Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senas ar naujas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Nuoma, butų pirkimas, agentūros
Pages: 1, 2, 3, 4
nomedap
Niekaip negalim dabar su vyru apsispresti: kas geriau naujas butas 2 kambariu be apdailos ar senas triju kambariu irengtas. Is vis, dabar kai pasiūla tokia maza, ar imanoma sena normalu 3k. buta susirast uz mazdaug 220.000 Lt? Gal kas nors turit patirties, gal zinot geru agenturu?O kaip su paskola, ar bankai labai nenoriai duoda seniems butams? Aciu uz bet kokia informacija ta tema wacko.gif
Nasa
QUOTE(nomedap @ 2005 07 28, 15:00)
Niekaip negalim dabar su vyru apsispresti: kas geriau naujas butas 2 kambariu be apdailos ar senas triju kambariu irengtas. Is vis, dabar kai pasiūla tokia maza, ar imanoma sena normalu 3k. buta susirast uz mazdaug 220.000 Lt? Gal kas nors turit patirties, gal zinot geru agenturu?O kaip su paskola, ar bankai labai nenoriai duoda seniems butams? Aciu uz bet kokia informacija ta tema wacko.gif
*

Apleista buta blokiniuose namuose Fabuose, Justiniskese, Seskineje galima nupirkti ir iki 200 000. Namui iki 20-25 m. senumo duoda 80-85% paskolos nuo ivertintos sumos, 95% su busto paskolos draudimu. Plius remontui 62 -67 kv. m. nuo A iki Z isleisit apie 30 tkst. Tai uz 220 000 - 230 000 turesit gerai suremontuota buta be baldu biggrin.gif Plius dar baldams nzn kiek, priklausomai nuo galimybiu bei poreikiu smile.gif Uz tokia suma pirksit kokiu 65 kv. m. 2 k. buta su daline apdaila ar be apdailos unsure.gif Vienzo, as pirkciau 3 k. Tik nepirkciau tokio buto, kur sako tipo tvarkingas remontuotinas ir uz tai kaina didesne, o kai ateini apziuret, tai ten toks bardakas doh.gif koks vienas langas plastikinis istatytas, sarvo durys - tai jau skaitosi geras tvarkingas butas laugh.gif Paziurek www.vilniausbustas.lt
nomedap
Nasa,

ACIU LABAI LABAI!!!
Mally
Norint pirkti butą blokiniame name, reikia pasiskaičiuoti, keliems metams imate paskolą, nes blokinio buto amžius+paskolos laikas negali būti daugiau kaip 50 metų. Tarkim blokinio buto amžius 30 metų, vadinasi maksimaliai galite gauti tik 20 metų paskolą, nes neva tokiam amžiui buvo statomi šie namai. Taip kad ilgesniam laikui imant, blokinio neapsimoka. Užtat mūriniams, monolitiniams ribų nėra.
Nasa
QUOTE(Mally @ 2005 07 28, 19:11)
Norint pirkti butą blokiniame name, reikia pasiskaičiuoti, keliems metams imate paskolą, nes blokinio buto amžius+paskolos laikas negali būti daugiau kaip 50 metų. Tarkim blokinio buto amžius 30 metų, vadinasi maksimaliai galite gauti tik 20 metų paskolą, nes neva tokiam amžiui buvo statomi šie namai. Taip kad ilgesniam laikui imant, blokinio neapsimoka. Užtat mūriniams, monolitiniams ribų nėra.
*

Fabuose, Seskineje, Pasiluose, Justiniskese 30 metu senumo namu nera tongue.gif Be to ir paskola reikes imti mazesne, negu perkant nauja busta, taip kad manau jokiu problemu del metu ir paskolos smile.gif
Onora
O as salininke pasidariau nauju butu. Net p ersikrausciusi i nauja kazkaip skeptiskai ziurejau i viskas, negyriau nieko, bet dabat tik naujos statybos pirkciau, nes
kaimynu nera asocialiu
garso izoliacija geresne nei seno blokinio
daug mazesni mokesciai uz sildyma
mazesne tikimybe, kad nuvertes pasibaigus paskolos grazinimo laikui
nera pensininku daug- tai bendrijos sprendimai greiciau ir drasiau bei protingiau priimami
siaip pats namas grazesnis, lliftas neprisiusiotas
nu daugiau nepamenu smile.gif

tik vat tas kambariu skaicius- noretusi ir m an 3, bet i sen blokini nebeiciau.
raganele
Mes pasirinkom seną bet 3 kambarių. Mūriniame 4 aukštų name - garso ir šilumos izoliacija tikrai geresnė už naujų dabar statomų, ploto daugiau, šiaip viskas stabiliau ir patikimiau nei naujoj statyboj atrodo ax.gif Na man nauji maži butukai atrodė į kartonines lentynėles panašūs... O dabar - ir rajoną žalią išsirinkom, nepastatys priešais langus naujo daugiaaukščio ir t.t. Tik vienas trūkumas - mašinų prikimštas kiemas - nėr kur pasistatyti unsure.gif
Mokejom per praėjusias Kalėdas 150 000, nežinau kiek dabar kainuotų g.gif
Bet jei sprendi, ar naujas ar senas BLOKINIS - tai kitas reikalas. Mūsų paieškų sąlygos buvo - rajonas, mūrinis neaukštas namas. Ieškojom patys iš alioreklamos, nes internete kažkaip brangesni butai ir šiaip mažoka pasiūla.
filifjonka
na mano nuomonė tokia:

jei rinktis tarp seno bloko ir naujo, tai geriau naujas. kaip jau čia kažkas rašė, bloko eksplotacija skaičiuojant paskolą yra 50 metų. tai apriboja paskolos laiką, o be to bloko kaina laikui bėgant tikrai kris ir daug.

