Sveiki, Norejau paklausti, gal kas esate susidure su sia broblemele. Mano mergaitei pradejo berti veiduka, as pati maitinu krutine ir 1-2 kartus per para dar damaitinu misinukais HIPP melyna ir ruzava pakuote, kur skirta nuo gimimo,bet nuo to negali buti, nes jau nepirma diena juos duodu, o pati stengiuosi ziureti savo maista, nesuprantu nuo ko ja pabere. Pabere tik pries savaite. Gal galejo nuo johnson baby lavandu aliejaus, dar geriu kmynu arbata del pieno, pradejau neseniai, gal ji elergiska kmynams... ? laukiu jusu patarimu, kaip padeti savo mazylei
milija99
2010 01 24, 13:39
QUOTE(cipita @ 2010 01 24, 14:02) Sveiki, Norejau paklausti, gal kas esate susidure su sia broblemele. Mano mergaitei pradejo berti veiduka, as pati maitinu krutine ir 1-2 kartus per para dar damaitinu misinukais HIPP melyna ir ruzava pakuote, kur skirta nuo gimimo,bet nuo to negali buti, nes jau nepirma diena juos duodu, o pati stengiuosi ziureti savo maista, nesuprantu nuo ko ja pabere. Pabere tik pries savaite. Gal galejo nuo johnson baby lavandu aliejaus, dar geriu kmynu arbata del pieno, pradejau neseniai, gal ji elergiska kmynams... ? laukiu jusu patarimu, kaip padeti savo mazylei  mano mergyte panasiu metu irgi buvo visa veiduka isbere. Kiek konsultavausi, domejausi cia del hormoniniu pakitimu, kaip alergine israiska labai retai buna. Daryti nieko nereikia, tiesiog su laiku praeisi - taip mums ir gydytoja sake. Jusu vietoje atsisakyciau johnson produkcijos, rinkites sebamed ar avent linijos produktus.
M.Rasele
2010 01 24, 13:44
Sveiki,
Berimai yra labai skirtingi, ir kudiki manau vis paberia kartas nuo karto, bent maniski tai tikria. Jeigu spuogeliai balti - tai prakaitinis berimas, tai yra normalu, jis su laiku praeis, nes pas maza vaikiuka dar nera susiformavusios prakaito liaukos. Labai padeda vanduo, ir reikia rengti lengvai, kad jam nebutu per karsta. Isberti gali ir nuo maisto, ypac sako beria nuo pienisku produktu, ypatingai nuo jogurto. Sis isberimas dazniausiai irgi pabuna kokia viena diena ir praeina. O veidui kremukus rekomenduoja isbandyti pradzioj kitoj kuno vietoj, ir pasiziureti ar nesukelia alergines reakcijos. As savo kudikio veido stengiuosi jokiais kremais neteplioti, ir valau veida tik virintu vandeniu.
O isbere tik veida, ar visa kuna? Gal rubai sualergizavo, ar skalbimo milteliai. Jeigu berimas laikosi ilgai ir nepraeina, pabandykite atsisakyti jusu minetos kmynu arbatos, ir netepkite vaiko veido jokiu kremuku, gal paeis. Svarbiausia stebeti vaika, ir manau rasite kad ji alergizuoja.
vieracka
2010 01 24, 13:44
QUOTE(cipita @ 2010 01 24, 15:02) Sveiki, Norejau paklausti, gal kas esate susidure su sia broblemele. Mano mergaitei pradejo berti veiduka, as pati maitinu krutine ir 1-2 kartus per para dar damaitinu misinukais HIPP melyna ir ruzava pakuote, kur skirta nuo gimimo,bet nuo to negali buti, nes jau nepirma diena juos duodu, o pati stengiuosi ziureti savo maista, nesuprantu nuo ko ja pabere. Pabere tik pries savaite. Gal galejo nuo johnson baby lavandu aliejaus, dar geriu kmynu arbata del pieno, pradejau neseniai, gal ji elergiska kmynams... ? laukiu jusu patarimu, kaip padeti savo mazylei  Mano sunelis irgi pabertas  tokios raudonos demeles, o virsuje pulinuka balti, tai manau pabere nuo misinuko, kuri vartojame. Kiek zinau reikia paprastu virintu vandenuku valyti kasdiena po 2-3 kartus
M.Rasele
2010 01 24, 13:48
Dar prisiminiau gydytoja rekomendavo medetku nuoviru veidu valyti, isbandziau tikrai padeda.
taskiukas
2010 01 24, 21:37
musu maziukui menuo ir savaite. Ir tai pat beria Gal kas zinote, jei tai yra alerginis berimas, per kiek laiko atsiranda berimas leliukui nuo mano suvalgyto maisto? Kadangi geriame vaistukus (vienas is ju salutiniu pozymu yra berimas), tai nezinome ar tai reakcija i vaistus ar i mano suvalgyta maista Tad jau antra diena "atsisedau" ant avizines ir ryziu koses (kiek skaiciau tai maziausia tikimybe turincios koses, kurios galetu alergizuoti), lyg ir nauju spuogeliu neatsirado, tad bandysiu po truputi savo maisto meniu praplesti, bet LABAI yra sunku taip apriboti maista ir ziureti kokie produktai alergizuoja. Tad butu gerai suzinoti, kiek laiko turi praeiti, kad alergenai, kurie galetu buti mano suvalgytame maiste atsidurtu jau pienuke ir kiek laiko reikia atsirasti berimui, kai leliukas suvalgo pienuko su alergenais?
