Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė 10

QUOTE(Pregna @ 2013 12 06, 13:13)
Gerai, bet tai kaip pavyzdžiui nustatyti, kad netinka cukrus, glutenas ar dar kažkas. Pats gi nesuprasi kas tinka, o kas ne. Na nebent per labai ilgą laiko tarpą. Tyrimai dėl alergenų? Va pvz. dabar vyras darėsi maisto produktų netoleravimo testą, bet man kažkaip daug abejonių kelia tas būdas  ax.gif

QUOTE(pear @ 2013 12 06, 13:54)
o tuomet kas tai yra? alegija  gliuteinui?
neseniai man darė santariškėse alergijų testą - visokiom dulkėm, žolėm...paskui žiūriu tą lentelę - maistui nieko nesurašyta, klausiu daktarės  - o maistui nedarysit? - ji juoktis pradėjo. Sako, -nejuokaukit suaugusiam žmogui maisto alergijos testą daryt. Nu, žodžiu, netiesiogiai durne išvadino. O gal ir būtų parodęs testas alergiją tam gliuteinui, ar kviečiam?

Alerginės reakcijos ir produkto netoleravimas yra ne vienas ir tas pats. Pas mane visi tyrimai maistui, chemijai pas alergologus padaryti, niekam aš nealergiška, nieko nerodo tie tyrimai. O maistą niekaip kitaip tik bandymų keliu ant savęs atsirinkt reikia, tiesiog visad rekomenduojama iškart nukirst per pieniškus ir gliuteninius produktus bei cukrų, nes jie kaip taisyklė dažniausiai sukelia tokius dalykus, o pavieniai produktai kiekvienam individualu. Pasiskaitykit per tą patį google susiradusios straipsnių apie begliutenę dietą, kokie produktai turi gliuteno, angliškai gluten free diet, pasiskaitykit apie žmones sergančius celiakija, kaip jie gliutenus išmetę ir dermatitus išsigydo ir t.t. ir nekiškit pinigų į alergologinius tyrimus, aš jau jų sukišus iki soties be rezultatų jokių, išeidau iš kabineto su nauju hormoninio tepaliuko receptu pastoviai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pear @ 2013 12 06, 12:54)

tai organizmo, kuriame greičiausiai pralaidus žarnynas netinkama imuninės sistemos reakcija į paprastus dalykus.
todėl pirmiausia iš mitybos išmetami tie dalykai, kurie gali tai įtakoti, gydomas žarnynas (daaaug kaulų nuoviro-sultinio kasdien) ir po to, kai žarnynas jau susitvarko, daugelis pašalintų dalykų gali būti sėkmingai virškinami.
O medicina- tai yra biznis- atėjai gydytis neišgydomų dalykų- gausi ir tyrimų ir receptų- tuščiom rankom neišeisi.
O iš esmės- tai paimkim analogiją- važiuoji mašina ir ima mirksėti kokia tai lemputė, nuvažiuoji į servisą ir paprašai, kad atjungtų lemputę, kuri signalizuoja apie kažkokį tai gedimą? Ne- reikalauji, kad tą gedimą sutvarkytų. O sveikatos atveju- tik įvairiais alia vaistais, tepalais "gesinamos lemputės", nešalinant priežasties. Žvynelinė- viena sunkiausiai pasiduodančių , tačiau tik "išjunginėjant lemputes", ji toliau žaloja visą organizmą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 06 gruodžio 2013 - 12:28
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 06, 13:11)
Alerginės reakcijos ir produkto netoleravimas yra ne vienas ir tas pats. Pas mane visi tyrimai maistui, chemijai pas alergologus padaryti, niekam aš nealergiška, nieko nerodo tie tyrimai. O maistą niekaip kitaip tik bandymų keliu ant savęs atsirinkt reikia, tiesiog visad rekomenduojama iškart nukirst per pieniškus ir gliuteninius produktus bei cukrų, nes jie kaip taisyklė dažniausiai sukelia tokius dalykus, o pavieniai produktai kiekvienam individualu. Pasiskaitykit per tą patį google susiradusios straipsnių apie begliutenę dietą, kokie produktai turi gliuteno, angliškai gluten free diet, pasiskaitykit apie žmones sergančius celiakija, kaip jie gliutenus išmetę ir dermatitus išsigydo ir t.t. ir nekiškit pinigų į alergologinius tyrimus, aš jau jų sukišus iki soties be rezultatų jokių, išeidau iš kabineto su nauju hormoninio tepaliuko receptu pastoviai  doh.gif

