Įdedu parodyt, savo užsiėmimą paskutiniu metu. Tiesa, dar tik pradžia...

Atrodo nėra tokios temos, tai bandau ieškot, gal atsiras panašiais dalykais užsiimančių...
Įdedu parodyt, savo užsiėmimą paskutiniu metu. Tiesa, dar tik pradžia... ![]() ![]()
Netekau žado... Gal gali papasakoti smulkiau?
Matau pirmą kartą
Pasakok daugiau
Ant to tinklo i kiekviena maza kvadraciuka risamas siulas. Siulai naudojami 100 % vilnos, buna paruostais galiukais sukarpyti. Risimui naudojamas specialus kabliukas. Nuotraukoj kur matosi skirtingos tinklo spalvos, tai jos zymi skirtingas siulu spalvas. Turiu viena toki kilimeli pasidariusi, kai iskalbsiu, idesiu nuotrauka, nes dabar rodyt geda... Dar vienas tokio tipo kilimelis laukia savo eiles. As radau paruostus rinkinius pirkt sendaikciu turguje ir padevetu rubu parduotuvej. Ten jau viskas buna - tinklas, siulai.
sitam puslapy galit paziureti, kokiu dalyku sita tehnika galima pasidaryti: http://www.woll-bachmann.de/sites/hand35.htm O cia dar pavyzdziu ir kabliukas, ir siulai matosi: http://www.handarbeitshaus.de/knuepfen.html
Tai tu tik pagal ruošinius darai, ar ir pati kažką sugalvoji? Aš tai nemačiau dar tokių rinkinių. O gal galima ką nors pačiai sugalvoti? Kokį tinklą iš statybinių, bet siūlai kažin ar tiks, gal čia vilna tik kilimams skirta? O rinkiniuose ir kabliukas buvo? O kraštai jau sutvirtinti? Na, bet čia tai bent! Pačiai kilimą pasidaryti
Simre,
jei ne paslaptis,kiek kainuoja toks rinkinys? QUOTE(pilka @ 2005 07 24, 16:47) Tai tu tik pagal ruošinius darai, ar ir pati kažką sugalvoji? Aš tai nemačiau dar tokių rinkinių. O gal galima ką nors pačiai sugalvoti? Kokį tinklą iš statybinių, bet siūlai kažin ar tiks, gal čia vilna tik kilimams skirta? O rinkiniuose ir kabliukas buvo? O kraštai jau sutvirtinti? Na, bet čia tai bent! Pačiai kilimą pasidaryti QUOTE(gida @ 2005 07 24, 18:44) As darau ant gatavu spalvom suzymetu tinklu - jau buna sukomplektuota viskas. Paciam kazka tokio gal ir sudetingoka butu padaryt - tinklas turi but specialus su dvigubais siulais, nes reikia tokiu spec budu ta siuluka pritvirtint. Del vilnos tai nezinau, is paziuros paprasti, tik stori siulai, jie buna visi sukarpyti vienodo ilgio. Tinklo sonai sutvirtinti, tik galus reikia papildomai sutvirtint, bet tam rinkinyje siulai irgi buna. Kabliuka radau Aleksoto sendaikciu turguj - kai pirma karta pamaciau, nesupratau, kam jis toks reikalingas, bet po keleto dienu radau rinkini siulu ir tinklo su instrukcija, bet be kabliuko. Tada jau puoliau ieskot kabliuko. Uz kabliuka mokejau 2 lt, uz rinkinius po 10-12 lt. Isivaizduoju, kad jei kokioj parduotuvej ieskot tokio, tai kainuotu baisiai daug. Ciai kaip ir sus siuvinejimo rinkiniais - brangus malonumas. Tiesa, kai pirkau trecia rinkini, ten jau ir kabliukas buvo idetas. Tik nezinau, ar jis i komplekta ieina, ar kazkas, zadejes daryt kilima atskirai nusipirko ir prie visko i kruva padejo, o paskui ismete kaip nereikalinga.
Tai kaip suprantu tų kilimų būna sendaikčių turguj Aleksote. O kokiom dienom tas turgus dirba?