jei rinktis tarp monolito, mūrinio ir naujo, tai geriau monolitas arba mūras. pati kai ieškojausi, tai pirmiausia norėjau mūrinio. bet neradau. todėl pasirinkau monolitą.
šiaip, jei aktualu, tai geriausi monolitai yra lazdynuose. jie buvo pirmi statyti, iš geriausių medžiagų, todėl išstovės 100 laisvai wink.gif garso izoliacija, didelis plotas, liftas ir pan...

aš šiaip labai atsargiai žiūriu į naujus namus.visų pirma kainos jų neralios, vien be apdailos. plotas tikrai mažokas. o be to jų "kepimo" greitis ir gipskartonis manęs neįkvepia wink.gif kiek žinau , ir ventiliacijos galimybės tokios įdomios juose ax.gif deja, nieks nežino kaip jie stovės 10-20 metų, todėl gaunasi kaip ir katės pirkimas maiše. g.gif

taip kad vat taip vat. wink.gif

Nasa
Mes irgi pasirinkom sena 3 k. BLOKINIAM (18 metu senumo) ir nematau jokiu trukumu palyginus su muriniu tongue.gif Apie senus blokinius 40 - 45 metu senumo kur nors Zirmunuose, ar Naujamiesty net nekalbu schmoll.gif
O del nauju butuku Onora rase, jog garso izoliacija geresne nei seno blokinio blink.gif Musu visi pazistami kaip tik labai nepatenkinti naujomis butomis del prastos garso izoliacijos. Uz sildyma mokesciai mezesni, bet kiek jus mokat uz "kitas paslaugas" - 100 - 150 lt? Lifta dar prisiusios per 20 metu laugh.gif
O del kaimynu - tai jau geriau pensininkai, kurie daug miega ir televizoriu ziuri, negu triuksmaujantis iki ryto jaunimas tongue.gif
Nasa
Turim daug pazistamu mediku, is ju nei vienas nepatare pirkti monolitiniam wacko.gif , nors as laaabai norejau, isplanavimas tikrai geras thumbup.gif
nomedap
Aciu mergaites, uz atsakymus. Vai kaip man susisuko galvele... Bet labai daug informacijos suzinojau, kokia gera vieta vis tik tas mamų forumas, nors as dar ne mama ax.gif ,bet kai turesim butuka savo gal ir mazius pas mus atkeliaus ax.gif
filifjonka
QUOTE(Nasa @ 2005 07 29, 08:08)
Turim daug pazistamu mediku, is ju nei vienas nepatare pirkti monolitiniam wacko.gif , nors as laaabai norejau, isplanavimas tikrai geras thumbup.gif
*

o kodėl?
aš labai patenkinta. g.gif
Nasa
QUOTE(filifjonka @ 2005 07 29, 10:20)
o kodėl?
aš labai patenkinta.  g.gif
*

Sako, kad sveikatai kenkia unsure.gif
filifjonka
QUOTE(Nasa @ 2005 07 29, 08:01)
Mes irgi pasirinkom sena 3 k. BLOKINIAM (18 metu senumo) ir nematau jokiu trukumu palyginus su muriniu tongue.gif Apie senus blokinius 40 - 45 metu senumo kur nors Zirmunuose, ar Naujamiesty net nekalbu schmoll.gif
*

mūrinio namo statyba ir bloko nelyginama. schmoll.gif
be to, mūrinis namas yra šiltesnis, nėra tokių bėdų kaip su bloku dėl blogų siūlių, garso izoliacijos. dėl šito punkto tai esu girdėjus, kad labai skausmingas kaimynams yra remontas... nes garsas tai toooks... ir šiaip sako duše dainuojantis kaimynas labai gerai girdisi tongue.gif
kai baigsi paskolą už bloką mokėt jis ir bus 40-45 m. wink.gif
filifjonka
QUOTE(Nasa @ 2005 07 29, 09:26)
*

sako... nu tu čia ir pasakei.. tai gal detalizuok.. gal jau man pardavinėt reik butą tongue.gif
Potrė
QUOTE(Nasa @ 2005 07 29, 10:26)
*

