PRADŽIUGINKIME SAVO ARTIMUOSIUS ŠVIEŽIOMIS IR KVAPNIOMIS, NAMUOSE SU MEILE KEPTOMIS BANDELĖMIS 1 TEMA1-os temos atradimas - Cipciuko "Bandelės prie arbatos" I. BANDELIŲ RECEPTAI Cipciuko "Bandelės prie arbatos" Bandelės prie arbatos (komentaras, paaiškinimas, foto, "kasyčių" pynimas) (cipciukas)Mielinės bandelės ( cipciuko patarimas šiam receptui) (happy) Mielinės bandelės "Rožytės" (Springlet) Mielinės bandelės. Brioches (bandelės Brioš) (bea) Sluoksniuotos tešlos bandelės su rūkytos vištienos įdaru (Miglutė) Bandelės pietums (gal) Mielinės bandelės (KAMANĖ) Pyragėliai su mėsa ar grybais (tinka Kūčių stalui) (Bonzile) Mielinės bandelės su raugintų kopūstų įdaru (Bitulka) Mielinės bandelės. Mielinė tešla (universali). Dar vienas receptas (apie 1 kg tešlos) (bea) Varškinės tešlos bandelės. Bulkutės su cinamonu (Lukutis) Mielinės bandelės su varške (Burtininke) Dvi mielinės tešlos: bandelėms su cinamonu, razinomis, pynutėms ir badelėms su įdaru (Amalia) Pyragėliai-bandelės su kopūstais (kisule) Kibinai (kamija) Paprasti pyragėliai (sleeta) Sonatinos patarimai: kaip kildinti mielinę tešlą, kokioje temperatūroje, kaip išbandyti mieles (Sonatina) Grietiniečiai I. Grietiniečiai II (Glacee) Pyragėliai su moliūgų ir obuolių įdaru (Glacee) Prancūziški rageliai "Croissants" (Aristokratė) Sonatina patikslino vertimą iš anglų k.Mielinės tešlos receptai I, II, III, IV (iš virejai.lt) Bandelės be mielių (apie aguonų idarą) (Apelsinmedis) Mielinės bandelės (staselė) Universali mielinė tešla įvairioms bandelėms (Owly) Šližikai (pagerintas universalios tešlos receptas) (Owly) Pyragėliai su svogūnais/džiovintais grybais (lanaa) Mielinė tešla bandelėms (stewie) Sluoksniuotos tešlos bandelės su nutelos, aguonų, kokosų ir razinų įdaru ( aprašymas) (daividija) Bandelės/pliuškos1 (daug bandelių formavimo pavyzdžių) (rusų k.) Bandelės/pliuškos2 (daug bandelių formavimo pavyzdžių) (rusų k.) Mielinės bandelės poğaça (minik) Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuolių įdaru per 20 min. (waijdootia) Prancūziški pyragaičiai (croissant) (Mildred) Totoriškos bandelės ( paaiškinimas dėl kitų įdarų) (cipciukas) Pyragėliai su obuoliais arba su varške ( foto) (Srovė, receptas Muselės) Bandelės Cinnabon (daividija) ( receptas anglų k. ir foto)Amerikietiškos "Močiutės bandelės su aguonomis ir Karameliniai vyniotiniai su cinamonu" ( glazūra šioms bandelėms) (receptas rusų k., glazūra lietuvių k.) Bandelės su varške (daividija) Bandelės su varške ( jų varškės įdaras, lietuvių k.) (pats receptas rusų k.) Bandelės su ricota/varške (rusų k.) Bandelės su varške (rusų k.) Paprastos ir lengvai pagaminamos mielinės bandelės su abrikosų įdaru (laumupė) Sluoksniuoti pyragėliai (tokie kaip MAXIMOSE) (cipciukas) Bandelės su varške (iš knygutės "Tešlos rūšys ir gaminimo technologija") (regna) Mielinės bandelės (linutiaaa) Bandelės su varške (vokiškai jos vadinasi Quarkteilchen) (RiMami) Bandelės prie arbatos pagal Srovę ( dar viena foto) (Srove) Bandelės su graikiškais riešutais ir cinamonu (daividija) Spiralės su graikiškais riešutais ir sūriu (prie sriubos ar salotų) (daividija) Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (regna) Bandelės su aguonomis ( foto) (Masiania*) Ruginių miltų bandelės (Srove) Ruginė duona su kmynais (rusų k.) (Owly) Bandelės "Širdelės" ( širdelių formavimas vaizdžiai) (sigitawhatever) II. BANDELIŲ NUOTRAUKOS (kai kurios be receptų, kitos su nuorodomis į receptus):Apelsinmedžio bandelės pagal Owly universalų mielinės tešlos receptą vairioms bandelėms Varškinės tešlos bandelės su faršo įdaruBandelės su obuoliais, pynutės, širdelės su cinamonu ( pagal šį receptą, paaiškinimas, baltas glaistas) (Apelsinmedis) Banelės pagal Owly receptą (Apelsinmedis) Pyragas (motiejuke) Bandelės - tešla mielinė su Malsenos bandelių mišinuku ( aprašymas1, aprašymas2) (kedute) Mielinės bandelės ir Riestė su aguonomis (Ingute) Mielinės tešlos bandelės (vilmal) Bandelės pagal universalų mielinės tešlos receptą (Tiosytė) Bandelės su cinamonu (Saulėgrąža) Bandelės su vaniliniu pudingu ir abrikosų džemu, ir a'la Cinnabon ( pagal II receptą) (Ericka) Mielinės tešlos bandelės ( pagal II receptą, patarimas) (cipciukas) Bandelės su aguonomis ( pagal II receptą) (Inočka) Cinnabon bandelės ( pagal šį receptą) (Vaivaiva) Amerikietiški "Karameliniai vyniotiniai su cinamonu" ir Bandelės su varške ( pagal šį receptą, rusų k.) (RiMami) Bandelės su cukrum, cinamonu ir sezamo seklom ( pagal Sonatinos Močiutės mielinės tešlos receptą) (Masiania*) Bandelės su cinamonu ( pagal Sonatinos receptą) (Svetikas) Mielinės bandelės ( pagal III receptą) (Srove) Bandelės su cinamonu ( pagal Sonatinos receptą) (*MONAMI*) Bandelės su cinamonu ( pagal Sonatinos receptą) (ziwiliute) Pyragiukai (Buttuke) Bandelės pietums ( pagal šį receptą) (Srove) Bandelės su cinamonu ir su kokosais ( pagal Sonatinos receptą) (JOLKA999) III. ĮDARAI:Kokosų įdaras (r@siukas) Lašinukų įdaras (bea) Spirgučių ir raugintų kopūstų įdaras ( aprašymas) (daividija) Obuolių įdaras sluoksniuotos tešlos bandelėms (Owly) Virtos mėsos įdaras bandelėms (stewie) Varškės įdaras bandelėms (RiMami) Apie raugintų kopūstų įdarą ir kt. įdarus pyragėliams (Kūčioms, Kalėdoms) (editamm) IV. FORMAVIMASBandelės-rožytėsBandelių su įdaru formavimas ( foto) (bea) Bandelių su varške formavimas (Owly) "Kasyčių" pynimas "Bandelėms prie arbatos" (cipciukas) V. SONATINOS BANDELIŲ IR DUONOS RECEPTAISonatinos "Bandelės su cinamonu" Močiutės mielinė tešla (Sonatina) Varškinės tešlos bandelės (Sonatina) Bandelės su sūriu ir česnakais (Sonatina) Bandelės su cinamonu (Sonatina) Bandelės su pudingu (Sonatina) Jogurtinės bandelės (Sonatina) Plikyti riestainiai (Sonatina) Aguoniniai