Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Biskvitas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
zajka
Sveikos merginos!
Gal pasidalintumėt receptukais, kaip iškepti gerą biskvitą, kuris nenusėda jį išėmus iš orkaitės. Aš kiek kartų bandžius, man vis kažkokie blynai gaunasi. Gal temperatūrą neteisingai nustatau? g.gif g.gif
Iš anksto dėkoju. 4u.gif
Maja Di
Aš tai dedu lygiom dalim kiaušinių, miltų(arba miltų maišytų su krakmolu) ir cukraus. Pvz. 5 kiaušinių trynius iki baltumo išsuku su 5 saukštais cukraus, baltymus išplaku ir palengva sumaišau viską su 5 šaukštais miltų, galima įdėti truputį vanilinio cukraus. Sodos nereikia, gaunasi labai pūrus thumbup.gif
bea
Lygiom dalim taip, bet mes kitą gaminimo būdą naudojam. Baltymus išplakam iki standžių putų, tada plakant po truputį sudedam cukrų, kai cukrus visas įsiplaka į baltymus, sudedam trynius, persijotus miltus, kepimo miltelius. Išmaišom, sukrečiam į riebalais išteptą formą ir šaunam į orkaitę wink.gif
zajka
O kokia temperatūra orkaitėje? Ir dar klausimukas: kokiu mikserio greičiu plakate baltymus?
bea
QUOTE(zajka @ 2006 03 29, 08:48)
O kokia temperatūra orkaitėje? Ir dar klausimukas: kokiu mikserio greičiu plakate baltymus?
*



Didžiausiu greičiu. Temperatūra ~180-200.
akvilyte
QUOTE(zajka @ 2006 03 28, 11:33)
kuris nenusėda jį išėmus iš orkaitės.

formos šonų netepk riebalais wink.gif tik dugną rolleyes.gif
Naktine Fėja
biskvitui

4 kiausiniai
140g cukraus
50g krakmolo
50g miltu
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu

kiausinius ir cukru gerai isplakti su elektriniu mikseriu, as plaku min 5 min.sumaisyti sausus produktus ir supylus i plaktus kiausinius viska ismaisyti

kepti 2 formose, 220 temperturoje, 10-12 min

gaunas purus ir skanus, reikia atsargiai is orkaites isimt, ta prasme nesupurtyt, o ypac netrinktelt, gal cia buvo klaida.... g.gif
ulu
O jeigu į trijų lygių dalių (6 kiaušai, 6 š. miltų, 6 š. cukraus) dar nori įdėti kakavos, kaip nesugadinti proporcijos? gal tuomet 3 š. miltų ir 3 š. kakavos?
Maja Di
Teisingai 4u.gif , bet ar nebus per daug kakavos? g.gif . Aš kartais, kepu biskvitą su aguonom arba su riešutais (prieš tai juos sumalu), tada miltų dedu truputį mažau thumbup.gif
Pigalica
Kepiau paprasta biskvita puodelyje ir stai taip papuosiau biggrin.gif Cia buvo bandomasis "triusis" pries velykas. Per velykas noriu padaryti zuikuti, jei iseis grazus idesiu nuotraukyte biggrin.gif 4u.gif
kregzduce
QUOTE(valiute @ 2006 04 11, 07:34)
Kepiau paprasta biskvita puodelyje ir stai taip papuosiau biggrin.gif Cia buvo bandomasis "triusis" pries velykas. Per velykas noriu padaryti zuikuti, jei iseis grazus idesiu nuotraukyte biggrin.gif 4u.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif čia jau ne bandomasisi triušis, bet bandomoji kiaulytė thumbup.gif
labai wub.gif iš ko darei glaistą? ir apskritai, kaip darei tą šedevrą su nepakartojama knysliuke ir ausytėm? thumbup.gif
Pigalica
QUOTE(kregzduce @ 2006 04 11, 15:54)
thumbup.gif  lotuliukas.gif čia jau ne bandomasisi triušis, bet bandomoji kiaulytė  thumbup.gif
labai  wub.gif iš ko darei glaistą? ir apskritai, kaip darei tą šedevrą su nepakartojama knysliuke ir ausytėm?  thumbup.gif
*


