tik jeigu uzsimanau. Viska darau is noro save palepinti ir save myleti. Kilogramai pradejo kristi lyg stebuklingai. Dabar sveriu net maziau negu pries pastojima, ir dar svoris krinta. siandien darbe nesioju senas kelnias kur anksciau biski aptemptai tilpo, ir jauciu kad tokios laisvos kad nutyse net. Taip pat patartina uzsiimti kokia hobi, ka nors mokytis, ar save tobulinti kad nesedetum ir negalvotum apie maista. Taigi pagrindas knygos yra: mylek ir lepink save - tavo kunas ne siuksliu deze, dziaukis gyvenimu ir rask tobulinanciu uzsieminu, valgyk auksciausios rusies maista--naturalu, pasirink savo maisto malonumus: gali valgyt viska, bet mazais kiekiais. Knygoj daug prancuzisku receptu, ir "isvalymo sriubos" receptas. Man didziausia nauda is sios knygos tai kad atidare man akis kritiskai analizuoti savo mitybos iprocius ir juos pakeisti visvien islaikydama malononuma valgyti. Man tai pasidare gyvenimo budas o ne dieta.
Visiškai sutinku su tavimi, tiesiog kiekvienai savo, ir pagaliau reikia įsiklausyti, ką tau diktuoja organizmas...
O kokia ta "išvalymo" sriuba" ?
Geriausia knyga apie lieknėjimą- SM subforumas Sportas ir dietos
QUOTE(nicorrette @ 2006 06 05, 11:00) paskaitykit Napoleono Hillo "Galvok ir būk turtingas" turiu namie visas aukščiau minėtas knygas ir dar kokią penkiasdešimt ta pačia tema "būk graži, sveika, liekna, sportiška ir t.t.", visos jos geros, bet nepadėjo nė viena, nes ne nuo jų reikėjo pradėt, N.Hillo knygą pritaikiau sau visiems gyvenimo atvejams ta knyga pakeite mano mąstyma visiškai Senokai rasei apie ta knyga As ir susidomejau sia knyga, kiek uz ja mokejai?
va radau internetine knygute
http://images.studio-moderna.com/upload/to...nejimo_puse.pdf cia pateikiama viskas trumpai ir aiskiai. yra nuorodos i gilesnius pasiskaitymus. sekmes pasikeitimuose
Sveikos, merginos, ar girdėjote Tokį autorių Aleną Karą ir jo populiarią knygą "Lengvas būdas mesti rūkyti". Pati nerūkau, tačiau rūkantieji sako, jog tai yra
http://joga.365.lt/knygos/Lengvas-budas-su...ti_Alenas-Karas
Na man tas lengvas būdas mesti rūkyti nepadėjo, traukiu ir toliau kaip kaminas, tai kaži ar ir sulieknėt padės
na perklausiau..
ir is tikro likau kiek nusivilus.. rekomenduojama atsisakyti, bent jau man, megiamiausiu produktu - mesos, zuvies, vistienos.. paaiskina kodel, paklausius, supranti, jog autorius teisus, net labai, bet tai dabar kai pakeisti tai, ka darei visa savo gyvenima? Gal ir noreciau ir vegetare tapti, bet... uhh.. na, viena taisykle tikrai pameginsiu vadovautis, jog pusryciams tik vaisiai
Darau Paul McKennos ''Lieknėkime kartu'' knygos konspektą.
Jeigu kam reikia, parašykit savo emailą, atsiųsiu.
skaitau "The eat clean diet" daug geru sveiku receptu. Autore Tosca Reno, jei kad gyvenat USA, labai rekomenduoju isigyti.
QUOTE(mamushka @ 2008 08 05, 10:35) Ir aš pažįstu, ir pavydžiu jiems, bet man nesekas, jau du kartus skaičiau, labai sąžiningai ir rimtai. Gal bandysiu dar kartą. O dėl "Lengvas būdas sulieknėti" tai girdėjau, kad toli gražu ne tokia įtaigi.
si knyga labai gera:
merginos,gal kuriai reikia?