Taip gaunasi, kad be bandymų kelio, jokio kito kaip ir nėra? g.gif
Ar yra čia tokių, kuriems žvynelinė sukelė ir artritą?..
Tikiu, kad maistas daro įtaką, bet vien maistas nemanau, kad išgydys, kai jau ūmi/sunki forma.
Atsakyti
QUOTE(Pregna @ 2013 12 06, 13:37)
Taip gaunasi, kad be bandymų kelio, jokio kito kaip ir nėra?  g.gif 
Tikiu, kad maistas daro įtaką, bet vien maistas nemanau, kad išgydys, kai jau ūmi/sunki forma.

taip, kito kelio tiesiog nėra, ir turi būti labai didelė kantrybė ir noras tuo keliu eiti.
Ne žvynelinė tą artritą sukelia, bet daugėja glitimo netolerancijos simptomų.
Pagoooglink- artritas glitimas.
Tik įvairiems žmonėms visa tai skirtingai reiškiasi- va jums pirmiau ant odos, o vėliau jau kitos organizmo vietos byra, o kitiem- iškart per sąnarius.
va vienas dabar paleolitikas rašo:
Prieš 8 metus susirgau ankilozuojančiu spondiloartritu ir teko gerti nemažai vaistų pastoviai , nors jie ir buvo kaitaliojami, bet vistiek atėjo laikas kai pradėjo reikštis šalutiniai požymiai. Ir netyčia karta išsikalbėjom su draugu apie tai , o tas sako anokia čia bėda , nevalgyk ko nereik ir viskas bus gerai. Ir pradėjus tai daryti , nustojau gerti vaistus (aišku gydytojai sakiau kad geriu, nes sakė net negalvot negert) ir padarius eilini krauja , ogi viskas gerai ir taip jau daugiau kaip pusantrų metų. Uždegiminiai rodikliai kraujyje be vaistų pagalbos yra žemiau normos, karta buvo pakilę truputi, bet nustojus valgyti pieno produktus vėl nukrito, tai kurį laika nebuvo racijone visai pieno, dabar tik kartais užvalgau saikingai dėl ivairovės. Kas pažeista mechaniškai vargu turbūt ar pasikeis į gera.
Skaudėt tai paskauda tai ten tai šen , bet kol uždegiminiai rodikliai žemiau normos tol progresas į bloga pusę stovi vietoj, kas yra labai gerai nenaudojant uždegima slopinančių vaistų.
Atsakyti
QUOTE(Pregna @ 2013 12 06, 12:13)
Gerai, bet tai kaip pavyzdžiui nustatyti, kad netinka cukrus, glutenas ar dar kažkas. Pats gi nesuprasi kas tinka, o kas ne.Tik pati ir suprasine, ne kitaip  Na nebent per labai ilgą laiko tarpą.Pora savaiciu, tikri nera ilgas laiko tarpas Tyrimai dėl alergenų? Va pvz. dabar vyras darėsi maisto produktų netoleravimo testą, bet man kažkaip daug abejonių kelia tas būdas  ax.gif sudas tie tyrimai, ta pati komercija, pinigu isgavimo budas. Jums bus pigiau, tiksliau - nemokamai, patikrinti musu siulomu budu - viena menesi nevalgyti to, ka mes surasem. Tai nekainuos nieko ir viskas bus aisku.

