Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė 10

As tikiu mityba , bet tik kaip pagalbine priemone, kuri gali kazkiek sumazinti (o gal ir ne) pso. Bet visiskai nesutinku, kad mityba itakojo man ir vaikui. Juk mes skirtingu kartu, skirtinga ir mityba mano vaikysteje buvo nuo dabartines, o susirgome beveik to paties amziaus. O ka atsakysit i tai, kad mano mociute sirgo jau tikrai seniai, kuri buvo kaimiete ir maitinosi senosiomis tradicijomis, o juo labiau mociutes sesuo, kuri vaikysteje buvo istremta i sibira ir ten isvis mazai kuo tesimaitino...

Kad gydytojai bruka tik vaistus, tai cia taip pat ne paslaptis. Mes tik patys galime geriau zinoti apie savo liga.
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2013 12 05, 17:20)
O ka atsakysit i tai, kad mano mociute sirgo jau tikrai seniai, kuri buvo kaimiete ir maitinosi senosiomis tradicijomis, o juo labiau mociutes sesuo, kuri vaikysteje buvo istremta i sibira ir ten isvis mazai kuo tesimaitino...

atsakysiu, kad jūsų giminėj iš kartos į kartą perduodamas greičiausiai glitimo netoleravimas, nes net ir Sibire grūdai buvo valgomi. Pieno produktų gal ten ir nebuvo, bet duona- tai tikrai buvo. Pakanka vienakartinio jos poros gramų pavartojimo, kad ir kas pora mėnesių- žarnynas nuolatos bus pažeistas. Niduliai žarnyną susigydyt reikėjo poros mėn, ir dabar jai pakaktų suvalgyti kąsnį duonos, viską reikėtų daryti iš naujo.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 05, 19:12)
Niduliai žarnyną susigydyt reikėjo poros mėn, ir dabar jai pakaktų suvalgyti kąsnį duonos, viską reikėtų daryti iš naujo.

Triju menesiu, jei jau tiksliau skaiciuoti. Bet tai yra labia mazai, palyginus, kiek laiko ir kaip, as kankinausi.
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2013 12 05, 17:20)
As tikiu mityba , bet tik kaip pagalbine priemone, kuri gali kazkiek sumazinti (o gal ir ne) pso.

Tik pagalbine? O kas tada pagrindine priemone, gydant pso? Mano mama issigyde atsisakiusi visko, kur yra gluteinai, cukraus ir dar kazko,jau net nepamenu. pamenu, kad spausdavosi darzoviu sultis. Pavilgus odai dare, budavo visa suvyniota I marles:( Nezinau, is kur ji tais laikais suzinojo, bet ji pagijo tik visiskai atsisakiusi gluteinu ir sukraus. Del bulviu, tai nepamenu, ji ir pati man neatsake, nes neatsimena, kaip elgesi su krakmolu maiste.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 05, 18:12)
atsakysiu, kad jūsų giminėj iš kartos į kartą perduodamas greičiausiai  glitimo netoleravimas, nes net ir Sibire grūdai buvo valgomi. Pieno produktų gal ten ir nebuvo, bet duona- tai tikrai buvo. Pakanka vienakartinio jos poros gramų pavartojimo, kad ir kas pora mėnesių- žarnynas nuolatos bus pažeistas. Niduliai žarnyną susigydyt reikėjo poros mėn, ir dabar jai pakaktų suvalgyti kąsnį duonos, viską reikėtų daryti iš naujo.

reiskia tai visa diena dirbanciam zmogui tiesiog neimanoma.Zinau, sakysit viskas imanoma, tik reikia noro... Tik tada man jau kyla klausimas, kazi kas geriau- liga ar tokia mityba g.gif Sakysit, kad mityba del viso organizmo geriau... Zinau, bet mano mociute isgyveno 84 m be jokiu kitu ligu, mociutes seseriai dabar jau yra 85 .... As gal tiek ir neisgyvensiu, mano sveikata nera tokia gera, bet tik nesakykit, kad tai vien nuo mitybos, nesimaitinu taip jau nesveikai...

Ir ka jus norit ta sakykit- vieni serga visa gyvenima daugmaz vienodai, kitiems atsiranda kokiu tarpsniu ir praeina nekeiciant nieko..
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 05, 18:12)
Niduliai žarnyną susigydyt reikėjo poros mėn, ir dabar jai pakaktų suvalgyti kąsnį duonos, viską reikėtų daryti iš naujo.