trikampėliai (Sonatina) Rageliai su sūriu (Sonatina) Bulvinės bandelės (Sonatina) Varškinės pynutės (Sonatina) Itališkos bandelės (Sonatina) Mielinės bandelės su varške (idėja) Bandelės su sezamu (Sonatina) Bandelės mėsainiams (Sonatina) Bandelės su obuoliais (Sonatina) Bandelės su sultiniu (Sonatina) Mallorcan Ensaimadas (Sonatina) Mieliniai rageliai (Sonatina) Ciabatta (Sonatina) Švediškos bandelės (Sonatina) Mielinės tešlos rageliai "Kifle" (Sonatina) Pyragas "Dunojus" (Sonatina) Duona skrudinimui "PAN CARRE" (Sonatina) Balta duona su pyne (Sonatina) Duona su aguonomis (Sonatina) Duonos lazdelės su šalavijais (Sonatina) Duona su parmezanu ir česnakais (Sonatina) Kaimiški bagetai (Sonatina) Pynė su saulėje džiovintais pomidorais (Sonatina) Sviestinė pynė (Brioche) (Sonatina) Lenkiška ruginė duona (Sonatina) Kiaušininė duona (Sonatina) Duona su bulvių dribsniais (Sonatina) VI. BANDELIŲ (IR NE TIK) RECEPTAI IŠ KITŲ TEMŲCipciuko "Riestė" Mielinis varškės pyragas (smike) Mielinės bandelės (jusda) Mielinė pynutė (daividija) Bandelių receptukas ( foto) (Alacka) Bandelės su cinamonu (lineva) Mielinės bandelės su varške (KVN) Mielinės bandelės ( uogutės foto) Mielinis aguoninis vyniotinis (*Marija*) Aguoninis pyragas (daividija) Mielinės bandelės su varške ir cinamonu (tik aprašymas) (Boružėlė) Pyragėliai su varške (Cashmira) Varškinė pynutė (daividija) Cinamoninės bandelės (si179) Bandelės su pudingu ir varške (daividija) Bandelės su aguonomis (Cashmira) Bandelės su cinamonu (Zebra) Mielinis aguonų pyragas (daividija) Riestė (cipciukas) Bandelės be mielių (JOLKA999) Paprasta ruginė duona (ziwiliute) GrietiniečiaiGrietiniečiai (Glacee) Pavasarinės bandelės (Glacee) Čudu - uzbekiški pyragėliai (Glacee) Pyragėliai su obuoliais ir moliūgais (Glacee) Buchteln (austriškos bandelės su karamele) (Glacee/Elžbieta) Matnakaš (armėniška balta duona) (Glacee/Elžbieta) Aguonų vyniotinis (Mišelė) Bandelės su cinamonu (Mišelė) Bandelės su cinamonu ir Rageliai su aguonomis (Mišelė) Kruasonai (Mišelė) Varškinės bandelės su razinomis jos ir pikantiškos su svogūnais ir žalumynais (rusų k.) Duona iš grietinės (rusų k.) Bandelės su varške (rusų k.) Sluoksniuotos tešlos gamyba (iš manovirtuve.com) Sluoksniuotos tešlos receptas (Mišelė)
RiMami, tu tiesiog auksas  Kiek čia vargo įdėta, kol visa info susisteminta  AČIŪ  Bet noriu pasiguost.. Kiek esu bandžiusi kepti mielines bandeles ar pyragus, tai man jos labai greit sukietėja  Prieš kelias savaites kepiau bandeles su lašinukais ir su cinamonu. Baigiau kepti naktį apie 1-ą val., o ryte apie 9 jos jau buvo kietos, nors buvo uždengtos puode su rankšluoščiu. Tos su lašinukais, dar pusė velnio, o tos su cinamonu, tai galvą galima buvo praskelt.. neperdedu.. ką daryt, kad taip nebūtų?  Kepiau paskutinį kartą pagal receptą iš SM, deja nepamenu pagal kurį..