Norejau rasyti, bet ruutta ir voresta viska parase. Panos, ar jus galvojate, kad mes bedarbes ir cia lojame is neturejimo ka veikti? Tai uzima daug laiko ir kantrybes, bet gi yra ant svieto tokiu durniu, kurios gaista laika, kad tik kazkaip padeti kitiems pasveikti ir buti laimingiems, nes mes pacios jau tai praejome, todel nesapaliojame, neburiame, o sakome tvirtas, patikrintas isvadas. Jums net nebereikia tikrinti siu ziniu, telieka tik pameginti tai padaryti.
Cukrus ir krakmolas, kurio galutinis rezultatas - tas pats cukrus, is esmes netinkamas dalykas zmogui, to net tikrinti nereikia. Primygtinai prasau perskaityti visa straipsni, kad suzinotumet kodel:)
http://www.homosanit...lizaciju_maista

Gluteino reakcija savo organizmui galite patikrinti tik pati. Jokie testai to gali neparodyti. Ir labai greitai suprasite, ar toleruojate gluteinus, ar jie nepakiso kojos, isisavinant gerasias medziagas ir vitaminus ir ar nepridare kitu nesamoniu. Asmeniskai as, pakankamai greitai supratau, kai, budama astmatike, beveik is karto po gluteinu nutraukimo, nustojau vatroti visus 3 ingaliatorius ir nebenaudoju iki siol (ketvirtas menuo) Man ju tiesiog nebereikia. Ar tai nepakankamas irodymas? Kojos lengvos kaip pukas, miegas pagerejes, vuras visiskai knarkti nustojo, o 20 metu miegojau salia griaudejancios patrankos doh.gif Spuogai giluminiai, kurie pastoviai kildavo tose paciose vietose, prapuole su visam. Kuno oda eme gyti. Su galvos oda viskas buvo ilgiau, matyt astresne forma jau buvo ir per daug laiko kisau I save slamsta. Bet visgi viskas taisosi ir gereja.

QUOTE(pear @ 2013 12 06, 12:54)
neseniai man darė santariškėse alergijų testą - visokiom dulkėm, žolėm...paskui žiūriu tą lentelę - maistui nieko nesurašyta, klausiu daktarės  - o maistui nedarysit? - ji juoktis pradėjo. Sako, -nejuokaukit suaugusiam žmogui maisto alergijos testą daryt. Nu, žodžiu, netiesiogiai durne išvadino. O gal ir būtų parodęs testas alergiją tam gliuteinui, ar kviečiam?

Teisybe jums tas daktaras ir pasake, sutaupe jusu pinigelius, tra dar saziningu daktaru.
Menesiui ismeskit grudus,kruopas, seklas-visus gluteinus, ankstinius,bulves ir cukru, viska kur jo gali buti, ziurekite etiketes, nes daug kur slepiasi tas cukrus, o mes net neitariame. Del pieno baltymo netoleravimo, pasitikrinkite pati, nes daznai ir jis kisa koja odai. Paprasto sviezio pieno, tai atsisakykite be jokiu tikrinimu, o varske, grietine, sviestas, jogurta (be jokiu ten skoniu ir uogu)-tikrinama asmeniskai. As lyg ir netoleravau, es paberdavo po varskes, bet emiau ir patikrinau. Isbuvau 50 dienu be pienisku ir be kiausu (tiek ilgai nereikia, pakanka menesio) ir po to suvalgiau varskes su grietine. Man pasiseke, nes blogu reakciju nebuvo. Arba as ir buvau toleruojanti pieno baltyma, arba tiesiog pasveiko mano zarnynas ir as tapau toleruojanti ji. Tai ir valgau dabar, ir dziaugiuosi, bet rami, nes tai issiaiskinau ir isitikinai tik pati asmeniskai. Valgykite skaniai ir nebadaukite, tik be tu dalyku, kuriuos parasiau ir naujameti sutiksite isgrazejusi oda, puikia nuotaika, savijauta, isgrakstejusia figura ir visa laiminga-pazadu.