Va as tai pameginciau ta kasni suvalgyti ir paziureti, kas bus to pasekoje biggrin.gif As cia be ironijos, tik siaip smalsumas... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 05 gruodžio 2013 - 21:07
QUOTE(naca @ 2013 12 05, 22:13)
reiskia tai visa diena dirbanciam zmogui tiesiog neimanoma.Zinau, sakysit viskas imanoma, tik reikia noro... Tik tada man jau kyla klausimas, kazi kas geriau- liga ar tokia mityba  g.gif  Sakysit, kad mityba del viso organizmo geriau... Zinau, bet mano mociute isgyveno 84 m be jokiu kitu ligu, mociutes seseriai dabar jau yra 85 .... As gal tiek ir neisgyvensiu, mano sveikata nera tokia gera, bet tik nesakykit, kad tai vien nuo mitybos, nesimaitinu taip jau nesveikai...
na aš jokios tokios bėdos neturiu, o grūdų nevalgau, mano vyras dirbantis , dukra studentė, visi trys atsisakėme grūdų valgymo- jau du metai ir nepasiilgom. Pažįstu daug kitų, kurie taip gyvena ir problemų nemato, todėl nesuprantu kad žmogus, kurio problemas galimai gali iššspręsti mitybos pakeitimas, to nedaro.
Jūs gi nė nežinot, kaip gali pasikeisti jūsų sveikata- aš irgi nežinojau, bet kai pamėginau- supratau, kad atgal- nė už ką.
Ir ka jus norit ta sakykit- vieni serga visa gyvenima daugmaz vienodai, kitiems atsiranda kokiu tarpsniu ir praeina nekeiciant nieko..
tai ir su stresu ir su antinksčių išsekimu siejama. Visko aš nežinau, nes neturiu autoimuninių ligų, ir per tai neperėjau.
Va as tai pameginciau  ta kasni suvalgyti ir paziureti, kas bus to pasekoje biggrin.gif  As cia be ironijos, tik siaip smalsumas...  ax.gif

pamatyčiau ar tu, jau tokį kelią praėjusi, taip padarytum biggrin.gif kad viską pradėti iš naujo.
Na, išsakiau savo nuomonę, bet darykit kaip norit.
Ačiū, kad išklausėt.
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2013 12 05, 22:13)
Va as tai pameginciau  ta kasni suvalgyti ir paziureti, kas bus to pasekoje biggrin.gif  As cia be ironijos, tik siaip smalsumas...  ax.gif

Tai jau neeeeee, tris mensius laukiau sios dienos, kuomet esu laiminga, nes nei dermatitu, nei spuogu, nei Pso, nei skalpo nenormalaus niezulio. Tai del kazkokio smalsumo vel imti draskytis visa kuna ir skalpa, tai jau ne uz ka, be to ir nesinori visai. Cia jau ne smalsumas butu o kvailumas - kenkti sau.
Bet jus ir uzsispyrusi keistai:) Is savo patirties jau patariam, parasiau kurie zmones pso sustabde. Jus net nepameginot koki menesi tai padaryti, bet tvirtinat, kad visa tai nesamones:) Gaila, o galejot, smalsumo delei, kaip pati sakote, vienam menesiui ismesti cukru ir gluteinus. Niekaip nesuprantu, ka jus cia matote neimanomo, kad renkates liga o ne tooookia mityba:) Kookia tokia? Kuom sudetinga viena menesi nevalgyti gluteinu? Matyt nelabai dar prispyre.
Jei kada nuspresite is smalsumo patikrinti musu patirti, garsiai rekite, padesime:)
Atsakyti
tenka ir man prisidėti prie mitybos šalininkių...ne žvynelinė, bet dermatitas apie 30-uosius metus išlindo, veidas, kaklas baisus buvo praktiškai žaizdos, sutinimai, raudonumas. Pakoregavus mitybą po dviejų dienų viskas nykt pradėjo, Dabar jau pusantro mėnesio praėjo, tai net pamiršau kokia baisi buvau, oda lygi, graži. Tai kas kitas, jei ne mityba? Nei vienas gydytojas nepatarė, nepadėjo, tik savo tepaliukus hormoninius rašė,... Jau geriau aš tų miltų ir pieno gyvenime burnon daugiau neimsiu, nei vėl su baisiu veidu gyvensiu. Dirbu pilną darbo dieną, mažą vaiką auginu ir nematau problemų be miltų ir pieno ką valgyt susigalvot, pilna maisto aplink, juk ne karo bado metas...Tiesiog parduotuvėj tam tikras lentynas pamiršau, kai kurias atradau. O kad kažko labai norisi kartais, tai prisimint tereikia, kaip atrodžiau ir noras atšoka. Sakot,kad kokia čia gyvenimo kokybė maistą ribojant? Na man daug prastesnė gyvenimo kokybė buvo su dermatitu ant veido vaikščiot nei maistą dabar prisižiūrėt...O pabandyt dėl maisto visi gali, nieks per galvą neduos...
Beje šiandien dukters pediatrė pamatė, kad vaiko liežuvis visas apsinešęs, sako akivaizdžiai su žarnynu blogai (o dukrai tikrai blogai, nes viduriai patologiškai visad užkietėję), bet ne kokių laisvinamųjų išrašė, o sako vaikui pieno, kviečių ir kiaušinių neduokit, pamatysit rezultatą...visuomenė labai alergiška darosi, ypač vaikai ir to priežasčių ieškojimo pasekoj šie produktai smarkiai pralaimi. Tai net išsižiojau, nes atvirai pasakus ji pirma gydytoja, kurią išgirdau apie tai prabilus, nes kitos greit receptukus išrašo brangiems vaistams, o mitybos nesureikšmina. Gydytoja aišku aš patikėjau, nes jau pati netrumpai tuo pienu ir kviečiais domiuosi ir net žinau, kad kai vaikui pieno neduodu viskas susitvarko su viduriais, tik iki šiol visad palūždavau jos prašymams duot pieno atsigert, nuo šiol teks nepalūžt, neverta ją nuo vaikystės žalot ir dar žinant kad paveldimumas to viso dermatito labai tikėtinas unsure.gif
Atsakyti
RUUTTA 4u.gif
A tavo vaikeliui gali buti candida isbujojusi, juk pozymis ryskus - apnasos ant liezuvio, netvark su viduriais. Pieno tai tikrai neduok, kazkada rauginto pieno produktus gal ir gales, bet sviezio - ne. O kodel daktare apie candida nepaminejo ir, kad ja maitina ne tik pienas ir miltiniai, o svarbiausias bjaurusis dalykas - cukrus. As gi dusinu saco kandidos isbujojima. Ir neblogai sekasi:)
http://vaitas.eu/blo...j-gydytis-i-tik
http://www.homosanit...zes_nugalejimas
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 06, 01:22)
RUUTTA  4u.gif
A tavo vaikeliui gali buti candida isbujojusi, juk pozymis ryskus - apnasos ant liezuvio, netvark su viduriais. Pieno tai tikrai neduok, kazkada rauginto pieno produktus gal ir gales, bet sviezio - ne. O kodel daktare apie candida nepaminejo ir, kad ja maitina ne tik pienas ir miltiniai, o svarbiausias bjaurusis dalykas - cukrus. As gi dusinu saco kandidos isbujojima. Ir neblogai sekasi:)
http://vaitas.eu/blo...j-gydytis-i-tik
http://www.homosanit...zes_nugalejimas

