Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žele , žele tortai ir desertai-4
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*dew*
QUOTE(flooding @ 2010 02 06, 12:17)
Gavosi  cool.gif  biggrin.gif  Bet vietoj jogurto naudojau grietine, sumaisyta su cukrum ir citrinos rugstele, skonis  thumbup.gif
*

saunu thumbup.gif as nebandzius su grietine ar kefyru, bijau to skonio, labai nemegstu kefyro biggrin.gif
flooding
Nu va, įkeliu savo "vargšiukus" blush2.gif lotuliukas.gif Išvada - yra kur tobulėti, jau žinau savo klaidas, tikiuos, kitą kartą išeis geriau.
laurindre
Ar kartais nebuvo jie kameroj mirksiukas.gif
flooding
QUOTE(laurindre @ 2010 02 06, 16:46)
Ar kartais nebuvo jie kameroj mirksiukas.gif
*

Vienas buvo, kitas ne...O ką tai davė? Tą "nutekėjimą"?
laurindre
Net galiu pasakyti kuris mirksiukas.gif , pirmasis, labai matosi virsus nuplesytas doh.gif
I kamera galima deti tik labai trumpai, o geriau visai nedeti, nes vaizdui stipriai kenkia, vanduo susala doh.gif
flooding
Jooo, abu jie su vaizdu pykstasi lotuliukas.gif Šį kartą man svarbiausia buvo skonį gerą gauti, ką ir pavyko padaryti bigsmile.gif Pirmasis kameroj nebuvęs, bet jo viršus nuplėšytas, nes įvyko avarija jį išimant blush2.gif Išslydo forma iš rankų ir karštas vanduo kliūstelėjo ant želė, todėl tas viršus (ir visos kitos vietos) tiesiog nutirpo ir nubėgo. Antrasis buvo kameroj, bet tikrai trumpai, nes man reikėjo greito pagaminimo, kad žinočiau, ar trečio nereik lipdyt. Kitą kartą žinosiu,kad geriau taip nedaryti dėkui 4u.gif Bet va kažkodėl vis tiek kažkoks nutekėjimas atsirado...arba dėl tos kameros, arba dėl to, kad želė prastesnė buvo.
laurindre
Gal jau zele pradejusi stingti buvo, todel prilipo prie krastu. Formos bangeles labai smailios, todel negalejai islyginti g.gif
linanil
Niu va, aš ir atsiduodu Jūsų teismui, tai pirmas mano darbelis blush2.gif

user posted image
astisius
linalin, labai gražus tortukas.
O aš dariau su jogurtu. Jogurtas Jo ir trys pakiukai Otker persikų želės+ trijų spalvų želė, pjaustyta kūbeliais. Foto nėra, bet man tas jogurtas nelabai skanu, keistas skonis sumaišius su žele, gal reiktų grynos želatinos be skonio? kitą kartą darysiu su grietinėle ir sluoksniuosiu su spalvota žele.
laurindre
linanil, labai gražiai ir skaniai atrodo wub.gif

Man tie jogurtai su skoniais visai nepatinka schmoll.gif Kažkokia sintetika, negi neužtenka natūralių uogų įdėti, privaro tu dažų ir kvapų doh.gif
Geriau jau imti natūralų jogurtą, jeigu norisi su jogurtu daryti ir uogų kokių įdėti thumbup.gif
O šiaip vistik skaniau, kai dedama kažkokia dalis grietineles g.gif
jola1

Sveikos, pagaliau pavyko idet tas nuotraukas kaip ir zadejau , aciu daividijai uz nuoroda

user posted image

user posted image
linanil
jola1, niu ir pasistengusi Tu čia 4u.gif super.
jola1
nu jau blush2.gif baikit as tik pradejau juos daryti.Beto pati pirma teko ismest
laurindre
Labai skanios nuotraukos wub.gif
jola1
QUOTE(linanil @ 2010 02 07, 20:58)
jola1, niu ir pasistengusi Tu čia  4u.gif  super.
*

tavo taip pat grazus, beto tavo pirmas cia puslapy o mano siuksledezej lotuliukas.gif
*dew*
jola1 nu pasakiski zeliukai bigsmile.gif
Masiania*
QUOTE(jola1 @ 2010 02 07, 20:24)
Sveikos, pagaliau pavyko idet tas nuotraukas
*

