Oı ne, pişmaniye tikrai nepasigaminsite namie, nes cia kaip cukraus vata, tik daug tirsciau viskas susukta, kartais dar kokiu riesutu i vidu ideta. Na juk cukraus vatai irgi reikia specelaus prietaiso, tai ir cia nieko namie nepavyks... vaziuokite i Turkija, cia KOSKA parduotuveje ji patii skaniausia, kaip ir locum ir baklava... Bet man asmeniskai nera nieko skaniau nei baklava su pistacijomis... niam niam...

QUOTE(Koruklu @ 2007 08 14, 18:30)
Aha

QUOTE(Koruklu @ 2007 08 14, 17:30)
Oı ne, pişmaniye tikrai nepasigaminsite namie, nes cia kaip cukraus vata, tik daug tirsciau viskas susukta, kartais dar kokiu riesutu i vidu ideta. Na juk cukraus vatai irgi reikia specelaus prietaiso, tai ir cia nieko namie nepavyks... vaziuokite i Turkija, cia KOSKA parduotuveje ji patii skaniausia, kaip ir locum ir baklava... Bet man asmeniskai nera nieko skaniau nei baklava su pistacijomis... niam niam... 

baik erzinti mus

QUOTE(irmulia @ 2007 08 14, 12:19)
Tokių maximose neteko matyti
, bet pasidomėjau dėl receptų
ir rodos galima šį skanumyną pasigaminti namie.
( Na, dar reikia pasitikslinti)

Turkiškų saldumynų tikrai yra pirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Kaip tik vakar mačiau Vilniuje, Mindaugo maximoje, 4 rušių "lokumo" radau, viena dežutė 10,99 Lt. Tiesa pirkti dar nebandžiau

Jergutėliau, kokį puslapiuką atradau
. Nieko nėr pasaulyje man skaniau nei turkiški skanėstai
. Prieš savaitėlę apturėjom svečią iš Turkijos, tai jis spec. mano užsakymu atgabeno penkias
dėžes skirtingų saldumynų
. Nepagalvokit, kad viena šveičiau
- dalintis su visais teko
. O čia dar ir receptukas yra tų skanumų, dėl kurių esu sakiusi dūšią parduočiau
.
Papildyta:
Beje, LT parduodamus ne vienus išragavau - visai ne tas, kas iš Turkijos, o ant dėželės parašyta, jog gaminti Belgijoj
.
Papildyta:
Niu, košmaras ir ne kitaip
- vartalioju čia šitus tris puslapius pirmyn/atgal ir seilės tik renkasi nuo vaizdų. Einu iš čia
. Grįšiu, kai saldumynų ne taip pageidausiu
.

Papildyta:
Beje, LT parduodamus ne vienus išragavau - visai ne tas, kas iš Turkijos, o ant dėželės parašyta, jog gaminti Belgijoj

Papildyta:
Niu, košmaras ir ne kitaip

QUOTE(JaNNeTe @ 2007 08 20, 10:58)
Turkiškų saldumynų tikrai yra pirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Kaip tik vakar mačiau Vilniuje, Mindaugo maximoje, 4 rušių "lokumo" radau, viena dežutė 10,99 Lt. Tiesa pirkti dar nebandžiau 

As pirkau... nes labai megstu turkiskus saldumynus... bet man saldumynai atvezti is Turkijos daug skanesni

O Turkijoj jus negaminat saldainiu zele su riesutais?

[/quote]
esu valgiusi, Labai skanu ir patiko

QUOTE(Koruklu @ 2007 08 14, 17:30)
o man šokoladinė baklava

o kazin ar yra Vokietijoj tos phyllo teslos pirkti
jei kas nors is vokieciu,papasakokit ir kur perkat.Noriu baklavos pasidaryt

O ar bandete kas nors pasigaminti Şekerpare namie? Ar pavyko? Tai mano patys megstamiausi turkiski saldumynai...

QUOTE(updike @ 2007 09 16, 02:23)
O ar bandete kas nors pasigaminti Şekerpare namie? Ar pavyko? Tai mano patys megstamiausi turkiski saldumynai... 

Receptas tai toks butu
http://www.turkishco...0/sekerpare.php
Pati nedariau, bet maciau kaip dare

QUOTE(Indrajaa @ 2006 06 19, 16:23)
aha, tie per viduri, balti, super
Bet cia viskas taip skaniai atrodo, viska noreciau isbandyt

ooooooooo,kokia nostalgija...

bet su pistacijom skaniausia