Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rąstiniai namai 10
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Gorada
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 18:29)
šiaip labai geras dalykas yra kažkokie japoniški tapetai. Kaimynas išsiklijavo sienas jais. Nori ir mano žmonelė juos  išbandyti... Kai sužinosiu kas per biesas ten - pranešiu.

dar vadinami skysti? perki tokia mase kaip pukus slapini ir dedi ant sienos su glaistykle?
as tokius randonus miegamajam nusipirkus, kai baigsim grindis darysim siena - papasakoius
sena pažįstama
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 16:41)
o šiaip sudėję visus +- ar tie kurie turi rąstinukus, jeigu vėl reiktų statyt namą vėl rinktųsi rąstinį, ar visgi apgalvotų ir kitokį variantą?  ax.gif
*

Muriniam gyvenu, tai vienareiksmiskai-murinis, ale brangus, zaraza lotuliukas.gif O va del sodybos blaskausi tarp rastinio bei karkasinio mastau.gif
aistuzka
rąstinis, nes man tiko kaina, o ji buvo lygi karkasui ir mažesnė nei blokelių.
rąstinis, nes visai kitokia aura viduje.
rąstinis, nes pakankamai šiltas (lyginant su tokio pat ploto draugų blokeliniu/putplastiniu/apdailiniu)
rąstinis, nes prikaupia sienos šilumos, tas man patinka.

ne rąstinis jei nenorėsit "dirbt" aplink namus. T.y. dažymas, kamšymas, reguliavimai varžtų ir pan.

čia labai padėjo pavasarinė saulė palaikyt temperatūrą namuose.
vikusedo
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 23, 17:13)
Muriniam gyvenu, tai vienareiksmiskai-murinis, ale brangus, zaraza lotuliukas.gif O va del sodybos blaskausi tarp rastinio bei karkasinio mastau.gif
*

taiva ir man gražu plytos, klinkeris tamsus nu bet kainos doh.gif ir visgi jei rinksimės rąstinuką jau turiu viziją kaip padailinti klinkeriu mirksiukas.gif

QUOTE(aistuzka @ 2010 03 23, 18:58)
rąstinis, nes man tiko kaina, o ji buvo lygi karkasui ir mažesnė nei blokelių.
rąstinis, nes visai kitokia aura viduje.
rąstinis, nes pakankamai šiltas (lyginant su tokio pat ploto draugų blokeliniu/putplastiniu/apdailiniu)
rąstinis, nes prikaupia sienos šilumos, tas man patinka.

ne rąstinis jei nenorėsit "dirbt" aplink namus. T.y. dažymas, kamšymas,  reguliavimai varžtų ir pan.

čia labai padėjo pavasarinė saulė palaikyt temperatūrą namuose.
*

dėl darbų tai MB iš proto eina kaip jam trūksta veiklos. Darbo jis visai nebijo, viską pats savom rankom padarytų thumbup.gif jis visom keturiom už rąstus, o aš vis lyginu, dėlioju +- g.gif

o dėl voriukų, tai tų pas visus jų turbūt yra. pas mane irgi biggrin.gif (mūrinis namas)

dar va klausimėlis... kokio storio jūsų rąstai? 200 mm gyv. namui užtenka? kažkas minėjo 19 cm - pakanka, o vat kitų nuomone?
Shadow_man
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 24, 00:05)
dar va klausimėlis... kokio storio jūsų rąstai? 200 mm gyv. namui užtenka? kažkas minėjo 19 cm - pakanka, o vat kitų nuomone?
*

pas mane 20cm, vietom 19,5. Pilnai pakanka. Svarbu, kad nebūtų kertės su plyšiais ir nesimatytų lauko iš vidaus biggrin.gif
Nida0511
user posted image

