Turkisku patiekalu tema yra, bet priskirta prie antruju... Gal kuri zino, kaip pasigamint turkisku saldainiu, ar pyrageliu?
Vis kuiciuos po maximas, bet nieko is turkisko asortimento nerandu..tai gal iseitu ka pasigamint?
Kobrytes sutlac receptai:
Sütlac as tik kazkodel vasarnamyje gaminu,tai teko pasiknaisioti,kol radau .
Yra du gaminimo budai : paprastas ir pagerintas kuri isvirus dar orkaiteje pakepiam.
parasysiu pradziai paprastaji
SÜTLAC----------- RYZİU DESERTAS
1/2 stiklines ryziu /apvaliu "storuliu"/
1 1/2 sauksto krakmolo
4stiklines pieno
1 stikline cukraus
citrinos odeles tarkuotos
cinamono
Verdam ryzius 1 1/2 vandens apie 20 min. 1/2 stiklineje pieno ismaisom krakmola ir su likusiu pienu supilam ant ryziu maisant. Taip pamaisant ,kad neprisviltu, verdam dar apie 10 min. sudedam citrinos odele tarkuota,cukru ismaisome ir dar paverdam apie 2-3 min. Ispilstome i indelius ,virsu papuosiam cinamonu. Atsalus valgom.. mano sunus labai megsta uogiene ar ledais pagardinti
Papildyta:
Kobrytes sutlac receptai:
Pagerintas Ryziu desertas apkeptas orkaiteje
FIRINDA SÜTLAC
4 stiklines pieno
1stikline cukraus
1/2 stikl. ryziu
2 saukstai krakmolo
3 kiausiniu tryniai
Ryzius uzpilam ,kad apsemtu verdanciu vandeniu ir paliekam 1 val. Tada nupilam vandeni. I 2 stiklines verdancio pieno supilam nusunktus ryzius ,imete ziupsneli druskos verdam ant letos ugnies apie 30 min,supilam cukru.I likusia 1stikline pieno ısmaisome krakmolair po truputi maisant supilam i ryzius , verdam maisant kol sutirstes,nuimam nuo ugnies. Atskirai trynius isplakam ,i juos ipilam kelis saukstus ryziu mases ,visa laika gerai maisom!!! I vesti pradejusius ryzius supilam kiausiniu mase maisant,tada ispilstom i orkaite atsparius indelius ir dedam i ikaitinta orkaite-grili kol virsus gerai "iraus"..Valgom atsalusi.
Papildyta:
Ziuriu, kad nuotraukos tai nepersikele
Sütlac as tik kazkodel vasarnamyje gaminu,tai teko pasiknaisioti,kol radau .
Yra du gaminimo budai : paprastas ir pagerintas kuri isvirus dar orkaiteje pakepiam.
parasysiu pradziai paprastaji
SÜTLAC----------- RYZİU DESERTAS
1/2 stiklines ryziu /apvaliu "storuliu"/
1 1/2 sauksto krakmolo
4stiklines pieno
1 stikline cukraus
citrinos odeles tarkuotos
cinamono
Verdam ryzius 1 1/2 vandens apie 20 min. 1/2 stiklineje pieno ismaisom krakmola ir su likusiu pienu supilam ant ryziu maisant. Taip pamaisant ,kad neprisviltu, verdam dar apie 10 min. sudedam citrinos odele tarkuota,cukru ismaisome ir dar paverdam apie 2-3 min. Ispilstome i indelius ,virsu papuosiam cinamonu. Atsalus valgom.. mano sunus labai megsta uogiene ar ledais pagardinti
Papildyta:
Kobrytes sutlac receptai:
Pagerintas Ryziu desertas apkeptas orkaiteje
FIRINDA SÜTLAC
4 stiklines pieno
1stikline cukraus
1/2 stikl. ryziu
2 saukstai krakmolo
3 kiausiniu tryniai
Ryzius uzpilam ,kad apsemtu verdanciu vandeniu ir paliekam 1 val. Tada nupilam vandeni. I 2 stiklines verdancio pieno supilam nusunktus ryzius ,imete ziupsneli druskos verdam ant letos ugnies apie 30 min,supilam cukru.I likusia 1stikline pieno ısmaisome krakmolair po truputi maisant supilam i ryzius , verdam maisant kol sutirstes,nuimam nuo ugnies. Atskirai trynius isplakam ,i juos ipilam kelis saukstus ryziu mases ,visa laika gerai maisom!!! I vesti pradejusius ryzius supilam kiausiniu mase maisant,tada ispilstom i orkaite atsparius indelius ir dedam i ikaitinta orkaite-grili kol virsus gerai "iraus"..Valgom atsalusi.
Papildyta:
Ziuriu, kad nuotraukos tai nepersikele
aciu Aysun, pusryciam pabandziau ta , nepagerinta..tikrai liuks,paprasta ir skanu
O Turkijoj jus negaminat saldainiu zele su riesutais?
O Turkijoj jus negaminat saldainiu zele su riesutais?
Sveikutes,o gal zinot kaip turkiska Baklava darosi ,ji man labai patinka tik va recepto nezinau ,o lituvoje nera pirkti.
QUOTE(Rueta @ 2006 05 30, 10:46)
Sveikutes,o gal zinot kaip turkiska Baklava darosi ,ji man labai patinka tik va recepto nezinau ,o lituvoje nera pirkti.