@adrij@
2009 01 16, 00:40
rugiagele26
2009 01 16, 07:59
Pavydekit dabar man  Bandeles "Prie arbatos" pagal Cipciuka RECEPTASNa gavosi superiskai iskept, bet man kazko jose truko  cukraus dejau dvigubai negu parasyta, ir dar du saukstus vanilinio cukraus. As tai sukirtau 4 iskart  o vyras tikejosi kazkokiu lenkisku bulkuciu  sako, o kodel jos ne tokios, o kitokios  ciudakas  Kita karta kepsiu totoriskas  uzsikabliavau ant bandeliu   Ale RiMami, is kur tiek valios ir pasiryzimo tokiam kruopsciam darbui  saunuole!
RiMami, tu verta medalio ir pagarbos už tokį darbą  Ir ne tik  Tikra šaunuolė  QUOTE(RiMami @ 2009 01 15, 22:10) O aš netikėtai dar vieną ypač skaniai aprašytą receptuką atradau - Buchteln ir fotkėj labai purios bandelės atrodo  . Jau šiandien būčiau kepus, bet pieno ir grietinėlės neturėjau  Jos mano planuose  Gal kas su manim, kepam, a RiMami, aš su mielu noru prisijungčiau, jei nebūčiau vakar riestainių prisikepus Bet noriu pasakyt, kad esu kepus laaabai panašias bandeles, tik ten be karamelės buvo, paprasčiausiai besiplėšanti diiidelė bulka iš daugybės bandelių  O čia tai įsivaizduoju dar skaniau  Būtinai bandyk (Aš irgi nesu nusivylus nei vienu Glacee receptu gaila, kad ji SM neberašo )QUOTE(Maliku @ 2009 01 16, 00:21) Baigiau kepti naktį apie 1-ą val., o ryte apie 9 jos jau buvo kietos, nors buvo uždengtos puode su rankšluoščiu.  Nežinau, ką kitos kepėjėlės pasakys, bet aš tai visada vos pravėsusias bandeles sudedu į maišiuką, tai jos išlieka minkštutėlės
už naują temelę
Musiukass
2009 01 16, 10:26
RIMami  oooba Super darbelis
RiMami, kokia tu saunuole! beje, mergaites, paaiskinkit jus man kaip reiktu suformuoti ragelius? tarkim tokius, kaip pirmam puslapy ideta (kur kmynais pabarstyta).
rugiagele26
2009 01 16, 15:28
Tos bandeles, kur siandien kepiau, tokios pat, kai pamenu ligoninej gulejau, ir kartais tokias duodavo.. kaip as ju laukdavau... dabar jas kapoju, ir dziaugiuosi ju skoni jausdama
QUOTE(Maliku @ 2009 01 16, 02:21) RiMami, tu tiesiog auksas  Kiek čia vargo įdėta, kol visa info susisteminta  AČIŪ  Bet noriu pasiguost.. Kiek esu bandžiusi kepti mielines bandeles ar pyragus, tai man jos labai greit sukietėja  Prieš kelias savaites kepiau bandeles su lašinukais ir su cinamonu. Baigiau kepti naktį apie 1-ą val., o ryte apie 9 jos jau buvo kietos, nors buvo uždengtos puode su rankšluoščiu. Tos su lašinukais, dar pusė velnio, o tos su cinamonu, tai galvą galima buvo praskelt.. neperdedu.. ką daryt, kad taip nebūtų?  Kepiau paskutinį kartą pagal receptą iš SM, deja nepamenu pagal kurį..  per daug miltu ir per mazai inkei, bet pagrndas miltu kiekybe ir kokybe. Mano mama profesionale tai ji taip ir patare ziureti miltus ir geriau maziau nei per daug
Masiania*
2009 01 16, 17:47
RiMami, saunuole kokia. Aciu tau uz toki pasiaukojima
Saunuole tu, RiMami! Tokia grazi temele! Aciu tau
Saunuole, Rimami, labai grazi tema
QUOTE(Owly @ 2009 01 16, 08:17) Nežinau, ką kitos kepėjėlės pasakys, bet aš tai visada vos pravėsusias bandeles sudedu į maišiuką, tai jos išlieka minkštutėlės  QUOTE(janiku @ 2009 01 16, 17:28) per daug miltu ir per mazai inkei, bet pagrndas miltu kiekybe ir kokybe. Mano mama profesionale tai ji taip ir patare ziureti miltus ir geriau maziau nei per daug Ačiū už patarimus  Bandysiu atkreipt dėmesį  O šiaip, esu girdėjusi, kad gatavų mielinių gaminių kietumas/minkštumas priklauso nuo to ar dedi sviesto ir kiaušinių. Tame mano bandytame recepte reikėjo 1 kiaušinio ir šiek tiek sviesto. Ar tai gali įtakoti greitesnį "džiūvimą"? janiku, o kiek laiko panašiai reikia minkyti?
