Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kilimai kilimėliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3
simre
Atrodo nėra tokios temos, tai bandau ieškot, gal atsiras panašiais dalykais užsiimančių...
Įdedu parodyt, savo užsiėmimą paskutiniu metu. Tiesa, dar tik pradžia...
user posted image
user posted image
user posted image
pilka
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Netekau žado... Gal gali papasakoti smulkiau?
gida
Matau pirmą kartą blush2.gif
Pasakok daugiau mirksiukas.gif
simre
Ant to tinklo i kiekviena maza kvadraciuka risamas siulas. Siulai naudojami 100 % vilnos, buna paruostais galiukais sukarpyti. Risimui naudojamas specialus kabliukas. Nuotraukoj kur matosi skirtingos tinklo spalvos, tai jos zymi skirtingas siulu spalvas. Turiu viena toki kilimeli pasidariusi, kai iskalbsiu, idesiu nuotrauka, nes dabar rodyt geda... Dar vienas tokio tipo kilimelis laukia savo eiles. As radau paruostus rinkinius pirkt sendaikciu turguje ir padevetu rubu parduotuvej. Ten jau viskas buna - tinklas, siulai.
sitam puslapy galit paziureti, kokiu dalyku sita tehnika galima pasidaryti: http://www.woll-bachmann.de/sites/hand35.htm
O cia dar pavyzdziu ir kabliukas, ir siulai matosi: http://www.handarbeitshaus.de/knuepfen.html
pilka
Tai tu tik pagal ruošinius darai, ar ir pati kažką sugalvoji? Aš tai nemačiau dar tokių rinkinių. O gal galima ką nors pačiai sugalvoti? Kokį tinklą iš statybinių, bet siūlai kažin ar tiks, gal čia vilna tik kilimams skirta? O rinkiniuose ir kabliukas buvo? O kraštai jau sutvirtinti? Na, bet čia tai bent! Pačiai kilimą pasidaryti blink.gif ! O aš kaip tik pagalvojau, kad norėtųsi ko nors ant grindų... Na, bet kažin ar labai čia tų rinkinių būna unsure.gif
gida
Simre,
jei ne paslaptis,kiek kainuoja toks rinkinys?
simre
QUOTE(pilka @ 2005 07 24, 16:47)
Tai tu tik pagal ruošinius darai, ar ir pati kažką sugalvoji? Aš tai nemačiau dar tokių rinkinių. O gal galima ką nors pačiai sugalvoti? Kokį tinklą iš statybinių, bet siūlai kažin ar tiks, gal čia vilna tik kilimams skirta? O rinkiniuose ir kabliukas buvo? O kraštai jau sutvirtinti? Na, bet čia tai bent! Pačiai kilimą pasidaryti  blink.gif ! O aš kaip tik pagalvojau, kad norėtųsi ko nors ant grindų... Na, bet kažin ar labai čia tų rinkinių būna  unsure.gif
*

QUOTE(gida @ 2005 07 24, 18:44)
Simre,
jei ne paslaptis,kiek kainuoja toks rinkinys?
*

As darau ant gatavu spalvom suzymetu tinklu - jau buna sukomplektuota viskas. Paciam kazka tokio gal ir sudetingoka butu padaryt - tinklas turi but specialus su dvigubais siulais, nes reikia tokiu spec budu ta siuluka pritvirtint. Del vilnos tai nezinau, is paziuros paprasti, tik stori siulai, jie buna visi sukarpyti vienodo ilgio. Tinklo sonai sutvirtinti, tik galus reikia papildomai sutvirtint, bet tam rinkinyje siulai irgi buna. Kabliuka radau Aleksoto sendaikciu turguj - kai pirma karta pamaciau, nesupratau, kam jis toks reikalingas, bet po keleto dienu radau rinkini siulu ir tinklo su instrukcija, bet be kabliuko. Tada jau puoliau ieskot kabliuko. Uz kabliuka mokejau 2 lt, uz rinkinius po 10-12 lt. Isivaizduoju, kad jei kokioj parduotuvej ieskot tokio, tai kainuotu baisiai daug. Ciai kaip ir sus siuvinejimo rinkiniais - brangus malonumas. Tiesa, kai pirkau trecia rinkini, ten jau ir kabliukas buvo idetas. Tik nezinau, ar jis i komplekta ieina, ar kazkas, zadejes daryt kilima atskirai nusipirko ir prie visko i kruva padejo, o paskui ismete kaip nereikalinga.
kamanyte
Tai kaip suprantu tų kilimų būna sendaikčių turguj Aleksote. O kokiom dienom tas turgus dirba?
Pukė
QUOTE(simre @ 2005 07 24, 09:39)
Atrodo nėra tokios temos, tai bandau ieškot, gal atsiras panašiais dalykais užsiimančių...
*