tokį dalyką ir aš esu girdėjusi,kad į cementą iš kuriu buvo gaminami blokai buvo dedama kažkokios negeros medžiagos blink.gif ir apskrytai monolituose dregmė laikosi..sveikiausi mūriniai ax.gif na bent medikai daug skirtingų nuomonių turi ir nevisada pavyksta jomis vadovautis,o ir galimybių tam nėra rolleyes.gif
o dėl kambarių skaičiaus-bandyčiau ieškotis 3 kambarių mūriniame name smile.gif
Kozete
Dėl sveikatos, tai nieko negaliu pasakyti.
Bet gyvenu kau 24m. mūriniame name, o giminaičiai seniau gyveno blokiniame.
Dėl izoliacijos, tai paanšiai (nors mūsu namas tikrai labai geras). Jei šuo garsiau loja ar kaimynai skalbiasi su skalbimo mašina - girdisi. Na nesmarkiai, bet girdisi. Daugiabutis ra daugiabutis. Neįsivaizduoju kaip žmonės dabar gyvena tuose naujos statybos namuose kur daugiau nei 100 butų. blink.gif
toja
o kuo skiriasi gyvenimas senam 100butu name ir naujam 100butu name? as gyvenu 100butu senam blokiniam name, tiksliau nuomojamies, nusipirkom nauja 2k. buta, galvojom gal sena 3k. bet apsistojom ties nuaju. o rinkdamieis galvojom taip, kad naujam bute bent tu busi ramus, kad tau stogo kitais metais nereiks taisyt, kad vamzdziai bet kuria minute nepratruks,visgi naujas namas yra naujas, o del garso izoliacijos nemanau kad ji blogesne nei senam bute. vent kanalais garsas eina ar naujam ar senam name, o jei norit, kad butu kaip nuosavam name tai tikrai taip nebus, nes nuosavam name jusu kaimynai uz keliolikos metru, o cia uz keliu centimetru. del triuksmaujanciu kaimynu nu tai ka as zinau ir senuose namuose yra megstanciu pauliavot pensininku, triuksmas irgi buna,ne tik jaunimelis uliavoja. ir ten, ir ten yra pliusu ir minusu
Kozete
Na aš gyvenu name kur yra 30butų ir tai jau man atrodo nemažai.
Nesmerkiu nei vieno pasirinkimo, tik man būtu sunku prisitaikyti gyventi tokiame skruzdelyne.
O dėl stogo ir kitų remonto darbų, mūsu name yra bendrija ir viskas yra sutvarkoma. Namas turi pajamų ir paprastai minimaliai reikia prisidėti. Visas šiluminis magas sumodernintas ir t.t.
Tikiuosi neupykdžiau.
Čia mano asmeninė nuomonė.
Bajm
a rinkčiausi seną butą (iki 20 m. senumo)
toja
ne o kodel, na pas mus irgi yra name bendrija, tai juk remontam yra skirtos kitos islaidos, is kitur bendrija pinigu negauna, bet kai name yra kokiu 10 proc, jei ne daugaiu nemokiu, tai tas kas susikaupia isleidziam ju skolom sumoket, tai daugiau kaip ir nieko nebelieka, o ir remontus daro bendrija bet imdama paskolas, tada gyventojai ismokineja uz tai. nesuprantu, kodel pas jus viskas kitaip, gal nuo bendrijos priklauso. o naujam name buta bus ne 100, o 25, pagrindine priezastis buvo butent ta kad butu naujas bet su kuo maziau kaimynu ir ne 20a.
Kozete
Tai jums pasiseke, kad 25 butų, nes man atrodo, kad dabar visi kuo aukštesnius stato, taupydami vietą ir kad kuo daugiau butų būtu.
toja
as irgi taip galvoju, nes visgi normaliai aukste 4 butai ir namukas 7 aukstu, tai irgi truputi per didelis, nu bet ne 14a.
Kozete
O kuriame čia rajone?
toja
QUOTE(Kozete @ 2005 07 29, 15:46)
O kuriame čia rajone?
*

Pilaitej smile.gif
Ignėja
Mes nusipirkom nauja buta 8 butu name uzmiestyje. Kol kas jis dar statomas. Kai rinkomes, koki busta isigyti, buvo minciu ir apie senus blokinius namus. Bet prie toookiu kainu, na ne aciu. Aisku, kas spejo nusipirkti 3 kam. buta blokiniame name pries keleta metu, kai jie kainavo iki 80 000 Lt., tai tiems pasiseke. Bet pirkti sena buta uz 220 000 Lt ir dar turint galvoje, kad netolimoje ateityje ju kainos tikrai kris - man sazine neleistu. Niekada nenorejau gyventi tose degtuku dezutese (kad ir naujose), todel ieskojom namo, kuriame butu iki 10-15 butu.
Nauju butu privalumai:
1. Mazesni mokesciai uz sildyma
2. Butu isplanavimas siuolaikiskas (erdvesnes virtuves, svetaines, vonios kamb.)
3. Neapsnerkstos laiptines, liftai
4. Kaimynai daugiausia jauni, maziau asocialiu zmoniu
5. Jie taip greit nenuvertes per laika kaip senos statybos butai
Zodziu naujas yra naujas, senuose nenoreciau dar ir todel, kad ten tvyrotu pries tai gyvenusiu zmoniu bloga ar gera aura.
O kazkur perskaiciau, kad renkantis busta svarbiausi yra trys kriterijai - vieta, vieta ir vieta. Tad butas uzmiestyje, toliau nuo triuksmo ir ismetamuju duju smarves - geriausias pasirinkimas!
Sėkmės renkantis mirksiukas.gif
filifjonka
QUOTE(Ignėja @ 2005 07 31, 11:15)
Nauju butu privalumai:
2. Butu isplanavimas siuolaikiskas (erdvesnes virtuves, svetaines, vonios kamb.)
Zodziu naujas yra naujas, senuose nenoreciau dar ir todel, kad ten tvyrotu pries tai gyvenusiu zmoniu bloga ar gera aura.
O kazkur perskaiciau, kad renkantis busta svarbiausi yra trys kriterijai - vieta, vieta ir vieta. Tad butas uzmiestyje, toliau nuo triuksmo ir ismetamuju duju smarves - geriausias pasirinkimas!
*

dėl kainų. taip, kainos nesąmoningos. labiausiai pervertintas blokas.
dėl butų skaičiaus.... g.gif na mano monolite 66 butai... ne visuose naujuose tokia tvarka kaip pas mus. ax.gif
pas mus bendrija. beje, visuose naujuose papildomai mokama už tai, kad tvarka būtų palaikoma.
monolite butai dideli, todėl gyvena tik šeimos su vaikais. ir nauji kaimynai gana pasiturnitys, nes butai daba tikrai brangūs. tikrai nėra asocialių. ax.gif
name atliktas yra vamzdyno remontas, shildymo sistema tobulinta, tai palyginus mokam nedaug už šilumą.
dėl išplanavimo... tai tikrai yra galimybių pasidaryt šiuolaikišką erdvę. mirksiukas.gif ir daug kas taip ir daro. monolite yra patogios nešančios sienos, todėl galimybės tikrai yra.
dėl auros... butas paprastai įgyvenamas per metus laiko mažiausiai... čia kalba apie jaukumą greičiausiai... namų jausmas susikuria su laiku...ir be to...kiekviena voverė pagal save namą susikuria....mes pirkom rodos iš tvarkingų žmonių... bet vis tiek kai pradėjom remontą daryt blink.gif doh.gif tai net keista buvo, kad galima taip gyvent blink.gif

