oi kaip merginos zadinat apetita
QUOTE(rahima @ 2008 07 27, 23:54)
Na, jei matei kruopui tai tikriausiai zinai, kad jos ant galu verdamos per du kartus, vis idedant sviesto.. O padazas buna triju rusiu, vian ant garu virtos darzoves arba baltas arba raudonas... Tikriausiai valgei raudona, nes jis populiariausias..
As darau ji taip, taciau ingredijentus galite keisti:
1 svogunas
aviena (gali buti vistiena)
2 morkos
1 cukinija
chop tomatoes indelis
saukstas pomidoru pastos
prieskoniai ( as naudoju druska, pipirus ir cinamona )
kai kas megsta cesnaka, taciau man tai nelabai..
indelis cheak peans
EIGA PANASI KAIP IR VISKAS TO KRASTO PATIEKALUOSE.. SVOGUNAS PAKEPINAMAS ALIEJUJE, IDEDAMA MESYTE, PATROSKINAMA SU PRIESKONIAIS IR VISOMIS KITOMIS DARZOVEMIS, UZPILAMA KARSTU VANDENIU, SUPILAME POMIDORU PASTA IR TYRE, TAIP TROSKINAMA PRIKLAUSOMAI NUO MESOS.. AS LABAI MEGSTU NAUDOTIS GREITPUODZIU, NES TIKRAI NETURIU KANTRYBES LAUKTI..
Kaip jau minejau ingridijentus galite keisti (naudoti sparagines, bulves, paprika ar bet kokias kitas darzoves)
As darau ji taip, taciau ingredijentus galite keisti:
1 svogunas
aviena (gali buti vistiena)
2 morkos
1 cukinija
chop tomatoes indelis
saukstas pomidoru pastos
prieskoniai ( as naudoju druska, pipirus ir cinamona )
kai kas megsta cesnaka, taciau man tai nelabai..
indelis cheak peans
EIGA PANASI KAIP IR VISKAS TO KRASTO PATIEKALUOSE.. SVOGUNAS PAKEPINAMAS ALIEJUJE, IDEDAMA MESYTE, PATROSKINAMA SU PRIESKONIAIS IR VISOMIS KITOMIS DARZOVEMIS, UZPILAMA KARSTU VANDENIU, SUPILAME POMIDORU PASTA IR TYRE, TAIP TROSKINAMA PRIKLAUSOMAI NUO MESOS.. AS LABAI MEGSTU NAUDOTIS GREITPUODZIU, NES TIKRAI NETURIU KANTRYBES LAUKTI..
Kaip jau minejau ingridijentus galite keisti (naudoti sparagines, bulves, paprika ar bet kokias kitas darzoves)
as irgi taip pat darau. gal galiu paklausti is kur tavo vyras
Is Alzyro... O tavo??
O maniskis - Libija
QUOTE(rahima @ 2008 07 28, 21:06)
Is Alzyro... O tavo??
Mano irgi
Na va trecia mergina atradau su Alzyrieciu labai smagu
O tu lyg Londone?
aha londone, taciau pazystam,a turiu ne viena ar dvi uz alzyriecio istekejusia.. O jus kur gyvenat?? Gal taip pat londone??
mmm kaip cia viskas skanu paskutini syk atradau "desertine" sriuba, nezinau tikslaus recepto, bet daugmaz sauja ivairiu riesutu, siek tiek dziovintu vaisiu, razinu, medaus, karsto pieno, o ant virsaus cinamono. Man rodos dar i piena cukraus reik det sauksteli kita, bet nezinau ar riesutus reik uzvirint kartu su pienu ar atskirai sudet, bet galiu pasakyt jog velniskai skanu
Sitos sriubos nesu bandziusi.. Gal galetumete tikslu recepta ideti?? Beje kokios salies patiekalas cia?? Skamba labai saldziai..
