B grupės vitaminų.
Natūraliai jų yra juodoj duonoj, kepenėlese.
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 20, 11:33)
A+E tiksliai, gal ir B...Tepk cinku, drekink...medaus kaukytes, vazelinas, bet cinkas nepamaisys...Gal acic nieko, bet kai skilineja, tai jau velu, cinko reik...
As susileidziu B grupes vitaminu "neurorubino" ir tikrai tokiu bedu nebuna , o be to ir plaukai neslenka.

QUOTE(Burbulytis @ 2005 06 20, 17:04)
A+E tiksliai, gal ir B...Tepk cinku, drekink...medaus kaukytes, vazelinas, bet cinkas nepamaisys...Gal acic nieko, bet kai skilineja, tai jau velu, cinko reik...
Na taip, odai šiaip sveika A+E, tikrai, bet šituo atveju, kai skilinėja kampai lūpų, tai tikrai tikrai trūksta B grupės vitaminų. Acic visai ne prie ko, nes jis nuo pūslelinės

Beje, dažnai B gr. vitaminų trūksta vartojančiom KT arba neseniai jas baigusiom vartot, rekomenduojama papildomai vartot šitų vitaminų.
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 21, 07:10)
Man kai buvo, tai irgi ta pati dave! Nu jei nedaug teskilineja, tai pades, bet jei daugiau...Kazkas sake, kad cinkas nepadeda, bet jis man vienintelis pagelbejo, po to aisku vitaminai, a, e (d, nes su juo geriau isisavina a ir e) ir b.
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 21, 07:10)
va sita tepaliuka ir as naudoju, nes turiu tokiu paciu problemu. padeda, tik sitas.
Tai tikiu, kad išoriškai A vitaminas tepamas padeda (nes jis visada gydo odą ir yra sveikas jai, jei tik nepadauginama), bet taip gydomos tik pasekmės, o esmė, kad taip organizmas parodo B grupės vitaminų deficitą.
Lūpų kampučius gydyti padeda tepaliukas Garmastan, skirtas įtrūkusiems speneliams gydyti.

o vat kai man skilinėja kampučiai, reiškia nusilpo kraujas. jau tai pasitvirtino ne vieną kartą. man linkus esu į anemija
tada jau jokei tepaliukai nepadeda

Man anksciau daznai skilinedavo, reikia vitamina A gert, tokios kapsulytes. Ir dar yra aliejuko vaistinese, galima tiesiai ant kampuciu tept.
Liepsnelė visiškai teisi, B grupės trūksta, vaistininkai, gaila, bet nelabai žino, be to ir ne visi gyd. tai prisimena iš farmakologijos paskaitų, aš savo ginekologę ,,gydžiau", nes ji irgi tepė bei gydė A ir D, A ir E vit. , o paie B grupę net neprisiminė