dėl vietos... sakai vieta vieta vieta... o kaip vaikai? g.gif užmiestyje pirkčiau tik namą, o ne butą schmoll.gif neverta tiesiog... kas vaikus į užmiestį vežios, a? o kaip saugumas?
kaip kažkas gerai sakė, kad jei jau lendi į tokį š... tai jau geriau žinai dėl ko mirksiukas.gif

taip kad rekomenduoju gerai apgalvot preferencijas ilgalaikes ir tik tada rinktis.
Kozete
QUOTE(Ignėja @ 2005 07 31, 11:15)
Mes nusipirkom nauja buta 8 butu name uzmiestyje. Kol kas jis dar statomas. Kai rinkomes, koki busta isigyti, buvo minciu ir apie senus blokinius namus. Bet prie toookiu kainu, na ne aciu. Aisku, kas spejo nusipirkti 3 kam. buta blokiniame name pries keleta metu, kai jie kainavo iki 80 000 Lt., tai tiems pasiseke. Bet pirkti sena buta uz 220 000 Lt ir dar turint galvoje, kad netolimoje ateityje ju kainos tikrai kris - man sazine neleistu. Niekada nenorejau gyventi tose degtuku dezutese (kad ir naujose), todel ieskojom namo, kuriame butu iki 10-15 butu.

*

Kiek mokėjote už kvadratą, kiek kvadratų ir kokiame rajone?
Smalsu biggrin.gif
Mally
Mes buvom susiradę naujoj vilnioj naujam name už 180 000, dviejų kambarių. Visam name buvo 6 butai (ar 8?), už tą pačią kainą kiekvienam butui priklausė ir požeminis dvivietis garažas.Vieta pati labai šauni, tarp nuosavų namų, ramu, dauguma aplinkinių nuosavų namų naujos statybos, visai šalia stotelė (tik nežinau, kaip dažnai autikas važinėjo). Bet gerai pagalvojom, kad jei jau ten, tai gal geriau namo dairytis. g.gif
ader
As pirkdama buta, matyt pataikiau i luzio taska, nes tuo metu uz 12 metu senumo buta blokiniame name, reikalaujanti didelio remonto prase 140 000, o uz nauja bet su daline apdaila 135 000. Paskaiciavau, kad sena remontuodama isleisiu tiek pat kiek ir irengdama nauja. Bet naujas namas zymiai siltesnis, kaimynai geresni, automobiliu aikstele erdvesne, bankas dave didesne paskola. Taigi buvo daugiau pliusu nei minusu ir dabar labai dziaugiuosi pasirinkusi nauja.
Ignėja
QUOTE(Kozete @ 2005 08 01, 09:36)
Kiek mokėjote už kvadratą, kiek kvadratų ir kokiame rajone?
Smalsu biggrin.gif
*

Pirkom Avizieniu sen. Klevinej (uz BRC, neprivaziavus Bendoreliu), 64 kv.m, kvadrato kaina su pilna apdaila - 3750 Lt.
Ignėja
QUOTE(Mally @ 2005 08 01, 10:55)
Mes buvom susiradę naujoj vilnioj naujam name už 180 000, dviejų kambarių. Visam name buvo 6 butai (ar 8?), už tą pačią kainą kiekvienam butui priklausė ir požeminis dvivietis garažas.Vieta pati labai šauni, tarp nuosavų namų, ramu, dauguma aplinkinių nuosavų namų naujos statybos, visai šalia stotelė (tik nežinau, kaip dažnai autikas važinėjo). Bet gerai pagalvojom, kad jei jau ten, tai gal geriau namo dairytis.  g.gif
*

Mes irgi labai gerai pagalvojom ir paskaiciavom. Nebutu kile jokiu klausimu, ka geriau rinktis - nama ar buta, jei butume tureje zemes sklypa. Tada uz tokia kaina, uz kokia nusipirkom uzmiestyje buta butume pasistate padoru namuka. Bet paskaiciuok - sklypas apie 200 000 + namas 200 000, va cia ir stop, kisene nebeisnese.
Magdalena

thumbup.gif thumbup.gif As irgi pirkau nauja buta, tik mieste. Priezastys panasios. biggrin.gif
QUOTE(Ignėja @ 2005 07 31, 12:15)
Nauju butu privalumai:
*

Ugniaplaukė
QUOTE(filifjonka @ 2005 07 29, 09:34)
sako... nu tu čia ir pasakei.. tai gal detalizuok.. gal jau man pardavinėt reik butą tongue.gif
*

QUOTE(spring @ 2005 07 29, 09:48)
tokį dalyką ir aš esu girdėjusi,kad į cementą iš kuriu buvo gaminami blokai buvo dedama kažkokios negeros medžiagos blink.gif ir apskrytai monolituose dregmė laikosi..sveikiausi  mūriniai ax.gif na bent medikai daug skirtingų nuomonių turi ir nevisada pavyksta jomis vadovautis,o ir galimybių tam nėra rolleyes.gif
o dėl kambarių skaičiaus-bandyčiau ieškotis 3 kambarių mūriniame name smile.gif
*

ta medziaga vadinsasi asbestas, jis labai kenkia plauciams, mano draugui yra alergija, tai mums patare kuo greiciau issikraustyti is monolito.

