BEŠAMELIO PADAŽAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU mūsų labai mėgstamas

brokolius truputyje verdančio vandens paverdu, kol suminkštėja ir smulkiai supjaustau arba sutrinu į košelę. fermentinio sūrio gabalėlį sutarkuoju.
tada gaminu bešamelį. kas moka, tai galit šitos dalies neskaityt

šaukštą sviesto ištirpdau keptuvėj, tada ten pat beriu šaukštą miltų ir kokią minutę pakepinu maišydama. tada pamažu maišydama pilu kokią pusę litro pieno (šalto!) ir maišau, kad išsimaišytų ta sviesto ir miltų košelė, kol užvirs. tada beriu druskos, įtarkuoju muškato riešuto, dar kelias minutes maišydama paverdu ant silpnos ugnies (turi dar šiek tiek sutirštėt).
kas mėgstat tirštesnį padažą, dėkt truputį daugiau sviesto ir miltų. man skaniau "plonesnis"

tada į bešamelį sudedu smulkiai supjaustytus ar sutrintus virtus brokolius, smulkintų petražolių, tarkuoto fermentinio sūrio, paskaninu maltais pipiriukais, dar pamaišau virdama, kol sūris išsilydo ir - skanaus!
šitas padažas gali pasirodyti švelnokas, todėl jei mėgstat aštriau, įtarkuokit daugiau muškato ir sūrio. tinka prie virtų bulvių, makaronų, ryžių, virtos žuvies ar paukštienos.
vietoj brokolių galima dėti pjaustytas žaliąsias poro dalis, tik jas dedu anksčiau, kad suspėtų suminkštėt. su bešameliu išvis smagu improvizuot
mano ūgis 166 cm, sveikai lieknėju nuo 2005.03.27