Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

Sveiki,
labai norėčiau paklausti, ką reiškia kuomet IgG titras prieš toksoplazmą yra 111 IU/ml, o IgM neigiamas. Ar esant tokiems antikūnų titrams reikia gydyti, ar šis tyrimas rodo seniau buvusią infekciją ir nėštumo metu nėra pavojaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stebukliuke: 21 birželio 2004 - 15:55
Jūsų nėštumui pavojaus nėra.Užsikrėtimas įvykęs anksčiau.
Atsakyti
Norejau pasiklausti, kiek laiko sergama toksoplazmoze, ar ji gydoma? kokie pozymiai?
Persirgus kiek laiko negalima planuoti kudikio?
KAs daroma, kai susergama nestumo metu?
Jei turiu kate, kokia tikimybe, kad susirgsiusiu toksoplazmoze? kaip nuo to apsissaugoti?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Toksoplazmoze užsikrečiama valgant blogai termiškai apdorotą,kiaušinėliais užterštą mėsą ar nuo oocistomis,kurių yra kačių išmatose,užteršto dirvožemio ar vandens.Taip kad norint apsisaugoti būtina laikytis elementarių higienos priemonių.Pirminė infekcija dažniausiai būna besimptomė,retkarčiais pasireiškia karščiavimu,silpnumu.Taigi jokių specifinių toksoplazmozės požymių nėra.Ji diagnozuojama tik atlikus tam tikrą kraujo tyrimą.
Jei nėščiąjai diagnozuojama pirminė įnfekcija,atliekami tyrimai,ar nepakenktas vaisius.
Esant reikalui medikamentinį gydymą skiria infekcionistai.
Atsakyti
Gerb gydytoja,
esu persirgusi toksaplazmaze, nors vieni daktarai sako kad ja sirgo mano mama kai laukėsi manęs, nes mano vianos akies tinklainėje yra toksaplazmozinių židinių. Prieš 5 metus buvau pastojusi (nėštumas baigėsi nesėkmingai), tuomet tyriausi dėl toksaplazmozės. Tada man aiškino, jog esu persirgusi ir niekas man nei mano vaikeliui negręsia nei dabar, nei ateityje. Tačiau šio nėštumo metu (14 sav.) atsirado problemėlė su ta pačia akimi ir okulistė liepė pasidaryti tyrimą dėl toksaplazmozės, jos žodžiais tariant "ar ji šiuo metu neaktyvi". Ar tai įmanoma? Ar tikslinga daryti tuos tyrimus ( juolab, kad jie mokami) ?
Labai ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Jei esate persirgusi toksoplazmoze(kraujo tyrime Ig G +, o Ig M -), pakartotinai ja susirgti negalite.
Atsakyti
jūs rašėte jaigu persirgai taksoplasmoze pavojaus nebėra prieš pastojant,jai laikau katę namie,kaip man dabar sužinot ar aš persirgau?
Atsakyti
Tam yra atliekamas specifinis kraujo tyrimas.(Visuose privačiuose kabinetuose, o kaip yra moterų konsultacijose-nežinau)
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti, kaip dažnai šia liga sergama. Ar daug nestuke.gif užsikrečia?
Visą gyvenimą bendravau su katinais (ne tik naminiais kambariniais) ir nežadu to malonumo atsisakyti. O visi aplinkui tik ir gąsdina, kad persileidau dėl kačių. Pasidariau tyrimą- IgG antikūnių nerasta. Tai artimieji mane visai norės izoliuoti. biggrin.gif Bet gal ta liga taip dažnai nepasitaiko, kaip atrodo?
Atsakyti
Toksoplazmoze užsikrečiama valgant blogai termiškai apdorotą, kiaušinėliais užterštą mėsą, arba nuo užteršto dirvožemio ar vandens.Užkratas čia patenka su kačių išmatomis.Tačiau, jei laikysitės elementarių higienos taisyklų, su katėmis bendraukite kiek tik norite.
Pirminė infekcija dažniausiai būna besimptomė, retkarčiais pasireiškia karščiavimu, bendru silpnumu.
Liga diagnozuojama serologiniais tyrimais.Susirgus nustatoma IgM(+), o IgG(-).Tokiu atveju gali būti pažeista apie trečdalis naujagimių.
Jei nustatoma IgM(-), o IgG(+), vadinasi nėščioji jau anksčiau yra persirgusi toksoplazmoze, ir yra susidaręs imunitetas.
Sveikatos centro duomenimis Lietuvoje antikūnių prieš toksoplazmas turi apie 40% nėščiųjų.
Atsakyti
Labas rytas,

Šiandien ginekologė pasakė , kad mano toksoplazmozės tyrimas teigiamas.
Aš 20 savaitė laukiuosi..Noriu paklausti kokios gali būt pasekmės kūdikiui , jei užsikrėčiau jau būdama nėščia?Kokie simptomai jaučiasi kai sergama lėtine ir ūmine toksoplazmoze?
Rytoj darysiuos dar veną tyrimą , kad nustatytų kada užsikrėčiau, atsakymą turėsiu kažkur penktadienį,tai reiškias gydimą skirs tik kitą savaitę , ar nebus per vėlu ir ar nepakenks vaikeliui?
Labai laukiu atsakymo.Ačiū.
Atsakyti
Pirminė infekcija dažniausiai būna besimptomė, arba retkarčiais pasireiškia karščiavimu, bendru silpnumu. Diagnozuojama atliekant serologinius tyrimus - tiriami Ig M ir IgG. Ūmios ligos atveju IgM+ ir nėščioji siunčiama gyd. infektologo konsultacijai. Esant ūmiai formai gali būti pažeisti 5 proc. naujagimių - gali būti kalcifikatai smegenyse,akių pakenkimas, hidrocefalija. Gydant nėščiąją komplikacijų kūdikiams sumažėja 70 proc.
Atsakyti