Apie detoksikaciją: Detox Yourself by Jane Scrivner Apie Baltymų/Atkinsono dietą: charles clark, the new high protein diet: how to lose fat the quicker, safer, easier way - and never go hungry
Kaip jau kazkas minejo: Michalas Tombakas "Kaip ilgai ir sveikai gyventi"
[B]Draugė rekomendavo A. Carr knygą "Lengvas būdas sulieknėti". Paaiškino tik tiek, kad vien tos knygos perskaitymas padeda numesti svorio
Pati antsvorio problemų neturiu, bet vyrui būtina numesti svorio dėl sveikatos. Valios tam reikalus jis neturi QUOTE(Džiaugsma @ 2008 11 28, 20:30) [B]Draugė rekomendavo A. Carr knygą "Lengvas būdas sulieknėti". Paaiškino tik tiek, kad vien tos knygos perskaitymas padeda numesti svorio Pati antsvorio problemų neturiu, bet vyrui būtina numesti svorio dėl sveikatos. Valios tam reikalus jis neturi Šįvakar aptikau visai netikėtai informaciją, kad tokia knyga jau išleista lietuvių kalba Ar yra, kas jau spėjo perskaityt? QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 11 30, 23:49) Šįvakar aptikau visai netikėtai informaciją, kad tokia knyga jau išleista lietuvių kalba Ar yra, kas jau spėjo perskaityt? uzsisakiau internetu, kai tik gausiu ir perskaitysiu, parasysiu, kokia as kuda QUOTE(Loli_judo @ 2008 12 08, 02:20) Būtinai parašyk
Nusipirkau knygą A.Carr'o "lengvas būdas sulieknėti"
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 01 12, 14:54) Nusipirkau knygą A.Carr'o "lengvas būdas sulieknėti" Perskaičiau tą knygelę, nežinau ar čia ji, ar čia aš pati, bet jau daug kg atsikračiau.. Jei rimtai žiūrėt į tai ką rašo, įsigilinant skaityt, o ne stengiantis pašiepti ir paniekinti autorių (nes girdėjau tokių atsiliepimų), tai tikriausia veikia Bet čia kaip ir jo kitose dvejose knygose: svarbiausia pačio skaitytojo nusistatymas ir nusiteikimas.. Aš tą knygą kai perskaičiau, tai jau 2 savaitės, kaip mėsos nenoriu O šiaip tai tokia mėgėja buvau ne maža Vienu žodžiu, skaitykit, tikėkit, lieknėkit
Prieš pusantro mėn. skaičiau. Mėsos per tą laiką taip pat nė karto nekilo noras užkąst
Ir aš jau bandysiu ieškoti šios jo knygos,tikiuosi,kad padės keisti požiūrį į mitybą.Vyras po naujų metų perskaitė jo knygą apie rūkymą,ir sėkmingai nerūko jau trečia savaitė
Na ka tik perskaiciau knyga
O valgyti tik vaisius ir daržoves, gerti tik vandenį... Na žodžiu bandoma įrodyti, kad mėsa, kava blogai (na čia galma sutikti), bet pienas, jo produktai, arbata... Gal reiks skaityti dar kartą ir bandyti susikoncentruot ties mintim, kad nesu šiukšledėžė į kurią viskas paeiliui metama ... tiesa aš nepirkau knygos, o parsisiunčiau mp3 formatu - labai patogus būdas "skaityti", tiksliau klausyti kaip kitas skaito QUOTE(sanija @ 2009 02 01, 22:26) Na ka tik perskaiciau knyga Cituoju pati save... nors perskaičiusi jauciausi nusivlusi, bet turiu pripažinti.... kad ... nesveikas maistas nebelenda į pilvą... reiskia tikrai įtaiga veikia |