Grozis grozis wub.gif nesikuklink mirksiukas.gif
jola1
nesikuklinu cia gi jusu merginos pamokos smile.gif ,cia gal atligis uz tai kad teko sitiek prie kompo sedet 3 temos o puslapiu kiek.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*dew* @ 2010 02 07, 22:04)
jola1 nu pasakiski zeliukai bigsmile.gif
*

*dev* norejau taves paklaust trecioj temoj tu darei ledu torta man nesigavo.Atrodo ir ledai kambario tem. buvo bet vistiek sutrauke zelatina i siulus
rasida
QUOTE(jola1 @ 2010 02 07, 20:24)
Sveikos, pagaliau pavyko idet tas nuotraukas kaip ir zadejau , aciu daividijai uz nuoroda

user posted image

user posted image
*

Šaunuolė, gražu!
linanil
QUOTE(jola1 @ 2010 02 07, 21:52)
tavo taip pat grazus, beto tavo pirmas cia puslapy o mano siuksledezej  lotuliukas.gif
*

Tai šiukšledežė matyt pasitaikė šalia moteriško pasiūtimo, nieko gal blogo ir nebuvo g.gif mirksiukas.gif
jola1

tada nevisa foroma buvau perskaciusi ,todel nezinojau kiek tikslai deti zelatino ,kai nesustingo ir teko ismest atsisedau ir peskaiciau nuo pirmo iki paskutinio ir rezultatus matet.
linanil
QUOTE(jola1 @ 2010 02 08, 10:13)
tada nevisa foroma buvau perskaciusi ,todel nezinojau kiek tikslai deti zelatino ,kai nesustingo ir teko ismest atsisedau ir peskaiciau nuo pirmo iki paskutinio ir rezultatus matet.
*

Aiškutis rolleyes.gif Tada smagu, kad dabar kaip iš paveiksliuko.

Aš labai noriu su sūreliais daryti, reiks ir pasiskaityti dar karta g.gif
*dew*
QUOTE(jola1 @ 2010 02 07, 23:37)
*dev* norejau taves paklaust trecioj temoj tu darei ledu torta man nesigavo.Atrodo ir ledai kambario tem. buvo bet vistiek sutrauke zelatina i siulus
*

g.gif neysivaziduoju kodel taip gavosi, na zelatina budavo pas mane taip pat kambario temperaturos ir as ja ne visa iskart supildavau, o palaipsniui mirksiukas.gif po sauksta plona srovele pyliau, vis pamaisydama ir gavosi mirksiukas.gif
va parekomenduoti galiu skanu varskes deserta su zelatina.
tik foto neturiu:
reikes : 500 gr varskes sureliu(na as naudojau paprasta varske pertrinta su blenderiu), cukraus pagal skoni, vanilinio cukraus, tarkuoto sokolado, ir serbentu sulciu(ar kitu raudonu sulciu) ir 30 gr zelatinos.
gaminimas:
zelatina isbrinkinti vandenyje ir istirpinti, palaikyti kol atves iki kambario temperaturos, varske su cukrumi sutrinti blenderiu, padalinti i 3 vienodas dalis.i pirma deti vanilinio cukraus ir vel pertrinti blenderiu.deti i desertine taures taures ir palikti saldytuve keletui minuciu kol ruosite kita sluoksni, taigi i antra sluosni dedame tarkuota sokolada ir gerai ismaisyti, deti ant pirmo sluoksnio ir vel palikti saldytuve keletui min, tada imti paskutine dali varskes ir ipilti, ar ilasinti raudonu sulciu, kad suteiktu spalva ir skoni, sudeti i desertines taures ir palikti 4 valandoms sustingti.puosti galima sokoladu, cinamono lazdelemis ir vysniomis.