M.Rasele
2010 01 24, 22:25
jeigu neklystu jau po 2 valandu mamos suvalgytas maistas patenka i piena. berimo priezastis dar gali buti ir mamos uzkieteje viduriai.
taskiukas
2010 01 24, 23:42
o gal zinote ka daryti, kad nebutu uzkieteje? bandziau gerti slyvu sultis... deja patirtis ne kokia  maziukui pradejo LABAI pusti pilvuka QUOTE(M.Rasele @ 2010 01 24, 23:25) jeigu neklystu jau po 2 valandu mamos suvalgytas maistas patenka i piena. berimo priezastis dar gali buti ir mamos uzkieteje viduriai.
QUOTE(cipita @ 2010 01 24, 15:02) Sveiki, Norejau paklausti, gal kas esate susidure su sia broblemele. Mano mergaitei pradejo berti veiduka, as pati maitinu krutine ir 1-2 kartus per para dar damaitinu misinukais HIPP melyna ir ruzava pakuote, kur skirta nuo gimimo,bet nuo to negali buti, nes jau nepirma diena juos duodu, o pati stengiuosi ziureti savo maista, nesuprantu nuo ko ja pabere. Pabere tik pries savaite. Gal galejo nuo johnson baby lavandu aliejaus, dar geriu kmynu arbata del pieno, pradejau neseniai, gal ji elergiska kmynams... ? laukiu jusu patarimu, kaip padeti savo mazylei  mano mazyles veidukas taip pat buvo isbertas ,bet sesute mane nuramino ,tai normalu kad taip pradzoj buna.ir praejo
kristynka*
2010 01 25, 07:42
mums buco isbere mazdaug kokio 1men, bet mums buvo toki raudoji taskuciai ir labai negrazi odele tokia siurksti, tai daktare sake jokiais kremais neteplioti kad isvis neuzsikrestu, tai israse tokio aliejuko, tai labai padejo, nu mano maziui tai sausa odele buvo ir pasidare tie raudoni pletmukai, as ir patebiau johnson alieju tai isvis man paraudonavo veidukas. labai mazai as jy naudoju mums gyd, rekomendavo balmandol, labai geras truputely uztenka ir visas svelnutis ir dar skaniai kvepia
milija99
2010 01 25, 11:21
QUOTE(taskiukas @ 2010 01 25, 00:42) o gal zinote ka daryti, kad nebutu uzkieteje? bandziau gerti slyvu sultis... deja patirtis ne kokia  maziukui pradejo LABAI pusti pilvuka  Man labiausiai padeda Agotos duona su grudais. Ji ne visai tamsi, taigi ir pilvuko nepucia maziukei. O slyvu sultys nepasakyciau, kad labai padeda. Ir aisku, darzoves valgyt reikia - morkas (zalias), ir virtus burokelius - super pravalo zarnyna. Bandykit
Jurgita_V
2010 01 25, 13:38
Mano dukrytė buvo irgi paberta- gydytoja sakė, jog tai baltyminis bėrimas. Kai pradėjau vartoti mažiau baltymų, tai viskas susitvarkė  Ant veiduko budavo tokios raudonos dėmelės, po kelių dienų jų nebeliko, bet man teko atsisakyti grietinės, sūrio, varškės....
taskiukas
2010 01 25, 15:12
o gal turite nuotraukyte kaip atrode tie spuogiukai? Kad galima butu sulyginti  QUOTE(Jurgita_V @ 2010 01 25, 14:38) Mano dukrytė buvo irgi paberta- gydytoja sakė, jog tai baltyminis bėrimas. Kai pradėjau vartoti mažiau baltymų, tai viskas susitvarkė  Ant veiduko budavo tokios raudonos dėmelės, po kelių dienų jų nebeliko, bet man teko atsisakyti grietinės, sūrio, varškės....
