Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš sojos

Cia buvo minima sojos varske tofu , gal kas zinot ar jos yra pirkti Lietuvoje ir kur? doh.gif
Atsakyti
man nepatiko sojos rribsnių mišinys.
Sveikuolėms geras patarimas, kai kepat iš sojos faršo kotletukus, įdėkit dar išmirkytų avižinių dribsnių nemažai ir kiaušinio, labai skanu.
Atsakyti
As pagalvojau gal visai nieko butu paruosta soja sumaisyti su Magii ideja pietums ir paruosti pagal taisykles.
As su sojos kubeliais ir makaronais darau troskini.
Soja paruosiu pagal instrukcija. Makaronus isverdu.
Keptuvej pakepinu svoguno, morkos (darzoviu kokiu yra), sumetu soja, pridedu kecupo ir grietines siek tiek, biski patroskinu ir vsio, Galima su makaronais maisyt, galima uzdet ant ju. Tikrai skanu.

Atsakyti
Radau tofu varskes RIMI ,bet kaina kanda 200gr 9.99lt !
Atsakyti
sojos makaronų salotos:
sojos makaronus (tokie balti siūlai, kaip plastmasiniai smile.gif ) užpilti karštu vandeniu, įmesti sultinio kubelį, kol mirks (greitai) supjaustyt kiniško kopūsto, patarkuot morkos ir agurko, išgriebus makaronus viską sumaišyt, įspaust porą česnako skiltelių, užpilt sojos padažo essen.gif
Kai įgundi, pasireguliuoji, kiek ten visko dėt - pvz., aš išspaudžiu kelias česnako galvutes, privarau raud. aitr. paprikos ax.gif Išeina gana daug ir pakankamai pigu, kiek atsimenu, tie makaronai Lietuvoj apie 2 litus kainuodavo, prie šito patiekalo dar kepsniukų iškepdavau, ar dribsnių paplotėlių - karališki pietūs biggrin.gif
Atsakyti
Dar darau visokius troškinius, į kuriuos dosniai įberiu sojos faršo, gerai įmirkyto prieskoniuose ir sojos padaže, pvz., pripjaustau kiniškų ar kokių turiu grybų, perpjaunu pusiau jaunų žirnelių ankščių, pripjaustau cikorijos, stambiai patarkuoju morkų, (kai baisiai skubu ar tingiu, nusiperku kokį gatavą šaldytų daržovių rinkinį blush2.gif , svarbu tik prieskonių primarmaliuot biggrin.gif ) Tada, jei gaminu vyrui - į keptuvę ant aliejaus ir šaukšto sojos ar kokio įmantresnio padažo, jei sau - į keptuvę vandens šliūkšteliu, ir troškinasi gražiai viskas, baigiant sojos faršą arba jau paruoštą tofu suberiu, kad spėtų visus skonius ir kvapus sugert.

Ir šiaip, soja - labai smagus daiktas, pati beskonė, bet viską, ką jei duodi, pasisavinanti smile.gif jei negaili česnako, ji puikiai mėsa apsimeta smile.gif
Atsakyti
Na ir as esu istikima sojos gerbeja. Ir sveika ir kaloriju nadaug.
Tai va ir as pasidalinsiu keliais savo receptukais, kuriuos kazkada issitraukiau is interneto:

Gardūs sojos kepsniukai

4 sojos paplotėliai
vištienos sultinio kubelis
kiaušinis,
džiūvėsėlių {kepsniukams apvolioti},
druska, pipirai, petražolės, čili milteliai,
200g pievagrybių,
200g smulkiai supjaustytų raudonųjų ir geltonųjų paprikų,
200g grietinėlės,
truputis patarkuoto olandiško sūrio,
100g kapotų pistacijų


Kepsniukus valandą pamirkinti vištienos sultinyje, išplakti kiaušinį su ''Vegeta'', pipirais ir čili, apvolioti kepsniukus, ir po to pavolioti džiūvėsiuose, ir taip kokius tris kartus, kad kepsniukai gerai būtų apsupti tešlos.
Įkaitinti keptuvį ir iškepti kepsniukus, gerai apkepti, kad įgautų aukso spalvą, išimti ir padėti šiltai. Supjaustyti grybus ir kepti svieste, po to suberti paprikas, susmulkintas ir kapotas pistacijas, ir pakepinti kelias minutes, supilti grietinėlę ir idėti truputį prieskonių ir kelis lašiukus citrinų sulčių, uždengus patroškinti ir ant padažo uždėti kepsniukus, tik nemaišyti su padažu, jie turi įgauti padažo skonį. Viską sudėti į lėkštę ir apšlakstyti padažu. Prie kepsniukų galite patiekti plikytus ryžius. SKANAUS!


Atsakyti
Dar vienas:

Kepti sojų paplotėliai su sūriu

100 g sojų paplotėlių,
2 kiaušiniai,
100-150 g fermentinio sūrio,
kiaulienos prieskonių,
4 šaukštai miltų,
aliejaus kepimui,
5-6 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos.


Sojų paplotėlius užpilame gausiai prieskoniais paskanintu verdančiu vandeniu (apie 2 stiklines). Paliekame 2 vai. Tuomet vandenį nupilame, paplotėlius įpjauname ir į vidų įdedame po riekelę sūrio. Įpjautus kraštus suspaudžiame. Paplotėlius apvoliojame miltuose, pasūdytame kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame aliejuje. Patiekiame su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. SKANAUS!

Atsakyti
QUOTE(hubba @ 2003 05 08, 18:46)
nezinau ar matet bet parduotuvese nesenai pasirode soju dribsniai. man labai patiko juos galima net nevirtus valgyt su kokiu jogurtu ar pan. ir i kose idejus toks geras prieskonis gaunasi.

Bandziau as is tu dribsniu kotletus padaryt, bet kazkaip man visai nepatiko blink.gif , nemegstu as to soju kvapo, man jokio darzoves jo nepanaikina...Is bedos guliasas skanu biggrin.gif
Atsakyti
Mane irgi gasdina ta modifikacijos galimybe. Gal zinote, kokia is LT parduodamu sojos rusiu yra modifikuota, kokia ne??? As tai nepastebejau, kad butu kur uzrasyta apie tai...Kokios rusies jums skaniausia???
Atsakyti
Gal ir mano "greiti pietus" kam nors pravers...
Sojos kubelius pamirkau, paverdu, kaip paprastai. Keptuveje kepinu svoguniuka, cesnakiuka, dedu soja. Truputi apkepinus suverciu skardine konservuotu pupeliu, ant virsaus - majonezo+tarkuoto surio. Uzdengiu, patroskinu ir viskas. Seimyna labai kerta, net ir mano nevalgiukas, skanaus!
Atsakyti
[quote=pinery,2005 03 21, 12:18]
Oj, sorry, visai pamirsau prieskonius: gi aisku dedu vegetos, dziovintu poru, be to viska barstau "saldvos" prieskoniais picai. todel mano picu myletojai ir megsta biggrin.gif
Atsakyti