QUOTE(Maliku @ 2009 01 16, 23:40) janiku, o kiek laiko panašiai reikia minkyti?  Kiek netingi  , as tai issiverciu tesla ant stalo, ji man vos nenubega, tokio buna skystumo ir taip pusvalandi su ja zaidziu  , veliau ji pradeda pokseti(tokius garsus leidzia  ) ir pasidaro elastinga, tokia, kaip gumine(kaip kamuoliukas tas su plona gumyte  ) ir tiesiog atsoksta nuo stalo, nuo ranku, bet bandeles minkstumo iseina, kad vos i rankas paimt eina, susispaudzia tuoj.Kuo tesla skystesne ir kuo ilgiau ji minkoma, tuo bandeles minkstesnes ir puresnes RIMAMI AUKSAS TU  TEMELE!!! Norejau taves paklausti dar apie bandeles kur zadejai kepti, nu tas buhteln, nesupratau, kur ta karamele deti  pilti i skarda, o ant jos deti zalias bandeles ir kildinti, ar taip?
AČIŪ VISOMS UŽ GRAŽIUS ŽODŽIUS  Džiaugiuosi, kad patiko temos pradžia QUOTE(Srove @ 2009 01 16, 23:08) Norejau taves paklausti dar apie bandeles kur zadejai kepti, nu tas buhteln, nesupratau, kur ta karamele deti  pilti i skarda, o ant jos deti zalias bandeles ir kildinti, ar taip?  Kad aš jų dar neiškepiau  Bet užsipirkau produktų - rytoj kepu  Paskaičiau ką ten rašo - tai matyt taip ir reikia daryt, dėt jas ant to mišinio karamelei ir kildint 40 min.  Na bent jau aš taip ir ruošiuos daryt - recepto autorė labai patikima, nerašytų gi taip, jei būtų nesąmonė  Panašu, kad Owly kelios žinutės atgal gerai apibūdino - turėtų gautis didelė plėšomų bandelių bulka  nes forma kaip ir nedidelė 20x30. Bet smalsu pamėgint
QUOTE(Srove @ 2009 01 16, 23:08) Kiek netingi  , as tai issiverciu tesla ant stalo, ji man vos nenubega, tokio buna skystumo ir taip pusvalandi su ja zaidziu Oho...  Pusvalandį minkyti  Pas mane ji tikrai ne bėganti, o minkoma.. Ačiū už patarimus
QUOTE(Maliku @ 2009 01 17, 00:40) Ačiū už patarimus  Bandysiu atkreipt dėmesį  O šiaip, esu girdėjusi, kad gatavų mielinių gaminių kietumas/minkštumas priklauso nuo to ar dedi sviesto ir kiaušinių. Tame mano bandytame recepte reikėjo 1 kiaušinio ir šiek tiek sviesto. Ar tai gali įtakoti greitesnį "džiūvimą"? janiku, o kiek laiko panašiai reikia minkyti?  mamos tradicinis receptas: pienas mieles tirpintas margarinas miltai ir aisku truputis druskos Vos vos ir cukrus. Kiausiniu visai nededa. Mamai 70 metu ir ji visa amziu kepa tokias bandeles ir jos buna minkstutes net keleta dienu
Man pačios geriausios bandelės gaunasi pagal SONATINOS "Močiutės mielinės tešlos" receptą. Ir tešlos nereikia puse dienos kildinti, ir bandelės gaunasi labai minkstos ir labai ilgai nesukietėja (na jei kartais per pora dienų nesuvalgom, nors tai būna labai retai  ). Nuotraukų neturiu, bet jau senokai kepiau , turbūt reikia savaitgalį užsiimti Tema nereali. Ačiū
20min jau stovi tešla prie radiatoriaus, negaliu pasakyt, kad daug pakilo. kaip nervina...jau antra kartą kažkaip nesigauna. dabar paskaičiau apie minkymą, ryškiai "nedaminkiau". jeigu dabar pradėsiu minkyti (20min pastovejus), ar dar galiu išgelbėti?