kas megsta varske, labai skanu, o ir vaizdas super thumbup.gif
Jaskolka
Sveikos mergaitės ax.gif
Turiu klausimą, ar kuri esat bandžiusi tą skaidrią tortenguss želė? Aš vakar bandžiau bandyti hihihi.gif bet man ji kažkokia drumsta buvo, ir tikrai ne skaidri schmoll.gif tai išsigandau, ir nerizikavau schmoll.gif bet dabar galvoju, gal pastovėjus būtų suskaidrėjus? o gal pasenus jau? mastau.gif
jola1
aisku, aciu *dew*, o as ja iskart visa supyliau.Ir dar turiu tau klausimeli smile.gif trecios temos gale daividija nurode nuoroda ledu torto o tu sakei kad ji gera, kai as norejau ieit tai man atverte angliskai, taip ir turejo but g.gif

ir aciu uz receptuka taviskai visi geri mirksiukas.gif reiks butinai pabandyt ir foto ikelt ,dabar gi jau moku lotuliukas.gif
laurindre
QUOTE(Jaskolka @ 2010 02 08, 13:45)
Sveikos mergaitės  ax.gif
Turiu klausimą, ar kuri esat bandžiusi tą skaidrią tortenguss želė? Aš vakar bandžiau bandyti hihihi.gif bet man ji kažkokia drumsta buvo, ir tikrai ne skaidri  schmoll.gif tai išsigandau, ir nerizikavau  schmoll.gif bet dabar galvoju, gal pastovėjus būtų suskaidrėjus? o gal pasenus jau? mastau.gif
*

Sitas daiktas nelabai zele schmoll.gif Jo pagrindas yra krakmolas ir jis skirtas padengti virsu su vaisiais, kad vaisiai nedziutu ir nevystu.Daugiau papuosimui skirtas. Gerai istirpes jis yra skaidrus. Bet jis neturi jokio skonio, dideliam savarankiskam sluoksniui jis netinka schmoll.gif
Jaskolka
aš norėjau, kad būtų taip kaip pas Sonatiną user posted image,
bet išsigandau ir užpyliau kivi žele vietoj to mirksiukas.gif
laurindre
Pas Sonatina skaidri zele ir yra 4u.gif
Aurinija
QUOTE(Jaskolka @ 2010 02 08, 13:45)
Sveikos mergaitės  ax.gif
Turiu klausimą, ar kuri esat bandžiusi tą skaidrią tortenguss želė? Aš vakar bandžiau bandyti hihihi.gif bet man ji kažkokia drumsta buvo, ir tikrai ne skaidri  schmoll.gif tai išsigandau, ir nerizikavau  schmoll.gif bet dabar galvoju, gal pastovėjus būtų suskaidrėjus? o gal pasenus jau? mastau.gif
*

Su ja ir man išsyk nepavyko doh.gif Dariau tortą, ant viršaus vaisių norėjau uždėt. anksčiau pasidariau želė tą, kai norėjau užpilt, žiūriu per minutes kelias sustingo vos ne iki gumulų lotuliukas.gif bet po to pašildžiau, tai viskas gerai, gražiau užstingo. Norėjau įkelt parodyt, ale neišeina nors tu ką doh.gif doh.gif
*dew*
QUOTE(jola1 @ 2010 02 08, 13:47)
aisku, aciu *dew*, o as ja iskart visa supyliau.Ir dar turiu tau klausimeli  smile.gif  trecios temos gale daividija nurode nuoroda ledu torto o tu sakei kad ji gera, kai as norejau ieit tai man atverte angliskai, taip ir turejo but  g.gif

ir aciu uz receptuka taviskai visi geri  mirksiukas.gif reiks butinai pabandyt ir foto ikelt ,dabar gi jau moku  lotuliukas.gif
*

