Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Toksoplazmozė
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Nėštumas
stebukliuke
Sveiki,
labai norėčiau paklausti, ką reiškia kuomet IgG titras prieš toksoplazmą yra 111 IU/ml, o IgM neigiamas. Ar esant tokiems antikūnų titrams reikia gydyti, ar šis tyrimas rodo seniau buvusią infekciją ir nėštumo metu nėra pavojaus?
Erika Čerškuvienė
Jūsų nėštumui pavojaus nėra.Užsikrėtimas įvykęs anksčiau.
Onora
Norejau pasiklausti, kiek laiko sergama toksoplazmoze, ar ji gydoma? kokie pozymiai?
Persirgus kiek laiko negalima planuoti kudikio?
KAs daroma, kai susergama nestumo metu?
Jei turiu kate, kokia tikimybe, kad susirgsiusiu toksoplazmoze? kaip nuo to apsissaugoti?

Aciu 4u.gif
Rita Matulionytė
Toksoplazmoze užsikrečiama valgant blogai termiškai apdorotą,kiaušinėliais užterštą mėsą ar nuo oocistomis,kurių yra kačių išmatose,užteršto dirvožemio ar vandens.Taip kad norint apsisaugoti būtina laikytis elementarių higienos priemonių.Pirminė infekcija dažniausiai būna besimptomė,retkarčiais pasireiškia karščiavimu,silpnumu.Taigi jokių specifinių toksoplazmozės požymių nėra.Ji diagnozuojama tik atlikus tam tikrą kraujo tyrimą.
Jei nėščiąjai diagnozuojama pirminė įnfekcija,atliekami tyrimai,ar nepakenktas vaisius.
Esant reikalui medikamentinį gydymą skiria infekcionistai.
nonita
Gerb gydytoja,
esu persirgusi toksaplazmaze, nors vieni daktarai sako kad ja sirgo mano mama kai laukėsi manęs, nes mano vianos akies tinklainėje yra toksaplazmozinių židinių. Prieš 5 metus buvau pastojusi (nėštumas baigėsi nesėkmingai), tuomet tyriausi dėl toksaplazmozės. Tada man aiškino, jog esu persirgusi ir niekas man nei mano vaikeliui negręsia nei dabar, nei ateityje. Tačiau šio nėštumo metu (14 sav.) atsirado problemėlė su ta pačia akimi ir okulistė liepė pasidaryti tyrimą dėl toksaplazmozės, jos žodžiais tariant "ar ji šiuo metu neaktyvi". Ar tai įmanoma? Ar tikslinga daryti tuos tyrimus ( juolab, kad jie mokami) ?
Labai ačiū už atsakymą.
Rita Matulionytė
Jei esate persirgusi toksoplazmoze(kraujo tyrime Ig G +, o Ig M -), pakartotinai ja susirgti negalite.
:)22
jūs rašėte jaigu persirgai taksoplasmoze pavojaus nebėra prieš pastojant,jai laikau katę namie,kaip man dabar sužinot ar aš persirgau?
Rita Matulionytė
Tam yra atliekamas specifinis kraujo tyrimas.(Visuose privačiuose kabinetuose, o kaip yra moterų konsultacijose-nežinau)
Vasska
Norėjau pasiteirauti, kaip dažnai šia liga sergama. Ar daug nestuke.gif užsikrečia?
Visą gyvenimą bendravau su katinais (ne tik naminiais kambariniais) ir nežadu to malonumo atsisakyti. O visi aplinkui tik ir gąsdina, kad persileidau dėl kačių. Pasidariau tyrimą- IgG antikūnių nerasta. Tai artimieji mane visai norės izoliuoti. biggrin.gif Bet gal ta liga taip dažnai nepasitaiko, kaip atrodo?
Rita Matulionytė
Toksoplazmoze užsikrečiama valgant blogai termiškai apdorotą, kiaušinėliais užterštą mėsą, arba nuo užteršto dirvožemio ar vandens.Užkratas čia patenka su kačių išmatomis.Tačiau, jei laikysitės elementarių higienos taisyklų, su katėmis bendraukite kiek tik norite.
Pirminė infekcija dažniausiai būna besimptomė, retkarčiais pasireiškia karščiavimu, bendru silpnumu.
Liga diagnozuojama serologiniais tyrimais.Susirgus nustatoma IgM(+), o IgG(-).Tokiu atveju gali būti pažeista apie trečdalis naujagimių.
Jei nustatoma IgM(-), o IgG(+), vadinasi nėščioji jau anksčiau yra persirgusi toksoplazmoze, ir yra susidaręs imunitetas.
Sveikatos centro duomenimis Lietuvoje antikūnių prieš toksoplazmas turi apie 40% nėščiųjų.
Migdols
Labas rytas,

