Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Modelinas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Margareta
QUOTE(Pupytė @ 2010 02 17, 18:51)
Laba diena, merginos, noriu jusu paklausti ar yra koks nors modelinas skaidrus? Butent skaidrus, nes Fiminis baltas tik pusiau skaidrus. Aciu
*

tokio visai skaidraus ner schmoll.gif nebent epoksidine derva...
ronile
Kad jau apie modelino rūšis prakalbot,gal žinote ar nekenksmingi fimo gaminiai,ta prasme ar vaikams galima juos liesti,kištis į burną ir t.t.
Nes noriu dukrytei šaukštą iškepti,t.y. rankeną gražią padaryti,bet išsigandau kad gali būt kenksminga g.gif
Būčiau dėkinga jei kas žinot 4u.gif
Margareta
ronile,

as tai i burna kisti neduociau g.gif del kenksmingumo nelabai zinau...
ronile
tai va,mačiau kad kažkas gamina tokius šaukštus,tipo metalinis šaukštelis,ir rankena modelinu aplipinta gražiai,vardas užrašytas ir t.t. Bet mažam vaikui tai nepaaiškinsi,kad į burną rankenos kišt negalima lotuliukas.gif
tai jaučiu tiek to,apsieisim be šaukšto ax.gif
Irunia
QUOTE(Kazanova @ 2010 02 17, 12:39)
norejau pasiklausti, kokia cia technika kai tas baltas kur maisosi su juodu gaunas toks kaip koretas?
g.gif  kazka panasaus esu macius kai su druska daro grubleta pavirsiu, bet cia niekaip nepagaunu, puse grubleta, puse lygu, ziausiai uzsintrigavo  wub.gif 

Pasidalinkite  4u.gif
*

Nu gi paspėliokit, o po to pasidalinsiu lotuliukas.gif
auksine
QUOTE(Irunia @ 2010 02 17, 22:31)
Nu gi paspėliokit, o po to pasidalinsiu lotuliukas.gif
*

as to paties ruosiausi klausti 4u.gif kadangi modelinas man dar tamsus miskas, tai neisivaizduoju, kaip cia padaryta blush2.gif
Irunia
Profės manau tai ir taip žino.
O va "žalios" manau gali pasukt galvą lotuliukas.gif
Aš taip lengvai nepasakysiu hihihi.gif Kaip Marytė Melnikaitė tylėsiu rolleyes.gif

Nu gerai, pasakysiu, bet ne šiandien. Eikit pabandykit padaryt, mažu sugalvosit ir pačios. Nereikės nei sakyt lotuliukas.gif
Margareta
nu as ir paspeliosiu..gal ispaudei su kazkuom, paskui dar gal apipjaustei na kad juodi tie butu lygus? g.gif biggrin.gif
Kazanova
QUOTE(Margareta @ 2010 02 17, 15:32)
nu as ir paspeliosiu..gal ispaudei su kazkuom, paskui dar gal apipjaustei na kad juodi tie butu lygus?  g.gif  biggrin.gif
*

o atspejusiai prizas bus biggrin.gif

1. man cia tokia pat pirma mintis buvo kilusi, kad tu cia tiesiog ta balta ispaudi kazkuo atskirai, pvz . dantu krapstuku, adata...

2. Fimas specealus kazkoks, kuris korejasi?

daugiau nieko nebesugalvoju. NEBEKANKINKITE doh.gif
inieska
Man rods ten baltas transparentas ir isslifuotas blush2.gif nes kiek pamenu Iriunia "kaifavo" nuo transparento slifavimo - gyresi kazkada kad baisiai patiko ji slifuot ax.gif
Smagurė
įleidžiamų kilpučių esu pirkusi e-karoliukai.lt
http://www.e-karoliukai.lt/flypage/priedai...-kilpute-2.html
Margareta
QUOTE(Kazanova @ 2010 02 18, 01:29)