Greiciausia bus per daug baltymu
Jurgita_V
2010 01 25, 15:56
QUOTE(taskiukas @ 2010 01 25, 16:12) o gal turite nuotraukyte kaip atrode tie spuogiukai? Kad galima butu sulyginti  turiu, bet nemoku ikelt foto
Ledita1
2010 01 25, 19:12
Sveikos mamos, mano leliukui irgi buvo isbertas veidukas, gal net kokias 6 savaites, tas atsitiko 3-cia savaite. O isbere del hormonu gautu is manes per piena, tas nutinka daugumai kudikiu, tai yra labai normalu ir jokiu kremu tepimas nepades, taip kad net nesivarginkite, o veiduka plaukite kelis kartus per diena paprasciausiu vandeniu. Dar galima veiduka plauti juodosios arbats, aisku be jokiu priemaisu, nuoviru ir nelabai stipriu, kaip cefyras, o nuplovus dar labiausiai isbertas vietas pavalyti spiritu skirtu bambutes valymui. Cia labiau toks valymo budas tinka, kai vaikuciui yra atsiradusi posunke akne. Siaip tik pasirupinkite kad veidukas butu svarus ir sausas. Pamaitinus, nusluostykite veiduka vatos tamponu, suvilgdytu vandenyje, nes daznai nubeges ant skruostuku pienas irgi prisideda prie veiduko berimo. Na svarbiausia kad veidukas butu svarus ir viskas praeis savaime, kai susireguliuos hormonai leliuko kunelyje. O tai trunka net apie du menesius. Kantrybes, mamytes, ir vel greitai dziaugsites svelniu kudikio veiduku. Patikekit, turiu net du daktarus namuose - uosvius
Sveikos mamytes =) Na, mum jau 7 menesiukai tuojaus bus, bet kai mazoji buvo 1 men. ja taip pat buvo pabere, o veiduka tai LABAI stipriai, buvo tokie kaip spuogeliai o viduje toks skystis..  ir kokias 3 savaites laikesi, tai as ramuneliu nuoviru tepiau, o siaip, mano pastebejimu, cia buvo nuo johnson aliejaus, as tepiau galvyte nuo luobeles, patepiau kaktyte, o odele labai paraudo, ir po to atsirado tie spuogeliai, mazoji kasesi juos, nerami buvo, tiesiog degte dege.. Tai ramunelem ploviau, nes ne LT gyvenam, neturejau geru priemoniu, kokiu LT yra.. O siaip, gali juk berti ir nuo skalbimo milteliu, bet cia daugiau kuneli
mamachole
2010 01 25, 21:52
Mano maziui menuo su puse, beria veiduka jau ne maziau tris savaites. Pasirodo baltu virsuneliu, bet dominuoja sausas raudonas berimas. Vaika numeto raudonais plotais: ant veiduko, ant pakausio. Odele sausa, tai mazius draskosi. Mums sako, kad tai alerginis berimas. Kazka as greiciausiai suvalgiau, kas alergizuoja. Tai stengiuosi tik koses valgyti, nors reikia atsisakyti kvietiniu kosiu, grikiu kosiu - jos irgi prie alergizuojanciu. Siule man gydytoja tepti bepanten plius, dermatologe siule su silpnu kalio permangananto tirpalu ir kremu su cinku. Nzn, pasimetusi as dabar. Nuo permanganato sausa odele tik dar siusiurkstejo. Bepanten teplioju, bet vaikas visas riebauotas lieka. Veido berimas buvo apnykes, bet gryzo. Isdrisau sau jogurto leisti, gal todel.. Bet siaip sakoma, kad alergija po netinkamo valgio dar dvi savaites gali reikstis. Manau, kad del visu berimu visu pirma verta konsultuotis su gydytoja, nes is pradziu ir mes manem, kad iprastas naujagimio berimas (konsulavausi su gydytoja tik telefonu). Tik kai gydytoja gyvai pamate mano vaiko odele, pasake, kad tai alergija.
M.Rasele
2010 01 25, 21:58
Jogurto geriau nevalgyti, nes jis gali net labai alergizuoti. O koses bent jau man irgi nieko gero, pradzioj tik jas ir valgiau, bet pilva pute, dabar pradejau valgyti normalu maista, iskyrus raugintus ir marinuotus produktus, vaikui kartais koks spuogelis iskyla, bet ilgai jis nesilaiko, greitai pranyksta. Maniski kartais isberia, kada jis labai isiverkia, bet tokie berimai greitai ir praeina, nuvalius veida virintu vandeniu.
mamachole
2010 01 25, 22:05
M. Rassele, o kiek taviskiui dabar? Man gydytoja sake, kad tokios alergijos yra isaugamos. Kuo didesnis vaikas, tuo maziau alergizuoti turetu. Taip pat patare nevalgyti nieko ryskaus: nei vaisiu, nei darzoviu, rinktis viska troskinta (net vaisius). Na atmetus ryskias spalvas ir pilvo putikus, nelabai kas ir lieka  .
M.Rasele
2010 01 25, 22:10
Uz savaites bus 2 menesiai.
sandra.g
2010 01 26, 09:49
sveikos mamytes, as taip pat turiu sia problema ir jau daugiau nei savaite.vieni isberimai praeina,kiti atsiranda. man gydytoja patare su LAKIŠIAUS arbatos nuoviru valyt veiduka pora kartu i diena. lyg ir gereja nuo jos. bet mano manymu,cia reikia man maista prisiziuret.nors ir taip stengiuosi bet ko nevalgyt.tik virta garuose. tai pasiskaiciau cia,tai pieno produktu visai teks atsisakyt  nors as ju stengiausi ir taip mazai valgyt.bet matyt tiek ir uztenka mano ziogeliui. sekmes mamytes
jur-kli
2010 01 27, 13:25
Sveikutes, mano maziukei 2 menesiai, o jau visa menesi isbertas veidukas... Tepiau viskuo, ka liepe gydytojas - snipstas. Niekas nepadeda... Valgau miezines, avizines koses, ryzius ir kartais bulves. Sesute liepe persiziuret raciona... Nu nors i nosi kalk... jau ir taip i maista tik ziuriu, nes baisu valgyt... Kazkas rase, kad bepanthen plius tepe. Mums kaip tik sake kad sitas netinka, kad su paprastu bepantenu tept. Skalbiklis drabuzeliu pakeistas, dulkes kelis kartus per diena valomos... Zodziu neviltis. Penktadieni vel pas gydytoja eisim... Vel turbut lieps maista persiziuret. Turbut patys net neisivaizduoja nuo ko maziuke beria. O ar imanoma kokius tyrimus tokiai mazai padaryt? Kai pagalvoji, juk ne tokius dalykus istiria ir isgydo...