QUOTE(fsss~ @ 2009 01 17, 15:23) 20min jau stovi tešla prie radiatoriaus, negaliu pasakyt, kad daug pakilo. kaip nervina...jau antra kartą kažkaip nesigauna. dabar paskaičiau apie minkymą, ryškiai "nedaminkiau". jeigu dabar pradėsiu minkyti (20min pastovejus), ar dar galiu išgelbėti?  laisvai gali inkyti dar geriau bus
Puikus nauji nameliai!
na ką, iškepiau savo bandeles su kopūstais:) gavosi visai nieko, kaip pirmam kartui. tiesiog, kitą syk daryčiau daug mažesnes, nes kai išsiputė, tai vietoj mažų dailių rutuliukų, gavosi tokie pusbatoniai:) ir dar siūlyčiau kaip įmanoma daugiau prikimšti įdaru. nes pas mane atrodo, kad reik jo paieškoti. bet šiaip labai patenkinta savim. įdedu dvi foto. paruoštos:  iškepusios:
mmmmmmmm kaip skaniai bandeles atrodo
Masiania*
2009 01 17, 16:24
Labai skaniai bandeles atrodo
bravada
2009 01 17, 19:03
QUOTE(fsss~ @ 2009 01 17, 16:09) na ką, iškepiau savo bandeles su kopūstais:) gavosi visai nieko, kaip pirmam kartui. tiesiog, kitą syk daryčiau daug mažesnes, nes kai išsiputė, tai vietoj mažų dailių rutuliukų, gavosi tokie pusbatoniai:) ir dar siūlyčiau kaip įmanoma daugiau prikimšti įdaru. nes pas mane atrodo, kad reik jo paieškoti. bet šiaip labai patenkinta savim. įdedu dvi foto. paruoštos:
labai graziai atrodo  kuo aptepei bandutes?  kad tokios blizgancios?
@adrij@
2009 01 17, 19:50
QUOTE(bravada @ 2009 01 17, 19:03) labai graziai atrodo  kuo aptepei bandutes?  kad tokios blizgancios? Duodu galvą nukirsti ....plaktu kiaušiniu
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 17, 19:50) Duodu galvą nukirsti ....plaktu kiaušiniu  gynk dieve dar tavo galva mums reikalingaaaaaaaaaaaaaa
QUOTE(bravada @ 2009 01 17, 21:03) labai graziai atrodo  kuo aptepei bandutes?  kad tokios blizgancios? bandeles aptepame plaktu kiausiniu todel ir blizga
bravada
2009 01 17, 21:26
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 17, 19:50) Duodu galvą nukirsti ....plaktu kiaušiniu  cipciuk, nerizikuok nei savo galva ,nei vyro
Povila$
2009 01 17, 21:48
Kepiau bandeles pagal sigitawhatever 
@adrij@
2009 01 18, 03:33
Nu bandukės tikrai šaunios , bet ju pateikimas dar šaunesnis  ....malonu , kai žmogui ir tai yra svarbu Kai tik pradėjau su jumis bendrauti ( prisijumgiau čia ) , mačiau labai neblogą zele tortą , dauk darbo į jį ideta , tikrai gražus  .......bet tolimam horizonte stovi stiklainis ( ar kibirėlis su raugintais kopūstais  ).....vat ir aš labai norėciau , kad kas pamokintų , kaip padaryti " makijažą "....stiklainiams , samčiams paslėpti....jie prie sriubų ir mėsos patiekalų labiau pritiktų  .