siaip rinkciausi buta muriniam senos statybos name. nauji namai man panasus i inkiliukus, tos pacios standartines dezutes, aisku, su savais privalumais, bet kokybe zymiain prastesne daugumos nei senos statybos muriniu.
Magdalena
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 08 03, 15:43)
ta medziaga vadinsasi asbestas, jis labai kenkia plauciams, mano draugui yra alergija, tai mums patare kuo greiciau issikraustyti is monolito.

siaip rinkciausi buta muriniam senos statybos name. nauji namai man panasus i inkiliukus, tos pacios standartines dezutes, aisku, su savais privalumais, bet kokybe zymiain prastesne daugumos nei senos statybos muriniu.
*

Noreciau paklausti, o kuo ta kokybe taip zymiai prastesne?? g.gif Is tikruju tai daug mano pazistamu nusipirke naujus butus ir nieks dar nesiskunde. Atvirksciai, visiems thumbup.gif Ir jie gyvena ten jau ne pirmus metus. As irgi pirkau nauja, tik dar kol kas senam gyvenu, tai savo patirtim pasidalint negaliu blush2.gif Kai kurie irgi man sake, kad nauji prastesni ir pan., taciau nieks man taip ir nepateike jokio konkretaus pavyzdzio blogos kokybes... g.gif
ader
Uzeikit i bet kuri nauja nama, ir paziurekit nuodugniai. Kur tas ju blogumas? Senuose namuose-pasenusi vamzdynu sistema; sildymo sistema; sienu silumine varza super maza;garso izoliacijos jokios;isplanavimas siaubingas;laiptynes daugumos apsnerkstos;langai jei nepakeisti kiauri kaip reciai;kaimynai pensininkai ir bedarbiai;kiemai nesutvarkyti, automobiliu aiksteles mazos, ivaziavimai siauri;vaiku zaidimu aiksteles vienam kitam kieme; ir taip toliau...Ir uz toki buta su visais "privalumais" mokami zveriski pinigai.
Naujuose namuose-moderni sildymo sistema, leidzia sutaupyti sildymo islaidas daugiau nei dvigubai; sienu varza keturis kartus didesne;kiemai, privaziavimai sutvarkyti; netgi elektros galingumas ir tai kitas negu senam name...galeciau vardinti ir vardinti.
O jei trukumu laikoma tai, kad padarius remonta po kiek laiko sutrukineja sienos-tai naturalu, nes namas neisvengiamai seda, nuo to nepabegsi.
Pasakykit man daugiau tu trukumu, as kol kas ju nematau.
Nasa
QUOTE(ader @ 2005 08 04, 08:12)
Senuose namuose-pasenusi vamzdynu sistema; sildymo sistema; sienu silumine varza super maza;garso izoliacijos jokios;isplanavimas siaubingas;laiptynes daugumos apsnerkstos;langai jei nepakeisti kiauri kaip reciai;kaimynai pensininkai ir bedarbiai;kiemai nesutvarkyti, automobiliu aiksteles mazos, ivaziavimai siauri;vaiku zaidimu aiksteles vienam kitam kieme; ir taip toliau...Ir uz toki buta su visais "privalumais" mokami zveriski pinigai.
*

Oho blink.gif Tai kuriam rajone jau taip blogai, kaip aprasyta blink.gif Niekada nereikia perlenkti lazdos mirksiukas.gif
Tarp kitko pensininkai ir bedarbiai irgi zmones. Niekaip nesuprantu tokios nepagarbos tiems vargsams pensininkam, nei viena neminejo, jog senam name kokiu pijoku gali buti, bet daugumai seni zmones neduoda ramybes wacko.gif
Tesiam.. tik nereikia lia lia del garso izoliacijos, kurios dazniausiai naujuose namuose nerasta, sienos is gipskartono hah.gif Dabar del siaubingo isplanavimo....daznas nauju butu "geras" isplanavimas yra toks - koridoriaus nera, is svetaines durys i vonia ir WC, pereinami kambariai doh.gif Beje, virtuve sujungta su svetaine irgi ne visiems privalumas.
Kiemai bent musu rajone tvarkomi kiekvienais metais, kaip ir zaidimu aiksteles tongue.gif O automobiliu aiksteles visur mazos, kas pvz. Siaures miestelyje darosi blink.gif
Na ir taip toliau...
Eku
QUOTE(Mally @ 2005 08 01, 09:55)
Mes buvom susiradę naujoj vilnioj naujam name už 180 000, dviejų kambarių. Visam name buvo 6 butai (ar 8?), už tą pačią kainą kiekvienam butui priklausė ir požeminis dvivietis garažas.Vieta pati labai šauni, tarp nuosavų namų, ramu, dauguma aplinkinių nuosavų namų naujos statybos, visai šalia stotelė (tik nežinau, kaip dažnai autikas važinėjo). Bet gerai pagalvojom, kad jei jau ten, tai gal geriau namo dairytis.  g.gif
*

Mano kolegė gyvena Naujoj Vilnioj, bute. Namas - dar palyginti naujas, sakyčiau, kokių 5-8 metų amžiaus:) Tai va, ji laabai patenkinta - aplinkui tylu, ramu, oras švarus, vaikui žaisti - erdvės daug, ir nebaisu, kad išbėgs į gatvę po mašina, sakė, šiltu metu kiaurą dieną būna lauke), yra darželis, mokykla, muzikos mokykla...Tiesa, ji pati visur tik su mašina (o iš ten -jokių kamščių). Žodžiu, kai pamatėm ir paklausėm, truputį pasigailėjom, kad nepirkom sklypo namui būtent ten ax.gif