Stoglangiai turi buti ideti va taip, kaip nubrezta tos raudonos linijos.
Mums teko taisyti juos, manau ir Gorada tuo klausimu turetu ka papasakoti.
Gal kazkam dar nevelu pasitikrinti, ar teisingai ideta.
Bazzz
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 24, 01:05)
taiva ir man gražu plytos, klinkeris tamsus nu bet kainos  doh.gif ir visgi jei rinksimės rąstinuką jau turiu viziją kaip padailinti klinkeriu  mirksiukas.gif
dėl darbų tai MB iš proto eina kaip jam trūksta veiklos. Darbo jis visai nebijo, viską pats savom rankom padarytų  thumbup.gif  jis visom keturiom už rąstus, o aš vis lyginu, dėlioju +-  g.gif

o dėl voriukų, tai tų pas visus jų turbūt yra. pas mane irgi  biggrin.gif  (mūrinis namas)

*

pastatykit is rastu nama, isore apmurikit klinkeriu, o vidu iskalkit gipso kartonu - bus super biggrin.gif
Shadow_man
QUOTE(Bazzz @ 2010 03 24, 11:51)
pastatykit is rastu nama, isore apmurikit klinkeriu, o vidu iskalkit gipso kartonu - bus super  biggrin.gif
*

kaip mano kaimynas - džiaugiasi, kad rąstinis, bet sakau parodyk kur rąstai - rodo į sieną - va. Sakau čia gipsas su tapetais, o iš lauko plastikinės dailylentės. Sako - viduj rąstas biggrin.gif mnu jo.. irgi bandė tyčiotis, kad žiemą sušalsim, bet kai užėjo prie minus 30 į namus ir pamatė +24, tai apsiramino... O taip būdavo: nu, miegas su pufaikėm, su veilokais? Aš jam - aga, ir su kepurem... smile.gif
bildukas666
aga
bildukas statytojas.................
statyti galiu iš nedžiovinto,džiovinto,klijuoto.taigi jokio intereso statyti tik džiovintus neturiu.
tiesiog tokios rekomendacijos ....bet juk ne visada darome tai kas rekomenduojama.juk rekomenduojama nereiškia draudžiama.
tiesiog jei klausia kas geriau atsakau kad džiovintas.... o iš ko statysitės tai jau jusu reikalas.
džiovinimo paslauga kainuoja pinigus ty apie 40-50 lt sienos m2 todėl kaina tiek ir skiriasi nuo nedžiovinto.
padaugėjo rašančiu man kad vat siulo firmos džiovinta rasta gerokai pigiau nei mano darbovietė..... na pasirodo tiesa siulo pigiau.....
tik tas džiovintas pasirodo žiema pjautas ty prieš mėnesi ar du ir gulės iki birželio o tada i siena........
..............................................................................................................
bilduko asmeniniai rastai guli metus ir du mėn laiko ir 6 cm gylyje rodo 36,6 drėgmės tokie rezultatai nesikeičia jau pusmeti ty jie tokiu budu nepasieks 18-20proc
tad visokiospasakos kad pagulėjas rastas 1metus bus džiovintas tai tik apgaulė......

algiswings
Dar galėčiau pridurti dėl rąstų džiovinimo, kad mano namuke tarp džiovykloje džiovintų rąstų įdėjo kelis natūraliai džiovintus, nu ir iš vieno išlindo pavasarį visa gvardija medžio graužikų...toks visas skylėtas dabar, chemikalais permirkęs.
garnelis
shadow man, gal su remmers ka daugiau snekejai ?
kada ves marmalus tongue.gif
jau nekantrauku, kaip noriu pabandyt ax.gif
Shadow_man
QUOTE(garnelis @ 2010 03 24, 22:54)
kada ves marmalus  tongue.gif
jau nekantrauku, kaip noriu pabandyt  ax.gif
*

mano auto sulūžo, tad kolkas jokios info neturiu. Šiandien dar kartą paskambinsiu, galbūt pavažiuosiu...
bildukas666
labas,
bazz kaip minėjau postuose iš išorinio matmens nieko nepaskaičiuosi nes,tuose 6x10 vieni gali tik kevala ty išorine sienas darytis o kiti priregzti dideli rastiniu sienu tinkla.
minimalistiniu variantu jei statoma formule plotis iš1 rasto 6m , ilgis iš 2 rastu po 6m

su viena tarpine siena tarp ju .ty 7 rastai po 6m ilgio viso 42m bėginiai sienu
vidutinis aukštis šoniniu sienu apie 3,5m
mansardinis visas iš karkaso ty frontonai taipat.
taigi rastinės sienos 147 m2 langai durys apie 10m lieka 137m2 sienu.
taigi
musu kaina
iš nedžiovinto žiemos pjovimo arba naturalai džiuvusio arba vytinto ar dar kas kaip sugalvos pavadinti
36990 lt
iš džiovinto džiovyklose 43840 lt

