Įkraunama...
Įkraunama...

Gardūs padažai

QUOTE(svieske @ 2006 03 25, 16:55)
O gal kuri žinot skanių padažų picai?

********
na bent jau as darau taip:
1 picai : 3 saukstai dideli majonezo (skaniausia su Helmans), 1 saukstas keciupo, 1 saukstas grietines, siek tiek baziliko prieskoniu, ispaudziu cesnako skilteles sultis, supilu, nedaug druskytes, ismaisau viska, ipilu siek tiek vandenuko kad skysciau butu ir ismaisau smile.gif) is tikruju gaunas labai panasiai kaip picerijose tongue.gif
Atsakyti
Sveikos,

prisipažinsiu jog temą tik greitai permečiau akimis, todėl nesupykit - gal nepastebėjau - kažkada yra tekę valgyti žuvį su krienų padažu - labai skanu buvo. gal kuri žinote tokio padažo receptą?
Dėkuj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jini @ 2006 04 14, 00:39)
********
na bent jau as darau taip:
1 picai : 3 saukstai dideli majonezo (skaniausia su Helmans), 1 saukstas keciupo, 1 saukstas grietines, siek tiek baziliko prieskoniu, ispaudziu cesnako skilteles sultis, supilu,  nedaug druskytes, ismaisau viska, ipilu siek tiek vandenuko kad skysciau butu ir ismaisau smile.gif) is tikruju gaunas labai panasiai kaip picerijose tongue.gif


o aš pasigaminau štai tokį (gavosi kaip piceijoj-net nustebau):
majonezas Hamker (su žalumynais) skiedžiamas pienu (taip taip, pienu) 50:50, ilašinama citrinos sulčių- pusė arb.šaukštelio, ispaudžiama truputį česnako, dedama baziliko, truputį picos prieskonių, pipirų; viską maišiau mikseriu. gavosi tiesiog
thumbup.gif kaip picerijoj 'pas paolą' cool.gif
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 04 26, 14:55)
Sveikos,

prisipažinsiu jog temą tik greitai permečiau akimis, todėl nesupykit - gal nepastebėjau - kažkada yra tekę valgyti žuvį su krienų padažu  - labai skanu buvo. gal kuri žinote tokio padažo receptą?
Dėkuj 4u.gif




Sveikutė,

aš dariau labai paprastai, bet man tai skanu maišau daugiau majonezo ir mažesnę dalį dedu krienų.
Atsakyti
o aš dar įtarkuoju obuolio į krienus. švelnesnio skonio gaunas tada
Atsakyti
Su tais piciniais tai reik eksperimentuot - kas kart vis kitoki darom ir kaskart vis skanesnis mirksiukas.gif
Pakutini sbuvo toks:
2 saukstai vilniaus majozeno, 3 saukstai (nubraukti) Helmans pomiduru adazo,
santa maria salotu prieskoniai (nbaigesi bazilikas, reik nusipirkt doh.gif ), puse sauskstelio soju padazo, skiltele cesnako ir slakelis pieno, kad skysciau butu thumbup.gif
gavosi liuks. Kas nemegsta astriau, tai gali nedet cesnako, gausi ssvelnesnis
Atsakyti
Labai mėgstu česnakėlį, mačiau parduotuvėj česnakinį padažą, kur supermamos jį naudoja? Manau kad su kepinta duona būtų thumbup.gif , o daugiau?
Atsakyti
QUOTE(Gyvenimas yra gražus @ 2006 05 11, 13:09)
Labai mėgstu česnakėlį, mačiau parduotuvėj česnakinį padažą, kur supermamos jį naudoja? Manau kad su kepinta duona būtų  thumbup.gif , o daugiau?


As kai darau sumustinius su salota tai ant salotos uztepu to padazo, siurio uzdedu, mesytes kokios, pomidoriuko riekele ir skanaus. Mums labai patinka
Atsakyti
Kaip manot, kokie padažai tiktų mėsos patiekalams? Norėčiau, kad namų šeimininkės pasidalintų ir su manimi savo kulinariniais sugebėjimais.
Atsakyti
Manyciau prie mesos tiktu majonezo+kecupo padazas, ar krienai, o mano vyras tai labai garstycias su kepsniais valgo smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2006 03 25, 15:55)
O gal kuri žinot skanių padažų picai?




Aš kai netingiu tai prie picos darau tokį padažą.
4 pomidorai,
4 skilteles česnako,
1 mažas svogūnas,
krapų, petražolių, baziliko ir t.t druskos ir daug prieskonių.
aliejaus.

Pomidorus nuplikau, nulupu ir supjaustau. Pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną, sudedu pomidorus ir troškinu kol masė vienatisa pasidaro. Apie 15 - 20 min. Tada išspaudžiu česnaką, sudedu prieskonius, druską ir t.t.
Čia kaip naminis ketčupas. Tinka ir prie spagečių.
Atsakyti

Neradau temos kur parasyti padazu receptai, tik salotu padazai, picu, o cia siaip padazai, pvz prie mėsos, taip pat galima butu rasyti dip'u receptus. Tai va, gal pradesiu.
Krienu padazas!
-0,5 litro grietineles(vidutinio riebumo)
-krienu, paprastu is stiklainio, nelabai astriu.
-prieskoniu pvz. buliono ar vegetos, galima tik druskos.
Grietinele supilti i puoda, uzvirinti, ideti apie 5 saukstus krienu (ragauti, pagal skoni, kad butu nei per astru, nei per svelnu), ideti gal puse saukstelio buliono ar vegetos(irgi pagal skoni, ragauti). Sumazinti ugni ir pavirti kokias 10-15 min., bet reikia ragauti, nes pradzioj labai jauciasi krienai, o paskui jis po biski svelneja.
Cia aisku labai kaloringa, bet kaip skanu. Labai tinka prie mesos virtos, keptos, taip pat prie darzoviu pvz keptu. O siaip man jis prie visko tinka, galiu ir viena valgyti. As tai pasidarau is karto ant litro grietineles, biski palieku, o kita i dezute ir uzsaldau. Po to kai reikia, atpjauni gabala to uzsaldyto padazo ir i mikrobangine. Skonis islieka toks pats.
Skanaus! thumbup.gif
Atsakyti