Tačiau dėl visiškai naujų butų daugiabučiuose namuose mano nuomonė skeptiška - čia pokalbių su tais, kurie žino, kaip ir iš ko jie statomi, rezultatas. Manau, butas naujam name nuvertės taip greitai, kaip niekas kitas, o jei paskola pusei gyvenimo... doh.gif Beje, atstumai tarp naujai statomų namų dažnai būna jau net nebejuokingai maži - senos statybos namai bent jau turi vadinamąją "žaliąją zoną" ar pan.... rolleyes.gif Taigi - prieš perkant butą naujam name, vertėtų pasidomėti, ar šalia pievelėje po kelių mėnesių nepradės statyti dar vieno namo - kitaip gražus vaizdas pro langą labai greitai gali tapti vaizdu į kaimyno virtuvę, o buvę saulėti kambariai -paskęsti amžiname šešėlyje... cool.gif
Eku
QUOTE(ader @ 2005 08 04, 07:12)
Senuose namuose-pasenusi vamzdynu sistema; sildymo sistema; sienu silumine varza super maza;garso izoliacijos jokios;isplanavimas siaubingas;laiptynes daugumos apsnerkstos;langai jei nepakeisti kiauri kaip reciai;kaimynai pensininkai ir bedarbiai;kiemai nesutvarkyti, automobiliu aiksteles mazos, ivaziavimai siauri;vaiku zaidimu aiksteles vienam kitam kieme; ir taip toliau...
*

Garso izoliacija senam mūriniam (ne blokiniam) name dažnai nepalyginamai geresnė už daugelio naujos statybos namų smile.gif
Apie šiluminę varžą kalbant reikėtų konretizuoti - iš ko statytas naujas namas, kaip apšiltintas, kokia darbų kokybė ir t.t....
Dėl kaimynų, tai yra tokia tendencija - alkoholikai ir bedarbiai migruoja. Iš geresnio buto į prastesnį, iš bendrabučio Antakalnyje į bendrabutį Naujininkuose ir pan..."Normaliuose" rajonuose tų asocialų greitai nebeliks mirksiukas.gif O kas gali garantuoti, kad naujai pastatytam name kaimynų sūnus paauglys neaprašinės laiptinės sienų, neprimėtys nuorūkų ir neprekiaus narkotikais prie vaikų žaidimo aišktelės?
Mally
QUOTE(Eku @ 2005 08 04, 09:39)

senos statybos namai bent jau turi vadinamąją "žaliąją zoną" ar pan.... rolleyes.gif Taigi - prieš perkant butą naujam name, vertėtų pasidomėti, ar šalia pievelėje po kelių mėnesių nepradės statyti dar vieno namo - kitaip gražus vaizdas pro langą labai greitai gali tapti vaizdu į kaimyno virtuvę, o buvę saulėti kambariai  -paskęsti amžiname šešėlyje... cool.gif
*

Ši priežastis buvo viena iš nulėmusių mūsų apsisprendimą. To namo teritorija bus aptverta tvora, kiemas išklotas plytelėmis, tad žolytės labai jau nežymus plotelis, o visi aplinkliniai nuosavi namai, visi turi savo kiemus, tad nėra tokios bendros žaidimų aikštelės ar parkiuko, taigi lieka tik gatvė doh.gif
Zaneta+
QUOTE(Eku @ 2005 08 04, 08:39)
Mano kolegė gyvena Naujoj Vilnioj, bute. Namas - dar palyginti naujas, sakyčiau, kokių 5-8 metų amžiaus:) Tai va, ji laabai patenkinta - aplinkui tylu, ramu, oras švarus, vaikui žaisti - erdvės daug, ir nebaisu, kad išbėgs į gatvę po mašina, sakė, šiltu metu kiaurą dieną būna lauke), yra darželis, mokykla, muzikos mokykla...Tiesa, ji pati visur tik su mašina (o iš ten  -jokių kamščių). Žodžiu, kai pamatėm ir paklausėm, truputį pasigailėjom, kad nepirkom sklypo namui būtent ten ax.gif

Tačiau dėl visiškai naujų butų  daugiabučiuose namuose mano nuomonė skeptiška - čia pokalbių su tais, kurie žino, kaip ir iš ko jie statomi, rezultatas. Manau, butas naujam name nuvertės taip greitai, kaip niekas kitas, o jei paskola pusei gyvenimo... doh.gif Beje, atstumai tarp naujai statomų namų dažnai būna jau net nebejuokingai maži - senos statybos namai bent jau turi vadinamąją "žaliąją zoną" ar pan.... rolleyes.gif Taigi - prieš perkant butą naujam name, vertėtų pasidomėti, ar šalia pievelėje po kelių mėnesių nepradės statyti dar vieno namo - kitaip gražus vaizdas pro langą labai greitai gali tapti vaizdu į kaimyno virtuvę, o buvę saulėti kambariai  -paskęsti amžiname šešėlyje... cool.gif
*

Labai idomu, kas tai yra "TIE", kurie zino is ko jie ir kaip statomi?? g.gif O del naujo buto nuvertejimo... Gal apie tai neverta net diskutuoti kol kas. Nesupyk, bet man tai skamba, tik kaip subjektyvi nuomone ir nieko daugiau. O tokiu dabar yra tukstanciai, niekuo neparemtu. Del atsumu tarp namu - taigi ir prie senu namu daug kas stato naujus, visai salia. Man tai irgi labai nepatinka, tai susiradau sau atokesneje vieteleje, kad ir suni butu galima ramiai pavedziot... smile.gif Na, didziausias nauju trukumas yra ju kaina. Su situo sutinksiu tongue.gif O toliau manau kiekvienas pasirenka, tai kas jam priimtiniausia ir jo nuomone geriausia thumbup.gif
Zaneta+
QUOTE(Nasa @ 2005 08 04, 07:56)
Oho  blink.gif Tai kuriam rajone jau taip blogai, kaip aprasyta blink.gif Niekada nereikia perlenkti lazdos mirksiukas.gif 
Tarp kitko pensininkai ir bedarbiai irgi zmones. Niekaip nesuprantu  tokios nepagarbos tiems vargsams pensininkam, nei viena neminejo, jog senam name kokiu pijoku gali buti, bet daugumai seni zmones neduoda ramybes  wacko.gif
Tesiam..  tik nereikia lia lia del garso izoliacijos, kurios dazniausiai naujuose namuose nerasta,  sienos is gipskartono hah.gif  Dabar del siaubingo isplanavimo....daznas nauju butu "geras" isplanavimas yra toks - koridoriaus nera, is svetaines durys i vonia ir WC, pereinami kambariai  doh.gif Beje, virtuve sujungta su svetaine irgi ne visiems privalumas.
Kiemai bent musu rajone tvarkomi kiekvienais metais, kaip ir zaidimu aiksteles tongue.gif O automobiliu aiksteles visur mazos, kas pvz. Siaures miestelyje darosi blink.gif
Na ir taip toliau...
*