Glaistui naudojau cukraus pudra ir vandeni, o spalvai - 1 arbat. sauksteli juoduju serbentu naminiu drebuciu. Ausytes ir knysliuka padariau is to pacio pyrago: nupjoviau apacia, nes nelygiai pakilo.
Neeri
QUOTE(valiute @ 2006 04 11, 08:34)
Kepiau paprasta biskvita puodelyje ir stai taip papuosiau biggrin.gif Cia buvo bandomasis "triusis" pries velykas. Per velykas noriu padaryti zuikuti, jei iseis grazus idesiu nuotraukyte biggrin.gif 4u.gif
*


thumbup.gif Na įdėja tai thumbup.gif
Kirameki
Nu aš nesuprantu doh.gif Jau dukart kepiau biskvitą pagal receptą iš neseniai išėjusio žurnaliuko "Kepiniai". Ten receptas maždaug panašus į tuos, kur Jūs čia rašot (na, kad viskas maždaug lygiom dalim), nu bet a bu kartus man visiškai nepavyko verysad.gif Dar pirmą kartą tai nieko. Dariau apvalų, ant viršaus mascarponė. Kažkaip padrėko jis man ir gavosi pakenčiamai. Nu bet vakar tai visiškas fiasko buvo doh.gif Vyniotinį norėjau padaryti... O ką ten suvyniosi, kad kaip sausainis tas biskvitas gavos doh.gif lūžta ir tiek... cry.gif Nesuprantu kame reikalas... Patarkit.... unsure.gif
ulu
Klasikinis biskvitas (na, kur po lygiai visko ir be jokių chemikalų ir riebalų) yra mano viso gyvenimo didžioji nesėkmė pomidorai2.gif galiu ką norit padaryt, nu tikrai, mėgstu tuo užsiimt, bet šiiiiiiiitas - aukštasis pilotažas. Kaip jį padaryti vientisą nesuzmekusį ir pakankamai aukštą, dar sau neatskleidžiau doh.gif doh.gif doh.gif
Sonatina
Ir man toks biskvitas niekada nesigaudavo, kol su drauge, kepančia fantastiškus tortus, kelis kartus kartu nepadarėme...

Labai svarbu, koks yra mikseris... Anksčiau turėjau tarybinį, tai kiaušinių niekaip neišplakdavo doh.gif O dabar su normaliu mikseriu plaku kiaušinius su cukrumi apie 5 - 7 min. (kol masė padidėja kelis kartus ir būna grietinės tirštumo), po to dalimis beriu persijotus miltus ir ranka atsargiai maišau, kad neliktų miltų gumuliukų smile.gif Tada pilu į kepimo popieriumi išklotą formą (išklotas tik dugnas, sienelių niekuo netepu) ir į orkaitę rolleyes.gif
Dalita
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 07, 21:38)
Ir man toks biskvitas niekada nesigaudavo, kol su drauge, kepančia fantastiškus tortus, kelis kartus kartu nepadarėme...

Labai svarbu, koks yra mikseris... Anksčiau turėjau tarybinį, tai kiaušinių niekaip neišplakdavo doh.gif  O dabar su normaliu mikseriu plaku kiaušinius su cukrumi apie 5 - 7 min. (kol masė padidėja kelis kartus ir būna grietinės tirštumo), po to dalimis beriu persijotus miltus ir ranka atsargiai maišau, kad neliktų miltų gumuliukų smile.gif  Tada pilu į kepimo popieriumi išklotą formą (išklotas tik dugnas, sienelių niekuo netepu) ir į orkaitę rolleyes.gif
*


tikrai reikia geria isplakti kiausinius su cukrumi ir atsargiai iberti ir greitai ismaisyti miltus.
sekmes 4u.gif
Kirameki
Ačiū, merginos, už patarimus 4u.gif Bandysiu daryt, kai nuoskaudos praeis... verysad.gif Taip norėjau vyro gimtadieniui vyniotinį... doh.gif
ulu
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 07, 21:38)
Ir man toks biskvitas niekada nesigaudavo, kol su drauge, kepančia fantastiškus tortus, kelis kartus kartu nepadarėme...

Labai svarbu, koks yra mikseris... Anksčiau turėjau tarybinį, tai kiaušinių niekaip neišplakdavo doh.gif  O dabar su normaliu mikseriu plaku kiaušinius su cukrumi apie 5 - 7 min. (kol masė padidėja kelis kartus ir būna grietinės tirštumo), po to dalimis beriu persijotus miltus ir ranka atsargiai maišau, kad neliktų miltų gumuliukų smile.gif  Tada pilu į kepimo popieriumi išklotą formą (išklotas tik dugnas, sienelių niekuo netepu) ir į orkaitę rolleyes.gif
*