M.Rasele
2010 01 27, 13:33
Kai pacioj pradzioj vaika isbere, praejus kelioms dienoms po grizimo is ligonines, buvau sunerimus, kad maistas kaltas, vanduo ir pan. Isbandziau ir keleta tepalu, tik pablogejo. Tada nusprendziau ti virintu vandeniu vaikui veida su vata valyti, po keliu dienu berimas praejo. Mums ir dabar kartas nuo karto isberia, niekuo netepu, dazniau vandeniu nuvalau. O isberia nuo pienisku produktu, kartais uzsimirstu ir suvalgau ka nors. Taip valgau normalu maista - mesa, darzoves, vaisius, beveik viska. o jums nuo koses viduriai nekieteja? Man kietedavo, cia ir buvo pradzioj vaiko berimo priezastis manau, nes ir mano veida tada truputi paberdavo. O jus pabandykite normalaus maisto pavalgyti, gal kosese ir problema.
QUOTE(M.Rasele @ 2010 01 24, 23:25) jeigu neklystu jau po 2 valandu mamos suvalgytas maistas patenka i piena. berimo priezastis dar gali buti ir mamos uzkieteje viduriai. O cia tai man naujiena... Mano sunelis ir truputi pabertas. Tokiais smulkiais raudonais spuogeliais. Atsisakiau pieno produktu. Ziuresim kaip bus.
putlute
2010 01 27, 23:38
oi mamytės, baikit stradalinti dėl tų spuogelių  . visi mažyliai būna paberti. gi maždaug trečią gyvenimo savaitę persitvarko jų žarnynas, todėl ir diegliukai prasideda ir pabėrimai. bet jie praeina savaime ir dažniausiai be jokių priemonių tepliojimo: užtenka pavalyti virintu vandenuku, dar padžiovinti spuogelius lakišiaus nuoviru arba spiritu ir viskas. mano abi dukrytės buvo pabertos, bet pabėrimai baigėsi savaime. na, o savo mitybą žinoma prižiūrėti irgi labai svarbu. alergenų sąrašas yra gana ilgas, tad jeigu vaikutis tikrai alergiškas kam nors, jūs tikrai pastebėsite. jeigu tai tikra alergija konkrečiam produktui, tai bers ne tik veiduką, bet ir aplink ausytes, pilvuką. tiesa, tai ką jūs suvalgote, kūdikio organizme pradeda veikti po 6 valandų
mamachole
2010 01 28, 11:16
QUOTE(jur-kli @ 2010 01 27, 13:25) Sveikutes, mano maziukei 2 menesiai, o jau visa menesi isbertas veidukas... Tepiau viskuo, ka liepe gydytojas - snipstas. Niekas nepadeda... Valgau miezines, avizines koses, ryzius ir kartais bulves. Sesute liepe persiziuret raciona... Nu nors i nosi kalk... jau ir taip i maista tik ziuriu, nes baisu valgyt... Kazkas rase, kad bepanthen plius tepe. Mums kaip tik sake kad sitas netinka, kad su paprastu bepantenu tept. Skalbiklis drabuzeliu pakeistas, dulkes kelis kartus per diena valomos... Zodziu neviltis. Penktadieni vel pas gydytoja eisim... Vel turbut lieps maista persiziuret. Turbut patys net neisivaizduoja nuo ko maziuke beria. O ar imanoma kokius tyrimus tokiai mazai padaryt? Kai pagalvoji, juk ne tokius dalykus istiria ir isgydo... Kaip as supratau, tai kol kas neverta tirti, nes sios alergijos laikinos ir vaikui paaugus turetu pradingti. Na kazkas tokio, kai vaikas viena diena vienam produktui alergiskas, o kita jau nebe  . Man buvo nurodyta reguliuoti savo mityba ir kai berimai aprims, naujus produkus ivedineti po viena ir ziureti kas bus. Tokiu budu galesiu zinoti, kam alergiskas vis dar, o kam ne. Teoriskai skamba gerai, bet kad jau kelios savaites mitybos reguliavimas nepadeda. Tikiuosi, nenukankinsiu as vaiko odeles su visais tepliojimais (neteplioti sirdis neleidzia, nes tada jis pats sausas vietas drasko). Gal mums liepe bepantens plius del to, kad jis dar turi kazkoki papildoma dezinfekcini poveiki, o musu vaikis pasidrasko. Planuoju pereiti ant Weledos kremuko (ypac pries lauka), o veida nebent ramunelem plauti. Papildyta:QUOTE(M.Rasele @ 2010 01 27, 13:33) Kai pacioj pradzioj vaika isbere, praejus kelioms dienoms po grizimo is ligonines, buvau sunerimus, kad maistas kaltas, vanduo ir pan. Isbandziau ir keleta tepalu, tik pablogejo. Tada nusprendziau ti virintu vandeniu vaikui veida su vata valyti, po keliu dienu berimas praejo. Mums ir dabar kartas nuo karto isberia, niekuo netepu, dazniau vandeniu nuvalau. O isberia nuo pienisku produktu, kartais uzsimirstu ir suvalgau ka nors. Taip valgau normalu maista - mesa, darzoves, vaisius, beveik viska. o jums nuo koses viduriai nekieteja? Man kietedavo, cia ir buvo pradzioj vaiko berimo priezastis manau, nes ir mano veida tada truputi paberdavo. O jus pabandykite normalaus maisto pavalgyti, gal kosese ir problema. Na nea, nekieteja (tfu tfu tfu). Darzoves visokias apribojau ir del pilvo putimo. PVz., kopustas prie nealergizuojanciu, bet gal geriau nereikia  . Valgau kalakutiena. Geriausiai ekologiska. Kosiu nereikia valgyti su glitimu - jo yra kvieciuose. Glitimas tikrai pablogintu situacija. Be to, berimai ivairus gali buti. Musu berimas sausais deganciais raudonais plotais nueina. Ner ten ka sausinti, nebet drekinti.