Šiandien ginekologė pasakė , kad mano toksoplazmozės tyrimas teigiamas.
Aš 20 savaitė laukiuosi..Noriu paklausti kokios gali būt pasekmės kūdikiui , jei užsikrėčiau jau būdama nėščia?Kokie simptomai jaučiasi kai sergama lėtine ir ūmine toksoplazmoze?
Rytoj darysiuos dar veną tyrimą , kad nustatytų kada užsikrėčiau, atsakymą turėsiu kažkur penktadienį,tai reiškias gydimą skirs tik kitą savaitę , ar nebus per vėlu ir ar nepakenks vaikeliui?
Labai laukiu atsakymo.Ačiū.
Rita Matulionytė
Pirminė infekcija dažniausiai būna besimptomė, arba retkarčiais pasireiškia karščiavimu, bendru silpnumu. Diagnozuojama atliekant serologinius tyrimus - tiriami Ig M ir IgG. Ūmios ligos atveju IgM+ ir nėščioji siunčiama gyd. infektologo konsultacijai. Esant ūmiai formai gali būti pažeisti 5 proc. naujagimių - gali būti kalcifikatai smegenyse,akių pakenkimas, hidrocefalija. Gydant nėščiąją komplikacijų kūdikiams sumažėja 70 proc.
remarka
Sveiki,
Norejau paklausti,ar nėra vėlu darytis toksoplazmozės tyrimą 33 nėštumo savaitę? Šiandien mano gydytoja-ginekologė pasiule ji pasidaryti. Atsakyma sužinosiu tik apsilankiusi pas ją dar po 3 savaičių. Ar bus ne vėlu???
Rita Matulionytė
Tyrimą atlikti žinoma galima, tik tai jau nebeturės didelės reikšmės.
jka
Sveiki,
tyrimas parode kad buvau sirgusi Toksoplazmoze. Bet gydytoja nieko detaliai nepaaiskino, ir jokio gydymo neskyre. Tik pasake: - ai jau prasirgusi.

Ar si liga tikrai nepakenks mano auganciam pilvukyje? (16sav.)
Rita Matulionytė
Nėštumui pavojinga tik ūmi ligos stadija. Jei atliekant tyrimus randamas tik Ig G, reiškia, kad moteris jau anksčiau persirgo toksoplazmoze, ir jokio pavojaus būsimo vaikelio sveikatai nėra.
ziezirba1
Sveiki,
toksoplazmozė man buvo nustatyta pries 6 metus, kaip ir isgyde, t.y. tyrimai rode norma. neseniai pastojau nestuke.gif ir kazkaip netiketai perskaiciau, kad toksoplazmozė gali turėti įtakos nėštumui. pasidariau tyrimus ir rezultatai tokie: IgM (+, norma iki 0,9, o man 1,45), IgG (+, norma iki 32, o man 300 verysad.gif ). Ar tai labai baisūs rezultatai? pas gydytoja tik kita savaite, o man neramu...
labai aciu uz atsakymą 4u.gif
Rita Matulionytė
Jei moteris persirgo toksoplazmoze, Ig G išliks pakankamai aukšti titrai visam gyvenimui. Ir tai reiškia, kad toksoplazmoze ji niekada daugiau nesirgs. O vaisiui pavojinga tik ūmi ligos stadija.
Toks nežymus Ig M padidėjimas jokios prognostinės reikšmės neturi.
Taip kad linksmų Jums švenčių!
future_maman
sveiki. KAi nestumo pradzioje dare visus reikalingus tyrimus, toksikozes atsakymas buvo neigiamas, t.y. jokiu antikuniu nerasta. Daktare pasidziauge, kad gerai, ir man buvo ramu. Taciau neseniai budama Prancuzijoje suzinojau, kad ten tokiu atveju nescioji yra laikoma rizikos grupeje ir jai kas menesi atliekami kraujo tyrimai del toksikozes, stebint, ar ji neuzsikrete sia liga nestumo metu, kaip zinia, su atitinkamomis pasekmemis vaisiui. Ar Lietuvoje kitokia praktika? Ar man reikia reikalauti pakartoti tyrima?
Rita Matulionytė
Jūs turbūt kažką supainiojote. Nėštumo toksikozė (o dabar tokios nėštumo komplikacijos taip net nebevadinamos), nenustatinėjama jokiais antikūnių tyrimais.
future_maman
sveiki, uzduodama klausima anksciau, is tikruju pripainiojau. Atsprasau biggrin.gif Turejau galvoje toksoplazmoze... blush2.gif Pakartoju klausima:
KAi nestumo pradzioje dare visus reikalingus tyrimus, toksoplazmozes atsakymas buvo neigiamas, t.y. jokiu antikuniu nerasta. Daktare pasidziauge, kad gerai, ir man buvo ramu. Taciau neseniai budama Prancuzijoje suzinojau, kad ten tokiu atveju nescioji yra laikoma rizikos grupeje ir jai kas menesi atliekami kraujo tyrimai del toksoplazmozes, stebint, ar ji neuzsikrete sia liga nestumo metu, kaip zinia, su atitinkamomis pasekmemis vaisiui. Ar Lietuvoje kitokia praktika? Ar man reikia reikalauti pakartoti tyrima?
Rita Matulionytė
Ne, Lietuvoje taip nedaroma.
Wiwa
Laba diena,

mane nėštumo metu prižiūri šeimos gydytojas, tai jis šiuo klausimu nieko nežino, todėl paklausiu jūsų...