RiMami  Pati pačiausia tema
neramuole
2009 01 18, 13:39
sveikutes, o cia mano preito vakaro darbas, kepiau pagal savo receptuka: 1 kiausinis, 3v.s. cukraus, 0.5 a.s. druskos, 250 ml pieno, 500 gramu miltu ir apie 3 v.s. aliejaus, idara darau pagal nora si karta cukrus ir cinamonas, nebeliko dar ta pati vakara, siandien vel tesla kyla  tik nebeturejau kiausiniu aptepimui
Nu merginos, neseniai čia bandelių temaą aptikau.O jau grožis  , reiks ir man bandyt.O kada kept bandeles, jei ne žiemą.Vasara ir taip retai orkaitę jungiu, jokio noro nėra ten prakaituot, bo pas mus bute būna ir taip kaip pirty O jei prie temos, tai net nežinau nuo kurių čia pradėt, akys raibsta  .Šauni temukė
*tiute*
2009 01 18, 14:18
Povila$
2009 01 18, 15:00
QUOTE(*tiute* @ 2009 01 18, 15:18) Cia gal duonkepej keptas?
*tiute*
2009 01 18, 15:36
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 18, 16:00) Cia gal duonkepej keptas?  aga
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 18, 03:33) Kai tik pradėjau su jumis bendrauti ( prisijumgiau čia ) , mačiau labai neblogą zele tortą , dauk darbo į jį ideta , tikrai gražus  .......bet tolimam horizonte stovi stiklainis ( ar kibirėlis su raugintais kopūstais  ).....vat ir aš labai norėciau , kad kas pamokintų , kaip padaryti " makijažą "....stiklainiams , samčiams paslėpti....jie prie sriubų ir mėsos patiekalų labiau pritiktų  . nieko nesuprantu cipsiukai,skaičiau gal tris kartus....  kas čia ,kur per kopūstai Jau grožis visų bandelių.....
žinokit, o aš nesu super patenkinta, savo bandelėm su kopūstais. kitą dieną liko gana kietos. kažkaip reikes bandyt gal mažiau miltų dėt. dažnai, grožis nebūtinai reiškia, kad skanios...
@adrij@
2009 01 18, 19:45
QUOTE(zebra @ 2009 01 18, 16:17) nieko nesuprantu cipsiukai,skaičiau gal tris kartus....  kas čia ,kur per kopūstai Jau grožis visų bandelių.....  ZEBRYTE , VIENOJE TEMOJE ( SENAI ) ....VIENA MOTERIŠKĖ IDĖJUSI LAAAABAI DAILŲ SAVO ZELE TORTĄ ,..... bet ant to pačio stalo , prie to torto , stovi ir stiklainis su raugintais kopūstais , ( ji nė nepagalvojo ) jį patraukti , jis ir pateko i foto , ....tai aš ir sakau , kad ne vien gaminys turi būti grazus , bet ir jo pateikimas .....aš čia povilaS pagyriau , kad graži foto
bravada
2009 01 18, 23:17
Turiu toki klausimeli. paruosiau tesla bandelems , jau saldytuve.  Rytoj ryte kepsiu, bet man jus pasakykit. Dujineje orkaiteje kepant, kokiame aukstyje kept? zemiau, ? auksciau?
bravada
2009 01 19, 12:45
na va , iskepiau pirmasias savo gyvenime (o pragyvenau jau oxo xo kiek) bulkutes.Aplamai labai bijojau kepiniu su mielemis.Taigi mano pirmas blynas
QUOTE(bravada @ 2009 01 19, 12:45) na va , iskepiau pirmasias savo gyvenime (o pragyvenau jau oxo xo kiek) bulkutes.Aplamai labai bijojau kepiniu su mielemis.Taigi mano pirmas blynas  labai šaunios bandelės.Bet ta dujinė orkaitė........pas mane tokia,aš jos nemėgstu...ne taip iškepa,kaip elektrinėj.Bet kitokios ,man neperka....