mano jau penktadieni manisksi grista is libano ir begalvodama prisiminiau, man maniskis atveza visada tokiu kaip is kapotos teslos pirageliai su spinatais , jie vadinasi FATAYER BI SBANIGH isvertus spinatiniai pirageliai ,taip pat atveza tokiu mazu kaip piciuku , tai dabar laukiu isiziojusi.... tai kaip tik ieskojau per interneta apie piragelius su spinatais ir radau kaip reikia daryti ,bet tik anglu kalba jei kas norite duosiu receptuka pamegininkite tikrai labai faini, man labai patinka as pati bandysiu pagaminti
QUOTE(rozyte255 @ 2008 07 30, 20:09)
mano jau penktadieni manisksi grista is libano ir begalvodama prisiminiau, man maniskis atveza visada tokiu kaip is kapotos teslos pirageliai su spinatais , jie vadinasi FATAYER BI SBANIGH isvertus spinatiniai pirageliai ,taip pat atveza tokiu mazu kaip piciuku , tai dabar laukiu isiziojusi.... tai kaip tik ieskojau per interneta apie piragelius su spinatais ir radau kaip reikia daryti ,bet tik anglu kalba jei kas norite duosiu receptuka pamegininkite tikrai labai faini, man labai patinka as pati bandysiu pagaminti
Prasom receptuka...
FATAYER BI SBANIGH ( pirageliai su spinatais)
Ingredients:
1 kg 1/2 chopped spinach
2 big onions
8 tablespoons olive oil
1 tablespoon salt
1 pinch pepper
1/2 glass lemon juice
500g dough (or frozen shortcrust)
Gently rub the spinach with salt and squeeze them to get the water out. Mix them with oil, lemon juice, finely chopped onions, and pepper.
Spread the dough to a thickness of about 5 mm. Use a glass to cut round shapes in it, and put a good tablespoonful of spinach mixture in the center of each. Close the dough in the shape of a pyramid. Bake in a hot oven about 20 mn.
Papildyta:
tiesa merginos o kaip jums baklawa , man turbut patis skaniausi saldumynai , tik labai saldus daug ju nesuvalgysi , bet skanumynas.... as irgi laukiu ju labaiiii.......
kai buvau egipte valgiau egiptieciu baklawa , bet man nelabai kazko per daug kazko per mazai , o is libano kur atveza oi skanu as neatsivalgau 6 metus niekaip turbut, kad ir nelabai atsivalgysiu
Ingredients:
1 kg 1/2 chopped spinach
2 big onions
8 tablespoons olive oil
1 tablespoon salt
1 pinch pepper
1/2 glass lemon juice
500g dough (or frozen shortcrust)
Gently rub the spinach with salt and squeeze them to get the water out. Mix them with oil, lemon juice, finely chopped onions, and pepper.
Spread the dough to a thickness of about 5 mm. Use a glass to cut round shapes in it, and put a good tablespoonful of spinach mixture in the center of each. Close the dough in the shape of a pyramid. Bake in a hot oven about 20 mn.
Papildyta:
tiesa merginos o kaip jums baklawa , man turbut patis skaniausi saldumynai , tik labai saldus daug ju nesuvalgysi , bet skanumynas.... as irgi laukiu ju labaiiii.......
kai buvau egipte valgiau egiptieciu baklawa , bet man nelabai kazko per daug kazko per mazai , o is libano kur atveza oi skanu as neatsivalgau 6 metus niekaip turbut, kad ir nelabai atsivalgysiu
Aha, super baklava kai bunu kur nors uzsienyje, visada prisiperku ir atsivezu i Lietuva, tada kokia savaite valgom visa seimyna. Niam niam
Karta pas mus maximoj pamaciau pirkti, parasyta baklava, nu galvoju pabandysiu. nei is tolo nepanasu ir padarytas didelis gabalas lyg pyragas.
Karta pas mus maximoj pamaciau pirkti, parasyta baklava, nu galvoju pabandysiu. nei is tolo nepanasu ir padarytas didelis gabalas lyg pyragas.