labai gražu 4u.gif aš dar moku ir be tinklo tokius dalykus padaryti blush2.gif reikia tiesiog turėti didelį rėmą medinį, geriau, kad jis stabiliai stovėtų, tada padaryti metimą iš lininių-sintetinių siūlų, ir austi - rišti siūlą storą tam tikru mazgu, paskui sekančią eilę užausti paprastai nestoru siūlu 4u.gif tik siūlų nerandu tokių storų 100 % vilnos ar medvilnės sad.gif
domėjausi, tai vienoj parduotuvėj sakė, kad tokių storesnių tik nuo 500 kg gali susukti verysad.gif
o tie rinkiniai - geras daiktas, reiks paieškot biggrin.gif
simre
QUOTE(kamanyte @ 2005 07 25, 10:43)
Tai kaip suprantu tų kilimų būna sendaikčių turguj Aleksote. O kokiom dienom tas turgus dirba?
*

Na Aleksote radau tik viena rinkini, kita - Tauragej turguj, dar viena - Dalmetoj. Aleksoto sendaikciu turgus buna sestadieniais ir sekmadieniais.
kamanyte
Nu viskas aišku, mėgstu po "skudurynus" prasinešti, reiks paieškoti biggrin.gif
ilja
Kaip įdomu smile.gif O kokiam skyriuj padėvėtuose jie būna sudėti g.gif
simre
QUOTE(ilja @ 2005 07 26, 07:07)
Kaip įdomu smile.gif O kokiam skyriuj padėvėtuose jie būna sudėti g.gif
*

Radau prie namu apyvokos. Bet patikekit - tikrai retenybe - daznai apsilankau tokiose parduotuvese, bet iki siol uztikau tik viena...
Devi
Čia kaip suprantu skersinis siūlas kažkoks...
user posted image

O aš ant paprasto tinklelio darau, kažin kuo skiriasi?

user posted image
zujka
Tikrai super dalykeliai. Pas mane ir mama puikuojasi kelios pagalveles taip iskaisytos:) O kabliukas turetu buti kiekviename rinkinyje (bent jau man taip pasiseke)
simre
QUOTE(Devi @ 2005 11 12, 21:25)
O aš ant paprasto tinklelio darau, kažin kuo skiriasi?

Vaizdas tai tas pats, tik esme tame, kad kai skersinis siulas dvigubas, tai tvirciau laikosi ir skalbiant "nepabega". Turejau pagalvele tokiu principu padaryta, bet ten tinklelis paprastas, tai po skalbimo dalis siuliuku isslakste sad.gif O kilima turiu pasidarius ant to specialaus tinkliuko, skalbtas jau ne karta, bet kol kas viskas gerai.
Devi
QUOTE(simre @ 2005 11 12, 22:46)
Vaizdas tai tas pats, tik esme tame, kad kai skersinis siulas dvigubas, tai tvirciau laikosi ir skalbiant "nepabega". Turejau pagalvele tokiu principu padaryta, bet ten tinklelis paprastas, tai po skalbimo dalis siuliuku isslakste sad.gif O kilima turiu pasidarius ant to specialaus tinkliuko, skalbtas jau ne karta, bet kol kas viskas gerai.
*