čia priminsiu tik sienojai ,perdangos ir stogai jau nuo jusu priklauso kokio dydžio,kokio aukščio,koks stogas ir ttt
jei norite skubiai galite atvykti ,kaiptik dabar ardomas jau pastatytas namas 6x13 iš nedžiovintu rastu.nes pirmadieni jau bus išardytas.
toks pats namas gali stovėti jusu kieme jau lygiai po mėnesio arba stovėti ir džiuti musu kieme jau surinktas ty išlošite du kart gausite žieminio pjovimo rasta + jis jau spės kiek pradžiuti -susėsti surestas i sienas beliks tik pamatus irengti.
už namo saugojima musu kieme mokėti nereikia nebent metus laiko pamatu neisirengtumėte.

tiesa kainoje
20cm rastai su norvegiška kerte
lino audinys tarp rastu
kontrolinis surinkimas pas mus
elektros kanalu pragrežimas
surinkimas ant jusu pamatų be kranu ir transporto(jie pagal realu poreiki)
antiseptikavimas nedžiovintiems rastams
perdangos ikirtimas be medienos kainos

ps neapsigaukite musu džiovintas yra džiovintas džiovyklose paskutiniu metu firmos aplink Kauna ir Vilniu pradėjo gudrauti pagulėjusi vadina džiovintu,net metus gulintys rastai turi 36,6 procento drėgme kas du kartus viršija tai kas gali buti vadinama džiovintu rastu........
jei netikite atvykite pademonstruosiu ant savo asmeniniu rastu jie jau 1metus ir 2 mėn guli lauke.....
Nida0511
Oi, vos nenuvirtau nuo kedes...
Draudem mes savo statybas, kol dar buvo nebaigtos, ir mokejom, manau, tikrai nemazai apie 900. Dabar perskaiciavo draudima ir sako 1100 moketi... ale todel, kad rastinis... nesaugus...
Kolegos kiek jus mokat?
Gorada
QUOTE(Nida0511 @ 2010 03 25, 18:30)
Draudem mes savo statybas, kol dar buvo nebaigtos, ir mokejom, manau, tikrai nemazai apie 900. Dabar perskaiciavo draudima ir sako 1100 moketi... ale todel, kad rastinis... nesaugus...
Kolegos kiek jus mokat?
*

mes uz sienas 450, uz turta palei 200. turiu liux draudike LD jei reikia rasyk AZ.
vikusedo
Sveiki 4u.gif koks gražus oriukas lauke thumbup.gif rąstukai džiūna mirksiukas.gif thumbup.gif

QUOTE(Bazzz @ 2010 03 24, 11:51)
pastatykit is rastu nama, isore apmurikit klinkeriu, o vidu iskalkit gipso kartonu - bus super  biggrin.gif
*

na nereikia taip visai į kraštutinumus nupulti bigsmile.gif manau kokia kolona, ar pusmetris nuo žemės klinkerio tikrai gražu ax.gif rąstinukas, o garažas klinkerinis nu pasaka thumbup.gif o miegamasis ir vaikų kambarys tikrai norėtųsi, kad būtų išdažytas, arba gražiais tapetais išklijuotas thumbup.gif
aistuzka
Nida, ~ 400+ Ergo
Gorada
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 25, 18:50)
Sveiki  4u.gif  koks gražus oriukas lauke  thumbup.gif  rąstukai džiūna  mirksiukas.gif  thumbup.gif
na nereikia taip visai į kraštutinumus nupulti  bigsmile.gif  manau kokia kolona, ar pusmetris nuo žemės klinkerio tikrai gražu  ax.gif  rąstinukas, o garažas klinkerinis nu pasaka  thumbup.gif  o  miegamasis ir vaikų kambarys tikrai norėtųsi, kad būtų išdažytas, arba gražiais tapetais išklijuotas  thumbup.gif
*