Kai ant veiduko atsiranda raudonu spuogeliu nuvalau lakišių žolės nuoviru. Bandziau dar tik kelis kartus bet lygtais padeda Beje ir uzpakaliuka pavaliau kai paraudo - irgi praejo
maniske irgi menesio isbere  (dabar 2men) is pradziu buvo nedaug, paskui "isibegejo"- isbertas veidukas ir galvyte. siandien pas daktare buvom, nu sako nuo maisto. bet kiek issikalbejom, tai as ir taip nieko alergizuojancio nevalgau.tai ji siulo netgi maisto produktu dienos begy nemasyt-pvz, jei valgai mesa, tai valgai tik mesa, o ne +bulves, duona ar kazkas. nzn, bet manes visai nevilioja tokia perspektyva, nes as ir taip nuo saldytuvo nenueinu taiva, bandziau tuos spuogus nufotkint. gal ir pas jus kazkas panasaus? Va cia http://public.fotki.com/hela77/isberimas/ slaptazodis -spuogai Gal matysis. labai sunku tuos spuogus aiskiai nufotkint. pagrinde isberti skruostukai ir ties smilkiniais, ausytes. veliau atsirado ir galvytej -po plaukuciais. daugiau niekur. ir tie spuogai atsiranda tai vienoj, tai kitoj vietoj, bet tik galvos srity. ir dabar pradejo pleiskanot. bandziau su lakisium valyt, kad dar labiau sausina  tepu bepantena...
mamachole
2010 01 29, 15:27
QUOTE(hela77 @ 2010 01 28, 20:24) maniske irgi menesio isbere  (dabar 2men) is pradziu buvo nedaug, paskui "isibegejo"- isbertas veidukas ir galvyte. siandien pas daktare buvom, nu sako nuo maisto. bet kiek issikalbejom, tai as ir taip nieko alergizuojancio nevalgau.tai ji siulo netgi maisto produktu dienos begy nemasyt-pvz, jei valgai mesa, tai valgai tik mesa, o ne +bulves, duona ar kazkas. nzn, bet manes visai nevilioja tokia perspektyva, nes as ir taip nuo saldytuvo nenueinu taiva, bandziau tuos spuogus nufotkint. gal ir pas jus kazkas panasaus? Va cia http://public.fotki.com/hela77/isberimas/ slaptazodis -spuogai Gal matysis. labai sunku tuos spuogus aiskiai nufotkint. pagrinde isberti skruostukai ir ties smilkiniais, ausytes. veliau atsirado ir galvytej -po plaukuciais. daugiau niekur. ir tie spuogai atsiranda tai vienoj, tai kitoj vietoj, bet tik galvos srity. ir dabar pradejo pleiskanot. bandziau su lakisium valyt, kad dar labiau sausina  tepu bepantena... Pas mano maziu lygiai tas pats. Visa sausi vargstam. Kai pradeda sauseti tie spuogeliai, tai maniskis pasidrasko dar  . Turim kremukus ir essex, ir bepanten, ir weleda. Sakyciau bepanten labiausiai tiko. Guodzia tai, kad pasak gydytoju tai laikina isaugama alergija. Labai tikiuosi. Pagal mano turima sarasiuka duona irgi alergizuoja, jei ji kvietine. Is mesu vistiena prie alergizuojanciu, nors man ji kaip tik gan nekaltas maistas atrode  .
QUOTE(hela77 @ 2010 01 28, 22:24) maniske irgi menesio isbere  (dabar 2men) is pradziu buvo nedaug, paskui "isibegejo"- isbertas veidukas ir galvyte. siandien pas daktare buvom, nu sako nuo maisto. bet kiek issikalbejom, tai as ir taip nieko alergizuojancio nevalgau.tai ji siulo netgi maisto produktu dienos begy nemasyt-pvz, jei valgai mesa, tai valgai tik mesa, o ne +bulves, duona ar kazkas. nzn, bet manes visai nevilioja tokia perspektyva, nes as ir taip nuo saldytuvo nenueinu taiva, bandziau tuos spuogus nufotkint. gal ir pas jus kazkas panasaus? Va cia http://public.fotki.com/hela77/isberimas/ slaptazodis -spuogai Gal matysis. labai sunku tuos spuogus aiskiai nufotkint. pagrinde isberti skruostukai ir ties smilkiniais, ausytes. veliau atsirado ir galvytej -po plaukuciais. daugiau niekur. ir tie spuogai atsiranda tai vienoj, tai kitoj vietoj, bet tik galvos srity. ir dabar pradejo pleiskanot. bandziau su lakisium valyt, kad dar labiau sausina  tepu bepantena... Mano leliuka irgi isbere kai jam buvo 3 savaites. Spuogeliai raudoni su baltu taskiuku. Is pradziu buvo labai mazai spuogiuku, pagalvojau kad ka suvalgiau. Pradejau rasytis ka valgau, na nuo nieko negali berti. Spuogeliu vis daugejo ir daugejo, ir ypac kai pavalgo, zandu prisispaudes prie krutines, tai zandas raudonas ir tie spuogai siaubas, arba kai paverkia. Tada pas mus buvo atejusi gydytoja su sesele eilinej apziuraj ir pasake kad tai hormoniniai spuogeliai jie turi praeiti savaime. Liepe nieko nedaryti, tik kad suneliui nebutu per karsta ir kuna tepti aliejumi kad nebutu sausa oda. Mums dabar jau menuo ir 2 savaites, spuogeliai praeina po truputi. Veidelis jau visai neblogai atrodo. Veida netepu niekom, prausiu su virintu vandeniu.
