Sojos ir daržovių apkepas
80 g sojos mėsos
300 g daržovių (1-3 rūšių pagal metų laiką)
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 kiaušiniai
trinto muskato riešuto
prieskonių
100 ml pieno
50 g tarkuoto sūrio
džiūvėsėlių
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sojos mėsą išmirkyti ir pavirti.
Svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje, įdėti supjaustytas daržoves ir viską troškinti.
Dėti apvirtą soją, prieskonius ir išplaktus kiaušinius.
Mišinį sukrėsti į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apibarstyti tarkuotu sūriu.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
Patiekti su daržovių salotomis.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Sojų salotos
200 g sojų (Soja)
2-3 bulvės
1 konservuotas agurkas
0,5 stiklinės majonezo
3 šaukštai grietinės (12%)
žalių petražolių arba svogūnų laiškų
druskos
pipirų
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sojas užpilti šaltu vandeniu, užvirinti, nukelti nuo ugnies. Po 2 val. pakeisti vandenį, išvirti ir nugarinti.
Bulves kruopščiai nuplauti, išvirti ir, kai atauš, nulupti.
Agurką ir bulves supjaustyti kubeliais, išmaišyti su sojomis, majonezu, grietine ir žalumynų dalimi, paskaninti.
Patiekti pabarstytas likusiais žalumynais.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
200 g sojų (Soja)
2-3 bulvės
1 konservuotas agurkas
0,5 stiklinės majonezo
3 šaukštai grietinės (12%)
žalių petražolių arba svogūnų laiškų
druskos
pipirų
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sojas užpilti šaltu vandeniu, užvirinti, nukelti nuo ugnies. Po 2 val. pakeisti vandenį, išvirti ir nugarinti.
Bulves kruopščiai nuplauti, išvirti ir, kai atauš, nulupti.
Agurką ir bulves supjaustyti kubeliais, išmaišyti su sojomis, majonezu, grietine ir žalumynų dalimi, paskaninti.
Patiekti pabarstytas likusiais žalumynais.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Sojų paštetas
2 puodeliai virtų sojų (Soja)
500 g pievagrybių
4 svogūnai
3 kiaušiniai
2 vidutinio dydžio salierai
petražolė
aliejaus
žolinių prieskonių
druskos
pipirų
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir apkepinti 4 šaukštuose aliejaus.
Suberti sukapotus svogūnus ir kartu patroškinti.
Petražolę bei salierus nuplauti, nulupti ir išvirti.
Pievagrybius, daržoves ir sojas sumalti mėsmale, įmesti trynius, pagardinti, išmaišyti. Baigiant atsargiai išmaišyti su standžiai išplaktais baltymais.
Sudėti į taukais išteptą formą.
Kepti 30-40 min.
Patiekti karštą su žalių daržovių salotomis arba šaltą su totorišku ar krienų padažu.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
2 puodeliai virtų sojų (Soja)
500 g pievagrybių
4 svogūnai
3 kiaušiniai
2 vidutinio dydžio salierai
petražolė
aliejaus
žolinių prieskonių
druskos
pipirų
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir apkepinti 4 šaukštuose aliejaus.
Suberti sukapotus svogūnus ir kartu patroškinti.
Petražolę bei salierus nuplauti, nulupti ir išvirti.
Pievagrybius, daržoves ir sojas sumalti mėsmale, įmesti trynius, pagardinti, išmaišyti. Baigiant atsargiai išmaišyti su standžiai išplaktais baltymais.
Sudėti į taukais išteptą formą.
Kepti 30-40 min.
Patiekti karštą su žalių daržovių salotomis arba šaltą su totorišku ar krienų padažu.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Sojų troškinys su pupelėmis
1 pakelis rausvų sojų kubelių (tinka Pekino mėsa iš sojų, sojų kubeliai ir kt.)
1 paprika
morkų
pievagrybių
porų
svogūnų
petražolių
saliero
sojų padažo
prieskonių mišinio sojų mėsai
virtų pupelių
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rausvus sojų kubelius užpilti verdančiu vandeniu su prieskoniais arba sultiniu pagal skonį ir 10 min. pavirinti.
Daržoves susmulkinti, patroškinti.
Sojų kubelius lengvai nuspausti ir pakepinti aliejuje su trupučiu miltų.
Sojų kubelius sudėti į troškintas daržoves ir dar patroškinti apie 10 min.
Baigiant troškinti įdėti pomidorų padažo, grietinės ir sudėti virtas pupeles.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
1 pakelis rausvų sojų kubelių (tinka Pekino mėsa iš sojų, sojų kubeliai ir kt.)
1 paprika
morkų
pievagrybių
porų
svogūnų
petražolių
saliero
sojų padažo
prieskonių mišinio sojų mėsai
virtų pupelių
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rausvus sojų kubelius užpilti verdančiu vandeniu su prieskoniais arba sultiniu pagal skonį ir 10 min. pavirinti.
Daržoves susmulkinti, patroškinti.
Sojų kubelius lengvai nuspausti ir pakepinti aliejuje su trupučiu miltų.
Sojų kubelius sudėti į troškintas daržoves ir dar patroškinti apie 10 min.
Baigiant troškinti įdėti pomidorų padažo, grietinės ir sudėti virtas pupeles.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Va ką tik prisiminiau sojos patiekalą ir nutariau parašyti.
Aš jį pavadinau sojos višta, o orginalus pavadinimas sojos ragu
Yra dabar tokios sojos pirkti firma tolimieji rytai. Tai va tos nusiperkam tos firmos sojos vištų sparneliai. Paruošiam soją pagal nurodymus. Sutarkuojam kelias didelias morkas, keletą šesnako skiltelių(nepadauginti). Morkas, česnakus ir soją pakepam keptuvėje, pridedam kmynų, druskos, vegetos ir truputį cukraus. Kelias minutes patroškinam. Patiekiam su ryžiais ar bulvėm. Nenusivilsit.