nu nezinau man tai trauma butu ieiti i rastini nama su rastinem sienom ir miegamajam gipso kartona pamatyti.
mes kai norejom trupucio paprastu sienu nusprendem antra auksta karkasini daryti, todel ten ir lapitine dazyta, ir kambariai tapetuoti-dazyti, vonioj plyteles be problemu. bet neisivaizduoju kaip daba atrodytu kambarys pirmam aukste su tapetais, kai ta pati siena is lauko rastine....
dar vienas dalykas daznai prichalturina ta smedziagas - muramedi derindami, paksui sedimo problemos reiskiasi....
man labai grazu kai slaitas, apacioj pusrusis betonas aisku, o virsuj jau rastai normalus, kazkada cia tokia fotke imetus buvau, nu pasaka, o seip betono sienu nenoreciau.
vikusedo
QUOTE(Gorada @ 2010 03 25, 17:23)
nu nezinau man tai trauma butu ieiti i rastini nama su rastinem sienom ir miegamajam gipso kartona pamatyti.
mes kai norejom trupucio paprastu sienu nusprendem antra auksta karkasini daryti, todel ten ir lapitine dazyta, ir kambariai tapetuoti-dazyti, vonioj plyteles be problemu. bet neisivaizduoju kaip daba atrodytu kambarys pirmam aukste su tapetais, kai ta pati siena is lauko rastine....
dar vienas dalykas daznai prichalturina ta smedziagas - muramedi derindami, paksui sedimo problemos reiskiasi....
man labai grazu kai slaitas, apacioj pusrusis betonas aisku, o virsuj jau rastai normalus, kazkada cia tokia fotke imetus buvau, nu pasaka, o seip betono sienu nenoreciau.
*

na matai aš tik fantazuoju, bet tik tiek kad visur medžio nenoriu schmoll.gif galėtum paieškot tos foto, labai įdomu pasidarė blush2.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
trr
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 15:37)

jei pas mane būtų plyšiai užvaryti permačinku..
*

o kas čia do daiktas? g.gif ax.gif kaip supratau blogis kažkoks? g.gif biggrin.gif 4u.gif
Shadow_man
QUOTE(Nida0511 @ 2010 03 25, 16:30)
Kolegos kiek jus mokat?
*

turto draudimas 103t sumai 136 lt (LD Gorada - tongue.gif bė bė bė lotuliukas.gif )
kiek pats namas - nežinau, kolkas tik turtą apdraudžiau, namą drausiu kitą mėn smile.gif turėtų būt paie kokius 500-600 lietuviškų...
Papildyta:
QUOTE(trr @ 2010 03 25, 23:12)
o kas čia do daiktas? g.gif  ax.gif  kaip supratau blogis kažkoks?  g.gif  biggrin.gif  4u.gif
*

čia gėris... perma-chink užmesk gūglėj paiešką ir išmes daug paveiksliukų. Hermetikas toks amerikanskas.

Kas liečia hermetikus, tai susikambinau su lietuviais acryl100. Kas netoli kirtimų gyvenat ir netingit pašokt iki kirtimų g. 47 - praneškit, nes man tolokai važiuoti, o kai važiuoju po darbo - nebedirba jie. Sakė turi tiubikuose (kaip silikonas) po 230 ml. Jei ką, tai išsiprašyčiau anksčiau iš darbo kitą savaitę ir pašokčiau iki ten, bet reik per visą vln varyt. O jie link trakų važiuojant...
Gorada
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 26, 17:03)
turto draudimas 103t sumai 136 lt (LD Gorada -  tongue.gif bė bė bė  lotuliukas.gif )

tai gal as to turto daugiau turiu lotuliukas.gif
pas mane stiklo duziai ieina, lauko iranga - bet man rodos cia standartas.
Shadow_man
QUOTE(Gorada @ 2010 03 26, 15:12)
tai gal as to turto daugiau turiu  lotuliukas.gif
pas mane stiklo duziai ieina, lauko iranga - bet man rodos cia standartas.
*

