ačiū bet gal kas nors žinote kokį nors skanų padažą su brokoliais (nebūtinai ten tas sūris turi būt) arba bent be svogūnų? Nes mano meilė svogūnų nevalgo
o su svogūnais išbandysiu, kai valgysiu viena
QUOTE(Mazhulele @ 2005 03 20, 08:40)
ačiū bet gal kas nors žinote kokį nors skanų padažą su brokoliais (nebūtinai ten tas sūris turi būt) arba bent be svogūnų? Nes mano meilė svogūnų nevalgo
o su svogūnais išbandysiu, kai valgysiu viena
o su svogūnais išbandysiu, kai valgysiu viena
Sūrio padažas darosi taip:
30 g sviesto
30 g miltų
300 ml pieno
1 paplaktas kiaušinis
125 g tarkuoto Cheddar sūrio
Išlydikite sviestą, sudėkite miltus, kepinkite maišant 1 minutę. NUimkite nuo ugnies ir po truputį maišydami supilkite pieną. Užvirkite visą laiką maišydami, kol padažas sutirštės. Leiskite 2-3 min pavirti, tada truputį praaušinkite. Įmaišykite kiaušinį ir sūrį, druskos ir pipirų pagal skonį.
Manau jei į tą patį padažą įmaišius virtų (trintų arba sveikų) brokolių, būtų sūrio-brokolių padažas.
ačiū reiks išbandyt
Sūrio padažas darosi taip:
30 g sviesto
30 g miltų
300 ml pieno
1 paplaktas kiaušinis
125 g tarkuoto Cheddar sūrio
Išlydikite sviestą, sudėkite miltus, kepinkite maišant 1 minutę. NUimkite nuo ugnies ir po truputį maišydami supilkite pieną. Užvirkite visą laiką maišydami, kol padažas sutirštės. Leiskite 2-3 min pavirti, tada truputį praaušinkite. Įmaišykite kiaušinį ir sūrį, druskos ir pipirų pagal skonį.
Manau jei į tą patį padažą įmaišius virtų (trintų arba sveikų) brokolių, būtų sūrio-brokolių padažas.
QUOTE(bea @ 2005 03 20, 11:10)
Sūrio padažas darosi taip:
30 g sviesto
30 g miltų
300 ml pieno
1 paplaktas kiaušinis
125 g tarkuoto Cheddar sūrio
Išlydikite sviestą, sudėkite miltus, kepinkite maišant 1 minutę. NUimkite nuo ugnies ir po truputį maišydami supilkite pieną. Užvirkite visą laiką maišydami, kol padažas sutirštės. Leiskite 2-3 min pavirti, tada truputį praaušinkite. Įmaišykite kiaušinį ir sūrį, druskos ir pipirų pagal skonį.
Manau jei į tą patį padažą įmaišius virtų (trintų arba sveikų) brokolių, būtų sūrio-brokolių padažas.
As darydavau padaziuka is ziediniu kopustu Manau, kad ir su brokoliais ta pati galima padaryti. TAIGI:
Ziedini kopusta nuplaunu, isskirstau ziedynais ir isverdu pasudytame vandenyje. Isvirusi nuvarvinu ir pertrinu per tanku sieteli. I gauta mase ipilu grietineles, idedu prieskoniu ir patarkuoju surio. Vel su puodu statu ant silpnos ugnies ir maisydama pakaitinu kol suris issilydo.
Vietoje grietineles galima deti lygiom dalim grietine ir majoneza, o kad butu ne taip tirsta ipilti nuoviro kuriame vire kopustas.
Man sitas padaziuks prie visko tinka, ir prie virtu ar keptu bulviu, ir prie makaronu, ir prie mesos patiekalu ypac vistienos
Ziedini kopusta nuplaunu, isskirstau ziedynais ir isverdu pasudytame vandenyje. Isvirusi nuvarvinu ir pertrinu per tanku sieteli. I gauta mase ipilu grietineles, idedu prieskoniu ir patarkuoju surio. Vel su puodu statu ant silpnos ugnies ir maisydama pakaitinu kol suris issilydo.
Vietoje grietineles galima deti lygiom dalim grietine ir majoneza, o kad butu ne taip tirsta ipilti nuoviro kuriame vire kopustas.
Man sitas padaziuks prie visko tinka, ir prie virtu ar keptu bulviu, ir prie makaronu, ir prie mesos patiekalu ypac vistienos
Prie salotu siulau pasigamint toki padaziuka:
Lygiom dalim majonezas su alyvu aliejum
Actas
Druska
Cukrus
Viska isplaukt mikseriu, uzpilt ant salotu ir i skrandi
Lygiom dalim majonezas su alyvu aliejum
Actas
Druska
Cukrus
Viska isplaukt mikseriu, uzpilt ant salotu ir i skrandi
Įkišiu ir aš savo trigrašį apie padažų gamybą - sumaišyti miltus ir sviestą lygiom dalim, tada dėti į verdantį pieną ar sultinį - tikrai nesušoks gumuliukais.Pati neseniai išmokau, tai dalinuosi patyrimu.
Ta prasme islyditi sviesta? Ir tada su miltais lygiom dalim?
QUOTE(jolitka @ 2005 03 31, 11:49)
Ta prasme islydyti sviesta? Ir tada su miltais lygiom dalim?
Ne, kambario temperatūros sviestą paprastai suminkyt.Mane virėja pamokino.Ji pasigamina daugiau, ir kai reikia, pasiima, kiek nori.Aš darau tik tam kartui. tai nežinau, kiek laiko nesusmirsta. Beje, kad grietinės padaže nesutrauktų, irgi miltu prieš tai įplakti į grietinę, tada dribsniais neišdrimba.Čia taip sakant toks profesionalų "know how."
