Ir anksciau turejau sia problema. Geriau ir A, ir B vitaminus. Bet ziurau, kad niekas nebepadeda. Gal kuom tepti reikia???
Nakciai patepk Sintomicino 10proc. tepalu. Labai efektyvus visoms zaizdelems, paraudimams, spuogams. Tik jei pateks i burna, bus kartu.
Yra liaudiskas metodas - tepti medumi. As tiesiog tada daugiau prieziuros stengiuosi lupoms skirti, nusiperku geresni vazelina, dazniausiai padeda. Vaistu stengiuosi vengti
teko susidurt, gydytojas patare pastoviai tepti drekinamu lupu vazelinu ir neslapinti, t.y. atsigerus tuoj pat patepti, o laizyti lupas isvis uzdraude. padejo
TINKA BEPANTHEN TEPALAS, GARMASTAN,KITI TEPALAI, SKIRTI SPENELIŲ PRIEŽIŪRAI
Man irgi skilinejo ziauriai kampuciai, gydytoja patare gerti vitaminu A&E....ir visai padejo, bent jau kol geriau, tikrai neskilinejo...Bet vien vitaminu nepakanka, reikia pastoviai lupas tepti vazelinu, nesilaizyti lupu lauke, ir t.t....
Kai skilineja lupu kampuciai truksta vitamino B. kiek zinau, pats geriausias budas tai isgydyti - tepti zuikio taukais. tik nezinau ar dabar kur ju galima rasti. Jei turit pazistamu medziotoju, paprasykit, tikrai suveiks!
Vaistinese yra pirkt mazam ipakavime vitamino A ir D tepaliukas.Kainuoja 1 litas.Geriausiai tinka isbandyta
Visoms aciu uz info!
O dar gali būti tau miau ( gerai skamba tau miau) grybelis, tai tada dietos laikytis reikia, jokių mielinių produktų ir saldumynų. Tą nelemtą grybą sunku išnaikinti, bet įmanoma. Gal ir ne grybas tau miau, sėkmės gydantis
Zinau sia beda!
negaliu net plačiai išsižioti. ko man trūksta?
B grupės vitaminų.
Natūraliai jų yra juodoj duonoj, kepenėlese.
As susileidziu B grupes vitaminu "neurorubino" ir tikrai tokiu bedu nebuna , o be to ir plaukai neslenka.
QUOTE(Burbulytis @ 2005 06 20, 17:04) A+E tiksliai, gal ir B...Tepk cinku, drekink...medaus kaukytes, vazelinas, bet cinkas nepamaisys...Gal acic nieko, bet kai skilineja, tai jau velu, cinko reik... Na taip, odai šiaip sveika A+E, tikrai, bet šituo atveju, kai skilinėja kampai lūpų, tai tikrai tikrai trūksta B grupės vitaminų. Acic visai ne prie ko, nes jis nuo pūslelinės Beje, dažnai B gr. vitaminų trūksta vartojančiom KT arba neseniai jas baigusiom vartot, rekomenduojama papildomai vartot šitų vitaminų.
vaistininkė pasiūlė tepaliuko su vitaminais A ir D
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 21, 07:10) Man kai buvo, tai irgi ta pati dave! Nu jei nedaug teskilineja, tai pades, bet jei daugiau...Kazkas sake, kad cinkas nepadeda, bet jis man vienintelis pagelbejo, po to aisku vitaminai, a, e (d, nes su juo geriau isisavina a ir e) ir b.
Tai tikiu, kad išoriškai A vitaminas tepamas padeda (nes jis visada gydo odą ir yra sveikas jai, jei tik nepadauginama), bet taip gydomos tik pasekmės, o esmė, kad taip organizmas parodo B grupės vitaminų deficitą.
Lūpų kampučius gydyti padeda tepaliukas Garmastan, skirtas įtrūkusiems speneliams gydyti.
o vat kai man skilinėja kampučiai, reiškia nusilpo kraujas. jau tai pasitvirtino ne vieną kartą. man linkus esu į anemija
Man anksciau daznai skilinedavo, reikia vitamina A gert, tokios kapsulytes. Ir dar yra aliejuko vaistinese, galima tiesiai ant kampuciu tept.
