QUOTE(Mazhulele @ 2005 03 19, 09:04)
Buvom kažkada seniai seniai nusipirkę tokio padažo milteliais - t.y. įpili pieno, pakaitini ir gaunasi labai skanus padažas makaronams ir kt. patiekalams. Dabar jo jokioje parduotuvėje nebematau

o juk ir pačiai mokėti pasigaminti iš natūralių maisto produktų būtų ne pro šalį

galbūt kas nors mokate tokius padažus gaminti?
biski padaziuku
Svogūnų padažas
2 šaukštai sviesto
1 svogūnas
1 1/2 - 2 šaukštai miltų
1/2 l vandens ar sultinio
druskos
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai supjaustytų svogūnų laiškų
Sviestą ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, kol pasidarys šviesiai geltonas, suberti miltus ir dar kepinti, kol miltai pagels. Tada maišant pamažu supilti vandenį ar sultinį ir keletą minučių virinti. Pagamintą padažą pasūdyti, pridėti grietinės, supjaustytų svogūnų laiškų.
Svogūnų padažas tinka prie jautienos, avienos valgių ir valgių iš faršo.
Grybų padažas
Svogūnų padažo,
0,5 stiklinės susmulkintų pievagrybių ar baravykų, 1 šaukštelis kapoto ankštinio pipiro,
1 šaukštas supjaustytų petražolių lapelių,
2 šaukštai grietinės.
Šviežius grybus kartu su kapotais svogūnais apkepinti svieste arba riebaluose. Džiovintus grybus iš pradžių išmirkyti,paskui rupiai supjaustyti. Ankštinius pipirus sudėti į verdantį padažą, supjaustytus petražolių lapelius - į jau išvirusį. Grietinės dėti daugiau, nei į svogūnų padažą.
Patiekti prie veršienos, triušienos valgių, bei valgių iš faršo.