Visada darau sita prie vistienos, zuvies, ar kt lengvos mesytes....saldziarugstis....
1 didele svoguno galva smulkiai smulkinta
1 raudona smulkinta paprika (saldi)
aliejaus kepimui
0.5 nubraukto arbat saukst druskos
3 saukstai cukraus
juodu pipiru
ziupsnelis citrinos rugsties
1 smulkintos morkos (siaudeliais)
ananasu konservuotu
ketcupo 1-1.5 stiklines ar konservuotu pomidoru savose sultyse
kepame aliejuje svoguna su morkytemis ant vidutinio karscio, po 5 min ipilame truputi vandens (4-5 saukstai), sumetame paprika, uzdengiame keptuve ir troskiname tol, kol viskas suminksteja, tada dedame pipiru ziubsneli, druska, cukru, citrinos rugsti, pilame ketcupa ar pomidoru padaza, konservuotu anansu sulciu puse dezutes ir maisome, troskiname apie 4 min., jei gavosi ne tirstas padazas, sutirstinkite krakmolu (bulviu arba kukuruzu), galiausiai sumeskite smulkintus ananasus...troskinkite apie2 min....
paragaukite....
pasaka koks skonis
1 didele svoguno galva smulkiai smulkinta
1 raudona smulkinta paprika (saldi)
aliejaus kepimui
0.5 nubraukto arbat saukst druskos
3 saukstai cukraus
juodu pipiru
ziupsnelis citrinos rugsties
1 smulkintos morkos (siaudeliais)
ananasu konservuotu
ketcupo 1-1.5 stiklines ar konservuotu pomidoru savose sultyse
kepame aliejuje svoguna su morkytemis ant vidutinio karscio, po 5 min ipilame truputi vandens (4-5 saukstai), sumetame paprika, uzdengiame keptuve ir troskiname tol, kol viskas suminksteja, tada dedame pipiru ziubsneli, druska, cukru, citrinos rugsti, pilame ketcupa ar pomidoru padaza, konservuotu anansu sulciu puse dezutes ir maisome, troskiname apie 4 min., jei gavosi ne tirstas padazas, sutirstinkite krakmolu (bulviu arba kukuruzu), galiausiai sumeskite smulkintus ananasus...troskinkite apie2 min....
paragaukite....
pasaka koks skonis
BEŠAMELIO PADAŽAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
mūsų labai mėgstamas
brokolius truputyje verdančio vandens paverdu, kol suminkštėja ir smulkiai supjaustau arba sutrinu į košelę. fermentinio sūrio gabalėlį sutarkuoju.
tada gaminu bešamelį. kas moka, tai galit šitos dalies neskaityt šaukštą sviesto ištirpdau keptuvėj, tada ten pat beriu šaukštą miltų ir kokią minutę pakepinu maišydama. tada pamažu maišydama pilu kokią pusę litro pieno (šalto!) ir maišau, kad išsimaišytų ta sviesto ir miltų košelė, kol užvirs. tada beriu druskos, įtarkuoju muškato riešuto, dar kelias minutes maišydama paverdu ant silpnos ugnies (turi dar šiek tiek sutirštėt).
kas mėgstat tirštesnį padažą, dėkt truputį daugiau sviesto ir miltų. man skaniau "plonesnis"
tada į bešamelį sudedu smulkiai supjaustytus ar sutrintus virtus brokolius, smulkintų petražolių, tarkuoto fermentinio sūrio, paskaninu maltais pipiriukais, dar pamaišau virdama, kol sūris išsilydo ir - skanaus!
šitas padažas gali pasirodyti švelnokas, todėl jei mėgstat aštriau, įtarkuokit daugiau muškato ir sūrio. tinka prie virtų bulvių, makaronų, ryžių, virtos žuvies ar paukštienos.
vietoj brokolių galima dėti pjaustytas žaliąsias poro dalis, tik jas dedu anksčiau, kad suspėtų suminkštėt. su bešameliu išvis smagu improvizuot
mūsų labai mėgstamas
brokolius truputyje verdančio vandens paverdu, kol suminkštėja ir smulkiai supjaustau arba sutrinu į košelę. fermentinio sūrio gabalėlį sutarkuoju.
tada gaminu bešamelį. kas moka, tai galit šitos dalies neskaityt šaukštą sviesto ištirpdau keptuvėj, tada ten pat beriu šaukštą miltų ir kokią minutę pakepinu maišydama. tada pamažu maišydama pilu kokią pusę litro pieno (šalto!) ir maišau, kad išsimaišytų ta sviesto ir miltų košelė, kol užvirs. tada beriu druskos, įtarkuoju muškato riešuto, dar kelias minutes maišydama paverdu ant silpnos ugnies (turi dar šiek tiek sutirštėt).
kas mėgstat tirštesnį padažą, dėkt truputį daugiau sviesto ir miltų. man skaniau "plonesnis"
tada į bešamelį sudedu smulkiai supjaustytus ar sutrintus virtus brokolius, smulkintų petražolių, tarkuoto fermentinio sūrio, paskaninu maltais pipiriukais, dar pamaišau virdama, kol sūris išsilydo ir - skanaus!
šitas padažas gali pasirodyti švelnokas, todėl jei mėgstat aštriau, įtarkuokit daugiau muškato ir sūrio. tinka prie virtų bulvių, makaronų, ryžių, virtos žuvies ar paukštienos.
vietoj brokolių galima dėti pjaustytas žaliąsias poro dalis, tik jas dedu anksčiau, kad suspėtų suminkštėt. su bešameliu išvis smagu improvizuot
ačiū