orchid39
2010 02 14, 15:24
gali buti nuo pieno misinio!!!! dabar daug vaiku gimsta alergisku karves pieno baltymams. Bandykit pakeisti misini su raidelem HA (alergiskiems vaikams) man buvo tas pats, kol nepakeiciau misinio- vartojau aptamil, po to jau pirkau aptamil alergy care. ir viskas susitvarke mano pirmas vaikas alergiskas karves pieno baltymams, todel as greit susigaudziau, kas darosi.
QUOTE(kristynka* @ 2010 01 25, 08:42) mums buco isbere mazdaug kokio 1men, bet mums buvo toki raudoji taskuciai ir labai negrazi odele tokia siurksti, tai daktare sake jokiais kremais neteplioti kad isvis neuzsikrestu, tai israse tokio aliejuko, tai labai padejo, nu mano maziui tai sausa odele buvo ir pasidare tie raudoni pletmukai, as ir patebiau johnson alieju tai isvis man paraudonavo veidukas. labai mazai as jy naudoju mums gyd, rekomendavo balmandol, labai geras truputely uztenka ir visas svelnutis ir dar skaniai kvepia  pas mus ta pati problemele su tais raudonais taskeliais ant kunelio. O nuo ko jusu vaikeli buvo isbere nezinot? Ir ar greitai praejo tas berimas?
**Ingute**
2010 02 24, 20:40
QUOTE(hela77 @ 2010 01 28, 22:24) maniske irgi menesio isbere  (dabar 2men) is pradziu buvo nedaug, paskui "isibegejo"- isbertas veidukas ir galvyte. siandien pas daktare buvom, nu sako nuo maisto. bet kiek issikalbejom, tai as ir taip nieko alergizuojancio nevalgau.tai ji siulo netgi maisto produktu dienos begy nemasyt-pvz, jei valgai mesa, tai valgai tik mesa, o ne +bulves, duona ar kazkas. nzn, bet manes visai nevilioja tokia perspektyva, nes as ir taip nuo saldytuvo nenueinu taiva, bandziau tuos spuogus nufotkint. gal ir pas jus kazkas panasaus? Va cia http://public.fotki.com/hela77/isberimas/ slaptazodis -spuogai Gal matysis. labai sunku tuos spuogus aiskiai nufotkint. pagrinde isberti skruostukai ir ties smilkiniais, ausytes. veliau atsirado ir galvytej -po plaukuciais. daugiau niekur. ir tie spuogai atsiranda tai vienoj, tai kitoj vietoj, bet tik galvos srity. ir dabar pradejo pleiskanot. bandziau su lakisium valyt, kad dar labiau sausina  tepu bepantena... Mano kukuliui irgi pries kokia savaite pradejo berti tokiais spuogeliais (dabar mums 3 sav.), seimos gydytoja pasake, kad cia prakaitinis berimas  ta pacia diena kambario temperatura sumazinom per 4 laipsnius i mazaja puse, maudom kas antra diena, o veiduka su virintu vanadeniu valau kokius 3 kartus per diena ir nieko  tu spuogeliu dar daugiau atsirado  nezinau ka ir daryti, pasiskaicius formume is vis niekas neaisku, nes vienu mazyliu gyditojai taip sako, kitu kitaip
Oi nesijaudinkit tos mamytes, kuriu kudikeliams isberia veiduka mazais spuogeliais kaip inkstirais. Maniskiui ir kaip buvo 3 sav. isbere visa veiduka ir galvyte spuogais. Gydytojai sake, kad alergiskas maisteliui ar tai prakaitiniai, bet as nieko nedariau, o tik virintu vandeniu apvalydavau koki 5 kartus per diena. Tai vat daba jau ju nebeturim, dingo pries savaite. Manau, kad po menesio spuogai turetu pranykti. Maisteli valgom ta pati ir dar MP priedo gauna
luckyme
2010 02 24, 21:16
QUOTE(Pušūnė @ 2010 02 24, 20:55) Oi nesijaudinkit tos mamytes, kuriu kudikeliams isberia veiduka mazais spuogeliais kaip inkstirais. Maniskiui ir kaip buvo 3 sav. isbere visa veiduka ir galvyte spuogais. Gydytojai sake, kad alergiskas maisteliui ar tai prakaitiniai, bet as nieko nedariau, o tik virintu vandeniu apvalydavau koki 5 kartus per diena. Tai vat daba jau ju nebeturim, dingo pries savaite. Manau, kad po menesio spuogai turetu pranykti. Maisteli valgom ta pati ir dar MP priedo gauna   musu gydytoja irgi pradzioj mano valgyta maista pripaise,veliau prakaitini berima,o pasirodo paprasciausiai per odele vaiko organizmas vales,virintu vandenuku kelis kartus dienoj nuplaudavau arba ramuneliu nuoviru,praejo savaime
kristynka*
2010 02 25, 07:51
seniau nepastebejau sito dalyko... tai va, buvo vesu kambariuose o ir sirguliavom tai nesimaudem ilgokai... ir issimaude pastebejau kad mus vel isbere, ir seniau budavo bet neatkreipiau demesio kad tai nuo maudyniu.. buvom katik issigyde ir vel isnaujo. maudomes virintame vandenyje ir su "balmandol" aliejuku. nesuprantu, kas mums gali buti ?