Man gydytoja echoskopuotoja minėjo, kad toksoplazmozės tyrima geriau daryti, kai jau yra 12 sav., nes jei ir bus negeras atsakymas iki 12 sav. vis viena ji yra negydoma, o po 12 sav. jei nustatys, kad sergi, tai gydo antibiotikais. Ar taip?

Dabar man jau beveik 17 sav. ir vis neprisiruošiu nueit išsitirti. Ar dar ne per vėlu? Ir jei nustatys, kad sergu, tai šiuo metu galima ją išgydyti nepakenkus vaikiukui?

P.S Per visa savo gyvenimą laikau jau 3 katę.

Dėkoju už atsakymą iš anksto 4u.gif .
Rita Matulionytė
Ne, nepervėlu. Atlikite šį tyrimą kuo greičiau.
Apie toksoplazmoozę rašiau jau ne kartą, pasisikaitykite ankstesniuose atsakymuose.
Krista
Esu 12sav.nėščia ir iki kokių 10 sav.nėštumo auginau katiną(gal jau persirgusi esu nes katinų auginau daug), jo neliečiau ir kakučių nevaliau,bet dabar jo neturiu ar būtinai turiu eiti išsitirti
Rita Matulionytė
Jei laikotės elementarių higieninių taisyklių - nebūtinai.
Indrulis
Laba diena,
poliklinikoje nei akusere, nei ginekologe niekada nebuvo uzsiminusios apie toksoplazmozes tyrimus, todel apie juos suzinojau kai buvau jau apie 19 sav nescia.
jei man jau 24 savaites, ar jau per velu yra siuos tyrimus darytis? nes kiek suprantu, tyrimai daromi iki 15 sav.
labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Rita Matulionytė
Tyrimą galite atlikti bet kuriuo nėštumo metu.
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
Laba diena,
Pilveliui 26 sav.
Apie 10 sav. dare toksloplazmozes tyrima, jis parode, kad nesergu ir nebuvau sirgusi.
Apie puse metu auginu katineli, kuris neina i kiema ir zalios mesos negauna, su kitais gyvunais netenka susidurti man.
Ar tikslinga butu pakartotinai atlikti toksoplazmozes tyrima? Ar esant teigiamam rezultatui dar butu galimas ir imanomas efektyvus gydymas? Kuria klase reiktu darytis IgG, ar IgM, ar abi?
Kokia rizika butu vaikeliui tokiu nestumo laikotarpiu uzsikretus toksoplazmoze ir jos negydant?

Didelis aciu 4u.gif

Rita Matulionytė
Manau, kad tyrimo kartoti nereikia.
Gioia
Turiu dar viena klausyma!mano tevai turi katiana, kol gyvenau pas juos (dar nebuvau nescia) rupinausi siuo katinu,o kai isvaziavau studijuoti gryzdavau ne taip ir daznai, o dabar kai pastoaju grystu visai reatai(karta per menesi savaitgaliui).bet kai grystu visada paimu katina ant ranku pasidziaugti. ar man reikia daryti si tyrima. katinas i lauka neiseina.
Aciu! unsure.gif
Rita Matulionytė
Jei laikotės elementarių higienos taisyklių - nebūtina ( apie užsikrėtimą toksoplazmoze jau rašiau ne kartą).
saule.a
Laba diena,

pasidariau tyrimus del toksoplazmozes, 3-4 men nuolat vargina 37.0-37.4 temperatura + su vyru jau 4 men nesisaugome, noriu maksimaliai atlikti reikiamus tyrimus sekmingam nestumui uztikrinti.

rezultatai: toxo IgM - 0.63 neig. (-)
toxo IgG - 243 teig. (+)

Ginekologe patare gydytis ir, jei dar nesu pastojusi ( pries pora dienu buvo vaisingos dienos), gydytis.
Seimos gydytoja patare nesigydyti, nes umios stadijos nera.
Nezinau, kaip elgtis.
Aciu.

Rita Matulionytė
Ig G reiškia, kad toksoplazmoze Jūs persirgote gerokai anksčiau, ir jokio pavojaus galimam nėštumui nėra. Vaisiui pavojinga tik ūmi toksoplazmozė, o ja Jūs jau nebesirgsite. Taigi jokio gydymo tikrai nereikia.
Wiwa
Laba diena,

gal galetumet pakomentuoti mano daryto toksoplazmozes tyrimo rezultatus.

IgM 0,87
IgG <5,00

Buciau labai dekinga 4u.gif
Rita Matulionytė
Ūmios toksoplazmozės tikrai nėra. Gal būt ja persirgusi anksčiau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.