Liepsnelė visiškai teisi, B grupės trūksta, vaistininkai, gaila, bet nelabai žino, be to ir ne visi gyd. tai prisimena iš farmakologijos paskaitų, aš savo ginekologę ,,gydžiau", nes ji irgi tepė bei gydė A ir D, A ir E vit. , o paie B grupę net neprisiminė
Prieš keletą metų man buvo pobaisiai suskilę lūpų kampučiai, gėriau mielių tabletes, bet negelbėjo, vaistinėje irgi siūlė visokių tepaliukų, bet man jie visi įtartinai pasirodė. Kadangi turiu gerą odos gydytoją, tai nukulniavau pas ją ir man nustatė burnos grybelį. Kitaip sakant burnoje buvo per didelė dozė tų grybelinių bakterijų
pas mane irgi labai dzanai buna sutruke kampuciai lupu.bet as pradejau patepti alyvuogiu aliejumi.tai pora dienu ir uzsitraukia,po to tik profilaktiskai pateplioju.toks buitinis vaistas,bet man padejo
O kas tas ' miau' grybelis
Jazus kaip skilineja lupos.... tiesiog sausos,paraude baisiai ir persti... Tepu tiktai vazelinu...nelabai padeda... Buvo ir anksciau man taip, tai galvojau, kad perpute vejas Ar buvo kam panasiai ?
galbut tiesiog vitaminu stygius
Aš kokį gerą mėnesį geriu vitaminą B, bet lūpų kampučiai kaip skilinėjo, taip ir skilinėja. Nė mažiausio pasikeitimo nepastebėjau. Tai man tikriausiai kažko kitko tūksta.
Man taip pat skilinejo lupu kampuciai, kankinausi gal 4men. Tepiau vazelinu, aliejukais (galvojau, kad pades). Bet kreipiausi i gydytoja ir is karto pasake kad truksta vitamino B. As taip pat labai ilgai ji geriau. Tik po gero men. pastebejau pokycius.
Dabar tik pradejus serpetoti kampuciams is karto geriu kompleksines vitamino B tabletes. Taip ir nesupratau kurios rusies B vitamino man truksta.
As kazkur girdejau, kad kai skilineja kampuciai tai truksta arba B arba D vit. Nezinau kiek tame tiesos...
Mano durytei dar liepė gerti alaus mielių tabletes.
Jeigu trūkinėjimas tęsiasi ilgai ir gydymas nelabai padeda, arba jeigu trūkinėjimas atsirado po antibijotikų - tai gali būti grybelis. Reikia tepti Clotrimasol tepalu.
Laba
Esu girdejusi, kad itruke lupu kampuciai - kazkokiu vitaminu trukumas, bet va kokiu Kaip gydote sia maza problemele? Bandau tepti vazelinu, saltalankiu aliejumi - kiek suminkstina oda, bet neisgydo... Laukiu patarimu
Kiek žinau, tau trūksta B grupės vitaminų.
My Webpage QUOTE(isimylejusi @ 2007 01 27, 15:00) Kiek žinau, tau trūksta B grupės vitaminų. My Webpage Būtent taip. Pakeisk visus pyragus į juodą duoną, o visokie pirktiniai B grupės vitaminai irgi nebrangūs ir neblogi. Dar geriau - mielių tabletės arba tiesiog mielės, bet jas prieš geriant reikia užplikyt karštu pienu ar vandeniu. Alus irgi nieko, bet gali kilt kitų problemų
Aciu
Valgysiu daugiau kruopu ir pirksiu mieliu, alaus gal ne...
pas mane si problema visa laika egzistavo,bet kazkaip kiekviena akrt tepiau kokiu riebiu kremuku,geriau ta B vitamina ir net pati nepastebejau,kai susitvarke,o pamenu tokia negrazi budavau,lupu kampuose atrodydavo atsilupe,nesvaru(nors taip nebuvo)
QUOTE(eglincia @ 2007 01 28, 02:16) pas mane si problema visa laika egzistavo,bet kazkaip kiekviena akrt tepiau kokiu riebiu kremuku,geriau ta B vitamina ir net pati nepastebejau,kai susitvarke,o pamenu tokia negrazi budavau,lupu kampuose atrodydavo atsilupe,nesvaru(nors taip nebuvo) O per kiek laiko mazdaug isnyko tie itrukimai?