A, va kame esmė 4u.gif vadinas geriau ant to su skersiniu siūlu daryt ax.gif
skorpiukas
Ka gi pradziai visoms labutis smile.gif
Norėčiau parodyt jums savo darbelius kuriuos atlikt įkvėpė paskutiniai 2 nėčtumo mėnesiai 4u.gif per mėnesi juos atlikus kita spėjau atidaryt kavinėj-galerijoj Menė savo parodėle 4u.gif toj parodoj buvo ir mano paveikslai smile.gif Tada jau atsiputus ligoninėn,,,
Paroda veikė 4mėn
Dabar kai jau juos paėmus nusprendzhiau parodyt savo darbelius ir jums smile.gif o gal kas ir įsigyt norėsit g.gif tad mėgaukitės wub.gif
Šis iš 899detaliu-1pagalvytė iš 73 ir dvi iš 81
user posted image
O šis iš 363 detaliu smile.gif jis unikalus tuo kad suderinta trumpas ir ilgas kaili 4u.gif
user posted image
Čia iš arčiau smile.gif
user posted image
Tiesa aš ju nenaudoju jie visiškai nauji tik fotosesijai pritaikiau ir savaji nykštuka kad galėtumėt matyt kokio dydzhio kilimukai 4u.gif
Tad sėkmės-butu malonu uzh komentarus ir šiaip gal kokiu klausimu jei kils rašykit wub.gif
*sraige*

Labai grazu !!!!!! wub.gif wub.gif

Saunuole, isivaizduoju kaip sunku buvo po siuvimo masina islaikyt toki svori...

o kaip apatine puse, ar dejai koki pamusala?
CDA
Labai gražu biggrin.gif Bet ir man knieti sužinoti kiek toks kailis sveria?
Jūružė
Nuostabu bigsmile.gif O kaip su kalio plaukelių skraidymu? Karpant gabalelius jie tikriausiai labai plaukuojasi g.gif
skorpiukas
Ačiu 4u.gif
Kailio apatinė pusė ,pamušalas -geras perkelis
Kilimai iš ties nelenkvi-pati ju nesvėriau bet rankas nuskausdavo nuo svorio ir nuo nepatogaus priėjimo blink.gif blink.gif blink.gif
O-O-O-O puku tai buvo kaip zhiema nors uzh lango buvo jau beveik vasara-pas mane zhiema ax.gif brendi per sniega ir susimastai ar tau tikrai to dar reikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif negana to ir valgai ir kvepuoji jais ir miegi su jais nors ir kas valanda tvarkydavausi bet blink.gif be zhodzhiu
Šiaip kailis gan aukštos kokybės tad aš ji kiek imanopa per kirpimo vietas apipešiojau tad dabar kailis praktiškai nesišiare-nebent jei stiprei peši tada kas beko tongue.gif
user posted image
O čia dar įdomumo dėliai 4u.gif
skorpiukas
įkeliu dar viena smile.gif
Dydis195-155cm 337detalės 4u.gif
user posted image
wub.gif wub.gif wub.gif
AusraJ
Nepakartojamo grožio kilimai. thumbup.gif Turbūt jiems siūti reikalinga gera, specealiai kailiams siūti siuvimo mašina???
skorpiukas
NE blink.gif
Aš siuvau paprasta mašina ir sunaudojau kokiu 30-50adatu nes sujungimo vietos storos o norėjau atlikt darba gerai tad kai darydavau uzhtvirtinimus dazhnai luzhdavo adata blink.gif tai ir labiausiai veikdavo nervus nes sustodavo laikinai darbas blink.gif blink.gif tongue.gif lotuliukas.gif
Crassula
wub.gif puikuuus Tavo kilimukai, linkiu pelningai juos parduoti. Linkiu ir mamytems susigundyti nusipirkti...Tikrai verti demesio. Puikiai papuos bet kuri kambari.
dėja
PUIKŪS DARBELIAI thumbup.gif thumbup.gif O KIEK ĮVERTINTUM JUOS blush2.gif
Jumi
Na ir kantrumas!!!!! Labai grazu!!! Man tas paskutinis labai grazus!!!!!
AusraJ
Sveikos darbininkės. Gal kas domitės rištiniais kilimais? Radau viename žurnaliuke truputi apie tuos kilimus ir užsinorėjau. Tik bėda ta, kad nelabai žinau kaip juos daryti... g.gif Gal kas praktikuojate? Pasidalinkite patirtimi bei darbelių nuotraukomis. biggrin.gif
AusraJ
Mane domina kaip pačiai siulus įsitempt? kas kiek centimetrų?
KriuKriu
Labai noriu įsigyti modernų ilgų siūlų kilimą, tačiau labai brangiai kainuoja, nes jie būna rankų darbo bei šiuo metu tai yra paskutinis mados klyksmas.
Gal eitų sutaupyti ir tokį kilimą pasidaryt pačiai? Kaip suprantu, ten paimamas audinys ir ant to audinio tankiai suraišiojami stori siūlai ar virvelės.
Taigi, kokį audinį pasirinkti pagrindui, iš kur gaut tinkamų virvelių? Siūlus traukyt galima vąšeliu ar kokiu specialiu kabliuku. Domina visa darbo technologija, o taip pat ir foto su pavyzdžiais 4u.gif
Kad lengviau būtų suprast apie ką aš čia, įdedu foto:
user posted image