irocka7212
2010 02 25, 08:18
ir pas mus buvo berimas, pasirodo nuo sokolado  ,dabar nevalgau,kol maitinu
QUOTE(kristynka* @ 2010 02 25, 10:21) seniau nepastebejau sito dalyko... tai va, buvo vesu kambariuose o ir sirguliavom tai nesimaudem ilgokai... ir issimaude pastebejau kad mus vel isbere, ir seniau budavo bet neatkreipiau demesio kad tai nuo maudyniu.. buvom katik issigyde ir vel isnaujo. maudomes virintame vandenyje ir su "balmandol" aliejuku. nesuprantu, kas mums gali buti ? Nezinau ar rei pastovei maudyti virintam vandenyje, nebent bambyte neuzgijusi. Mes i vandeni iberdavom vos vos kalio permanganato, o daba nieko nepilam. Aisku kiekvieno kudikio odele kitokia. Gal nuo aliejuko beria
QUOTE(kristynka* @ 2010 02 25, 07:51) seniau nepastebejau sito dalyko... tai va, buvo vesu kambariuose o ir sirguliavom tai nesimaudem ilgokai... ir issimaude pastebejau kad mus vel isbere, ir seniau budavo bet neatkreipiau demesio kad tai nuo maudyniu.. buvom katik issigyde ir vel isnaujo. maudomes virintame vandenyje ir su "balmandol" aliejuku. nesuprantu, kas mums gali buti ? gal vaikas alergiskas aliejuko sudedamai kokiai daliai  pameginkit be aliejuko arba koki kitoki...
kristynka*
2010 02 26, 11:20
QUOTE(Pušūnė @ 2010 02 26, 11:58) Nezinau ar rei pastovei maudyti virintam vandenyje, nebent bambyte neuzgijusi. Mes i vandeni iberdavom vos vos kalio permanganato, o daba nieko nepilam. Aisku kiekvieno kudikio odele kitokia. Gal nuo aliejuko beria  tai buna kad kartais dapilam neisvirinta vandenį... o ka kalio permanganatas daro ? ar jis kartais odeles nesausina ? bet mums sis aliejukas seniau tiko nuo gimimo name maudom
angelu kalva
2010 02 26, 12:06
Permeciau akim visa tema, paziurejau nuotraukas, kur nuoroda ideta buvo. As ne specialiste, bet mano nuomone, tai yra pats normaliausias hormoninis berimas, jei vaikas yra nors kiek gauna MP. Cia reiktu ne nerimauti, o dziaugtis, nes vaikas su jusu pienuku gauna reikalingus hormonus, kurie padeda vystytis imunitetui. Cia normaliausia organizmo reakcija kokia tik gali buti. Ypac tai gerai matosi 2 nuotraukoje. Raudona plati deme ir viduryje baltas taskiukas - tipiskas hormoninis berimas, liuks! Jis isnyksta, nereikia jokiu teplioniu, jokiu bepantenu ar dar baisiau- kalio permanaganatu (jis isvis uzdraustas normaliose valstybese, nes kenkia odai) . Jei oda labai sausa, galima tepti aliejuku. As tepdavau saltai spaustu rapsu aliejum , sumaisytu su alyvu aliejum lygiom dalim. Buvo labai gerai. Liudna, kad kiekvienai mamai sesele ar gydytoja pripaisto viskiu pievu. Jau vien tas, kad kiekviena mama gauna skirtingus , ka ten skirtingus, priesingus vieni kitiems, patarimus, kaip gydyti tai, ko nereikis isvis gydyti, rodo labai abejotina mediku kompetencija.
Lina1985
2010 02 26, 13:51
Jo mes irgi su kalio permanganatu maudom. Jis nuo visokiu odos berimu saugo. Tik kai kuriem vaikuciam gali issauset odele nuo jo. Mum tai viskas ok.
kristynka*
2010 02 26, 14:03
QUOTE(Lina1985 @ 2010 02 26, 14:51) Jo mes irgi su kalio permanganatu maudom. Jis nuo visokiu odos berimu saugo. Tik kai kuriem vaikuciam gali issauset odele nuo jo. Mum tai viskas ok. o kur jo rast nusipirkt ?
ausriukas.m
2010 02 27, 21:49
QUOTE(kristynka* @ 2010 02 26, 14:03) o kur jo rast nusipirkt ? Vaistineje yra, kainuoja apie 5-7 Lt  siaip jame maudyti patarciau tik esant reikalui, kai tikslas - odos dezinfekavimas. Dar geriau, kad pasikonsultuoti su gydytoju. Maudyti jame siaip, tik kad apsidrausti, tikrai nerekomenduoja jau ir LT gydytojai. Ypac jaunesni.