QUOTE(Pregna @ 2013 12 06, 13:37)
Taip gaunasi, kad be bandymų kelio, jokio kito kaip ir nėra?  g.gif 
Taip, yra, ir ne vienas. Apie ta mes cia ir rekaujame, kad dauguma musu butent nuo siu ligu pasveiko.

doh.gif Jus turbot nei vieno ankstesnio puslapio neperskaitete. Gaila, kad dar viena mergaite "netikiu" blink.gif Jau taip stengiames jums populiariai viska isaiskinti, kad aiskiau ir buti negali, bet vistiek "netikiu". Tai kas jums gali padeti, jei ne pati sau? Daktaras su maiseliu vaistu?
TIK MAISTO PAGALBA PASIEKSITE REZULTATU. Jau rekiu, kad isgirstumete.
Juk mes cia visos ne teorikes, o isbridusios is ligu mitybos o ne vaistu pagalba.
O kas jus isgelbes nuo umios formos? hormoniniai tepalai ir antihistamines tablets? Jos tik simptomus apmalsins ir viskas. Nejau tikrai nenorite pasveikti ir normaliai gyventi??? Pas mane 2.5 metu nebuvo net trumpam uzgije psoriaziniai odos plotai. Tai kodel jie be jokiu tepalu ir vaistu isnyko visiskai??
Nors imk ir surisk jus visas ir priverstinai maitink menesi teisingu maistu, ismetus gluteinus, kruopas, grudus, miltinius ir cukru. gal tada, pajute, kad viskas gereja, pacios testumet ir dziaugtumetes lotuliukas.gif
Nesupykit uz mano tona, kartais reikia bizuno,kad zmogus susimastytu 4u.gif
Atsakyti
trumpai: o ankštinių nevalgyt - ir paprikos ir pipirai, ir žali žirneliai tame tarpe?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pear: 06 gruodžio 2013 - 14:18
QUOTE(pear @ 2013 12 06, 15:17)
trumpai: o ankštinių nevalgyt - ir paprikos ir pipirai, ir žali žirneliai tame tarpe?

zirneliai tinkami konservuoti ir kur buna maiseliuose, saldyti, nes tai dar nesubrende zirniai, tik vaikai:) Tik konservuotu skaitykite etiketes, beveik visi konservuoti su cukrumi. As pirkdavau maximoje Jamar firmos, bet kazkur jie dingo. Mergos dar keliu rusiu yra radusios be cukraus, bet nepamenu, paklausiu ir parasysiu. Zirniai, kur sriubas verdame, pupos pupeles ir .t.t - nevalgykit
Pagal psoriazininko mitybos protokola, mums negalima: pomidoru, paprikos, baklazanu. Lyg ir kiausiniai bei svogunai vuvo irasyti. Bet vel gi, po kazkiek laiko, kai jau sugis zarnunas, ivedinesite po viena dalyka ir stebesite savo organizmo reakcijas ir labia lengvai suprasite, ar jau galit juos valgyti vel. Pamatysit, tai lengvai patikrinama.
Psoriazininko/autoimunininko protokolas. Psoriaze - utoimunine liga. Jei jau perskaitete ta straipsni apie zarnyno pralaiduma, turejote suprasti, kodel autoimunine.
Ten yra ir kai kurie vaisiai leistini, bet jei menesiui nuimate cukru, ti ir vaisiu jokiu nevalgykit. Po menesio, jei nereikia jums mesti svorio, galite kazkiek pasilepinti nesaldziais, leistinais vaisiais. Svarbu issilaikyti tam tikra laikotarpi, ims taisyti reikaliukai, o tada jau po viena produkteli isivesite ir stebesite save.

http://whole9life.co...-Autoimmune.pdf
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 05, 22:23)
Bet jus ir uzsispyrusi keistai:)  Is savo patirties jau patariam, parasiau kurie zmones pso sustabde. Jus net nepameginot koki menesi tai padaryti, bet tvirtinat, kad visa tai nesamones:) Gaila, o galejot, smalsumo delei, kaip pati sakote, vienam menesiui ismesti cukru ir gluteinus. Niekaip nesuprantu, ka jus cia matote neimanomo, kad renkates liga o ne tooookia mityba:) Kookia tokia? Kuom sudetinga viena menesi nevalgyti gluteinu? Matyt nelabai dar prispyre.
Jei kada nuspresite is smalsumo patikrinti musu patirti, garsiai rekite, padesime:)

Koks cia uzsispyrimas, labiau uzsispyrimas laikytis dietu. Esu savikritiska, bet ir mastanti. As jau minejau, kad mama bande vaikysteje mums tu dietu laikyti, bet nieko... Na taip- dabar reikalas tikrai nebespiria, yra kaip yra, bet nebera taip baisiai. O vaikui tiesiog nepajegciau dietu isiulyti, nebent badu marinti...

