Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(RASALIU @ 2012 07 31, 14:17)
4u.gif pernai dariau šitą visai nieko gavosi
Ingredientai:
2,4 kg agurkų
3 svogūnai
4 morkos
krapų
4 lauro lapeliai

Marinatui:
500 ml vandens
125 ml acto (8 proc.)
14 g druskos
45 g cukraus
0,5 šaukšto garstyčių sėklų
8 juodieji pipirai

Gaminimas:
Agurkus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Svogūnus nulupti ir supjaustyti. Morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais. Vandenį užvirinti su actu. Įdėti druskos, cukraus ir prieskonių. Virti apie 2 min. Agurkus sluoksniuoti stiklainiuose su svogūnais ir morkomis. Įdėti krapų ir po lauro lapelį. Užpilti karštu marinatu ir užsukti. Pasterizuoti 85°C temperatūroje 20 min



Aciu labai! O ka reiskia pasterizuoti 85 C 20 min? Cia i orkaite juos deti uzsuktus, ar ka su jais daryti?
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2012 07 31, 16:56)
Aciu labai! O ka reiskia pasterizuoti 85 C 20 min? Cia i orkaite juos deti uzsuktus, ar ka su jais daryti?

Gal kaitinti juos dar puode su vandeniu g.gif
Atsakyti
Ulės bloge yra skaniausi traškūs aštrūs agurkėliai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aniuta82 @ 2012 07 30, 14:54)
g.gif o ne bandet citrinos rugsti det vietoj acto? daugiau nezinau kuo galima butu pakeist  blush2.gif

o įdomu kokiu santykiu juos keisti,nes pagal skonį tai gali paskui nušaudyti blush2.gif

QUOTE(jurginėlis @ 2012 07 31, 20:33)
Ulės bloge yra skaniausi traškūs aštrūs agurkėliai mirksiukas.gif

prašom nuorodos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 07 30, 23:00)
Sveikos, gal kokių naujų receptukų bandėti iš pjaustytų agurkų? Jie pas mane dažnai perauga, nes šiltnamis ne prie namų blush2.gif

Agurkų salotos žiemai

6 kg agurkų
1kg svogunų
1-2 galvutės česnakų ( jei mėgstat aštriai, galima daugiau)
400g cukraus
200g druskos
0,5 l acto 9%
0,5 l aliejaus

agurkus supjaustyti kaip mišrainei (peraugusius nulupti), svogūnus pusžiedžiais arba smulkiau, česnakus smulkiai, viską sumaišyti su kitais produktais, palaikyti 10 val., sudėti į sterilius stiklainius, užsukti dangtelius.Laikyti šaldytuve, pas mus išsilaiko iki naujų metų ar ilgiau išsilaikytų, nežinau, nes nebelieka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 31, 23:38)
prašom nuorodos  4u.gif


http://skanusgyvenim...p;by-date=false
Atsakyti
Agurkų salotos (ypatingai tinka peraugusiems agurkams naikinti)

5 kg agurkų
200g cukraus
200g aliejaus
2 v.š druskos
200g acto
200g česnakų
0.5l pomidorų padažo (geriausia Daumantų tradicinis)

Eiga:
Agurkus supjaustyti kubeliais ( jei peraugę- nulupti), česnaką galima smulkiai pjautyti arba sutrinti blenderiu. Visus produktus sudėti į puodą ir užvirti. Užvirus pavirti dar 20 min. ir sudėti į stiklainius smile.gif Puikiai tinka kaip garnyras arba agurkų sriubos gaminimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsaliukas @ 2012 08 02, 18:29)
Agurkų salotos (ypatingai tinka peraugusiems agurkams naikinti)

5 kg agurkų
200g cukraus
200g aliejaus
2 v.š druskos
200g acto
200g česnakų
0.5l pomidorų padažo (geriausia Daumantų tradicinis)

Eiga:
Agurkus supjaustyti kubeliais ( jei peraugę- nulupti), česnaką galima smulkiai pjautyti arba sutrinti blenderiu. Visus produktus sudėti į puodą ir užvirti. Užvirus pavirti dar 20 min. ir sudėti į stiklainius smile.gif Puikiai tinka kaip garnyras arba agurkų sriubos gaminimui smile.gif


pernai tokiu dejau tai tikrai thumbup.gif visiem labai patiko biggrin.gif
Atsakyti
Agurkai su garstyčiomis

Sudėtinės dalys:
Agurkai
Vanduo, 1 litras
Druska, 3 šaukštai
Cukrus, 1 stiklinė
Actas, 1 stiklinė
Garstyčios, indelis, 1 vienetas
Gaminimas:
Supjaustai agurkus riekutėmis, sudedi į stiklainius (tinka ir pusės litro stiklainiai). Užverdi marinatą ir supili ant agurkų.

Užsikaitini puodą su vandeniu, kai pradeda virti sudedi neužsuktus stiklainius su agurkais ir pakaitini 10 minučių.

Stiklainius išimi, užsuki dangtelį ir darbas baigtas.

Labai skanu smile.gif Šiemet vėl darysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsaliukas @ 2012 08 02, 17:29)
Agurkų salotos (ypatingai tinka peraugusiems agurkams naikinti)

Ačiū už puikų receptą,ryt darau bigsmile.gif
Atsakyti
Turiu daug patisonų.
Gal kas gaminate mišrainės žiemai. Mažų patisoniukų jau marinavau.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2012 08 03, 09:06)
Turiu daug patisonų.
Gal kas gaminate  mišrainės žiemai.  Mažų patisoniukų jau marinavau.

4u.gif

dariau pagal šį receptą. Tikrai skanu smile.gif
http://geravirtuve.b...ure-ziemai.html
Atsakyti