Standartas ir pas mane, nes kaina skaičiuojama pagal plotą... mirksiukas.gif
Gorada
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 26, 17:13)
Standartas ir pas mane, nes kaina skaičiuojama pagal plotą...  mirksiukas.gif
*

tai koks pas tave plotas?

blyn susibalamutinau, tai gal mano nuo nelaimingu 200 o turtas 150, arba atvirksciai.
Aiira
QUOTE(Nida0511 @ 2010 03 25, 17:30)
Kolegos kiek jus mokat?
*

Mes neseniai LD draudem. Kaina 700+ 60 stiklo duzis. (bet cia apdrausti du namai:rastinukas ir senas gyvenamas) be namu turto draudimo.
aistuzka
Kas norit pigesnio draudimo, pasidininkit frančizę, t.y. nutikus nuostoliams išminusuojamą sumą.

IF draudimas į rąstinius žiūri su siaubu ir draudžia tik už pasakiškus pinigus.
Aiira
QUOTE(aistuzka @ 2010 03 26, 17:29)
Kas norit pigesnio draudimo, pasidininkit frančizę, t.y. nutikus nuostoliams išminusuojamą sumą.

IF draudimas į rąstinius žiūri su siaubu ir draudžia tik už pasakiškus pinigus.
*

Kiek musu D brokere pateike pasiulymu, tai LD buvo geriausias.
garnelis
QUOTE(Aiira @ 2010 03 26, 17:13)
Mes neseniai LD draudem. Kaina 700+ 60 stiklo duzis. (bet cia apdrausti du namai:rastinukas ir senas gyvenamas)  be namu turto draudimo.
*

pas mus tas pats, tik ERGO draudimas. visus draudimus, t.y. kasko, civilinius, busto reik daryt vienoje bendroveje tada gaunasi labai dideles nuolaidos viskam.
Papildyta:
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 26, 16:03)
Kas liečia hermetikus, tai susikambinau su lietuviais acryl100. Kas netoli kirtimų gyvenat ir netingit pašokt iki kirtimų g. 47 - praneškit, nes man tolokai važiuoti, o kai važiuoju po darbo - nebedirba jie. Sakė turi tiubikuose (kaip silikonas) po 230 ml. Jei ką, tai išsiprašyčiau anksčiau iš darbo kitą savaitę ir pašokčiau iki ten, bet reik per visą vln varyt. O jie link trakų važiuojant...
*

jei paaiskinsi, kaip ten vaziuoti lotuliukas.gif - kita savaite galiu palekti.

labai nenoriu klaidzioti, nes vaziuosiu su savo lialium, o ji, jei labai ilgai "majacinsiuosi" - man dudu orkestrus paleis.

kirtimai tai ten, kur cigonu taboras ? zinau kelia i oro uosta, zinau metalo gatve, kuri veda link cigonu taboro.

paimciau pradziai sau viena tutele ir tau. ko gero uzteks pabandymui.
jupa_
QUOTE(garnelis @ 2010 03 26, 18:17)
pas mus tas pats, tik ERGO draudimas. visus draudimus, t.y. kasko, civilinius, busto reik daryt vienoje bendroveje tada gaunasi labai dideles nuolaidos viskam.
Papildyta:
jei paaiskinsi,  kaip ten vaziuoti  lotuliukas.gif  - kita savaite galiu palekti.

labai nenoriu klaidzioti, nes vaziuosiu su savo lialium, o ji, jei labai ilgai "majacinsiuosi" - man dudu orkestrus paleis.

kirtimai tai ten, kur cigonu taboras ? zinau kelia i oro uosta, zinau metalo gatve, kuri veda link cigonu taboro.

paimciau pradziai sau viena tutele ir tau. ko gero uzteks pabandymui.
*

žiuriu čigonų taborą gerai pažisti biggrin.gif . Aš irgi kita savaitė apie triečiadienį bandysiu ten pavažiuoti, nes irgi per visa miesta reikės zulinti nuo Avižienių doh.gif . jeigu kam pakeliui - PM.