Nemanau, kad verta terliotis su tesla, labai sudetinga ja iskocioti iki reikiamo plonumo Manau, geriausiai baklavos gamyba aprasyta cia, su visom nuotraukom
QUOTE(Rueta @ 2006 05 30, 10:46)
Sveikutes,o gal zinot kaip turkiska Baklava darosi ,ji man labai patinka tik va recepto nezinau ,o lituvoje nera pirkti.
jau lietuvoj, tai nepatariu baklavos daryt... uzsiknisimas juodas... uzsieny, kur parduoda saldyta plona kaip popierius tesla, baklava galima iskepti be problemu
Kai gyvenau Svedijoje tai darydvau daznai BAKLAVA,bet Lietuvoj nerandu tos phyllo teslos .
Tiesa dar darydavau KNAFE bet Lietuvoj irgi nera teslos (primena plaukus arba pakulas ).
Tiesa dar darydavau KNAFE bet Lietuvoj irgi nera teslos (primena plaukus arba pakulas ).
QUOTE(Rueta @ 2006 05 30, 09:46)
Sveikutes,o gal zinot kaip turkiska Baklava darosi ,ji man labai patinka tik va recepto nezinau ,o lituvoje nera pirkti.
Turkiska baklava ne daug kas is paciu turku sugeba padaryti...
Jei pasitiki savim teslos kociojimo "mene" iki tokio laipsnio,kad iskociota tesla butu permatoma,gali bandyti Jei ne,gal fillo iskociotu teslos lakstu paieskok,,,,as asmeniskai nesiryzciau tokiam darbui ,nes labai saldu ir kalorijos tai atomines bombos lygyje..
Papildyta:
QUOTE(voveriena @ 2006 05 30, 09:34)
Ar nebus tai "lokum",nes siaip yg ir nezinau saldainiu su zele ir riesutais..
Dar vienas pieno desertas su migdolais ir kokoso riesutu
[B]Keskül
[B]Keskül
Dar vienas Otomano imperijos virtuves desertas su migdolais ir kokoso riesutu
KEŞKÜL
4 stiklines pieno
1,2 stiklines cukraus
1 stikline ryziu miltu
1 pokelis vanilinio cukraus
50gr svieziu migdolu
50gr kokoso riesutu
Migdolus isverdam ir nulupam odeles,4-5 atskiriam,o likusius sumalam robotu.
Piena,susmulkintus migdolus,ziupsneli druskos, ryziu miltus kartu maisant verdam kol prades tisteti. Tada sukratom cukru ir kokoso riesuto drozles,maisant verdam,kol desertas bus grietines tirstumo. Butina nuolat maisyti,nes pienas gali greit prisvilti. İsvirus nuimam nuo ugnies ,supilstom i nedidelius indelius.Virsu papuosiam migdolais.
KEŞKÜL
4 stiklines pieno
1,2 stiklines cukraus
1 stikline ryziu miltu
1 pokelis vanilinio cukraus
50gr svieziu migdolu
50gr kokoso riesutu
Migdolus isverdam ir nulupam odeles,4-5 atskiriam,o likusius sumalam robotu.
Piena,susmulkintus migdolus,ziupsneli druskos, ryziu miltus kartu maisant verdam kol prades tisteti. Tada sukratom cukru ir kokoso riesuto drozles,maisant verdam,kol desertas bus grietines tirstumo. Butina nuolat maisyti,nes pienas gali greit prisvilti. İsvirus nuimam nuo ugnies ,supilstom i nedidelius indelius.Virsu papuosiam migdolais.
Ilgai negalejau priprasti prie tu turkisku pienisku desertu, pas mus Lietuvoje pienas pigus ir visi jo "atsigere". Su laiku pripratau ir pamegau, neseniai gaminau si deserta ir jis buvo pripazintas,kaip geras mano seimynos..
MUHALLEBİ(6-8 porcijos)
5 stiklines pieno
1 stikline miltu
1 stikline cukraus
125 gr margarino
Istirpdom margarina,sukratom miltus ir gerai maisant pakepinm apie 1 min. ,neprisvilinant ant letos ugnies.Supilam visa laika maisant po truputi piena ir verdam kol nebeliks miltu kvapo ir bus tirstos grietines kondensacijos .Nuemus nuo ugnies supilam cukru ir mikseriu plakam apie 20 min. Supilam i staciakampi inda apie 2cm storiu. Paliekam saldytuve atsalti per nakti ar bent keliom valandom. Atsalusi supjaustom kvadratais ir lopeteles pagalba galim isemus deti i lekstutes. Jei pageidaujate galite pagardinti roziu vandeniu. As daznai dedu perpus maziau cukraus ir tada valgom su uogiene ar ledais.
MUHALLEBİ(6-8 porcijos)
5 stiklines pieno
1 stikline miltu
1 stikline cukraus
125 gr margarino
Istirpdom margarina,sukratom miltus ir gerai maisant pakepinm apie 1 min. ,neprisvilinant ant letos ugnies.Supilam visa laika maisant po truputi piena ir verdam kol nebeliks miltu kvapo ir bus tirstos grietines kondensacijos .Nuemus nuo ugnies supilam cukru ir mikseriu plakam apie 20 min. Supilam i staciakampi inda apie 2cm storiu. Paliekam saldytuve atsalti per nakti ar bent keliom valandom. Atsalusi supjaustom kvadratais ir lopeteles pagalba galim isemus deti i lekstutes. Jei pageidaujate galite pagardinti roziu vandeniu. As daznai dedu perpus maziau cukraus ir tada valgom su uogiene ar ledais.
O kaip vadinasi tokia kvadratiniai balti saldainiai, apvolioti kokosu ir su pistacijos riesutu? Man baisiai skanus, sakau, gal galima pasigamint namie?