O ir man maisto gaminimas, maisto prekiu pirkimas yra pati didziausia nasta, tai as prisipazistu, kad tingiu blush2.gif Va kad buciau tokia turtinga ir galeciau uzsisakyti dieta i namus bigsmile.gif

Pripazistu, kad tam neturiu valios, bet ir pripazistu, kad tikejimo truksta 4u.gif esu totali skeptike... As jau prisiziurejusi, kaip zmones i krastutinumus puola ir nieko is to gero nebuna ( ne apie jusu atvejus kalbu).

Nidulia, jei kartais atsitiktu, ir patektu tu gluteinu i jusu organizma, tai butinai uzfiksuokit ta fakta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2013 12 06, 15:35)
Koks cia uzsispyrimas, labiau uzsispyrimas laikytis dietu.
Cia ne dieta, tai atsisakymas maisto produktu, kurie mums alergina, netinka ir per kuriuos mes kenciame ir kankinames su ta nelemta pso, o tai didelis skirtumas - dieta ir kazko netinkamo atsiskymas. Tas tiesa, kad jusu asmeninins reikalas kaip gyventi:)

O ir man maisto gaminimas, maisto prekiu pirkimas yra pati didziausia nasta, tai as prisipazistu, kad tingiu  blush2.gif  Va kad buciau tokia turtinga ir galeciau uzsisakyti dieta i namus  bigsmile.gif
Aha, pas mane buvo ta pati broblema. Paskutinius kelis metus man maisto gaminimas buvo kanciu kancia, tingiu ir nekenciu. Dabar kazkaip apsiverte. Kadangi visa seimyna valgo tik ta, ka pagaminu ir saldytuve nebeliko slamsto, kad paciupti ir uzkasti, tai nelaikysiu gi xebros alkanais:) O dar labia kruta pjaustykle nusipirkau, tai kaifuoju dabar, tik nelengva pirmai parlekti is darbo ir greitai visiems pagaminti maisto, uzknisa, bet visos seimos rezultatai ir nuolatiniai pagyrimai "kaip skamu" kazkaip atperka viska:) Maziuku vaiku nebeturiu, tai man lengviu. O kaip musu temoje yra viena fainuole su 6 vaikais, taip taip - 6 vaikai:) Ir viska speja, dar ir niurzgiancioms I subine ispiria:)
Pripazistu, kad tam neturiu valios, bet ir pripazistu, kad tikejimo truksta  4u.gif  esu totali skeptike... As jau prisiziurejusi, kaip zmones i krastutinumus puola ir nieko is to gero nebuna ( ne apie jusu atvejus kalbu).
O koks cia krastutinumas, arsisakuti gluteinu, nuo kuriu vos ne puse amerikos serga celiakija, baisia liga? Ir as buvau skeptike, ale  taip uzkniso kankintis, kad emiau ir pameginau:)
Nidulia, jei kartais atsitiktu, ir patektu tu gluteinu i jusu organizma, tai butinai uzfiksuokit ta fakta  doh.gif
Nepateks, nebent mane suristu ir pamaitintu jais. Bet, mano mama gi valgo jau seniai ir koses ir duona, dziuveseliu ir t.t., bet jai nebeatsinaujino psoriaze. O buvo ziauri forma, baisu net prisiminti:( Reiskia, kiekvienam labai individualiai. Bet as kazkaip nelabai noriu tikrinti savo individualuma gluteinui:) Kad vel ant abieju ranku islistu pso ar vel imtu beprotiskai niezeti galva, oi ne, nenoriu.

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 06, 12:27)
todėl pirmiausia iš mitybos išmetami tie dalykai, kurie gali tai įtakoti, gydomas žarnynas (daaaug kaulų nuoviro-sultinio kasdien) ir po to, kai žarnynas jau susitvarko, daugelis pašalintų dalykų gali būti sėkmingai virškinami.

voresta, prašau patarkit konkrečiau - kokius kaulus (kiaulės, jaučio) pirkti sultiniui ir kiek ilgai juos virti ?