Aš jį pavadinau sojos višta, o orginalus pavadinimas sojos ragu
Yra dabar tokios sojos pirkti firma tolimieji rytai. Tai va tos nusiperkam tos firmos sojos vištų sparneliai. Paruošiam soją pagal nurodymus. Sutarkuojam kelias didelias morkas, keletą šesnako skiltelių(nepadauginti). Morkas, česnakus ir soją pakepam keptuvėje, pridedam kmynų, druskos, vegetos ir truputį cukraus. Kelias minutes patroškinam. Patiekiam su ryžiais ar bulvėm. Nenusivilsit.
Na, soju paiekalu zinoves, o jusu negasdina sklandantys gandai kad sojos naturalios jau nebera, kad visa saoja jau yra genetiskai modifikuota?
O as pati tai jauciu, kad mesa man vis labiau nepatinka, tai matyt teks ja kazkuo pakeisti... Tik pasirinkimas nedidelis 
O gal kuri ka nors darot su soju varske - tofu? Sako, baisiai baltymingas produktas, tik kiek supratau is uzraso ant pakelio, tai neturintis jokio skonio, nes persiima kitu produktu skoniu.... Ka ir kaip su ja daryti?
O gal kuri ka nors darot su soju varske - tofu? Sako, baisiai baltymingas produktas, tik kiek supratau is uzraso ant pakelio, tai neturintis jokio skonio, nes persiima kitu produktu skoniu.... Ka ir kaip su ja daryti?
as tai su sojos patiekalais pries vyra gudrauju.Maniskis uzkietejas mesaedis, o as vis sveikai noriu maitintis.Kai padarau ka nors is sojos, tai jis net nesuuodzia ir visiems pasakoja, kokia skania vistiena zmona daro.Kai isgirdau pirma karta, vos nenumiriau is juoko.
tad stai vienas is geriausiu mano receptu:
sventiniai sojos kepsneliai
Nuperku sojos kepsnelius ir paruosiu pradziai pagal instrukcija. Kai ismirksta, ipjaunu horizontaliai, bet taip, kad gautusi rankove i kuria prikemsu vistienos farso su cesnaku ir prieskoniais.Toki farsiruota kepsneli truputi apkepu apvoliota kiausinyje ir dziuveseliuose. Tada visus kepsnelius dedu ant skardos, ant kepsneliu koncervuoto ananaso po grezineli ant virsaus tarkuoto fermentinio surio ir saunu i ikaitinta orkaite.Kai suris issilydo, galima traukti lauk ir valgyti su darzovemis ir ryziais
tad stai vienas is geriausiu mano receptu:
sventiniai sojos kepsneliai
Nuperku sojos kepsnelius ir paruosiu pradziai pagal instrukcija. Kai ismirksta, ipjaunu horizontaliai, bet taip, kad gautusi rankove i kuria prikemsu vistienos farso su cesnaku ir prieskoniais.Toki farsiruota kepsneli truputi apkepu apvoliota kiausinyje ir dziuveseliuose. Tada visus kepsnelius dedu ant skardos, ant kepsneliu koncervuoto ananaso po grezineli ant virsaus tarkuoto fermentinio surio ir saunu i ikaitinta orkaite.Kai suris issilydo, galima traukti lauk ir valgyti su darzovemis ir ryziais
| QUOTE (Raideles @ 2004 04 02, 04:06) |
| O gal kuri ka nors darot su soju varske - tofu? Sako, baisiai baltymingas produktas, tik kiek supratau is uzraso ant pakelio, tai neturintis jokio skonio, nes persiima kitu produktu skoniu.... Ka ir kaip su ja daryti? |
Tai to tofu visokiausio yra, bent jau cia. Viska galima is jo daryti - nuo pagrindiniu patiekalu iki desertu.
O del sojos genetisko modifikavimo, tai tikrai daug jos yra modifikuotos. Bet tikrai yra ir nemodifikuotos.
[QUOTE]Maniskis taip pat mesaedes nu juk moterys yra gudrios is prigimties-ar ne?! Sojos farsa gerai pamaisau su kiaulenos farsu,taip kad net nesupranta nieko .. [QUOTEVB]
Oi jus moteriske gudros
paskaitytu cia jusu vyrai
Oi jus moteriske gudros
Nu va, susidomejau sojos gaminiais. Pirkau sojos mesa ir pagaminau ja taip kaip buvo aprasyta ant pakuotes, bet kazkaip man ne labai patiko. Jauciu, kad galima is sojos padaryt kazka skanaus tik nezinau kaip. Gal turit kokiu geru receptu, patarimu ir pan.
Vakar pirkau parduotuveje sojos dribsniu mišinį, kazkaip ten parasyti greiti pietus ir tttt. Man labai patiko, kepiau tokius tipo blynelius. Reikia mišinio pokelį (įpakavime yra 2 tokie pokeliai) užpilti stikline vandens, imušti 2 kiaušinius palaukti 5 - 10 min ir kepti aliejuje kaip blynus. As tik užpiliau ne vandeniu, o sultiniu, ir dar prieskoniu idejau, krapų... ir ttt. Valgėm su daržovėm, vyras dar su grietinė. Tikrai rekomenduoju pabandyti. Kaina rods 4.45 Lt. Aš dariau tik iš vieno pokelio, kita pasilikau kitam kartui