na as jau prie sio dalyko buvau ipratus kazkaip nebereagavau ir nelabai pamaciau kai nebebuvo,bet matyt per kokius 3 menesius,labai jau ilgai man gijo,tikiuosi negris
man irgi dabar šita problema atsirado
Paskaičiau tą puslapiuką, kur <isimylejusi> pateikė, tai man visi B trūkumo požymiai pasireiškė: įtrūko lūpų kamputis, perštinčios akys (net negaliu ilgiau pabūt dieninių lempų šviesoj- iš kart akys raudonos), nuovargis, neveiklumas, apatija, absoliučiai negaliu sukoncentruot dėmesio ir susikaupt. Reik susiimt man, neturiu kada ištižt
Sveikos,
Na šiaip tai sutinku kad trūksta B grupės vitaminų, tik atsargiau vitaminas B gali sukelti įvairius bėrimus.
o jei lupu kampuciai pleiskanoja. Na tokia oda isdziuvus aplink, patamsejus. Vyras gere pries menesi papildus su b grupes vitaminais, o dabar pardejo pleiskanot kampuciai. Valgom tik juoda duona, daug kruopu, mesytes, tik darzoviu mazokai. Kazin ar butina ait pas daktara ir tyrimus darytis, ar uztektu tik vitaminus pagert.
QUOTE(Lucky81 @ 2007 02 10, 20:34) o jei lupu kampuciai pleiskanoja. Na tokia oda isdziuvus aplink, patamsejus. Vyras gere pries menesi papildus su b grupes vitaminais, o dabar pardejo pleiskanot kampuciai. Valgom tik juoda duona, daug kruopu, mesytes, tik darzoviu mazokai. Kazin ar butina ait pas daktara ir tyrimus darytis, ar uztektu tik vitaminus pagert. As tai kai laukiausi buvo sutruke kampuciai ir gana ilgai,bet gginekologe nekreipe demesio-praeis.O siaip geriausiai man padeda medetkos tepalas.Vaistinej buna ,lietuviskas ir kainuoja tik kelis litus.Jokie vazelinai,kremai nepadejo QUOTE(Lucky81 @ 2007 02 10, 21:34) o jei lupu kampuciai pleiskanoja. Na tokia oda isdziuvus aplink, patamsejus. Vyras gere pries menesi papildus su b grupes vitaminais, o dabar pardejo pleiskanot kampuciai. Valgom tik juoda duona, daug kruopu, mesytes, tik darzoviu mazokai. Kazin ar butina ait pas daktara ir tyrimus darytis, ar uztektu tik vitaminus pagert. Lūpų kampučiai dažniausiai įtrūksta dėl B gr.vitaminų stokos,bet gali įtrūkti ir dėl vit.C stokos,kurio kaip žinote daugiausia šviežiose daržovėse,vaisiuose.Valgykit daugiau daržovių(labai tinka kopūstai) ir žiūrėkit,jei pagerės-reiškia trūko vit.C.
Jau 2 savaites geriu vitamina B, bet sitauciaj kol kas nesitaiso...
Buvo man net pirstu oda emus trukinet keliose vietose, tai nors si itrukimai uzgijo... Gal jau pamazu situaciaj gereja, bet lupu kampuciai dar iki siol itruke
Na man pries kokius metus buvo labai sutruke lupu kampuciai, tai as tepiau bepanten tepalu (tuo kur tinka kudikiams nuo issutimu ir visokiu zaizdeliu), tai man padejo. Uzgijo po mazdaug 2 savaiciu, o iki tol kankinausi 2 menesius, niekas nepadejo.
radau kas padeda. A-derma dermalibour kremukas. Problemytę išsprendė kažkur per 2-3 dienas. Vien dėl lūpų kampučių gal nelabai apsimoka pirkt kremuką, bet padeda
|