Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiški saldumynai

QUOTE(Indrajaa @ 2006 06 19, 15:18)
O kaip vadinasi tokia kvadratiniai balti saldainiai, apvolioti kokosu ir su pistacijos riesutu? Man baisiai skanus, sakau, gal galima pasigamint namie?

Lokumas? smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
aha, tie per viduri, balti, super thumbup.gif Bet cia viskas taip skaniai atrodo, viska noreciau isbandyt smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrajaa: 19 birželio 2006 - 15:32
QUOTE(Indrajaa @ 2006 06 19, 14:18)
O kaip vadinasi tokia kvadratiniai balti saldainiai, apvolioti kokosu ir su pistacijos riesutu? Man baisiai skanus, sakau, gal galima pasigamint namie?

Kiek as zinau,tai "Lokum" niekas negamina namie,tikriausiai per sunku, o ir piena jie ten ne karviu naudoja(kazkokiu kitu raguociu,net nepamenu) tuose baltuose lokumuose. Permatomi lokumai is vynogiu sulciu daromi ,ilgai ir nuobodziai jas virina,kol sutirsteja,po to pila ant stalo plonu sluoksniu ir atausina,tada i vidu pistacijas,graikiskus riesutus ar kakava ir susuka i rulonus biggrin.gif
As per visa savo gyvenimo laikotarpi Turkijoj (o tas laikotarpis yra gana ilgas ,negirdejau,kad kas lokumus namuose gamintuu ) Manau cia galetu padeti tik tie ,kurie gyvena Afiyone," lokumu karalysteje. Na matot ir as uzsimaniau lokumo,tikro ,sviezio is Afiyono.
Atsakyti
Ot pavydziu, kad gali tokius skanumynus valgyt biggrin.gif As tai cia, Lietuvoj, paragaut gavau, tai buvau suzaveta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 06 14, 22:48)
MUHALLEBİ(6-8 porcijos)

5 stiklines pieno
1 stikline miltu
1 stikline cukraus
125 gr margarino

Istirpdom margarina,sukratom miltus ir gerai maisant pakepinm apie 1 min. ,neprisvilinant ant letos ugnies.Supilam visa laika maisant  po truputi piena ir verdam kol nebeliks miltu kvapo ir bus tirstos grietines kondensacijos .Nuemus nuo ugnies supilam cukru ir mikseriu plakam apie 20 min. Supilam i staciakampi inda apie 2cm storiu. Paliekam saldytuve atsalti per nakti ar bent keliom valandom. Atsalusi supjaustom kvadratais ir lopeteles pagalba galim isemus deti i lekstutes. Jei pageidaujate galite pagardinti roziu vandeniu. As daznai dedu perpus maziau cukraus ir tada valgom su uogiene ar ledais.

Kobryte, idomu o kodel ten mikseriu reikia plakti? g.gif Dariau viena karta sita MUHALLEBI (aisku kaip visada "is pakelio" blush2.gif ) Lietuvoje. Norejau pavaisinti svecius, bet jis man gavos kazkoks skystas ir turejo toli labai keista prieskoni - pusu saku skonio g.gif Aciu dievui, kad sveciai nezinojo koks jis turi buti istikruju, tai jiems tai atrode "egzotika" biggrin.gif Bet ar tikrai jis turi tureti toki savotiska saku prieskoni? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2006 06 21, 10:31)
Kobryte, idomu o kodel ten mikseriu reikia plakti? g.gif Dariau viena karta sita MUHALLEBI (aisku kaip visada "is pakelio" blush2.gif ) Lietuvoje. Norejau pavaisinti svecius, bet jis man gavos kazkoks skystas ir turejo toli labai keista prieskoni - pusu saku skonio g.gif Aciu dievui, kad sveciai nezinojo koks jis turi buti istikruju, tai jiems tai atrode "egzotika" biggrin.gif Bet ar tikrai jis turi tureti toki savotiska saku prieskoni? g.gif

Teisingai pastebejai,kad gaunasi "saku" skonio toks ir turi buti tongue.gif ,o del plakimo,as viena karta taipogi patingejau tai gavosi skystokas ir nejo jo supjaustyti ,o jau paskutini karta nepatingejus plakiau tai gavosi super .
Atsakyti
QUOTE(Indrajaa @ 2006 06 20, 07:10)
Ot pavydziu, kad gali tokius skanumynus valgyt biggrin.gif As tai cia, Lietuvoj, paragaut gavau, tai buvau suzaveta thumbup.gif

Indrajaa , visai neseniai Klaipedoje beieskodama saldumynu parsivezimui is Lietuvos aptikau"lokumo" "Akropolio" Maximoj ,prie sokolado dezuciu . Manau jei gerai paieskosi didziuosiuose prekybos centruose,gali rasti.
Atsakyti
Gal kas gali pasakyti, kas yra ir iš ko üzüm sucukları ve muska? ax.gif
Atsakyti
gal kas zinot ar yra lietuvoj pirkt tu turkisku "siulu",tokie saldumynai,susukti i rutuliukus,grynai kaip siulai smile.gif
man jie tokie skanus wub.gif
Papildyta:
user posted image
kalbu apie sita dalyka smile.gif
viena karta teko ragaut,bet skonio iki siol nepamirstu wub.gif
Atsakyti
O kaip jie vadinasi turkiškai ar angliškai?
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 08 12, 19:45)
O kaip jie vadinasi turkiškai ar angliškai?

lyg "pismaniye" smile.gif
Atsakyti
Tokių maximose neteko matyti g.gif, bet pasidomėjau dėl receptų biggrin.gif ir rodos galima šį skanumyną pasigaminti namie. bigsmile.gif ( Na, dar reikia pasitikslinti)
Atsakyti