2. Fimas specealus kazkoks, kuris korejasi?

*

lotuliukas.gif noreciau tokio...
NAJA
O ko biggrin.gif jei yra trūkinėjantis lakas - kodėl negali būti besikorėjantis modelinas ? biggrin.gif
Margareta
QUOTE(NAJA @ 2010 02 18, 10:28)
O ko  biggrin.gif  jei yra trūkinėjantis lakas - kodėl negali būti besikorėjantis modelinas ? biggrin.gif
*

tai ir sakau kad noreciau biggrin.gif
Puodziute
Rebusai man patinka smile.gif
as manau, kad i transperenta deta siek tiek balto, kad butu baltesnis, tada maisyta su juodu modelinu kapojant, tada suformuota sirdele, su kokia tarkim adatele subadyti balti intarpai, tada kepamas, o iskepus juodi intarpai sulyginti, o kiti padaryti dar nelygesni slifuoklio pagalba smile.gif niu atspejau? g.gif ax.gif
tesulka
Pupyte: visiškai skaidraus Fimo modelino nėra. Kažkada klausiau importuotojo, sakė, kad net žinynuose nėra įvardinta viškai skaidraus. Tačiau yra skystas molis, jis atrodo kaip balti, tiršti klijai. Užtepus ant iškepto darbelio ir vėl pakaitinus gaunasi toks gražus gylio efektas. Šiaip Kato molio rūšis turi ir kieto skaidraus modelino, žymiai skaidresnio nei Fimo, tačiau Lietuvoje dar neteko matyti.

Aš už Puodžiūtęsmile.gif Manau maišytas pusiau skaidrus su baltu ir gal dar kokia perlo spalva. Tada suformuota kokia figūrėlė , plonai pjaustyta ir klijuota ant juodos širdelės. Na gal "kapota" kaip puodžiūtė rašo. O tos skylutės manu gal pagruntuotos prieš kepant? Čia net sunku pasakyti:)
karosimi
Ten gal kartais juodas su baltu sumaisyti. suformuota sirdis , kur balta spalva isgnaibyta ir subadyta, o poto kepta biggrin.gif
tesulka
Norėjau pasiteirauti, gal kas dirbote su brangiųjų metalų molio milteliais? Labai įdomu būtų pabandyti, vis taikausi užsisakyti, bet gal kas jau dirbote ir galite papasakoti kokie rezultatai, ar patinka? Ačiū.
Margareta
QUOTE(tesulka @ 2010 02 18, 18:22)
Norėjau pasiteirauti, gal kas dirbote su brangiųjų metalų molio milteliais? Labai įdomu būtų pabandyti, vis taikausi užsisakyti, bet gal kas jau dirbote ir galite papasakoti kokie rezultatai, ar patinka? Ačiū.
*

cia turi galvoje silver clay? jo idomus ten daiktas, bet kad isdegti ta dirbini, reik tureti specialia krosni, ten labai austa temperatura reikalinga. Paprastai orkaiteje neiskepsi schmoll.gif
tesulka
Na taip jiems reikia spec. krosnelės. Aš turiu draugę, kuri turi krosnelę, tai galvojau gal kur iš jūsų bandė tą molį gyvai.
Margareta
QUOTE(tesulka @ 2010 02 18, 19:19)
Na taip jiems reikia spec. krosnelės. Aš turiu draugę, kuri turi krosnelę, tai galvojau gal kur iš jūsų bandė tą molį gyvai.
*

jei tureciau tokia drauge, tai surizikuociau isbandyti ta moli ax.gif
Almantaitė
Sveikos, stai mano pirmut pirmutelis blynukas, nieko blatno, bet kolkas mokinuosi desreles daryti smile.gif cia yra akmenukas aplipdytas modelinu. gal patartumet kaip tuos sviesesnius rezius pasalinti? jie atsirado nuo dildes, ir nezinau kaip panaikinti... user posted image
Irunia
Tą sidabrą Kaune viena juvelyrikos galerija siūlo. Kursus praveda.
Tik kainos gražios. tongue.gif

Dėl širdies.
Visos beveik pataikėt. Besikorėjančio modelino ir aš norėčiau lotuliukas.gif
O iš tikrųjų ten yra tiesiog badyta. O kas klausė, kodėl juodas toks lygus - tam yra šlifavimo popierius mirksiukas.gif Baltas su niekuo nemaišytas. Čia yra akmens imitacijos modelinas ir paprastas juodas. Jokio stebuklo. Ale smagu, kad patiko drinks_cheers.gif

almante, buvo mano draugė taip pagadinus. Tai bandžiau peršlifuot.
Pagerėjo vaizdas, bet neperdaugiausiai doh.gif
Almantaitė
QUOTE(Irunia @ 2010 02 18, 21:18)
almante, buvo mano draugė taip pagadinus. Tai bandžiau peršlifuot.
Pagerėjo vaizdas, bet neperdaugiausiai doh.gif
*