QUOTE(Nidulia @ 2013 12 06, 14:29)
zirneliai tinkami konservuoti ir kur buna maiseliuose, saldyti, nes tai dar nesubrende zirniai, tik vaikai:) Tik konservuotu skaitykite etiketes, beveik visi konservuoti su cukrumi. As pirkdavau maximoje Jamar firmos, bet kazkur jie dingo. Mergos dar keliu rusiu yra radusios be cukraus, bet nepamenu, paklausiu ir parasysiu.

tinka Maximos Optima linija žirneliai, skaitau dabar etiketes, ten nėra cukraus.

Nidulia šaunuolė thumbup.gif netingi viską aiškinti ir dalintis savo patirtimi. Merginos negi jūsų neįtikina gyvi pavyzdžiai pasveikusių žmonių? suprantu, kad kartais nėra valios daryti tą ar aną, bet supraskit ką aš senai supratau: tik pačios save pagydysit, jei domėsitės , daug skaitysit ir keisit gyvenimo būdą.
Atsakyti
Tingiu, nes jau loju seniai ir pavargau loti,ale tokia durna jau esu, labia jau noriu, kad ir kiti pasveiktu kaip ir as ir jaustusi laimingi ir nepriklausomo nuo ligu blink.gif Tai va ir loju bizuna pasiemusi I abi rankas lotuliukas.gif
Del sultiniu, pasinagrinek, nes vieniems jie yra vaistas o kitiems - nuodas. Savo atveju as dar nesu issinagrinejusi del sultinio, nebent, kad svoris nebelristu, man jau reiketu tuos sultinius virtis:)
Papildyta:
QUOTE(Mantilė @ 2013 12 06, 16:52)
Merginos negi jūsų neįtikina gyvi pavyzdžiai pasveikusių žmonių? suprantu, kad kartais nėra valios daryti tą ar aną, bet supraskit ką aš senai supratau: tik pačios save pagydysit, jei domėsitės , daug skaitysit ir keisit gyvenimo būdą.

Tai ne valios neturejimas. Tai arba visiskas saves nemtlejimas, arba problema menkai dar prispaude, jei net musu gyvi pavyzdziai neitikina. Nekalbam gi apie sausa teorija, kurios pilnas internetas ir viena informacija priestarauja kitai. Kalbam apie tai, ka jau savo kailiu patikrinom.
Ir vel as amsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2013 12 06, 16:52)
voresta, prašau patarkit konkrečiau - kokius kaulus (kiaulės, jaučio) pirkti sultiniui ir kiek ilgai juos virti ?

kaulai geriau žolėdžių- jaučio, tinka kokios odelės, sausgyslės. Primetam katilą, užpilam kad vos apsemtų ir užverdam, tada sumažinam iki tiek, kad vos vos judėtų vanduo ir verdam ilgai, mažiausiai 4 val. Aš palieku per naktį, ryte nusunkiu ir išpilstau ataušti- mėsa nevalgoma, riebalai irgi- vartojamas tik pats skystis. Kuo sustingę drebučiai kietesni, tuo geriau. kokių prieskonių ir druskos dedam tiek kiek norim. Visiem žmonėm , turintiems autoimuninių sutrikimų sultinys yra nepamainomas dalykas.
jei žmogus turi autoimuninę bėdą, tai pas jį yra tam tikras medžiagų apykaitos nukrypimas- katabolinis disbalansas. Sultinys yra stiprus anabolikas, jis veikia priešingai katabolizmui.
Nėštumo metu organizmas iš katabolizmo būklės ištrūksta, todėl autoimuninės bėdos tuo metu nustoja progresuoti, tačiau vėl grįžta po gimdymo. Juk žinot tai? Tad teisinga mityba irgi galima ištrūkti iš to katabolizmo. Sultinys yra viena priemonių. Gyvuliniai riebalai -antra, nes pas autoimunininkus yra jų trūkumas.
Atsakyti