o turi įtakos, kaimiški kiaušai ar ne? turbūt plakti didžiausiu greičiu, ar keisti greitį? cukrų dėti iškart ar palaipsniui, ar jau išplakus kiaušus?
ot geras, tai miltus ranka? ne su mikseriu įmaišyti?
o baltymai ir tryniai atskirai?
rolleyes.gif
Sonatina
Nemanau, kad yra koks nors skirtumas, ar kiaušiniai kaimiški, ar ne... g.gif
Aš iškart suberiu visą cukrų ir plaku didžiausiu greičiu smile.gif
Yra keli biskvito gaminimo būdai - galima plakti neatskirtus kiaušinius su cukrumi paprastai, galima juos plakti ant garų vonelės, galima pirmiausiai atskirti trynius nuo baltymų ir išplakti trynius su cukrumi, o tada įmaišyti išplaktus baltymus ir t. t.
Man parodė, kaip daryti biskvitą išplakant neatskirtus kiaušinius, tai taip kol kas ir darau tongue.gif
Miltus įmaišau ranka, nes kažkaip nesugebu normaliai išmaišyti šaukštu - vis lieka miltų gumuliukų doh.gif ... Kai maišau ranka, tai jaučiu, ar yra gumuliukų, ar ne ax.gif O su mikseriu įmaišyti tikrai negalima, nes biskvitas garantuotai sukris rolleyes.gif
Owly
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 10, 17:08)
miltų gumuliukų doh.gif ... Kai maišau ranka, tai jaučiu, ar yra gumuliukų, ar ne ax.gif O su mikseriu įmaišyti tikrai negalima, nes biskvitas garantuotai sukris rolleyes.gif
*


Nu kad as visada maisau viska su mikseriu ir kuo puikiausiai gaunasi thumbup.gif
Tuoj receptuka surasiu ir ikelsiu mirksiukas.gif
Owly
Apie biskvitą
Išsikepę biskvitą, mes galime pagaminti daugybę įvairiausių skanėstų. Todėl būtina šį tą žinoti apie biskvitinę tešlą. Biskvitiniai kepiniai pasižymi purumu, elastingumu ir lengvumu. Biskvitas - tai pagrindas įvairių rūšių tortams, vyniotiniams ar pyragaičiams.

Pagrindiniai produktai, reikalingi biskvitui pagaminti, - tai kiaušiniai, smulkus arba miltinis cukrus ir aukščiausios rūšies kvietiniai miltai.

Kad kepinys pavyktų, šiuos produktus maišome tokiu santykiu:
1 kiaušiniui - 30 g cukraus ir 25 g miltų. Jei norime gauti trapesnį ir sausesnį gaminį, miltus maišome pusiau su bulvių krakmolu.
Be to, į biskvitinę tešlą galima dėti ir įvairiausių priedų: šokolado, kakavos, kavos, riešutų, aguonų, kondensuoto pieno ir kt. Tuomet į tešlą reikėtų įberti ir truputį kepimo miltelių.

Biskvitas gali būti gaminamas dviem būdais: šaltuoju ir karštuoju. Pirmasis būdas yra lengvesnis ir paprastesnis. Taigi apie jį šiek tiek plačiau.

Gamindami biskvitą šaltuoju būdu, kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir palaikome šaltai (kad lengviau išsiplaktų). Trynius mediniu šaukštu ištriname su cukrum. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs. Kitame inde išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus. Gerai išplakti baltymai, apvertus indą, iš jo neiškrenta. Išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su išsuktais tryniais. Miltus persijojame, kad juose būtų daugiau oro, ir dalimis suberiame į nuolat maišomą tešlą.
Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą (nebūtinai), sviestu pateptą ir miltais arba džiūvėsėliais pabarstytą formą.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C). Pirmąsias 10-15 minučių orkaitės neatidarinėjame ir kepinio nejudiname, nes nuo sutrenkimo gali sutrūkti pūslelių sienelės, išgaruoti oras, o tada kepsnys bus kietas.
Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku (balanėle). Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs. 6-8 kiaušinių biskvitinė tešla kepa 20 minučių, 8-12 kiaušinių - 30 minučių, 0 12-15 kiaušinių - 40 minučių.
Iškepusį biskvitą 10 valandų reikėtų palaikyti kambario temperatūroje.
Biskvitinei tešlai gali būti naudojami įvairūs prieskoniai: vanilė, romo ar migdolų esencija, citrinų bei apelsinų žievelės ir kvapieji pipirai.

PATARIMAI:
* Dalį recepte nurodyto cukraus kiekio galima sudėti į plakamus baltymus. Baltymai lengviau išsiplaks ir ilgiau išliks standūs.
* Prieš atskirdamos trynius nuo baltymų, kruopščiai nuplaukite kiaušinio lukštą. Būtent ant jo gali būti salmonelės lazdelių.
* Gaminant tortą, biskvitinius lakštus galima sulaistyti atskiestu romu, konjaku, likeriu, vaisių sultimis ar pasaldintu pienu.
* Jei iškepus pergamentinis popierius sunkiai nusiima, galima jį sudrėkinti vandeniu.

Owly
Dar buvau radus toki receptuka:
1 kiaušiniui - 25 g cukraus ir 25 g miltų.

Tai pagal si ir darau nes 30 g cukraus/ 1 kiausiniui labai jau saldus gaunasi.

Vietoj miltu idedu krakmolo, arba per puse su miltais, arba trecdali kazkur, jei noriu kakavinio biskvito, tai idedu 2-3 saukstus kakavos vietoj miltu/krakmolo. Ir visada idedu kepimo milteliu.