O kas liečia draudimo tai pas mus ERGO apie 500 LT nuo stichinių, nuo vagystes ir pan. plius saugos firma iki 10K isipareigoja padengti nuostuolius( čia apie turtą).
garnelis
aa jo, dar saugos firma pas mus iki 20 000 drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(jupa_ @ 2010 03 26, 21:26)
žiuriu čigonų taborą gerai pažisti  biggrin.gif
*

jo jo, cigonu tabora pazistu - apsiprekinu ten kartais lotuliukas.gif
Shadow_man
QUOTE(Gorada @ 2010 03 26, 15:28)
tai koks pas tave plotas?

blyn susibalamutinau, tai gal mano nuo nelaimingu 200 o turtas 150, arba atvirksciai.
*

pas mane 150m2. francize 200lt.
specas1
[quote=bildukas666,2010 03 25, 15:42]
labas,
bazz kaip minėjau postuose iš išorinio matmens nieko nepaskaičiuosi nes,tuose 6x10 vieni gali tik kevala ty išorine sienas darytis o kiti priregzti dideli rastiniu sienu tinkla.
minimalistiniu variantu jei statoma formule plotis iš1 rasto 6m , ilgis iš 2 rastu po 6m

su viena tarpine siena tarp ju .ty 7 rastai po 6m ilgio viso 42m bėginiai sienu
vidutinis aukštis šoniniu sienu apie 3,5m
mansardinis visas iš karkaso ty frontonai taipat.
taigi rastinės sienos 147 m2 langai durys apie 10m lieka 137m2 sienu.
taigi
musu kaina
iš nedžiovinto žiemos pjovimo arba naturalai džiuvusio arba vytinto ar dar kas kaip sugalvos pavadinti
36990 lt
iš džiovinto džiovyklose 43840 lt

čia priminsiu tik sienojai ,perdangos ir stogai jau nuo jusu priklauso kokio dydžio,kokio aukščio,koks stogas ir ttt
jei norite skubiai galite atvykti ,kaiptik dabar ardomas jau pastatytas namas 6x13 iš nedžiovintu rastu.nes pirmadieni jau bus išardytas.
toks pats namas gali stovėti jusu kieme jau lygiai po mėnesio arba stovėti ir džiuti musu kieme jau surinktas ty išlošite du kart gausite žieminio pjovimo rasta + jis jau spės kiek pradžiuti -susėsti surestas i sienas beliks tik pamatus irengti.
už namo saugojima musu kieme mokėti nereikia nebent metus laiko pamatu neisirengtumėte.

Siaip is ne dziovinto ne patartina sukirtineti namai ir su norvegiska kerte-va todel pas Shadow ir atsiranda skilutes kampuose,o atsiranda todel- kad pas mus Lietuvoje labai mazai zmoniu zino kaip taisiklingai sukirtineti norvegiska ,ar kanadietiska kerte [URL=http://www.radomskeloghomes.ca/photos/4pt_saddle_notched_corners.jpg]
profas
QUOTE(garnelis @ 2010 03 24, 23:54)
kada ves marmalus  tongue.gif
jau nekantrauku, kaip noriu pabandyt  ax.gif
*

Snekejau del REMMERS Acryl100 su Kauniskiais (yra Kaune atstovai), uzsakiau del pabandymo 1 tutele ( kaina 12 Lt), buna tik baltos ir pilkos spalvos. Bet yra vienas momentas.....ji galima tepti kai medienos dregme ne didesne 14proc.
Dine
Man idomu, ar kas nors is jusu statotes (ar gal esate pasistate) klijuoto rasto nama?
specas1
QUOTE(Dine @ 2010 03 29, 18:42)
Man idomu, ar kas nors is jusu statotes (ar gal esate pasistate) klijuoto rasto nama?
*

Na siaip ne pigus malonumas g.gif
Dine
QUOTE(specas1 @ 2010 03 29, 18:47)
Na siaip ne pigus malonumas g.gif
*