QUOTE(simre @ 2005 07 24, 09:39) labai gražu domėjausi, tai vienoj parduotuvėj sakė, kad tokių storesnių tik nuo 500 kg gali susukti o tie rinkiniai - geras daiktas, reiks paieškot
Nu viskas aišku, mėgstu po "skudurynus" prasinešti, reiks paieškoti
Kaip įdomu
Čia kaip suprantu skersinis siūlas kažkoks...
![]() O aš ant paprasto tinklelio darau, kažin kuo skiriasi?
Tikrai super dalykeliai. Pas mane ir mama puikuojasi kelios pagalveles taip iskaisytos:) O kabliukas turetu buti kiekviename rinkinyje (bent jau man taip pasiseke)
QUOTE(Devi @ 2005 11 12, 21:25) O aš ant paprasto tinklelio darau, kažin kuo skiriasi? Vaizdas tai tas pats, tik esme tame, kad kai skersinis siulas dvigubas, tai tvirciau laikosi ir skalbiant "nepabega". Turejau pagalvele tokiu principu padaryta, bet ten tinklelis paprastas, tai po skalbimo dalis siuliuku isslakste QUOTE(simre @ 2005 11 12, 22:46) Vaizdas tai tas pats, tik esme tame, kad kai skersinis siulas dvigubas, tai tvirciau laikosi ir skalbiant "nepabega". Turejau pagalvele tokiu principu padaryta, bet ten tinklelis paprastas, tai po skalbimo dalis siuliuku isslakste A, va kame esmė
Ka gi pradziai visoms labutis
Norėčiau parodyt jums savo darbelius kuriuos atlikt įkvėpė paskutiniai 2 nėčtumo mėnesiai Paroda veikė 4mėn Dabar kai jau juos paėmus nusprendzhiau parodyt savo darbelius ir jums Šis iš 899detaliu-1pagalvytė iš 73 ir dvi iš 81 ![]() O šis iš 363 detaliu ![]() Čia iš arčiau ![]() Tiesa aš ju nenaudoju jie visiškai nauji tik fotosesijai pritaikiau ir savaji nykštuka kad galėtumėt matyt kokio dydzhio kilimukai Tad sėkmės-butu malonu uzh komentarus ir šiaip gal kokiu klausimu jei kils rašykit Labai grazu !!!!!! Saunuole, isivaizduoju kaip sunku buvo po siuvimo masina islaikyt toki svori... o kaip apatine puse, ar dejai koki pamusala?
Labai gražu
Nuostabu
Ačiu
Kailio apatinė pusė ,pamušalas -geras perkelis Kilimai iš ties nelenkvi-pati ju nesvėriau bet rankas nuskausdavo nuo svorio ir nuo nepatogaus priėjimo O-O-O-O puku tai buvo kaip zhiema nors uzh lango buvo jau beveik vasara-pas mane zhiema Šiaip kailis gan aukštos kokybės tad aš ji kiek imanopa per kirpimo vietas apipešiojau tad dabar kailis praktiškai nesišiare-nebent jei stiprei peši tada kas beko ![]() O čia dar įdomumo dėliai
įkeliu dar viena
Dydis195-155cm 337detalės ![]()
Nepakartojamo grožio kilimai.
NE
Aš siuvau paprasta mašina ir sunaudojau kokiu 30-50adatu nes sujungimo vietos storos o norėjau atlikt darba gerai tad kai darydavau uzhtvirtinimus dazhnai luzhdavo adata
PUIKŪS DARBELIAI
Na ir kantrumas!!!!! Labai grazu!!! Man tas paskutinis labai grazus!!!!!
Sveikos darbininkės. Gal kas domitės rištiniais kilimais? Radau viename žurnaliuke truputi apie tuos kilimus ir užsinorėjau. Tik bėda ta, kad nelabai žinau kaip juos daryti...
Mane domina kaip pačiai siulus įsitempt? kas kiek centimetrų?
Labai noriu įsigyti modernų ilgų siūlų kilimą, tačiau labai brangiai kainuoja, nes jie būna rankų darbo bei šiuo metu tai yra paskutinis mados klyksmas.
Gal eitų sutaupyti ir tokį kilimą pasidaryt pačiai? Kaip suprantu, ten paimamas audinys ir ant to audinio tankiai suraišiojami stori siūlai ar virvelės. Taigi, kokį audinį pasirinkti pagrindui, iš kur gaut tinkamų virvelių? Siūlus traukyt galima vąšeliu ar kokiu specialiu kabliuku. Domina visa darbo technologija, o taip pat ir foto su pavyzdžiais Kad lengviau būtų suprast apie ką aš čia, įdedu foto: ![]()
tavo vietoje daryciau kitaip... isausciau toki kilima is storu siulu....