Svarbiausia, kad baltymas geria issiplaktu, su geru mikseriu ant didziausiu apsuku tai tikrai issilpaka taip, kad apvertus dubeni, nieks neisteka thumbup.gif nors anksciau negalejau patiket kad taip gali buti kol nenusipirkau gero mikserio blush2.gif

Puse cukraus sudedu palaipsniui plakant balktymus, o kita puse i trynius. Tiesa trynius as irgi plaku mikseriu, issiplaka labai gerai thumbup.gif

Tada sumaisau isplaktus baltymus ir trynius, tik jau kai maisau tai ijungiu maziausias apsukas, ir dalimis beriu miltu/krakmolo/kakavos/kepimo milteliu misini, kuri pasiruosiu is anksto.

Gaunasi thumbup.gif
jorgaS
QUOTE(zajka @ 2006 03 28, 12:33)
Sveikos merginos!
Gal pasidalintumėt receptukais, kaip iškepti gerą biskvitą, kuris nenusėda jį išėmus iš orkaitės. Aš kiek kartų bandžius, man vis kažkokie blynai gaunasi. Gal temperatūrą neteisingai nustatau? g.gif g.gif
Iš anksto dėkoju. 4u.gif
*


Pagrindinis biskvito receptas:4kiausiniai,2valg.s,silto vandens,120g.cukraus,75g.miltu,75g.krakmolo,ziupsnelis druskos. 1.Trynius atskirti nuo baltymo. 2.Trynius iki purumo isplakti su 2/3cukraus ir siltu vandeniu. 3.Baltymus isplakti iki purumo su likusiu cukrum ir druska. 4. 1/3baltymu imaisyti i tryniu mase 5.Miltus sumaisyti su krakmolu ir persijotus imaisyti i tesla. 6.Likusius baltymus atsargiai imaisyti i tesla. 7.Formos dugna iskloti kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsniu temp.orkaiteje apie 35min. VISADA PAVYKSTA!
blansyte
biskvita iskepti tikrai nesunku.As imu 5 kiausinius,200 gr.miltu 200 gr cukraus( 1 kiausiniui 40 gr miltu ir cukraus.) ,truputi kepimo milt.Isplaku iki purios mases,tesla labai pasvieseja.Miltai geriausiai EKSTRA ,juos isijojiu po truputi ir maisau labai lengvai ir atsargiai,jokiu greitu judesiu,maisyti nedaug,tik kol miltu nebesimato.Kepu 180 laipsniu apie35 min.
Owly
QUOTE(blansyte @ 2006 08 02, 21:19)
biskvita iskepti tikrai nesunku.As imu 5 kiausinius,200 gr.miltu 200 gr cukraus( 1 kiausiniui 40 gr miltu ir cukraus.) ,truputi kepimo milt.Isplaku iki purios mases,tesla labai pasvieseja.Miltai geriausiai EKSTRA ,juos isijojiu po truputi ir maisau labai lengvai ir atsargiai,jokiu greitu judesiu,maisyti nedaug,tik kol miltu nebesimato.Kepu 180 laipsniu apie35 min.
*


Kur tu tuos miltus sutalpini? blink.gif
As jeigu po 200 gr. cukraus ir miltu dedu, tai 8-iems kiausiniams (1 kiausiniui po 25 gr.), o jei miltu pora saukstu daugiau idet tai jau gaunasi toks kietesnis, sausas ir nebeskanus schmoll.gif
Nu nebent tie kiausiniai super dideli g.gif
As tai "standartinius" perku, nei mazus nei didelius, vidutinius ax.gif
O cukrus- tai jau cia pagal skoni mirksiukas.gif
blansyte
As darau pagal seniai isbandyta recepta,iskepiau daugybe biskvitu ir visada gerai gaunasi.Na jeigu kiausiniai visai mazyciai tada dedu po 30 gr. miltu ir cukraus,bet dar virsaus po sauksta uzdedu.
zebrova
labai geras naminis biskvitas:
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus. birthday.gif
zajka
Merginos, pasakykite man, ar kepavt orkaitėje biskvitą patartina įjungti konvekciją (ventiliatorių) ar kaip tik nereikia to daryti? blush2.gif
Owly
QUOTE(zajka @ 2006 09 28, 21:40)
Merginos, pasakykite man, ar kepavt orkaitėje biskvitą patartina įjungti konvekciją (ventiliatorių) ar kaip tik nereikia to daryti? blush2.gif
*


Gal kas nors tiksliau patars, bet aš kepu paprastoj orkaitėj (be ventiliatoriaus) ir viskas gaunasi labai gerai thumbup.gif
Tai viskas tikrai bus gerai jeigu kepsi be mirksiukas.gif O vat kas gausis jei įjungsi deja nežinau unsure.gif
Comma
QUOTE(zebrova @ 2006 09 16, 09:39)
labai geras naminis biskvitas:
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus. birthday.gif
*