taip ten viskas angliskai rasoma 4u.gif jei reikia vertejo, stai sioje svetaineje galima versti sakinius visomis kalbomis bigsmile.gif cia mirksiukas.gif
Jaskolka
man kuriozai su tuo tortu doh.gif balta dalis nesustingo doh.gif tai tokia košę ir kabinom iš formos doh.gif bet bet gražiai atrodė, mieliausiam patiko ax.gif blush2.gif
slaugute99
Mergaites,o i kokias formas stingdot zele tortus?Jei i paprasta torto forma,tai gal kuo tepat krastus,kad graziai issiimtu?
Gal ir kvaili klausimai,bet as dar tik pradedu savo tortu darymo era ax.gif Sededama namie turiu galimybe bandyt blush2.gif
*dew*
QUOTE(slaugute99 @ 2010 02 09, 09:08)
Mergaites,o i kokias formas stingdot zele tortus?Jei i paprasta torto forma,tai gal kuo tepat krastus,kad graziai issiimtu?
Gal ir kvaili klausimai,bet as dar tik pradedu savo tortu darymo era ax.gif Sededama namie turiu galimybe bandyt blush2.gif
*

bet kokioje formoje, kokia tik jums sirdziai miela, patepam aliejum plonai, arba pries isimant ikisam forma i karsta vandeni porai sekundziu
jola1

nu ir dar karta aciu *dew* aciuks.gif
jola1
nu ka zeliuku myletojos smile.gif arteja Valentinas clap.gif bus zeliuku paroda lotuliukas.gif
linanil
QUOTE(jola1 @ 2010 02 09, 15:54)
nu ka zeliuku myletojos  smile.gif  arteja Valentinas  clap.gif bus zeliuku paroda  lotuliukas.gif
*

Tikrai taip thumbup.gif
O aš visus tris šiam savaitgaliui ilgajam užsimojau padaryti doh.gif Mat ir gimtadieniai ir Valentinai wub.gif

Su varške arba biskritu sakiau bandysiu, bet nelabai žinau kaip čia bepavyks doh.gif
*dew*
QUOTE(jola1 @ 2010 02 09, 15:54)
nu ka zeliuku myletojos  smile.gif  arteja Valentinas  clap.gif bus zeliuku paroda  lotuliukas.gif
*

as nesugalvoju koki zeliuka pagaminti verysad.gif
Papildyta:
jau gal sugalvojau bigsmile.gif
laurindre
Mano sunus nemegsta imantriu. Dabar tik paprastus splvotus i ivairias formeles pilu. Baltu visai nevalgo (alergiskas pienui). Tai nieko ypatingo ir neturiu parodyti schmoll.gif
*dew*
QUOTE(laurindre @ 2010 02 09, 18:35)
Mano sunus nemegsta imantriu. Dabar tik paprastus splvotus i ivairias formeles pilu. Baltu visai nevalgo (alergiskas pienui). Tai nieko ypatingo ir neturiu parodyti schmoll.gif
*

o mano vyras nelabai megsta ymantrius doh.gif jam geriau virno skonio zele nei yvariu spalvu ir su vaisiais doh.gif
laurindre
Ir pas mane tokiu poreikis lotuliukas.gif
jola1
nu va kaip tik sventes tai ir prasideda vyras imantriu nemegsta, vaikas pienui elergiskas .... lotuliukas.gif

prasom nesiteisint nono.gif ir nest savo zeliukus i paroda lotuliukas.gif
laurindre
lotuliukas.gif Galiu parodyti pernyksti, nes po gimtadienio man jau nebesinori dar ir valentinui kazka gaminti doh.gif O gimtadieniui gaminsiu rimtesnius tortus, nes zeliuku pas mane jau visi atsivalge mirksiukas.gif
[attachmentid=192931]
jola1
grazu niam niam essen.gif
willijag
QUOTE(laurindre @ 2010 02 09, 21:55)
lotuliukas.gif Galiu parodyti pernyksti, nes po gimtadienio man jau nebesinori dar ir valentinui kazka gaminti doh.gif O gimtadieniui gaminsiu rimtesnius tortus, nes zeliuku pas mane jau visi atsivalge mirksiukas.gif
[attachmentid=192931]
*

