Idesiu padaziuku receptuku. Visi labai skanus
Pievagrybiu padazas.(karstas) Tinka prie : Vistienos, Kiaulienos, Jautienos, Kalakutienos.. na zodziu prie visko.
Reikes:
pievagrybiu,
grietineles,
svoguno,
vegetos,
krakmolo.
As perku mazuciukus tokius pievagrybius, ir dedu cielus, bet galima pirkt ir didesnius ir pjaustyt. Taigi pakepinam pievagrybius, kai iskepa, dedame svogunus pjaustytus, kai svogunai apkepa supilame grietinele, idedame vegetos ir uztirstiname krakmolo su vandeniu sumaisytu misiniu. Jokio daugiau prieskonio nereikia, nes imaisius kitokiu prieskoniu gaunas ne geriau o blogiau
Baltas cesnakinis padazas (saltas): tinka prie picu, taipogi pilu i salotas.
Rekes: majonezo (geriausia Helmans),
keciupo
cesnako
grietineles
picos prieskoniu arba baziliko
-- ruosiam: majoneza sumaisome su grietinele, kad gautusi skysta mase, ispaudziame poros skilteliu cesnako sulciu, idedame sauksta keciupo, viska ismaise idedame baziliko. Jei truksta skonio - druskytes.
Paprastas padaziukas karstiems sumustiniams: super paprastas ir bent jau man tai labai skanus

rekes : majonezo
keciupo
kmynu
Sumaisome majoneza su keciupu (siek tiek daugiau majonezo) ir sudedame knymus.

Saldziarugstis padazas: labiausiai tinka vistienai, bet tinka ir kitoms mesytems, jei i jas neprideta daug prieskoniu.
Reikes: konservuotu ananasu
konservuotu persiku
paprikos
svoguno
aitriosios paprikos prieskoniu
keciupo
poro.
Arba galima vietoj konservuotu ananasu ir konservuotu persiku pirkti konservuotu vaisiu misinuka, kaip as darau ( tik dazniausiai buna tam misinuke bananu - juos reik isimti).
Patroskinam keptuvej uzdengtoj konservuotus vaisius, idedame pjaustyta paprika, svoguna, ant pacio galo porus pjaustytus. Kai viskas isitroskina idedame aitriosios paprikos prieskoniu, supilame konservuotu vaisiu sultis is skarbonkes ir idedame keciupo pagal skoni.
Labai skanu