O tai tryniu nuo baltymu atskirti nereikia? blush2.gif
buzhiukas
Yra keli biskvito kepimo būdai, ir visi teisingi smile.gif Galima ir neatskirti baltymų nuo trynių
Galima tešla ruošti keliais budais:
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
As kepu 1 būdu, paskutinį sumaišymą darau ranka (merginos forume pamokė smile.gif 4u.gif
Comma
QUOTE(buzhiukas @ 2007 01 03, 12:48)
Yra keli biskvito kepimo būdai, ir visi teisingi  smile.gif Galima ir neatskirti baltymų nuo trynių
Galima tešla ruošti keliais budais:
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
As kepu 1 būdu, paskutinį sumaišymą darau ranka (merginos forume pamokė  smile.gif  4u.gif
*



gal gali parasyta savo isbandyto biskvito recepta? nu labai reikia blush2.gif Jauciuosi jau subrendusi biskvitui lotuliukas.gif
buzhiukas
Nėra nieko sudėtingo 4u.gif Duosiu bazinius biskvito receptus, kuriuos paėmiau iš knygos Didžioji kepinių knyga. Pirmą biskvitą (nors aš tik kelis esu iš viso kepus ax.gif ) kepiau būtent pagal šią knygą, tik nedėjau citrinos žievelės. Biskvitas gaunasi gana didelis. O kai iškepi vieną, tai ir kitas gausis. Man labai gerai dar gavosi biskvitas pagal Glacee (tortas Citrusinis malonumas), tik tešlą maišiau savaip, kaip čia minėjau.

Biskvitinė tešla

Šią tešlą labai svarbu gerai plakti. Plakant į ją patenka oras kuris suteikia purumo. Patarimai:
• Dėti tik labai šviežius kiaušinius.
• Baltymus išplakti iki standžių putų, tik tada sumaišyti su mase. Dedama labai mažai cukraus. Jis iš lėto beriamas plakant kiaušinius.
• Miltai turi būti smulkaus malimo, juos būtina persijoti.
• Jei į tešlą beriate maltų riešutų arba kakavos miltelių, dėkite mažiau miltų.
• Biskvitinės tešlos negalima ilgai laikyti nes ji greit sukrenta.
• Kepimo formas reikia gerai ištepti riebalais.
• Kad tešla galėtų kilti aukštyn, riebalais reikia tepti tik torto formos dugną.
• Biskvitas į atskirus sluoksnius pjaustomas dideliu aštriu peiliu (su mažais danteliais). Galima ir stipriu siūlu.
• Vykstant kepimo procesui, ypač svarbu kad orkaitė būtų įkaitinta ne mažiau kaip iki 180 laipsnių temperatūros.
• Biskvitas iškepęs, jei jo kraštai lengvai atsiskiria nuo formos, o įsmeigus virbalą ir jį ištraukus, ant jo nelieka prilipusios tešlos.
• Iškepusį biskvitą reikia lėtai ataušinti ant grotelių.
• Įdaras biskvitiniams pyragams turi būti kuo kietesnis. Jis tepamas ne iki pat biskvito kraštų.
• Jei norite daryti biskvitinį tortą, biskvitą iškepkite išvakarėse.
• Dedant torto sluoksnius vieną ant kito, pravers ir torto formos kraštas. Jis gaminamas iš sintetinių medžiagų arba iš metalo.
• Jei jums reikia ne viso biskvitinio pyrago, likusią dalį galite užšaldyti. Į šaldiklį jį galima dėti tik tada, kai visiškai atauš. Prieš dedant į šaldiklį, pyragą reikia įvynioti į plėvelę. Prieš vartojimą pyragas lėtai atšildomas kambario temperatūroje.

Biskvitinis pyragas

6 kiaušiniai (tryniai gali būti atskirti nuo baltymų)
200g cukraus
Tarkuota citrinos žievelė
Pakelis vanilinio cukraus
200g miltų (pusę jų galima pakeisti krakmolu)
Šaukštelis kepimo miltelių

1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.

Biskvitinis pyragas su vandeniu

6 kiaušiniai (baltymai gali būti atskirti nuo trynių)
300g cukraus
Tarkuota citrinos žievelė arba pakelis vanilinio cukraus
300g miltų (pusę jų galima pakeisti krakmolu)
2 šaukšteliai kepimo miltelių


1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmaišyti 6 šaukštus karšto vandens. Po truputį suberti didesnę pusę cukraus. Sudėti prieskonius. Masę plakti tol, kol ji taps labai puri. Baltymus išplakti iki standžių putų, įmaišyti likusį cukrų ir baltymus sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską gerai sumaišyti. Tešlą supilti į paruoštą 28cm skersmens torto formą ir tuojau pat kepti.
Supjaustyti į 16 gabalėlių.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 6 šaukštais vandens išplakti iki standžių putų. Po truputį suberti cukrų ir plakti toliau. Sudėti trynius ir prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti ir supilti į paruoštą formą. Tuojau pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius su 6 šaukštais karšto vandens išplakti iki purios masės. Po truputį suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Įmaišyti prieskonius. Persijoti miltų ir kepimo miltelių mišinį ir viską atsargiai išmaišyti. Supilti į paruoštą formą ir tuojau pat kepti.