gydytoja nepasakė dėl cukraus, bet mama gudri jau biggrin.gif dėl cukraus tai man pasisekė, nes dukra nėra saldumynų mėgėja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 12 06, 08:37)
gydytoja nepasakė dėl cukraus, bet mama gudri jau biggrin.gif dėl cukraus tai man pasisekė, nes dukra nėra saldumynų mėgėja smile.gif

Zinau, kad mama jau pati gudri. Reikejo daktare pamokinti, kad kitiems tai sakytu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 05, 20:03)
Triju menesiu, jei jau tiksliau skaiciuoti. Bet tai yra labia mazai, palyginus, kiek laiko ir kaip, as kankinausi.
Papildyta:

Tik pagalbine? O kas tada pagrindine priemone, gydant pso? Mano mama issigyde atsisakiusi visko, kur yra gluteinai, cukraus ir dar kazko,jau net nepamenu. pamenu, kad spausdavosi darzoviu sultis. Pavilgus odai dare, budavo visa suvyniota I marles:(  Nezinau, is kur ji tais laikais suzinojo, bet ji pagijo tik visiskai atsisakiusi gluteinu ir sukraus. Del bulviu, tai nepamenu, ji ir pati man neatsake, nes neatsimena, kaip elgesi su krakmolu maiste.

Gerai, bet tai kaip pavyzdžiui nustatyti, kad netinka cukrus, glutenas ar dar kažkas. Pats gi nesuprasi kas tinka, o kas ne. Na nebent per labai ilgą laiko tarpą. Tyrimai dėl alergenų? Va pvz. dabar vyras darėsi maisto produktų netoleravimo testą, bet man kažkaip daug abejonių kelia tas būdas ax.gif
Atsakyti
o tuomet kas tai yra? alegija gliuteinui?
neseniai man darė santariškėse alergijų testą - visokiom dulkėm, žolėm...paskui žiūriu tą lentelę - maistui nieko nesurašyta, klausiu daktarės - o maistui nedarysit? - ji juoktis pradėjo. Sako, -nejuokaukit suaugusiam žmogui maisto alergijos testą daryt. Nu, žodžiu, netiesiogiai durne išvadino. O gal ir būtų parodęs testas alergiją tam gliuteinui, ar kviečiam?
Atsakyti