QUOTE(as optimiste @ 2013 12 07, 00:20)
Labai daug ko nevalgyti ,
nei miltinių , nei kruopų , Kokia jūsų dieta,koks dienos racionas? Mes šeimoje mėgstame pavalgyti, ką rinktis pavyzdžiui pusryčiams,pietums,vakarienei? Manau pabandyti kokį mėnesį pasėdėti ant dietos tai tikrai nepakenks,bet tik kaip susidaryti tą tinkamą valgiaraštį?
o miltiniai is ko? Is miltu. O miltai is ko? Grudu=tie patys gluteinai.
Jei megstate ir mesa, ir zuvi, ir darzoves, nejau nesumastote kiek daug ir skaniai bei greitai galima prisigaminti? Is pradziu ir as stresavau, vis sekiau save, ar ko negalimo nesuedziau, vis masciau ka cia tokio idomaus pagaminti is tos pacios mesos,bet menesio begyje viskas tampa labai paprasta ir greita. Dabar tai visai baika
Galiu parasyti sios dienos savo meniu. Siandien I darba nejau. Pusryciu niekada nevalgau, nes as ju nenoriu, nebent kavos su geru arbatiniu saukstu kokoso aliejaus. Ziauriai skanu ir dar veliau uzsimanau pavalgyti pirma karta, kadangi kokoso riebalas pasotina ir alkis ateina veliau.
Pirma karta uzsimaniau valgyti apie 13 valanda. Kadangi labai uzsimaniau, tai reikejo kazko, kas greitai pasigamina. Baisingai myliu riebius, gerus (ne kokius kudus ir nusususius) vistos sparnus, tai imeciau I puoda 6 dickius. Kol jie vire, pasisinkavojau smulkiai kopusto, morkos, poro (isigijau nuostabia darzoviu pjaustykle, kuri pjausto ivairiausiu storiu ir dydziu, su ja taip lengva ir smagu, kad kol kas tik laukiu, kad reiketu ka nors supjaustyti:) O kopustus labia megstu, bet tik labai smulkiai susinkavotus, nes ziema jie kieti ) uzberiau druskos ir uztaisiau 2 gerais saukstais dvaro grietines 40 proc. Salotu bliudas gavosi didelis, tai sparnus iveikiau tik 5.
Antras valgymas. 17.30. Nelabai dar norejau, bet zinojau, kad vaziuosim su vyru I miesta, tai geriau pavalgyti, nei po to alknai slampineti. Gera porcija riebios varskes+naturalus, be jokiu ten uogu jogurtas+geras saukstas Dvaro varskes+druskytes+krapu. Jogurta pilu, nes man patinka kai varske galima issukti ir ji nebuna kieta ir sprangi o gaunasi puri ir labai skani. Parejusiam is darbo vyrui pakepiau ant kokoso aliejaus pamustos jautienos jis labai ja megsta). Per savo stebuklingaja pjaustukle patarkavau siaudais cukinija ir I ta pacia keptuve, salia jautienos. Jis irgi megsta kopustus, tik su aliejumi, tai pasinkavojau kopusto, morkos, cibulio+druskyte+alyvuogiu aliejaus. Viskas pagaminama labai greitai.
trecias valgymas. 22 val. Kadangi sian veliau gulsiu, tai 22 valanda vakarienei nelabai ir baisu:) Vakarieniavome su vyru restorane Fortas, Vilnius. As uzsisakiau gera gabala lasisos, gamintos garuose ir pasakiau ko nedeti (bulviu, paprikos, pomidoru)ir ko prikrauti (pridejo juodu alyvuogiu, triju rusiu slotu, sparaginiu anksciu, agurko, saliero stiebu, dar kazko, jau net nepamenu ir visda perspeju, kad nepiltu jokiu padazu) Privalgiau labia skaniai ir sociai. Forte labia gerai gamina, ka valgiau, viskas labia teisingai paruosta, nevoliota jokiuose miltuose, nemarinuota jokiuose padazuose, neapdeta jokiais prieskoniais ir panasiai.
Kadangi pieniski pas mane jau grizo, tai ir matote mano racione varske ir grietine, nes patikrinus, man visa tai tinka. As 50 dienu nelieciau pienisku, kad jau tiksliai galeciau patikrinti.
Ryt jau svajoju, kaip gaminsiu smulkiais gabaliukai supjaustyta vistos krutinele+kubeliais supjaustytas moliugas+svogunelio. Siek tiek pavartau ant ikaitusio kokoso aliejaus, tada aklinai uzdengiu dangciu, prisigamina skyscio ir troskinasi. Galima , kai jau nuimat nuo ugnies, imesti krapu ir siek ties smulkinto cesnakiuko. Kai jau galesit pieniskus, sauksta grietines ar grietineles, gaunasi nuostabus padazas.
Ka darysiu veliau, dar nemasciau.
Vakar dariau befstogena jautienos. Laaabai skanu ir paprasta, greita.
O kur dar kiaulienos guliasas troskintas su pasirinktomis megiamois darzovemis (morkytes, sparagines, brokoliai, ziediniai kopustai)
*o kur troskinti kopustai, su mesa arba tiesio be nieko, garnytui
*o kur ziemos einamiausia darzove, rauginti kopustai su svoguneliu ir alyvuogiu aliejumi. Juk rauginti kopustai - geriu geris, tik su salyga, kad raugiant nedetas cukrus, nes jo ir nereikia.
*rauginti kopustai troskinti su mesa arba vieni.
*raugintu kopustu tirsta sriuba su mesyte riebia, galima imesti gabalei saltai rukytos sonnies, jei norisi kvapo.
* o kur dar visokios sirdeles.
*o pakepta ar patusina sonine.
*o kotletukai su visokiais idarais ar be ju.
*troskintos kepeneles su morkytemis.
*kepeneliu pastetas, jis pagaminamas itin greitai ir paprastai.
*apie vista jau net nekalbu-slauneles, krutinele, sparnai, ciela vista kepta kepimo maise ar ant groteliu. Jau su vista tai turbut visos zonote kruvas patiekalu.
*o sudyti lasinukai, sonine
Darzoviu irgi kalnai, nuo raugintu kopustu, virtu burokeliu ivairiai paruostu (as labia megstu tarkuotus virtus burokelius+druskytes+grietine, galima siek tiek cesnako
) iki ziediniu kopustu koses sutrintos kartu su virta saliero saknimi ar tiesiog vieni, su gabalu hgi sviesto, isvirti brokoliai, paskaninti ghi sviestuku ar rietine, saldyros darzoves (visokiu gi yra misiniu, pagal kiekvieno skoni) ridikai, pastarnokai, kopustai, morkos, cukinijos, moliugai ir t.t.t.t.
Cia kas ant greituju I galva atejo. Ar mazai maisto? Tai cia pradziai. O kai pasitikrinusios susigrazinsite kiausinius, varske ir rugpieni, grietine, kiek dar prisideda patiekalu?
Zodziu, kruvos skanaus ir riebaus maisto, tik spek norus galvoti