Pasibaigus kepimo laikui, reikia patikrinti, ar pyragas tikrai iškepęs. Įsmeigus virbalą ir jį ištraukus ant jo neturi likti tešlos. Jei pyragas iškepęs, jį reikia labai atsargiai išimti iš formos ir ataušinti (geriausia per naktį). Paskui pyragą galima padalinti į 3-4 sluoksnius ilgu aštriu peiliu. Galima pjaustyti ir kitaip: peiliu padaryti 3-4 įpjovimus, į juos dėti siūlą, jo galus sukryžiuoti ir taip atskirti pyrago sluoksnius. Pirmas biskvito lakštas dedamas ant tortiniu popieriumi iškloto padėklo. Norint apsaugoti tortinį popierių, po biskvitu reikia dėti 4 pergamentinio popieriaus juostas.
Atskirus biskvito sluoksnius apšlakstyti skysčiu, vėliau aptepti kremu ar džemu ir sudėti vieną ant kito.
Gražiausią sluoksnį padėti ant viršaus. Jo nereikia šlakstyti skysčiu. Po to visą tortą aptepti kremu. Konditeriniu švirkštu iš kremo padaryti papuošimus. Kraštus pabarstyti trupiniais, smulkintais riešutais, migdolais arba griliažu.
Tortai, kuriuos reiks aptepti glajumi, pirmiausia aptepami abrikosų džemu.
Glajus pradedamas pilti torto viduryje ir pilamas įstrižai torto viršaus. Kraštai lygiai aptepami.
Prieš puošimą tortą reikia laikyti šaltoje vietoje.

Agnyte...
labukas. as biskvita kepu labai daznai, nes tai paprasta, lengva ir gana pigu, nes reikia mazai produktu, o gaunasi tikrai puikus tortai. o darau taip:
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu lotuliukas.gif 4u.gif
3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
bandykit, tikiuosi viska nupasakojau thumbup.gif drinks_cheers.gif
Comma
QUOTE(Agnyte... @ 2007 01 04, 15:03)
labukas. as biskvita kepu labai daznai, nes tai paprasta, lengva ir gana pigu, nes reikia mazai produktu, o gaunasi tikrai puikus tortai. o darau taip:
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu  lotuliukas.gif  4u.gif
3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
bandykit, tikiuosi viska nupasakojau  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
*




Viska labai aiskiai isdestei, bet as vistiek dar turiu klausima smile.gif Mano tortine apie 21.5 cm skersmens - ar kepant pagal tavo recepta biskvitas man neislips ? lotuliukas.gif
Agnyte...
QUOTE(Comma @ 2007 01 04, 20:37)
Viska labai aiskiai isdestei, bet as vistiek dar turiu klausima smile.gif Mano tortine apie 21.5 cm skersmens - ar kepant pagal tavo recepta biskvitas man neislips ?  lotuliukas.gif
*


zinok pas mane panasi tortine ir jis pakankamai "islipa" ax.gif blush2.gif bet nebijok, neiskris vis tiek lotuliukas.gif o dar geriau ir man labiau patinka tik del to, jog kuo jis aukstesnis, tuo daugiau sluoksniu pavyksta supjaustyti, vadinasi-daugiau pertepimu ir tu visu skanestu, tad tik geriau! mirksiukas.gif wub.gif
biskvitas pas mane irgi visada buna gerokai virs skardos, bet nebijok, bus ok! wub.gif laukiam rezultatu! bigsmile.gif mirksiukas.gif
Comma
Agnyte... O kiausiniu trynius su cukraus pudra trinti mediniu saukstu ar galima ir mikseriu?
Persiprasau kad tokia ikyri blush2.gif
Agnyte...
QUOTE(Comma @ 2007 01 05, 21:02)
Agnyte...  O kiausiniu trynius su cukraus pudra trinti mediniu saukstu ar galima ir mikseriu?
Persiprasau kad tokia ikyri  blush2.gif
*


viskas ok thumbup.gif klausk kiek sirdele geidzia! pasijuntu tokia zinanti mirksiukas.gif
as trinu su mediniu saukstu moliniame bliude... kaip pries 12m ismokau... blush2.gif bet kazkur neseniai skaiciau, kad galima mikseriu-vadinasi nieko tokio. pabandyk ir tau pavyx! thumbup.gif drinks_cheers.gif
Comma
QUOTE(Agnyte... @ 2007 01 05, 23:09)
viskas ok  thumbup.gif klausk kiek sirdele geidzia! pasijuntu tokia zinanti  mirksiukas.gif
as trinu su mediniu saukstu moliniame bliude... kaip pries 12m ismokau... blush2.gif bet kazkur neseniai skaiciau, kad galima mikseriu-vadinasi nieko tokio. pabandyk ir tau pavyx!  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
*