user posted image

user posted image
Bonbonke...
tavo vietoje daryciau kitaip... isausciau toki kilima is storu siulu....
KriuKriu
Įdomu... Esu truputį bandžius austi mokykloj, bet kad mum išeidavo lygūs, visai nekudloti audiniai. Šito kilimo kutai kokių 5-6 cm ilgio, tai maniau čia rištinis kilimas.
Aga

! 
Prieš užvedant naują temą PRIVALOTE pasitikrinti ar tokios temos nėra
furyy
QUOTE(Aga @ 2006 11 02, 14:40)
Prieš užvedant naują temą PRIVALOTE pasitikrinti ar tokios temos nėra
*

Na tikrai tokios temos nėra schmoll.gif
Vilke
gal kas pademonstruotu kaip risti ristinio mazga? 4u.gif
Berulė
http://s131.photobucket.com/albums/p296/au...nt=Scan0003.jpg

tikiuosi cia tai ko ieskai smile.gif
Vilke
aciu, atrodo sito ir ieskojau doh.gif 4u.gif
moniuxx
labas mielos mamytes-darbstuolytes, bigsmile.gif
norejau paklausti- gal kas moka dirbti kilimus su tokia specialia adata ,kur badai i audini ir kilputes kaip kilimo gaunasi ? ax.gif na tiksliai net nezinau kaip ta adata ar toks kilimu gaminimo budas vadinasi verysad.gif ,bet tikiuosi ,kad atsiras zinanciu ir mokanciu ,bei galinciu patarti ...labai noriu su ja ismokti dirbti ,bet niekas nesigauna man ... doh.gif
Marzde
Turiu tokią adatą. Na kilimui ji gal per smulki arba darbo su tokia adatėle kilimą padaryt žiauriai daug. Tų adatų šiek tiek skirtingų būna.Turi įvert siūlą ir tiesiog badyt medžiagą, paaiškint sunkoka, o parodyt nėra kaip. bandysiu rast internete, kažkur buvau radus, bet neišsisaugojau.
furyy
QUOTE(Marzde @ 2007 05 04, 19:58)
Turiu tokią adatą. Na kilimui ji gal per smulki arba darbo su tokia adatėle kilimą padaryt žiauriai daug. Tų adatų šiek tiek skirtingų būna.Turi įvert siūlą ir tiesiog badyt medžiagą, paaiškint sunkoka, o parodyt nėra kaip.  bandysiu rast internete, kažkur buvau radus, bet neišsisaugojau.
*