Ne sienos is gipsokartono, o tos pertvaros viduj, kur atskiria kambari nuo kito. Man tai tas gipsokartonas nemanau, kad trukdytu, bet mano bute jo vistiek nera biggrin.gif (cia apie nauja). Tai kam tas kartonas didziausias trukumas, pasiziurekit, daug gi yra nauju ir be jo.
Eku
QUOTE(Zaneta+ @ 2005 08 04, 10:21)
Labai idomu, kas tai yra "TIE", kurie zino is ko jie ir kaip statomi??  g.gif O del naujo buto nuvertejimo...
*

Rangovai, kurie ir užsiima tais statybos darbais smile.gif

O dėl nuomonės subjektyvumo - sutinku, tai tik mano subjektyvi nuomonė biggrin.gif
Kita vertus, namas namui ir butas butui nelygu - nelabai lyginami dalykai yra sugrūsti vienas šalia kito nauji blokiniai daugiaaukščiai su gipskartonio pertvarom, ir kelių butų neaukšti mūriniai namai su klinkerine apdaila prestižinėse vietose, su vaizdu į pušyną - tik anų kaina jau nelabai skiriasi nuo individualaus namo mirksiukas.gif
toja
QUOTE(Nasa @ 2005 08 04, 08:56)
Oho  blink.gif Tai kuriam rajone jau taip blogai, kaip aprasyta blink.gif Niekada nereikia perlenkti lazdos mirksiukas.gif 
Tarp kitko pensininkai ir bedarbiai irgi zmones. Niekaip nesuprantu  tokios nepagarbos tiems vargsams pensininkam, nei viena neminejo, jog senam name kokiu pijoku gali buti, bet daugumai seni zmones neduoda ramybes  wacko.gif
Tesiam..  tik nereikia lia lia del garso izoliacijos, kurios dazniausiai naujuose namuose nerasta,  sienos is gipskartono hah.gif  Dabar del siaubingo isplanavimo....daznas nauju butu "geras" isplanavimas yra toks - koridoriaus nera, is svetaines durys i vonia ir WC, pereinami kambariai  doh.gif Beje, virtuve sujungta su svetaine irgi ne visiems privalumas.
Na ir taip toliau...
*

galima as komentarus, taip blogai tikrai yra, vakar buvom pas vienus pazystamus Antakalnyje, tai laiptine, uzversta siaubas, nors pensininkai gyvena. del pensininku as tai nieko neturejau iki tol kol pati konfliktu neapturejau, kol ponios pensininkes man akiu neisdraske, kad laiptines neplaunu, nors ji budavo ir sluojam ir plaunana, kai neberado prie ko prisikabint liepe eit kaimynei akis draskyt, kodel jinai nesluoja, o pacios tai tiktrai niekada nesluoja. ir dar galima vardint begales. o pas mus laiptine irgi pensinikai gyvena negaliu skustis, bet laiptine remontus macius
del gipskartonio, tai ji senuose namuose nuo kaimynu deda garso izoliacijai. del isplanavimo, paprastai naujuose namuose buna toks dalykas, kad gali pertvaras stumdyt, tai jei sumazinot tualeta ir ten pasidaret meigamaji, o kaimynas pasididino, tai cia tikrai bus sakes sad.gif
nu koridoriai tai yra, tik jie didesni ir holais vadinami, del pereinamu kambariu ar nesumaiset, tai kaip tik naujuose namuose tokiu nebera, o senuose butent tokiu dauguma
pas mus butas bus toka kokio noresim arba desim pertvara arba ne, jei perki su daline apdaila, tai del to ner ko jaudintsi pasidarysi kaip noresi. o kai kuriem ir atskirta virtuve nera privalumas, cia nuo kiekvieno skonio priklauso biggrin.gif

QUOTE(Eku @ 2005 08 04, 09:47)
Garso izoliacija senam mūriniam (ne blokiniam) name dažnai nepalyginamai geresnė už daugelio naujos statybos namų smile.gif
Apie šiluminę varžą kalbant reikėtų konretizuoti - iš ko statytas naujas namas, kaip apšiltintas, kokia darbų kokybė ir t.t....
Dėl kaimynų, tai yra tokia tendencija - alkoholikai ir bedarbiai migruoja. Iš geresnio buto į prastesnį, iš bendrabučio Antakalnyje į bendrabutį Naujininkuose ir pan..."Normaliuose" rajonuose tų asocialų greitai nebeliks mirksiukas.gif  O kas gali garantuoti, kad naujai pastatytam name kaimynų sūnus paauglys neaprašinės laiptinės sienų, neprimėtys nuorūkų ir neprekiaus narkotikais prie vaikų žaidimo aišktelės?
*

na konkretizuot is ko pastatytas namas nebutina, nes yra siluminiai varzai reikalavimas kad butu ne mazaiu nei 3, senu namu buvo 1, taigi... dar gali prisikabint nebent del nekokybisko apsiltinimo.
o del narkotiku tai cai mes visos turim susimastyt tiek prie naujo, tiek prie seno namo toki dalykai dedasi ir but tikrai, kad senam name gyvenant narkotiku vaikas negaus nezinau... visgi senuose namuose jaunimo irgi nemazai.
toja
QUOTE(Eku @ 2005 08 04, 11:55)