O as tau dar ne viena klausima sugalvojau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O kada ta popiereli ant virsaus uzdeti kad nesudegtu - po 30-40 min ar is karto kai kisiu i orkaite? g.gif
O kitas klausimas tai is viso is 'tundru' pasaulio smile.gif Kokio storio reikia supjaustyti biskvita? Nu neisivaizduoju sad.gif Ar po kokius 2cm uztenka? O tu pjaustai su siulu ar su peiliu? Nei vienu nei kitu budu neisivaizduoju kaip lygiai biskvita supjaustyti - gali gautis vienas sonas storas o kitas plonas arba is viso baigtis ties viduriu lotuliukas.gif
Agnyte...
QUOTE(Comma @ 2007 01 06, 19:09)
O as tau dar ne viena klausima sugalvojau lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O kada ta popiereli ant virsaus uzdeti kad nesudegtu - po 30-40 min ar is karto kai kisiu i orkaite?  g.gif
O kitas klausimas tai is viso is 'tundru' pasaulio smile.gif Kokio storio reikia supjaustyti biskvita? Nu neisivaizduoju sad.gif Ar po kokius 2cm uztenka? O tu pjaustai su siulu ar su peiliu? Nei vienu nei kitu budu neisivaizduoju kaip lygiai biskvita supjaustyti - gali gautis vienas sonas storas o kitas plonas arba is viso baigtis ties viduriu  lotuliukas.gif
*



ok, ats:
popieriu dedu iskart, o pries pat gala, kai patikrini su pagaliuku, ar iskepes, gali nuimt, kad apskrustu virsus, nors siaip nera butinybes.
biskvita pjaustau kiek imanoma ploniau. kai pati kepsi pamatysi, kad ne taip jau lengva ji supjautyti blink.gif lotuliukas.gif -jis gi minkstas ir trupa, todel as naudoju ypatingai gerai isgalasta peili-man patogiausia. esu bandziusi ir su siulu, bet su bet kokiu irgi nepavx, jis turi but astrus, berods silkinis tinka. kad kreivai-nepergyvenk. vis tiek darysi pertepimus, o po to tuos sluoksnius sudesi lygiai taip, kaip buvo ir tortas nebebus kreivas! thumbup.gif wub.gif
Comma
QUOTE(Agnyte... @ 2007 01 06, 16:44)
ok, ats:
popieriu dedu iskart, o pries pat gala, kai patikrini su pagaliuku, ar iskepes, gali nuimt, kad apskrustu virsus, nors siaip nera butinybes.
biskvita pjaustau kiek imanoma ploniau. kai pati kepsi pamatysi, kad ne taip jau lengva ji supjautyti  blink.gif  lotuliukas.gif -jis gi minkstas ir trupa, todel as naudoju ypatingai gerai isgalasta peili-man patogiausia. esu bandziusi ir su siulu, bet su bet kokiu irgi nepavx, jis turi but astrus, berods silkinis tinka. kad kreivai-nepergyvenk. vis tiek darysi pertepimus, o po to tuos sluoksnius sudesi lygiai taip, kaip buvo ir tortas nebebus kreivas!  thumbup.gif  wub.gif
*




Nelengva pjaustyti.... Va ir dingo mano entuziazmas lotuliukas.gif Bet vistiek meginsiu, nes jau dabar vos seilem nespringstu lotuliukas.gif Siandien bandysiu iskepti, o ryt pjaustysiu ir pertepinesiu - kokie bus rezultatai informuosiu blush2.gif Aciu tau uz mokymus wub.gif 4u.gif

P.S. Perziurejau tavo mazes potkes blush2.gif Labai grazi lialia wub.gif Ir as tokios noriu.... wub.gif
Agnyte...
QUOTE(Comma @ 2007 01 06, 20:49)
Nelengva pjaustyti.... Va ir dingo mano entuziazmas  lotuliukas.gif Bet vistiek meginsiu, nes jau dabar vos seilem nespringstu  lotuliukas.gif Siandien bandysiu iskepti, o ryt pjaustysiu ir pertepinesiu - kokie bus rezultatai informuosiu blush2.gif  Aciu tau uz mokymus  wub.gif  4u.gif