Na, gal ir taip, kaip paziuresi blush2.gif Bet mes statysimes butent toki. Idomu isgirsti kokiu atsiliepimu. 4u.gif
garnelis
QUOTE(Dine @ 2010 03 29, 18:42)
*

o kas butent domina, pas drauge toks. neskyla, nesikraipo, nejuda tiek daug, kaip visi kiti rastai.
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2010 03 29, 15:02)
Snekejau del REMMERS Acryl100 su Kauniskiais (yra Kaune atstovai), uzsakiau del pabandymo 1 tutele ( kaina 12 Lt), buna tik baltos ir pilkos spalvos. Bet  yra vienas momentas.....ji galima tepti kai medienos dregme ne didesne 14proc.
*

o kaip zinot, kada mano name bus tinkama dregme g.gif
Dine
QUOTE(garnelis @ 2010 03 29, 21:56)
o kas butent domina, pas drauge toks. neskyla, nesikraipo, nejuda tiek daug, kaip visi kiti rastai.

idomu kokio storio rastas, kokia silumos varza, kuom kurena ir t.t. visokiom temom pabandrauti tongue.gif
aistuzka
ta varža, mano nuomone, nieko neparodo. Bent jau lyginant šią žiemą palaikytą temperatūrą ir sudegintą malkų kiekį rąstiniam namui ir blokelputplastinį.
garnelis
QUOTE(Dine @ 2010 03 29, 22:19)
idomu kokio storio rastas, kokia silumos varza, kuom kurena ir t.t. visokiom temom pabandrauti  tongue.gif
*

storis man atrodo apie 16, ji naudoja kaip vasarnami, ziemomis negyvena, o jei staiga atvaziuoja - tada burzuika uzkuria ir viskas mikliai isyla.

del varzu - nu visu rastiniu namu varzos mazesnes nei muriniu. klijuotos medienos - matyt siek tiek didesne, nei paprastu rastu, bet muriniam namui tikrai varza neprilygs.
Shadow_man
QUOTE(garnelis @ 2010 03 29, 20:56)
o kaip zinot, kada mano name bus tinkama dregme  g.gif
*

yra drėgmės matuokliai.. Pigiau išsinuomot kokiai valandai, nes pirkt neapsimoka..

Bet jei reik tik ant 14proc. sausimo tepti - šūdukas totalus... Nes i vakarą rastas sausesnis nei ryte... Kažkokia bilibirda.. Čia paviršiau drėgnumą turiu omeny... g.gif
Bazzz
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 30, 09:23)
yra drėgmės matuokliai.. Pigiau išsinuomot kokiai valandai, nes pirkt neapsimoka..

Bet jei reik tik ant 14proc. sausimo tepti - šūdukas totalus... Nes i vakarą rastas sausesnis nei ryte... Kažkokia bilibirda.. Čia paviršiau drėgnumą turiu omeny...  g.gif
*

taip iseina, kad tept gali po kokiu 1-2 metu po pastatymo jei statyta buvo is dziovykloj dziovinto rasto (20 proc. dregmes), o is zieminio kirtimo dziovyklon neveztu (40 proc.) - tai nezinau per kiek metu iki 14 nukrenta - 3-4 meteliai kokie ?
Shadow_man
QUOTE(Bazzz @ 2010 03 30, 08:38)
taip iseina, kad tept gali po kokiu 1-2 metu po pastatymo jei statyta buvo is dziovykloj dziovinto rasto (20 proc. dregmes), o is zieminio kirtimo dziovyklon neveztu (40 proc.) - tai nezinau per kiek metu iki 14 nukrenta - 3-4 meteliai kokie ?
*

