SVEIKUTES MAMOS.SUKURIAU CIA SIA TEMA NES PARAGAUKIME TEMOJE MANE NELEIDZIA SUKURTI NAUJOS TEMOS .NORECIAU ,KAD PARASYTUMETE KURIOS ZINOTE KOKIU GERU ARABISKO MAISTO RECEPTU
As verdu sriuba HARIRA ja dazniausiai daro Alzyre ar Maroke.
Verdu vistiena, ivairias darzovs (pomidorus, svogunai, cukinija, morkos). Kai vistiena gerai suverda istrauki is puodo, nukauluoji ir susmulkini. Darzoves visas sublenderiuoju kad gautusi vientisa mase. Atgal sudedu susmulkinta vistiena ir dedu chick peas (LT lyg vadinasi mazieji zirneliai ar kazkas panasaus) taip pat gali ideti vermiseliu truputi arba mieziniu kruopu, bet nepadaugink nes gausis kose. Zinoma nepamirsk prieskoniu.
Skanaus
Verdu vistiena, ivairias darzovs (pomidorus, svogunai, cukinija, morkos). Kai vistiena gerai suverda istrauki is puodo, nukauluoji ir susmulkini. Darzoves visas sublenderiuoju kad gautusi vientisa mase. Atgal sudedu susmulkinta vistiena ir dedu chick peas (LT lyg vadinasi mazieji zirneliai ar kazkas panasaus) taip pat gali ideti vermiseliu truputi arba mieziniu kruopu, bet nepadaugink nes gausis kose. Zinoma nepamirsk prieskoniu.
Skanaus
NEJAU NIEKAS daugiau nezinote arabisku patiekalu ?o taip noretusi skaniai uzvalgyt.
QUOTE(gerdute50 @ 2008 07 08, 00:36)
NEJAU NIEKAS daugiau nezinote arabisku patiekalu ?o taip noretusi skaniai uzvalgyt.
ne jau nezinote ,kad jie kekviena diena ryzius valgo .tai vadinama plova ir vaiksto masala prasmirde.
Na mano vyras arabas ir arabiskus patiekalus gaminu jau nemazai laiko. taciau ryziai pas mane ant stalo gal karta per menesi, o masala net nemoku daryt.. Siandien viriau taip vadinama Liubia abra Fasulija kitaip. Patiekalas is pupeliu. Jei kas norit recepto - mielai idesiu.
QUOTE(cadra @ 2008 07 16, 18:45)
ne jau nezinote ,kad jie kekviena diena ryzius valgo .tai vadinama plova ir vaiksto masala prasmirde.
oho kokia visazine tiesiog genijus vien plovu nieks senai nevalgo nebent tik jus o kam jus juos uostot? beje, kiek zinau arabai masalos nevalgo.....
QUOTE(rahima @ 2008 07 16, 19:25)
Na mano vyras arabas ir arabiskus patiekalus gaminu jau nemazai laiko. taciau ryziai pas mane ant stalo gal karta per menesi, o masala net nemoku daryt.. Siandien viriau taip vadinama Liubia abra Fasulija kitaip. Patiekalas is pupeliu. Jei kas norit recepto - mielai idesiu.
Butu labai smagu pabandyti ir pasigaminti koki egzotiska paiekala Idek receptuka, jei gali , aciu
Nepykit, buvau dingus
Na liubija gaminu taip:
Pirmiausia pupeliu pasiruosimas, kaip zinote jas reikia pamirkyti ir gan ilgai virti, na as neturiu kantrybes zaisti tai verdu greitpuody.
Taigi:
2 stiklines apvirtu pupeliu,
avienos gabaliuku ( apie 200-300g )
2 morkos
didelis svogunas
druska, malti pipirai, saukstelis cinamono, puse saukstelio ciles mases, saukstelis cumin powder, pora saukstu pomodoru tyres
indelis chop tomatoes
aliejaus
Svoguna ir morka pakepinu aliejuje, dedu mesa, prieskonius. Patroskinu, uzpilu vandeniu, dedu pupeles ir chop tomatoes. Verda gan ilgai, taciau kaip minejau neturiu kantrybes tad viska verdu greitpuodyje
Jei kas neaisku klauskyte!
Skanaus!
Na liubija gaminu taip:
Pirmiausia pupeliu pasiruosimas, kaip zinote jas reikia pamirkyti ir gan ilgai virti, na as neturiu kantrybes zaisti tai verdu greitpuody.
Taigi:
2 stiklines apvirtu pupeliu,
avienos gabaliuku ( apie 200-300g )
2 morkos
didelis svogunas
druska, malti pipirai, saukstelis cinamono, puse saukstelio ciles mases, saukstelis cumin powder, pora saukstu pomodoru tyres
indelis chop tomatoes
aliejaus
Svoguna ir morka pakepinu aliejuje, dedu mesa, prieskonius. Patroskinu, uzpilu vandeniu, dedu pupeles ir chop tomatoes. Verda gan ilgai, taciau kaip minejau neturiu kantrybes tad viska verdu greitpuodyje
Jei kas neaisku klauskyte!
Skanaus!
maniskis yra Libanietis ,man patinka ju labai maistas , bet labiausiai man patinka kafta, nu bent maniskis kaip daro, taip pat esu gerbeja homos, bet daugiausia norint padaryti tikrai skanu maista reikia tureti ju prieskoniu, pvz norint kad kafta butu skani ir turetu ta toki savotiska skoni, reikia tureti granatu kaip sirupo(melasa ) bet nezinau ar pas mus yra ,nes parsivezam is libano si sirupa(sirupas nesaldus) ,norint padaryti homos reikia tureti toki kaip skysti atrodo daro ji is sezamu seklu jei as neklystu, irgi pas mus nera.