Įdomu... Esu truputį bandžius austi mokykloj, bet kad mum išeidavo lygūs, visai nekudloti audiniai. Šito kilimo kutai kokių 5-6 cm ilgio, tai maniau čia rištinis kilimas.
gal kas pademonstruotu kaip risti ristinio mazga?
aciu, atrodo sito ir ieskojau
labas mielos mamytes-darbstuolytes,
norejau paklausti- gal kas moka dirbti kilimus su tokia specialia adata ,kur badai i audini ir kilputes kaip kilimo gaunasi ?
Turiu tokią adatą. Na kilimui ji gal per smulki arba darbo su tokia adatėle kilimą padaryt žiauriai daug. Tų adatų šiek tiek skirtingų būna.Turi įvert siūlą ir tiesiog badyt medžiagą, paaiškint sunkoka, o parodyt nėra kaip. bandysiu rast internete, kažkur buvau radus, bet neišsisaugojau.
QUOTE(Marzde @ 2007 05 04, 19:58) Turiu tokią adatą. Na kilimui ji gal per smulki arba darbo su tokia adatėle kilimą padaryt žiauriai daug. Tų adatų šiek tiek skirtingų būna.Turi įvert siūlą ir tiesiog badyt medžiagą, paaiškint sunkoka, o parodyt nėra kaip. bandysiu rast internete, kažkur buvau radus, bet neišsisaugojau. Mane irgi domina ta adata. Aš esu susiraišiojusi kilimą, bet naudoju jį kaip sofai užtiesalą.
Mergaites, kas iš Klaipedos: mačiau prie vaikų pasaulio rinkinius kilimus daryti
Gal kas jieško QUOTE(Marzde @ 2007 05 04, 20:58) Turiu tokią adatą. Na kilimui ji gal per smulki arba darbo su tokia adatėle kilimą padaryt žiauriai daug. Tų adatų šiek tiek skirtingų būna.Turi įvert siūlą ir tiesiog badyt medžiagą, paaiškint sunkoka, o parodyt nėra kaip. bandysiu rast internete, kažkur buvau radus, bet neišsisaugojau. Na as bandziau taip paprastai badyti . Kilpute man kaip ir gaunasi Kilimui tai daug padirbeti reikia su ja ,bet as pradeciau gal nuo kokio pagalveles uzvalkaliuko pradziai ... o gal zinot kaip tiksliau visa tai vadinasi ? pabandyciau internete paieskoti ... QUOTE(moniuxx @ 2007 05 05, 11:00) Na as bandziau taip paprastai badyti . Kilpute man kaip ir gaunasi Kilimui tai daug padirbeti reikia su ja ,bet as pradeciau gal nuo kokio pagalveles uzvalkaliuko pradziai ... o gal zinot kaip tiksliau visa tai vadinasi ? pabandyciau internete paieskoti ... Tikrai tas siūlas turi apačioje užsifiksuoti, nes mano mama pireš kokia 25 metus tokį kilimą buvo darius, dar atsimenu. turėjo adatą kažkokią specialią tai tik badydavo su ja ant maišinio audinio prisipiešus paveikslėlių QUOTE(furyy @ 2007 05 05, 12:03) Tikrai tas siūlas turi apačioje užsifiksuoti, nes mano mama pireš kokia 25 metus tokį kilimą buvo darius, dar atsimenu. turėjo adatą kažkokią specialią tai tik badydavo su ja ant maišinio audinio prisipiešus paveikslėlių na as irgi manau ,kad kazkaip ten turetu uzsifiksuoti siulas ,nes butu gaila jei padarai beveik visa darbeli ir netycia kur koks siulelis uzkliuna ir issiardo viskas aciu ,kad stengiates padeti ... QUOTE(irmulia @ 2007 05 05, 11:38) Nu nevisai čia man aišku, nes su anglų QUOTE(furyy @ 2007 05 05, 11:08) www.altavista.com pasinaudok teksto vertimu nustatant įvairias kalbas
tikrai grazu ,bet cia su vaseliu daryta ,o ne su ta adata
|