bravada
2009 01 19, 15:49
QUOTE(zebra @ 2009 01 19, 14:32) labai šaunios bandelės.Bet ta dujinė orkaitė........pas mane tokia,aš jos nemėgstu...ne taip iškepa,kaip elektrinėj.Bet kitokios ,man neperka....   ir pas mane dujine orkaite, nezinia kokia temperatura kepant buna nei ka  laukiu kada visai uzsilenks tada tures pirkti kokia as noresiu  o gal uzsilenkimo procesa butu galima kaip nors pagreitinti?
QUOTE(bravada @ 2009 01 19, 15:49)  ir pas mane dujine orkaite, nezinia kokia temperatura kepant buna nei ka  laukiu kada visai uzsilenks tada tures pirkti kokia as noresiu  o gal uzsilenkimo procesa butu galima kaip nors pagreitinti?   tiksliai......
QUOTE(bravada @ 2009 01 19, 12:45) na va , iskepiau pirmasias savo gyvenime (o pragyvenau jau oxo xo kiek) bulkutes.Aplamai labai bijojau kepiniu su mielemis.Taigi mano pirmas blynas  saunios bandeles  as irgi uzmaisiau tas cipciuko bandeles, ryt kepsiu. Ziuresiu kaip cia man gausis  (taip pat pirma karta kepsiu  )
Kaip jau buvau užsiminus - kepiau savaitgalį bandeles Buchteln. Bandelės tikrai vertos dėmesio laaaabai aromatingos  ir laaaabai purios Aš kepiau iš dvigubos porcijos, didelėje iš orkaitės skardoje, manau per didelę formą paimiau, mano bandutės gavosi žemesnės nei pas autorę  Reikėjo jas turbūt dėliot glaudžiau vieną prie kitos, kad beveik vientisa bulka iškeptų. Kai lengvai parudo paviršius aš pridengiau jas su folija, bet čia gal negerai padariau, nes tikriausiai grietinėlė iš kurios turėjo susidaryti karamelė neturėjo kaip nugaruoti - todėl praėjus kepimo laikui nespėjo iki galo susidaryt karamelė. Po to įjungiau kepimą tik iš apačios be jokių folijų - tai galiausiai aš jas turbūt perkepiau  Ir manau, kad dvigubai tešlos normai - karamelei produktų būtų sočiai ir 1,5 normos. Bet skanuuu  Visą skonį ir duoda būtent bandelių apačia. Jei kartais keptumėt tokias bandeles visai be karamelės - reikėtų į tešlą dėti truputį daugiau cukraus nes pačios bandelės nėra labai saldžios - vos vos saldumo nepakenktų. Bet jei su karamele - viskas ok, daugiau cukraus tikrai nereikia. Kepsiu šias bandeles dar ir dar - kol gausis kaip priklauso. Geriausia laikytis recepto - iš vienos normos 20x30 formoj, skaniausios jos šviežios. Iš šio kiekio kitai dienai tik pora bandelių užsiliko  Valgėm nesustodami  Beje ant rytojaus jau tokios purios nebuvo, bet buvo tikrai labai minkštos tik kiek sausokos - gali būt kad pati dėl to kalta, nes per ilgai kepiau Beje, jei darot beze - čia labai geras būdas sunaudot trynius 
QUOTE(RiMami @ 2009 01 20, 00:17) Kaip jau buvau užsiminus - kepiau savaitgalį bandeles Matuska rodnaja  grozybe, jauciu ir skanybe
QUOTE(RiMami @ 2009 01 19, 23:17) Kaip jau buvau užsiminus - kepiau savaitgalį bandeles [tokios purios nebuvo, bet buvo tikrai labai minkštos tik kiek sausokos - gali būt kad pati dėl to kalta, nes per ilgai kepiau Ojo joj kaip užuodžiu šitų bandelių kvapą........
|
|