ausriukas.m
2010 02 27, 22:31
QUOTE(hela77 @ 2010 01 28, 20:24) maniske irgi menesio isbere  (dabar 2men) is pradziu buvo nedaug, paskui "isibegejo"- isbertas veidukas ir galvyte. siandien pas daktare buvom, nu sako nuo maisto. bet kiek issikalbejom, tai as ir taip nieko alergizuojancio nevalgau.tai ji siulo netgi maisto produktu dienos begy nemasyt-pvz, jei valgai mesa, tai valgai tik mesa, o ne +bulves, duona ar kazkas. nzn, bet manes visai nevilioja tokia perspektyva, nes as ir taip nuo saldytuvo nenueinu taiva, bandziau tuos spuogus nufotkint. gal ir pas jus kazkas panasaus? Va cia http://public.fotki.com/hela77/isberimas/ slaptazodis -spuogai Gal matysis. labai sunku tuos spuogus aiskiai nufotkint. pagrinde isberti skruostukai ir ties smilkiniais, ausytes. veliau atsirado ir galvytej -po plaukuciais. daugiau niekur. ir tie spuogai atsiranda tai vienoj, tai kitoj vietoj, bet tik galvos srity. ir dabar pradejo pleiskanot. bandziau su lakisium valyt, kad dar labiau sausina  tepu bepantena... Oas negaliu paziureti nuotrauku  kazko neleidzia. Gal slaptazodis pakeistas jau?
M.Rasele
2010 02 27, 23:05
As nei karto vaiko nemaudziau virintame vandenyje. Maudom nuo pat gimimo vandenyje is krano. I vandeni jokiu priemoniu nepilam, ir nenaudojame jokiu kremu ar aliejaus. Truputi tepiau veida kai buvo salta ir ejom i lauka. Vaikas gal pirma menesi kartais buvo pabertas, dabar neturim jokio berimo. Ir maista jau pradejau ivairesni valgyti, nepastebejau jokio poveikio vaikui. Mano nuomone reikia kuo maziau vaika teplioti visokiais kremais, nes jie irgi gali buti berimo priezastis. Man suprantama panika yra kartais didele. Virinta vandeni naudojo tik vaiko veido nuvalymui, nors maudantis veidas suslampa ir paprastu vandeniu, ir jokio poveikio.
angelu kalva
2010 02 28, 00:52
As irgi ne karto nevirinau vandens. Netgi akytes valiau su nevirintu, kaip kazkelinta gimimo savaite buvo patraiskanoje. Be to, pirmus 2 men isvis maudem po dusu. Tetis laikydavo, o as maudydavau, nei susalo, nei nieko. Nesvestas vanduo pas mane is krano bega, bet matyt pakankamai svarus. Ir gerti kai pradejau siulyt nuo kokio 4- 5 menesio (kai prasidejo karsciai), ne sykio nevirinau, nesamone. Siaip terliojau alyvuogiu/salto spaudimo rapsu aliejum, nes jis buvo sausas, paskui dar islindo ir atopinis dermatitas , tai teko spec kremais ir tepalais tepti.
Dizaster
2010 02 28, 01:54
QUOTE(Lina1985 @ 2010 02 26, 14:51) Jo mes irgi su kalio permanganatu maudom. Jis nuo visokiu odos berimu saugo. Tik kai kuriem vaikuciam gali issauset odele nuo jo. Mum tai viskas ok. Saugo?  Jis gi nuodingas! Neigiamai veikia nervu sistema ir t.t. Jau seniausiai gydytojai GRIEZTAI nerekomenduoja jo naudoti. Uzsienio salyse jo naudojimas kudikiams netgi oficialiai uzdraustas. Normalus gydytojas, isgirdes, kad vaika nuodijat kalio permanganatu duos gerai barti. Virinti vandenuko irgi nepataria, kad paskui vaikas nebutu per daug jautrus ir alergiskas viskams. Dabar nuo berimu rekomenduoja naudoti lakisiaus zole (stikline lakisiaus arbatos reikia ipilti i vonele maudant) - dezindekuoja, naikina spuogelius, kiek sausina odele.
Nemanau, kad labai jau nuodingas, as gi nenumiriau ir su nervu sistema viskas tvarkoje. Gi iberi vos kelias kruopeles ir vaikutis negeria jo, paskui perpili svariu vandeniu. Vaikysteje maude mama mane tokiam vandeni ir nemanau, kad mane viena taip maude  . Maudziau mazuti kol bambyte uzgijo, o daba maudom nevirintam ir nepilam jokiu priedu. O barti tikrai negauciau is daktaru, nes patys pasiule kaip viena is alternatyvu  . Cia manau kiekvienos reikalas kaip savo vaikus maudyti. Tik galiu pasakyt, kad nieko blogo su mazyliu nenutiko ir bambute labai gerai uzgijo  . Juk tai dfezinfekcine priemone ir nera uzdrausta, jei galima vaistinese isigyti. Tai jei jau po dideli kieki tai visi vaistai nuodai. Kazkodel kalio permanganato neaptikau pirkti prie sodo chemikalu  .
|
|