Įkraunama...
Įkraunama...

Jautiena

Ka greitai ir skaniai pagaminti is jautienos? Patarkit smile.gif wink.gif
Atsakyti
man patinka tiesiog guliašas, patroškinu sultiny, įdedu specialių prieskonių guliašui, paprikos, konservuotų kukurūzų, mėgiamo truputį aštresnio ketčupo, česnakėlio ir verdu wink.gif
kitas variantas: įdedu į sultinį mėsos, šaldytų mažų nepjaustytų morkyčių ir troškinu , pabaigoj pilu grietinėlės (dar galima ir gabaliuką sviesto) ir daug krapų , petražolių wink.gif
dar vienas troškinys: mėsa sultinyje verdama, pupelės, kmynai, ketčupas wink.gif
Skanu ir jautienos supjaustyti gabalai kaip karbonadui, bet neišmušti, ant jų uždedu tarkuoto sūrio ir majonezo ir kepu orkaitėj -dar labai skanu, kai apvolioji išmuštą jautieną sūriu-skaldytais graikiškais riešutais, labai skanu thumbup.gif
Dar galima plonom juostelėm virtą jautieną supjaustyti ir dėti į įvairias daržovių salotas, užpiltas garstyčių ar majonezo padažu wink.gif
Atsakyti
Labas skanus guliasas su dziovintom slyvom thumbup.gif
Atsakyti
TIKIU wink.gif . O KAIP JĮ DARAI: MĖSA, SLYVOS, KAS DAR?
MAČIAU PARDUOTUVĖJ YRA SPEC. SLYVŲ PADAŽAS, O IR PATI KAŽKUR TURĖJAU SLYVŲ PADAŽO RECEPTĄ g.gif
Atsakyti
Tiesa pasakius as jo dar nedariau, tik ragavau smile.gif
Atsakyti
Labai plonom juostelem supjaustyta pedr nakti marinuoju garstyciose. KIta diena troskinu keptuveje su prieskoniais (ilgai). Uzbalinu grietinele. O valgom su bulviu kose ir butinai Spilvos brukniu padazu - jega kaip jis cia tinka!
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 02 19, 08:30)
Labas skanus guliasas su dziovintom slyvom  thumbup.gif

Kas moka, kas zino, kaip toskinti jautiena su dziovintom slyvom??? rolleyes.gif Parasyyykit tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Ugne @ 2004 02 20, 11:33)
Kas moka, kas zino, kaip toskinti jautiena su dziovintom slyvom???  rolleyes.gif Parasyyykit  tongue.gif


I troskinama jautiena idedi dz slyvu - ir visas mokslas smile.gif

Beje, kazkada vienas senas kulinarijos vilkas yra sakes, kad skanios jautienos pagaminimo 'vinis' yra ilgas (2-3 val) troskinimas ant silpnos ugnies. As visada i troskini ipilu raudono vyno, is prieskoniu naudoju cesnaka, rozmarina, pipirus ir lauro lapus, dar dz paprika kartais. O dz slyvas (man skaniausia kai kartu su jomis dar imetu didziuju razinu ir dz abrokosu) sudedu mazdaug 45 min iki troskinimo pabaigos. Kitaip vaisiai suverda ir sukrenta i kose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 20 vasario 2004 - 13:56
arba pakepti jautieną su prieskoniais aliejuje ir po to užsidėti džiovintų slyvų džemo rolleyes.gif , yra toks wink.gif , tiesa, matėt, parduotuvėse pasirodė pieno skyriuj gruietinėlės padažas rolleyes.gif ?
Atsakyti
O slyvu dzemas tikrai tiks? As tai valgiau butent su dziovintom slyvom
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 02 20, 13:53)
O slyvu dzemas tikrai tiks? As tai valgiau butent su dziovintom slyvom

Abejoju, nes slyvu dzemas yra su cukrumu, bus per daug saldu
Atsakyti
As pamarinuoju jautiena supjauscius mazais gabaliukais(kaip guliasui) (truputis acto, garstyciu, aliejaus, prieskoniu(is esmes ko turiu to ir kraunu)), tada imu folija, padarau is jautienos guziukus, tiesiog suspaudziu rankomis kamuoliukus, dedu i folija, pripjaustau svoguno(nedaug), cesnako ir obuolio, uzdarau folija (gaunasi priklausomai nuo mesos kiekio 4-5 porcijos) ir dedu i orkaite. 0.5-1val ir viskas, Tiesa 10 - 15 min pries baigiant kepti reikia praverti folija, kad apskrustu. Su bulviu kose ar ryziais pats tas.Tik is folgos nereikia isimt,kad sultys neisbegtu.
Gal aprasiau truputi per sudetingai, bet tai tikrai labai paprasta ir nesudetinga, tik isiskaitykit. Skanaus!
Atsakyti