o ka daryt kad to isvengti? nenoreciau sugadinti kitu savo darbeliu ax.gif 4u.gif slifavau su popierine nagu dilde, gal ji tiesiog per siurksti buvo? g.gif
Bjauruska
Greiciausiai per siurksti. Geriausia tureti keliu rusiu svitrinio popieriaus nuo stambesnio iki smulkiausio.
tesulka
Almante: yra Senukuose pirkti tokios vandeniui atsparus švitrinis popierius. Jis kempinės pavidalo. Nusipirk kelis nuo šiurkštesnio iki mažiau šiurkštaus, sudrėking vandeniu, dėk į jį savo akmenėlį ir šlifuok. Dildė labai kieta, todėl ir subraižė paviršių.
Almantaitė
Aciu, mergaites 4u.gif dabar pabandziau su svelnesne dilde, tai lyg ir apsilygino, o ateity pirksiu tas kempineles. beje, labai puikiai poliruojasi su popierium, cia man MB patare blush2.gif
Tiesa, o 800grit rupumo uztektu?
Irunia
Iš patirties galiu pasakyt. Aš su 320 nr nepridarau dryžių, o va draugė su 600 pridarė lotuliukas.gif
Taip kad kaltas ne tik grubumas, bet ir spaudimas mirksiukas.gif
Almantaitė
ko gero tu teisi smile.gif dabar kai bandziau svelnene dilde, tai tuo paciu ir spaudima sumazinau, ir gavosi neblogai smile.gif
Jutare
na, 800 naudoju, kai labai jau dideli nelygumai, ar briaunoms lyginti. Dažniausiai mano naudojamas 1500 ir 2000. 2500 jau poliravimui ax.gif
Almantaitė
QUOTE(Jutare @ 2010 02 18, 22:08)
na, 800 naudoju, kai labai jau dideli nelygumai, ar briaunoms lyginti. Dažniausiai mano naudojamas 1500 ir 2000. 2500 jau poliravimui ax.gif
*

doh.gif doh.gif mano dilde, tikrai rupesne nei 1500 biggrin.gif vadinas tikrai smarkiai per grubi buvo smile.gif
Margareta
visai be reikalo gadini nagu dildes rolleyes.gif atidek ta akmeneli i sali ir nusipirk svitrinio popieriaus mirksiukas.gif
anksciau pradedavau slifavima su 600 blush2.gif dabar kartas prireikia 800 bet dzniausiai pradedu nuo 1000 ax.gif
Almantaitė
tai kad negaila man tu dildziu smile.gif is tikruju cia tik pabandymas, o ateity, tai aisku, kad pirksiu svitrinio smile.gif man tas akmenelis toks mielas, nesinori is ranku jo paleist, kaip sakoma, ranku darbo daiktai turi labai gera energija, bent jau as tuo tikiu blush2.gif
Margareta
gal kas suprantat kaio sie nuostabus karoliai padaromi? g.gif http://www.flickr.com/photos/malodora/page10/ ypac tie raudoni/oranziniai bigsmile.gif
tesulka
Ten iš vis pas tą moteriškaitę super darbai. Aš kaip tik panašius į tuos mėlynus karoliukus dabar darau, nežinau kaip gausis, kitą savaitę turėčiau turėti kokį pavyzdėlį, nežinau kaip laiko bus.
Bjauruska
Jo... fantastika... Manau, kad pjaustomi tie karoliukai, del to toks idomus margumas iseina.
Bet si kart neklausiu autores, kaip ji juos padaro lotuliukas.gif
Margareta
kad pjausto tai suprantu, bet ka reik padaryti kad nupjovus taip grazu but unsure.gif
Almantaitė
QUOTE(Margareta @ 2010 02 19, 20:47)
kad pjausto tai suprantu, bet ka reik padaryti kad nupjovus taip grazu but  unsure.gif
*

va, cia radau kazka panasaus wink.gif http://www.desiredcreations.com/howTo_CAButterflyBead.htm

o merginos, kaip jus apdengiat modelino karoliuka desreles griezineliais, ar lipdot po viena, ar daug pripjaustot, sudedat ant plokstumos ir sukociojat kad gautusi paplotelis ir juo dengiat iskart? gal man galetumet smulkiai papasakot kaip dengiat jus? 4u.gif as dabar bandziau dengti po viena, tai tie sujungimai tokie nedailus gavosi ir visos spalvos isplauke juos belyginant blink.gif
varlyte
almante stenkis atpjaut kuo ploniau, modelino griezineliai turi buti beveik pematomi, tada lengviau sulyginti mirksiukas.gif
Almantaitė
tai vadinasi, lipdyti po viena, ane? as bandau ploniau, bet krastai vistiek storoki gaunasi. kitakart bandysiu pasaldyt desrele smile.gif
Kazanova
QUOTE(almantė_k @ 2010 02 19, 13:20)
tai vadinasi, lipdyti po viena, ane? as bandau ploniau, bet krastai vistiek storoki gaunasi. kitakart bandysiu pasaldyt desrele smile.gif
*

