Neradau temos kur parasyti padazu receptai, tik salotu padazai, picu, o cia siaip padazai, pvz prie mėsos, taip pat galima butu rasyti dip'u receptus. Tai va, gal pradesiu.
Krienu padazas!
-0,5 litro grietineles(vidutinio riebumo)
-krienu, paprastu is stiklainio, nelabai astriu.
-prieskoniu pvz. buliono ar vegetos, galima tik druskos.
Grietinele supilti i puoda, uzvirinti, ideti apie 5 saukstus krienu (ragauti, pagal skoni, kad butu nei per astru, nei per svelnu), ideti gal puse saukstelio buliono ar vegetos(irgi pagal skoni, ragauti). Sumazinti ugni ir pavirti kokias 10-15 min., bet reikia ragauti, nes pradzioj labai jauciasi krienai, o paskui jis po biski svelneja.
Cia aisku labai kaloringa, bet kaip skanu. Labai tinka prie mesos virtos, keptos, taip pat prie darzoviu pvz keptu. O siaip man jis prie visko tinka, galiu ir viena valgyti. As tai pasidarau is karto ant litro grietineles, biski palieku, o kita i dezute ir uzsaldau. Po to kai reikia, atpjauni gabala to uzsaldyto padazo ir i mikrobangine. Skonis islieka toks pats.
Skanaus!