Mes irgi pasirinkom sena 3 k. BLOKINIAM (18 metu senumo) ir nematau jokiu trukumu palyginus su muriniu Apie senus blokinius 40 - 45 metu senumo kur nors Zirmunuose, ar Naujamiesty net nekalbu
mūrinio namo statyba ir bloko nelyginama.
be to, mūrinis namas yra šiltesnis, nėra tokių bėdų kaip su bloku dėl blogų siūlių, garso izoliacijos. dėl šito punkto tai esu girdėjus, kad labai skausmingas kaimynams yra remontas... nes garsas tai toooks... ir šiaip sako duše dainuojantis kaimynas labai gerai girdisi
kai baigsi paskolą už bloką mokėt jis ir bus 40-45 m.
tokį dalyką ir aš esu girdėjusi,kad į cementą iš kuriu buvo gaminami blokai buvo dedama kažkokios negeros medžiagos ir apskrytai monolituose dregmė laikosi..sveikiausi mūriniai na bent medikai daug skirtingų nuomonių turi ir nevisada pavyksta jomis vadovautis,o ir galimybių tam nėra
o dėl kambarių skaičiaus-bandyčiau ieškotis 3 kambarių mūriniame name
Dėl sveikatos, tai nieko negaliu pasakyti. Bet gyvenu kau 24m. mūriniame name, o giminaičiai seniau gyveno blokiniame. Dėl izoliacijos, tai paanšiai (nors mūsu namas tikrai labai geras). Jei šuo garsiau loja ar kaimynai skalbiasi su skalbimo mašina - girdisi. Na nesmarkiai, bet girdisi. Daugiabutis ra daugiabutis. Neįsivaizduoju kaip žmonės dabar gyvena tuose naujos statybos namuose kur daugiau nei 100 butų.
o kuo skiriasi gyvenimas senam 100butu name ir naujam 100butu name? as gyvenu 100butu senam blokiniam name, tiksliau nuomojamies, nusipirkom nauja 2k. buta, galvojom gal sena 3k. bet apsistojom ties nuaju. o rinkdamieis galvojom taip, kad naujam bute bent tu busi ramus, kad tau stogo kitais metais nereiks taisyt, kad vamzdziai bet kuria minute nepratruks,visgi naujas namas yra naujas, o del garso izoliacijos nemanau kad ji blogesne nei senam bute. vent kanalais garsas eina ar naujam ar senam name, o jei norit, kad butu kaip nuosavam name tai tikrai taip nebus, nes nuosavam name jusu kaimynai uz keliolikos metru, o cia uz keliu centimetru. del triuksmaujanciu kaimynu nu tai ka as zinau ir senuose namuose yra megstanciu pauliavot pensininku, triuksmas irgi buna,ne tik jaunimelis uliavoja. ir ten, ir ten yra pliusu ir minusu
Na aš gyvenu name kur yra 30butų ir tai jau man atrodo nemažai. Nesmerkiu nei vieno pasirinkimo, tik man būtu sunku prisitaikyti gyventi tokiame skruzdelyne. O dėl stogo ir kitų remonto darbų, mūsu name yra bendrija ir viskas yra sutvarkoma. Namas turi pajamų ir paprastai minimaliai reikia prisidėti. Visas šiluminis magas sumodernintas ir t.t. Tikiuosi neupykdžiau. Čia mano asmeninė nuomonė.
ne o kodel, na pas mus irgi yra name bendrija, tai juk remontam yra skirtos kitos islaidos, is kitur bendrija pinigu negauna, bet kai name yra kokiu 10 proc, jei ne daugaiu nemokiu, tai tas kas susikaupia isleidziam ju skolom sumoket, tai daugiau kaip ir nieko nebelieka, o ir remontus daro bendrija bet imdama paskolas, tada gyventojai ismokineja uz tai. nesuprantu, kodel pas jus viskas kitaip, gal nuo bendrijos priklauso. o naujam name buta bus ne 100, o 25, pagrindine priezastis buvo butent ta kad butu naujas bet su kuo maziau kaimynu ir ne 20a.