jo su tais lipdymais sunku, pastebejau kad desreles padarius kvadrato formos labai smagiai uzsilipdo ir kampai susieina ant karoliuko labai paprastai.
user posted imageuser posted image
cia parodyta kazkas panasaus, kaip reiktu deti tik kad reiktu labiau ploniau deti kad to melyno kuo maziau butu. ci ajau labai stambiai pjauta.
tesulka
Almante: super web puslapiukas. Jau radau kaip ten tuos burbulus padaro, tik jie ten mėlyni o ne rudi:)
Margareta
aha http://desiredcreations.com/howTo_CAFauxChevron.htm va kaip bigsmile.gif
tesulka
Kai pamatai visą step by step , neatrodo labai sunkiai. Pabandžiau tą burbulą padaryti, kur su stiklu sukti reikia. Du kartus nepavyko, o po to visai net fainiai. Turiu omenyje, fainai juos ten sukti:) Reikia ranką atmušti.
Almantaitė
QUOTE(Kazanova @ 2010 02 20, 10:10)
jo su tais lipdymais sunku, pastebejau kad desreles padarius kvadrato formos labai smagiai uzsilipdo ir kampai susieina ant karoliuko labai paprastai.

*

as buvau keturis griezinelius sudejus kvadrato forma, tai tikrai neblogai juo apsidenge thumbup.gif aciu uz vaizdine priemone 4u.gif
o vakar dar ziedeli ir pora karoliuku padariau. reikia juk desrele sunaudot doh.gif aisku ziedas sleivas kreivas gavosi, nes pati modelino juostele kreiva buvo, o ir ne ant sablono kepiau, o tiesiog susukau ir padejau ant folijos user posted image fokusas smarkiai paklydes lakavau su nagu top coat, labai smagiai nesiojasi bigsmile.gif
Pupytė
Labai aciu tesulkai uz issamu atsakyma. Ta "skaidru moli" as turiu, jis vadinasi FIMO LIQUID, bet jis iskeptas duoda toki melsvoka atspalvi ir nera kietas. Ar galima maisyti ne vienos rusies modelina, ir kaip galima butu "atgaivinti" nebe toki minksta modelina?
Tik nemoku nuotraukos ideti kas gavosi su tuo Fimo Liquid sad.gif
tesulka
Jei po teisybei aš negirdėjau apie Fimo Liquid, mm labai įdomu, reiks pasiryškinti, o maišyti žinoma gali kelių rūšių modeliną. O dėl atgaivinimo,..nelabai supratau ką norisi tau atgaivinti smile.gif

aaa, ką tik paskaičiau apie Fimo Liquid. Jis ne skystas molis. Jis yra kaip pagalbinė priemonė perkeliant fotografijoms ant molio ir mozaikai:) Lietuvoje aš jo prekyboje nesu mačiusi. O kur pirkai jei nepaslaptis?
o-pa-pa
QUOTE(Pupytė @ 2010 02 21, 17:34)
ir kaip galima butu "atgaivinti" nebe toki minksta modelina?
Tik nemoku nuotraukos ideti kas gavosi su tuo Fimo Liquid sad.gif
*

minkyti kol suminkstes smile.gif
Jutare
Pupyte, galima į tą pakietėjusį fimo šiek tiek ti liquid`o įlašinti, ir minkyti mirksiukas.gif
Kazanova
QUOTE(Jutare @ 2010 02 21, 09:59)
Pupyte, galima į tą pakietėjusį fimo šiek tiek ti liquid`o įlašinti, ir minkyti mirksiukas.gif
*

As net trupanti fima atgaivinu pamirkius i vandeni....
Kazkada galvojau, kad rankose susyla ir taip jis minksteja, kisau po lempa sildyti, tai visai sutrupejo, pasirodo vanduo isgaruoja ir jis sauseja ... wink.gif

KO neprisibandai biggrin.gif, bet vanduo vis tik thumbup.gif budas ( aisku rankas stipriau tepa, bet ko nepadarysi del minkstumo)...
Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2010 02 20, 03:09)

gal jau kas pasidalins bandymais pagal sita technika biggrin.gif
ar niekas nebandot?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.