Mane irgi domina ta adata.
Aš esu susiraišiojusi kilimą, bet naudoju jį kaip sofai užtiesalą.
natalyjabut
Mergaites, kas iš Klaipedos: mačiau prie vaikų pasaulio rinkinius kilimus daryti mirksiukas.gif (pirmame aukšte yra parduotuvele rankdarbiu - tai ten prie bankomato)
Gal kas jieško bigsmile.gif
furyy
QUOTE(natalyjabut @ 2007 05 04, 20:46)
Mergaites, kas iš Klaipedos: mačiau prie vaikų pasaulio rinkinius kilimus daryti  mirksiukas.gif (pirmame aukšte yra parduotuvele rankdarbiu -  tai ten prie bankomato)
Gal kas jieško  bigsmile.gif
*

gaila, kad aš ne iš klaipėdos. bet kad nors žinočiau kaip ji atrodo, žinočiau ko ieškoti g.gif
moniuxx
QUOTE(Marzde @ 2007 05 04, 20:58)
Turiu tokią adatą. Na kilimui ji gal per smulki arba darbo su tokia adatėle kilimą padaryt žiauriai daug. Tų adatų šiek tiek skirtingų būna.Turi įvert siūlą ir tiesiog badyt medžiagą, paaiškint sunkoka, o parodyt nėra kaip.  bandysiu rast internete, kažkur buvau radus, bet neišsisaugojau.
*

Na as bandziau taip paprastai badyti . Kilpute man kaip ir gaunasi smile.gif ,bet papesus ta siula viskas issitraukia, verysad.gif ,o ar neturetu jis kazkaip uzsifiksuoti ? g.gif o gal viska padarius reikia is kitos puses koki pamusaliuka uzsiuti ?
Kilimui tai daug padirbeti reikia su ja ,bet as pradeciau gal nuo kokio pagalveles uzvalkaliuko pradziai ... blush2.gif
o gal zinot kaip tiksliau visa tai vadinasi ? pabandyciau internete paieskoti ... ax.gif

furyy
QUOTE(moniuxx @ 2007 05 05, 11:00)
Na as bandziau taip paprastai badyti . Kilpute man kaip ir gaunasi  smile.gif ,bet papesus ta siula viskas issitraukia,  verysad.gif ,o ar neturetu jis kazkaip uzsifiksuoti ?  g.gif  o gal viska padarius reikia is kitos puses koki pamusaliuka uzsiuti ?
  Kilimui tai daug padirbeti reikia su ja ,bet as pradeciau gal nuo kokio pagalveles uzvalkaliuko pradziai ... blush2.gif
  o gal zinot kaip tiksliau visa tai vadinasi ? pabandyciau internete paieskoti ... ax.gif
*

Tikrai tas siūlas turi apačioje užsifiksuoti, nes mano mama pireš kokia 25 metus tokį kilimą buvo darius, dar atsimenu. turėjo adatą kažkokią specialią tai tik badydavo su ja ant maišinio audinio prisipiešus paveikslėlių biggrin.gif
irmulia
Kilimas-uždangalas kėdei

APRAŠYMAS (anglų kalba)
user posted image
user posted image
moniuxx
QUOTE(furyy @ 2007 05 05, 12:03)
Tikrai tas siūlas turi apačioje užsifiksuoti, nes mano mama pireš kokia 25 metus tokį kilimą buvo darius, dar atsimenu. turėjo adatą kažkokią specialią tai tik badydavo su ja ant maišinio audinio prisipiešus paveikslėlių biggrin.gif
*

na as irgi manau ,kad kazkaip ten turetu uzsifiksuoti siulas ,nes butu gaila jei padarai beveik visa darbeli ir netycia kur koks siulelis uzkliuna ir issiardo viskas unsure.gif
aciu ,kad stengiates padeti ... 4u.gif
furyy
QUOTE(irmulia @ 2007 05 05, 11:38)
Kilimas-uždangalas kėdei

APRAŠYMAS (anglų kalba)
user posted image
user posted image
*

Nu nevisai čia man aišku, nes su anglų schmoll.gif bet atrodo tai thumbup.gif
irmulia
QUOTE(furyy @ 2007 05 05, 11:08)
Nu nevisai čia man aišku, nes su anglų schmoll.gif bet atrodo tai  thumbup.gif
*

www.altavista.com pasinaudok teksto vertimu nustatant įvairias kalbas mirksiukas.gif
moniuxx
tikrai grazu ,bet cia su vaseliu daryta ,o ne su ta adata blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.