jei klimatas drėgnas (kaip antai dabar LT), tai visą vasarą melsiesi, kad nelytų ir būtų sausa, tai gal tada ir pasieksi kokius 25 proc., bet ir tai vargu... g.gif
garnelis
tai nevaziuoju as tada dar jo pirkti.
kas cia sake pirks, gal pabandys ir koki zodi tars...
nes mums is viso be sansu tepti, musu zalias namas. nu du metus jau stovi, bet tikrai bus zyyyymiai didesne dregme.
ir spalvos kazkaip g.gif man reiktu tamsiai rudos ir medzio spalvos siaip, bet tikrai ne baltos ar tuo labiau ne pilkos. jau geriau tada tegul pucia, bet vaizdo nedarkysiu lotuliukas.gif
Nida0511
Na dabar jau pasiaiskinau del draudimo... LD imoka 650, kaina gal didesne nei pas kitus, nes draudziama suma 475k, bet cia ne problema, problema atsiranda kai apie tai pranesi bankui... doh.gif Zodziu po ilgo paskolos sutarties studijavimo, ir barnio su banko vadybininke, visgi TURIU teise pakeisti draudimo bendrove.
Diskusijai galiu pasakyti tiek, kad keleta zilu plauku per tas kelias dienas uzsiauginau, nes nervu ir ziniu, oho kiek reikia...
Beje cia jau antras kivircas, nes jau viena pretenzija rasiau del blogai pritaikytu palukanu normos. Jeigu po telefoninio pokalbio buvo stengtasi mane itikinti, kad nera klaidos, tai po rastiskos pretenzijos greitai klaida buvo istaisyta. Komentaras: kaip viska reikia patiems sekti ir stebeti, nes kitaip stengiasi makaronus kabinti...
Siandien esu baisiai pikta ir svaidausi zaibais... bash.gif
Shadow... del namo pridavimo, pas mus terminas iki 2012 04 men, taigi dar turim laiko... (imant paskola tikrai turejom gera vadybininke, todel sutarties terminai labai gerai parinkti)
O beje jau gavau pasiulyma, kad nereiketu paciai lakstyti del pridavimo, kaina apie 2-2,5k, ziurink kiek ir kokiu dokumentu patys turim. Taip kad gerai dar pagalvosiu as apsimoka paciai tuo uzsiimti. Vien inventorizacija su bylom kainuos iki 1k...
aistuzka
Nida, svarbu raštiškai pretenzijas pareikšt su pareikalavimu atsakyti oficialiai raštu per max porą sav. wink.gif

Sukofūzinot mane su draudimo bendrovės įtikimu bankui - reiks eit sutartį pastudijuot.
NIDA
Sveiki, priimkite ir mane i savo buri. planuojam statyti rastinuka.gal kas turite patarimu kokia firma rinktis? kol kas issirinkom sia http://rastinisnamas.webs.com/technologija.htm Del visko konsultuojames skambindami jiems.Graziai sneka,tai ir uzkibom blush2.gif Gal kas kokiu atsiliepimu turi apie ja? Dar,aisku zadu daug skaitineti visur,nes kazkaip mes labai staigiai nuo buto pirkimo persimetem prie namo statybos,tai visiskai zali tame reikale. busiu labai dekinga uz naudingas nuorodas ir patarimus "pradedantiesiems" 4u.gif
Lietuvos pionierius
QUOTE(NIDA @ 2010 03 30, 14:42)
Sveiki, priimkite ir mane i savo buri. planuojam statyti rastinuka.gal kas turite patarimu kokia firma rinktis? kol kas issirinkom sia http://rastinisnamas.webs.com/technologija.htm
*

Nesirink firmos, kuri skelbiasi tik telefona, varda ir maila.
Rinkis firma, kuri stato namus 10 metu.
Paprasyk parodyt ju namus, pastatytus min. pries du metus.
Pakalbek su ju klijentais.
As irgi rinkausi pries keleta metu pagal taip kaip graziai kalbejo.
Finale praradau kruva pinigu.
Imone uzlinko, nunese sumoketus pinigus, dabar esu priverstas pats pasibaigt darbus, kuriu tie aferistai nepadare.
NIDA
Apir tai nepagalvojau. Dekui 4u.gif O gal yra tokiu,kurie jau pasistate nama ir daugmaz patenkinti firmos darbais? Gal galetumete pasiulyti kokia? Nes tu firmu milijonas,sunku issirinkti.
Jolanaa
Sveikuciai!
Prasau pasakykit kuo dazet sienas vonioj? tais paciais dazais kaip kitose patalpose ar yra kazkokie specialus?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.