Ka greitai ir skaniai pagaminti is jautienos? Patarkit
man patinka tiesiog guliašas, patroškinu sultiny, įdedu specialių prieskonių guliašui, paprikos, konservuotų kukurūzų, mėgiamo truputį aštresnio ketčupo, česnakėlio ir verdu
kitas variantas: įdedu į sultinį mėsos, šaldytų mažų nepjaustytų morkyčių ir troškinu , pabaigoj pilu grietinėlės (dar galima ir gabaliuką sviesto) ir daug krapų , petražolių
dar vienas troškinys: mėsa sultinyje verdama, pupelės, kmynai, ketčupas
Skanu ir jautienos supjaustyti gabalai kaip karbonadui, bet neišmušti, ant jų uždedu tarkuoto sūrio ir majonezo ir kepu orkaitėj -dar labai skanu, kai apvolioji išmuštą jautieną sūriu-skaldytais graikiškais riešutais, labai skanu
Dar galima plonom juostelėm virtą jautieną supjaustyti ir dėti į įvairias daržovių salotas, užpiltas garstyčių ar majonezo padažu
kitas variantas: įdedu į sultinį mėsos, šaldytų mažų nepjaustytų morkyčių ir troškinu , pabaigoj pilu grietinėlės (dar galima ir gabaliuką sviesto) ir daug krapų , petražolių
dar vienas troškinys: mėsa sultinyje verdama, pupelės, kmynai, ketčupas
Skanu ir jautienos supjaustyti gabalai kaip karbonadui, bet neišmušti, ant jų uždedu tarkuoto sūrio ir majonezo ir kepu orkaitėj -dar labai skanu, kai apvolioji išmuštą jautieną sūriu-skaldytais graikiškais riešutais, labai skanu
Dar galima plonom juostelėm virtą jautieną supjaustyti ir dėti į įvairias daržovių salotas, užpiltas garstyčių ar majonezo padažu
Labas skanus guliasas su dziovintom slyvom
TIKIU . O KAIP JĮ DARAI: MĖSA, SLYVOS, KAS DAR?
MAČIAU PARDUOTUVĖJ YRA SPEC. SLYVŲ PADAŽAS, O IR PATI KAŽKUR TURĖJAU SLYVŲ PADAŽO RECEPTĄ
MAČIAU PARDUOTUVĖJ YRA SPEC. SLYVŲ PADAŽAS, O IR PATI KAŽKUR TURĖJAU SLYVŲ PADAŽO RECEPTĄ
Tiesa pasakius as jo dar nedariau, tik ragavau
Labai plonom juostelem supjaustyta pedr nakti marinuoju garstyciose. KIta diena troskinu keptuveje su prieskoniais (ilgai). Uzbalinu grietinele. O valgom su bulviu kose ir butinai Spilvos brukniu padazu - jega kaip jis cia tinka!
QUOTE (Libra @ 2004 02 19, 08:30) |
Labas skanus guliasas su dziovintom slyvom |
Kas moka, kas zino, kaip toskinti jautiena su dziovintom slyvom??? Parasyyykit
QUOTE (Ugne @ 2004 02 20, 11:33) |
Kas moka, kas zino, kaip toskinti jautiena su dziovintom slyvom??? Parasyyykit |
I troskinama jautiena idedi dz slyvu - ir visas mokslas
Beje, kazkada vienas senas kulinarijos vilkas yra sakes, kad skanios jautienos pagaminimo 'vinis' yra ilgas (2-3 val) troskinimas ant silpnos ugnies. As visada i troskini ipilu raudono vyno, is prieskoniu naudoju cesnaka, rozmarina, pipirus ir lauro lapus, dar dz paprika kartais. O dz slyvas (man skaniausia kai kartu su jomis dar imetu didziuju razinu ir dz abrokosu) sudedu mazdaug 45 min iki troskinimo pabaigos. Kitaip vaisiai suverda ir sukrenta i kose.
arba pakepti jautieną su prieskoniais aliejuje ir po to užsidėti džiovintų slyvų džemo , yra toks , tiesa, matėt, parduotuvėse pasirodė pieno skyriuj gruietinėlės padažas ?
O slyvu dzemas tikrai tiks? As tai valgiau butent su dziovintom slyvom
QUOTE (Libra @ 2004 02 20, 13:53) |
O slyvu dzemas tikrai tiks? As tai valgiau butent su dziovintom slyvom |
Abejoju, nes slyvu dzemas yra su cukrumu, bus per daug saldu
As pamarinuoju jautiena supjauscius mazais gabaliukais(kaip guliasui) (truputis acto, garstyciu, aliejaus, prieskoniu(is esmes ko turiu to ir kraunu)), tada imu folija, padarau is jautienos guziukus, tiesiog suspaudziu rankomis kamuoliukus, dedu i folija, pripjaustau svoguno(nedaug), cesnako ir obuolio, uzdarau folija (gaunasi priklausomai nuo mesos kiekio 4-5 porcijos) ir dedu i orkaite. 0.5-1val ir viskas, Tiesa 10 - 15 min pries baigiant kepti reikia praverti folija, kad apskrustu. Su bulviu kose ar ryziais pats tas.Tik is folgos nereikia isimt,kad sultys neisbegtu.
Gal aprasiau truputi per sudetingai, bet tai tikrai labai paprasta ir nesudetinga, tik isiskaitykit. Skanaus!
Gal aprasiau truputi per sudetingai, bet tai tikrai labai paprasta ir nesudetinga, tik isiskaitykit. Skanaus!