O dėl nuomonės subjektyvumo - sutinku, tai tik mano subjektyvi nuomonė biggrin.gif
Kita vertus, namas namui ir butas butui nelygu - nelabai lyginami dalykai yra sugrūsti vienas šalia kito nauji blokiniai daugiaaukščiai su gipskartonio pertvarom, ir kelių butų neaukšti mūriniai namai su klinkerine apdaila prestižinėse vietose, su vaizdu į pušyną - tik anų kaina jau nelabai skiriasi nuo individualaus namo  mirksiukas.gif
*

Na mano ziniomis tai naujo blokiniai kolei kas tera pilaitej, karaliauciaus gatvej, aisku galiu ir klyst, bet pagrinde eina muriniai ir monolitiniai, o plytos visur veeinodos, nes lietuvoj plytas gamian tikrai ne n bendroviu. gipskartonio pertvaros dar daromos todel, kad tai greitesne statyba, nei muras ir tinkas, bet kokybes atzvilgiu panasi, o visa kita priklauso nuo tavo noru ir skonio, kiti ir nuosavuose namuose g/k deda. ir dar as asmeniskai neimciau sublokuoto kotedzo, jau tad geriau patupyt namui, cia yra tik mano nuomuone ir sutapt su kitu ji nebutinai turi
Zaneta+
QUOTE(Eku @ 2005 08 04, 10:55)

Kita vertus, namas namui ir butas butui nelygu - nelabai lyginami dalykai yra sugrūsti vienas šalia kito nauji blokiniai daugiaaukščiai su gipskartonio pertvarom, ir kelių butų neaukšti mūriniai namai su klinkerine apdaila prestižinėse vietose, su vaizdu į pušyną - tik anų kaina jau nelabai skiriasi nuo individualaus namo  mirksiukas.gif
*

Cia tai jau tikrai, kad namas namui nelygu. Negaliu pasakyti, kad visi nauji privalo buti super geri, kaip kad visi yra s... Bet ta pati galima ir senos statybos namams pritaikyti. biggrin.gif Mano tai 5-aukstu murinis, ir vietos aplink piiilna (kas man labai patinka) ax.gif Taciau kaip pasiziuriu i naujus duagiaaukscius baltupiuose, kur prie pat ju stato Hyper Rimi blink.gif tai man siaubas doh.gif Nebent kam patinka prie tokiu gigantu gyvent biggrin.gif
Nasa
QUOTE(toja @ 2005 08 04, 11:59)

del pereinamu kambariu ar nesumaiset, tai kaip tik naujuose namuose tokiu nebera, o senuose butent tokiu dauguma

*

yra yra ir pilna tokiu
http://www.mazojistatyba.lt/?apt_view=16
toja
QUOTE(Nasa @ 2005 08 04, 12:31)

nu va tokiu tai dar paieskot reikia, nes as surast nesugebejau kai ieskojau biggrin.gif

mes ieskojom sau tinkamo buto, o pasirinkimas nauju dabar tikrai normalus, aisku jei reikalavimai nera superiniai, mes susiradom toki buta kur bus atskirta virtuve ir nepereinami kambariai. susiradom pagal savo kriterijus buten toki kokio norejom ir nesunkiai.
o sakyt kad pilna, kai surandui tik veina imone, tai dar nereiskai, kad pilna, daugaiu sakyciau pilna tokiu, kur virtuves atskirt nelabai galima, va tokiu tai tikrai pilna, vos ne kiekveinoje statybos bendroveje. nu ir dar i kaina paziurejau, tai cia tikrai tiek butai pabrango blink.gif eina sau ne dienom o valandom
Nasa
QUOTE(toja @ 2005 08 04, 12:47)

o sakyt kad pilna, kai surandui tik veina imone, tai dar nereiskai, kad pilna,

*

Sakau ne siaip sau mirksiukas.gif Paziurek www.ostel.net/bustas ten daug rasi, mano pateiktas pvz. ne isimtis.
Eku
Kas dėl pereinamų kambarių, tai ir aš nemažai naujų butų planų su pereinama svetaine esu mačiusi rolleyes.gif Nors absoliutinti gal nereikėtų - matyt, yra ir tokių, ir tokių, riekia pasirinkti smile.gif

Pamenu, prieš keletą metų viena įmonė samdė rangovus (dėl korektiškumo nekonkretinsiu mirksiukas.gif ), vienam gyvenamam pastatui renovuoti, bet iš tiesų ten daugiau statė, nei renovavo. smile.gif Buvo didelė reklama, viskas išgirta, namas geroje vietoje ir t.t., o rangovai keikėsi, kad užsakovas visai sąžinės neturi, kad taip taupo medžiagų, kokybės sąskaita, jog po kelerių metų iš tų "puikių" butų liks tuščia vieta...Ir štai rezultatas - tam name butai tiesiog masiškai pardavinėjami...Manot, kad toks atvejis - vienintelis?
Todėl man atrodo - nors aišku, tai TIK mano subjektyvi asmeninė nuomonė - kad pirkdami naują butą žmonės rizikuoja labiau, nei laiko patikrintą senesnį...Ten bent jau žinai, kokios problemos laukia biggrin.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.