koks nuostabus valentiniskas torciukas thumbup.gif is kur forma tokia gavote? smile.gif
laurindre
Kazkada gavau dovanu Tupperware silikonine mirksiukas.gif
Paslaptingoji
QUOTE(astisius @ 2010 02 07, 20:57)
linalin, labai gražus tortukas.
O aš dariau su jogurtu. Jogurtas Jo ir trys pakiukai Otker persikų želės+ trijų spalvų želė, pjaustyta kūbeliais. Foto nėra, bet man tas jogurtas nelabai skanu, keistas skonis sumaišius su žele, gal reiktų grynos želatinos be skonio? kitą kartą darysiu su grietinėle ir sluoksniuosiu su spalvota žele.
*

QUOTE(laurindre @ 2010 02 07, 21:04)
linanil, labai gražiai ir skaniai atrodo wub.gif

Man tie jogurtai su skoniais visai nepatinka schmoll.gif Kažkokia sintetika, negi neužtenka natūralių uogų įdėti, privaro tu dažų ir kvapų doh.gif
Geriau jau imti natūralų jogurtą, jeigu norisi su jogurtu daryti ir uogų kokių įdėti thumbup.gif
O šiaip vistik skaniau, kai dedama kažkokia dalis grietineles g.gif
*

noriu pritarti,kad jogurtas su vaisine želė maišytas man irgi neskanu labai.Dariau kažkada doh.gif persikų jogurtą maišiau su persikų želė trimis pakais.Jau atsiskiedė belekaip doh.gif ir skonis fe,išmečiau visą doh.gif O vienas pvz braškinis jogurtas su želatina man skanu.Patys skaniausi tai grietinės,grietinėlės,varškės sluoksniai.Nors skonio reikalas,nepabandęs nesuprasi ax.gif
*dew*
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 02 09, 22:44)
noriu pritarti,kad jogurtas su vaisine želė maišytas man irgi neskanu labai.Dariau kažkada doh.gif persikų jogurtą maišiau su persikų želė trimis pakais.Jau atsiskiedė belekaip doh.gif ir skonis fe,išmečiau visą doh.gif O vienas pvz braškinis jogurtas su želatina  man skanu.Patys skaniausi tai grietinės,grietinėlės,varškės sluoksniai.Nors skonio reikalas,nepabandęs nesuprasi ax.gif
*

drinks_cheers.gif tirkai pritariu, man taip pat skanu su varske, tik nebandzius su gritinele blush2.gif reiktu pabandyti, imaisyti vanilinio cukraus, paprasto cukriuko suplakti, deti zelatina ir viskas? ax.gif o jei dar braskiu deti, tai isvis skanu butu, bet reik svieziu g.gif
laurindre
Jei braskiu desi bus gerai, jei ne i grietinele dek truputi rugsteles, ir dar gerai grietine tinka. Tik rugstele ir grietine dek i pravesusia grietinele antraip sutrauks i varske thumbup.gif Arba su citrinos sultimis labai skanu wub.gif Anksciau tik toki ir darydavau balta sluoksni. Bet dabar jau kartais liesiau darau lotuliukas.gif
linanil
QUOTE(*dew* @ 2010 02 09, 22:58)
drinks_cheers.gif tirkai pritariu, man taip pat skanu su varske, tik nebandzius su gritinele blush2.gif reiktu pabandyti, imaisyti vanilinio cukraus, paprasto cukriuko suplakti, deti zelatina ir viskas? ax.gif o jei dar braskiu deti, tai isvis skanu butu, bet reik svieziu g.gif

o su kokia varškyte ir kaip darai? ax.gif
laurindre
Geriau kai varske smulki, pertrinta. Labai tinka Musu svelnioji varske, sureliai, desertines varskes. As labai myliu Zemaitijos pieno separuota varske, parduodama tik zemaitijos pieno kioskeliuose ar skyriuose. Bet ji tokia grietines konsistencijos, as ja naudoju visiems idarams, pertepimams, varskes - surio pyragams. Net ir tiramisu su ja darau. Jos riebumas tik 9 %. 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.