P.S. Perziurejau tavo mazes potkes  blush2.gif Labai grazi lialia wub.gif  Ir as tokios noriu....  wub.gif
*


aciu uz komplimentus wub.gif o toki "gaut"ne taip jau sudetinga-susirandi dailu vyrioka, kuris smegeninej si ta turetu (na, kad vaikiukas protingesnis butu) ir tada imiesi reikalo! po to tik reix 9men islaukti ir dziaugtis besikeicianciomis formomis ir prasau-turi! thumbup.gif drinks_cheers.gif ar ir cia man viska detaliau papasakot unsure.gif bigsmile.gif
sekmes su tortu, lauksim naujienu. gaila ne LT esu, dar ir isvecius atvaziuociau paragaut ir ivertint! wub.gif thumbup.gif
Comma
QUOTE(Agnyte... @ 2007 01 06, 20:41)
aciu uz komplimentus wub.gif o toki "gaut"ne taip jau sudetinga-susirandi dailu vyrioka, kuris smegeninej si ta turetu (na, kad vaikiukas protingesnis butu) ir tada imiesi reikalo! po to tik reix 9men islaukti ir dziaugtis besikeicianciomis formomis ir prasau-turi!  thumbup.gif  drinks_cheers.gif ar ir cia man viska detaliau papasakot  unsure.gif  bigsmile.gif
sekmes su tortu, lauksim naujienu. gaila ne LT esu, dar ir isvecius atvaziuociau paragaut ir ivertint!  wub.gif  thumbup.gif
*



Nu toki vyrioka tai as jau turiu. Bet sva su detalesniu pasakojimu tai gal ir neblogai butu, nes mes bandom lialiu prisisaukti jau ne vienerius metus, bet deja deja... sad.gif Bet mes nepasiduosim ir taskas ! lotuliukas.gif
Na mes irgi ne Lietuvoje esam. Ir tarp kitko neesam labai jau toli vieni nuo kitu smile.gif Mes Velse - apatinis kairys salos kampas smile.gif

P.S. Biskvitas orkaitej kepinasi jau beveik 30 minuciu smile.gif Iskilo kaip reikalas. Bet nezinau ar nedamaisiau is to atsargumo ar mano orkaite netolygiai kepa, bet vienas sonas labiau pasikeles. Bet tiek jau to - kaip pirmam blynui ir toks gerai lotuliukas.gif
Glacee
Comma
Nebijok pjaustyti biskvito. Vienas dalykas - po ataušinimo įvyniok jį į plevelę kelis kartus ir įdėk parai į šaldytuvą. Supjaustysi lengvai. Kitas dalykas - geriausia tai daryti dantytu peiliu. Svarbu - nebijoti smile.gif visuomet būna pirmas kartas smile.gif
Agnyte...
QUOTE(Comma @ 2007 01 07, 01:23)
Nu toki vyrioka tai as jau turiu. Bet sva su detalesniu pasakojimu tai gal ir neblogai butu, nes mes bandom lialiu prisisaukti jau ne vienerius metus, bet deja deja... sad.gif Bet mes nepasiduosim ir taskas !  lotuliukas.gif
Na mes irgi ne Lietuvoje esam. Ir tarp kitko neesam labai jau toli vieni nuo kitu smile.gif Mes Velse - apatinis kairys salos kampas smile.gif

P.S. Biskvitas orkaitej kepinasi jau beveik 30 minuciu smile.gif Iskilo kaip reikalas. Bet nezinau ar nedamaisiau is to atsargumo ar mano orkaite netolygiai kepa, bet vienas sonas labiau pasikeles. Bet tiek jau to - kaip pirmam blynui ir toks gerai  lotuliukas.gif
*


o va cia tai geras! nieko, turiu plana-mes i svecius pro Londona i Velsa ir mano vyras papasakos, kaip dailius lelius gaminti! lotuliukas.gif
Comma
Aciu mergaites uz patarimus. Jis dabar austa orkaitej, bijau net paciupcioti smile.gif Rytoj ryte ivyniosiu i plevele ir pasausiu saldytuvan. Paros laiko ten laikyti jau nebeturiu, bet jei pabus 8-10 valandu irgi neblogai. Nelabai pergyvenu jei nesugebesiu graziai supjaustyti - suvalgysim kaip batona lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Begu miegiuko nes rytoj darban blink.gif
Comma
Biskvito nesimato, bet va toks gavosi reginys smile.gif Skonio dar irgi nezinau, tikiuosi bus skanu, nes biskvitas buvo pasaka drinks_cheers.gif

Neisidejo nuotrauka ir net nezinau kodel sad.gif
Comma
Kadangi pirmas blynas gavosi neprisviles, tai siandien kepu dar viena biskvita drinks_cheers.gif Itariu akcija ilgam bus 4u.gif
saulyte24
QUOTE(Comma @ 2007 01 14, 19:44)
Kadangi pirmas blynas gavosi neprisviles, tai siandien kepu dar viena biskvita  drinks_cheers.gif Itariu akcija ilgam bus 4u.gif
*



ir as dabar kepu biskvita, norejau vyniotini is jo padaryti bet kad gausis per storas....... verysad.gif na ziuresiu kaip iseis doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.